Đề thi giữa kì lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 3

Bài kiểm tra giữa kì 1 môn Tiếng Anh lớp 9

Đề thi giữa kì 1 lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 3 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 9 học tập Tiếng Anh 9 hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Xem thêm: Đề thi giữa học kì 1 lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 2 MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 9 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 9

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 9 Unit 1, 2, 3 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 9 và môn Ngữ văn 9.

Đề thi giữa kì lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 3

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. dials

B. calls

C. says

D. plays

2. A. surface

B. drumhead

C. multicultural

D. frustrated

3. A. ranked

B. gained

C. prepared

D. proved

Exercise 2: Choose the word that has the main stress placed differently from the others

1. A. teenager

B. vehicle

C. activate

D. nationwide

2. A. concentration

B. favorable

C. adolescence

D. relaxation

Exercise 3: Choose the correct answer

1. In recent years, there has been thousands of victims of sexual and physical ___________.

A. sentence

B. crime

C. abuse

D. conduct

2. He wondered ____________ to tell the news to his parents.

A. why

B. how

C. what

D. which

3. “Mom, I’ve got the first rank in class this semester!” “____________”

A. Well done!

B. Thank you!

C. Never mind!

D. Let’s go!

4. Harrison’s greatest attribute is his ability to work ___________ pressure.

A. within

B. under

C. in

D. on

5. Mi asked what information she __________ that assignment.

A. needs to be done

B. needed doing

C. need to do

D. needed to do

6. Did you forget your purse _____________ purpose so you wouldn’t have to pay?

A. on

B. of

C. in

D. for

7. He was sentenced to ten years in prison on charges of drug __________.

A. charging

B. stealing

C. trafficking

D. trading

8. Their children have all grown _______ and left home for the city to work.

A. up

B. out

C. out of

D. inside

Exercise 4: Choose the correct answer A, B, C or D

Cyber bullying is the (1) ___________ of technology to annoy, threaten, or embarrass (2) ___________ person. Online threats and aggressive, or rude texts, posts, or messages all count. So does (3)___________ personal information, pictures, or videos designed to hurt or embarrass someone else. (4)___________ comments often focus on things like a person's gender, religion, race, or physical differences.

Online bullying can be particularly damaging and upsetting (5)___________ it is usually anonymous or (6)___________ to find. People can suffer (7)___________ a 24/7 basis - every time they (8)___________ their cellphone or computer.

The first thing (9)___________ to solve the problem is to tell an adult you trust. You also can talk to your school counselor or a trusted teacher or family member. Ignoring bullies is the best way to take away their power, but it isn't always easy to do - in the real world (10)___________ online.

1. A. use

A. purpose

B. advantage

C. control

2. A.the other

B. others

C. other

D. another

3. A. spending

B. placing

C. posting

D. adding

4. A. Polite

B. Rude

C. Sudden

D. Simple

5. A. so

B. because

C. due to

D. but

6. A. hard

B. hardly

C. serve

D. easy

7. A. at

B. on

C. of

D. on

8. A. stop

B. leave

C. check

D. mark

9. A. do

B. doing

C. to be done

D. to do

10. A. of

B. on

C. in

D. or

Exercise 5: Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

If parents bring up a child with the sole aim of turning the child into a genius, they will cause a disaster. According to several scientists, this is one of the biggest mistakes which ambitious parents make. Generally, the child will be only too aware of what his parents expect, and will fail. Unrealistic parental expectations can cause great damage to children.

However, if parents are not too unrealistic about what they expect their children to do, but are ambitious in a sensible way, the child may succeed in doing very well - especially if the parents are very supportive of their child.

Michael is very lucky. He is crazy about music, and his parents help him a lot by taking him to concerts and arranging private piano and violin lessons for him. They even drive him 50 kilometers twice a week for violin lessons. Michael's mother knows very little about music, but his father plays the trumpet in a large orchestra. However, he never makes Michael enter music competitions if he is unwilling.

Winston, Michael's friend, however, is not so lucky. Both his parents are successful musicians, and they set too high a standard for Winston. They want their son to be as successful as they are and so they enter him for every piano competition held. They are very unhappy when he does not win. Winston is always afraid that he will disappoint his parents and now he always seems quiet and unhappy.

1. One of the serious mistakes parents can make is to _______________.

A. push their child into trying too much

B.help their child to become a genius

C.make their child become a musician

D.neglect their child's education

2. Parents' ambition for their children is not wrong if they____________.

A. force their children into achieving success

B.themselves have been very successful

C.understand and help their children sensibly

D. arrange private lessons for their children

3. Michael is fortunate in that_____________.

A.his father is a musician

B.his parents are quite rich

C.his mother knows little about music

D.his parents help him in a sensible way

4. Winston's parents push their son so much and he___________.

A.has won a lot of piano competitions

B.cannot learn much music from them

C.has become a good musician

D.is afraid to disappoint them

5. The two examples given in the passage illustrate the principle that ________.

A.successful parents always have intelligent children

B.successful parents often have unsuccessful children

C.parents should let the child develop in the way he wants

D.parents should spend more money on the child's education

Exercise 6: Write each sentence so that it has a similar meaning and contains the word in brackets. Make sure that you use the correct verb form.

1. Paul arrived when everyone had gone home. (up)

Paul ____________________________________.

2. She always has a good relationship with the children. (on)

She always ______________________________.

3. Would you mind taking care of my bicycle while I'm away for a while? (after)

Would you mind __________________________ while I'm away for a while?

Exercise 7: Find and correct the mistake in each sentence

1. It’s difficult (A) to keep with (B) the rapid pace (C) of change (D) in big cities.

2. Remember (A) to find out (B) how much (C) people are coming (D) to the party night

3. They must turn on (A) at 7.30 a.m in (B) order that their (C) trip can start (D) on time

Exercise 8: Choose the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of following questions

1. At weekends the city always packed with people

A. crowded

B. busy

C. noisy

D. polluted

2. Once you’ve finished cleaning, you can go on with your work.

A. examine

B. make a note

C. consider

D. continue

-The end-

Đáp án đề thi giữa kì lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 3

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. C

2. A

3. A

Exercise 2: Choose the word that has the main stress placed differently from the others

1. D

2. B

Exercise 3: Choose the correct answer

1. C

2. B

3. A

4. B

5. D

6. A

7. C

8. A

Exercise 4: Choose the correct answer A, B, C or D

1. A

2. D

3. C

4. B

5. B

6. A

7. B

8. C

9. D

10. D

Exercise 5: Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

1. A

2. C

3. D

4. D

5. C

Exercise 6: Write each sentence so that it has a similar meaning and contains the word in brackets. Make sure that you use the correct verb form.

1. Paul turned up when everyone had gone home.

2. She always gets on (well) with the children

3. Would you mind looking after my bicycle while I'm away for a while?

Exercise 7: Find and correct the mistake in each sentence

1. B (to keep with => to keep up with)

2. C (how much => how many)

3. A (on => up)

Exercise 8: Choose the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of following questions

1. A

2. D

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi giữa kì 1 lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 3. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 9 hay như Đề thi giữa học kì 1 lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 2, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 316
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi giữa kì 1 Xem thêm