Bộ đề thi học kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh mới Phòng GD&ĐT Hòa An, Cao Bằng có đáp án

Bộ 2 đề thi cuối kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh phòng GD&ĐT Hòa An, Cao Bằng có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi học kì 1 lớp 9 môn Anh năm 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. 2 Đề kiểm tra học kì 1 tiếng Anh lớp 9 có đáp án tổng hợp những kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm giúp các em ôn luyện kiến thức trọng tâm hiệu quả. 

Xem thêm: Bộ 100 đề thi tiếng Anh lớp 9 học kì 1 năm 2020 Tải nhiều

Đề thi tiếng Anh 9 học kì 1 có đáp án - Đề số 1

Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest

1. A tri B. river  C. shrine  D. city
2. A. reading  B. learning  C. speaking  D. pleasing
3. A style.  B. poetry C. lively  D. symbol

Choose the word in each line that has different stress pattern.

1. A. notice  B. comprise C. friendly D. peaceful
2. A. casual  B. tunic C. subject D. design
3. A. inspire B. mention  C. pattern  D. different

Circle the best option ( from A, B, C, or D ) to complete the sentences.

1. What was he doing when you ………………………..?

A. come

B. to come

C. came

D. coming

2. Hanoi is not very …….......from Kuala Lumpur

A. difference

B. different

C. differ

D. differently

3. The ……………… language in Malaysia is Bahasa Malaysia .

A. nation

B. national

C. nationally

D. nationality

4. They ………………………… to Dalat in summer when they were young .

A. use to go

B. used to going

C. are used to going

D. used to go

5. My car ………… yesterday .

A. repairs

B. is repaired

C. repaired

D. was repaired

6. The Ao Dai is the …………… dress of Vietnamese women

A. beautiful

B. traditional

C. casual

D. polite

7. He was born …………………… 15th December .

A. in

B. of

C. at

D. on

8. There is a bamboo ……………….. at the entrances to the village .

A. forest

B. forestation

C. forest ranger

D. forestry

9. It rains heavily , …………………. I can’t go to the movie with you .

A. and

B. but

C. because

D. so

10. If he ………….. free time , he will go swimming .

A. has

B. had

C. will have

D. is having

11. They enjoyed …………………….. football after school .

A. played

B. to play

C. playing

D. play

12. They haven’t seen this film , ……………………… ?

A. do they

B. have they

C. don’t they

D. they have

Use the word given in the box to fill in the blanks to make a meaningful passage

visited - got up - bookshop – dictionary – bus – speaking

Last Sunday, Nam went on excursion to Oxford. He (1)……………early and took a(2)……………...,so he arrived there on time. In the morning, he (3)………………….the National gallery, Big Ben and the Hyde park. In the afternoon, he bought a (4)………………… and a small disc with the words “Oxford University”. He met some English students in the (5)……………….. .He was happy to practice (6)………………. English with many foreigners. Although he felt tired, he all had a nice day.

Read the passage then answer the following questions:

1. Where did Nam go last Sunday?

……………………………………………………………………………………………

2. How did he go there?

……………………………………………………………………………………………

3. Where did he meet some English students?

……………………………………………………………………………………………

4. What did he do with some foreigners?

……………………………………………………………………………………………

Rewrite the following sentences so that the second sentence means exactly the same as the sentences before it .

1. I’m sorry I can’t speak English fluently .

I wish ………………………………………………………………………………

2. “ Are you coming to the party tonight ?“

Peter asked me ………………………………………………………………………

3. I went to bed early because I was tired .

I was tired ……………………………………………………………………………

4. Somebody has cleaned the room .

The room …………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest

1 - C; 2 - B; 3 - A; 

Choose the word in each line that has different stress pattern.

1 - B; 2 - D; 3 - A; 

Circle the best option (from A, B, C, or D) to complete the sentences.

1 - C; 2 - B; 3 - B; 4 - D; 5 - D; 6 - B; 

7 - A; 8 - A; 9 - D; 10 - A; 11 - C; 12 - B; 

Use the word given in the box to fill in the blanks to make a meaningful passage

1 got up 2 bus 3 visited 4 dictionary 5 bookshop 6. speaking

Read the passage then answer the following questions:

1. Nam went to Oxford last Sunday.

2. He went there by bus.

3. He met some English students in the bookshop.

4. He practiced speaking English with many foreigners.

Rewrite the following sentences so that the second sentence means exactly the same as the sentences before it .

1. I wish I could speak English fluently .

2. Peter asked me if I was coming to the party tonight .

3. I was tired , so I went to bed early .

4. The room has been cleaned .

Đề thi học kì 1 tiếng Anh 9 có đáp án - Đề số 2

I. LISTENING

1. Listen to a telephone conversation between two friends about their trip to a craft village. Fill each of the gaps in the notes with no more than TWO words or a number. You will listen TWICE.

A trip to Chuông Village
Famous for making conical hats
Location: Phương Trung Commune, Thanh Oai (1) ……………………………..
Distance: (2) ……………………………… kilometres from Ha Noi centre
Activities: learning to make (3) ……………………….; going around the village
Means of transport: by (4) ……………………………………
Date: (5) ………………………….., Sunday

2. Listen to a conversation between a journalist and Kate. Fill each of the gaps with no more than two words. You will listen TWICE.

Kate is living in Melbourne. She feels proud when it became the most liveable city in (1) …………………. According to her, there are many recreational facilities, and the transport system is very (2) …………………………….. There are also many cultural (3) …………………………………… in a year, which makes her feel great. However, Kate doesn’t like the (4) …………………………………… because it is so changeable and may become extreme. Kate suggests young people stay in Melbourne because of its educational (5) …………………………………. and fantastic nightlife.

II. READING

1. Read the passage. Circle A, B or C to answer each question.

More than 80% of American high school students work at part-time jobs in the evenings, on weekends or in summer. These part-time jobs bring teenagers great advantages.
One of the benefits of the work is the students can learn the skills that will be useful for the rest of their lives. When they work, they have to manage both the job and schoolwork. To be able to do so, they must be very organized and able to keep a sensible schedule. They also learn to cope with the job stress apart from the stress of the schoolwork. Some of the most stressful jobs include teaching, nursing, and police work. These skills help prepare teenagers for their later careers. High school students who work are more likely to succeed as adults than people who enter the job market at a later age with no work experience.
Teenagers want a lot of expensive things: clothes, mp3 players, trips with their friends, etc. Not all parents can afford them. And even if they can, the teens might not really appreciate that money because they did not earn it. When teenagers make money for themselves, they know its true and are less likely to spend it foolishly.

1.Which of the following is a good title for the passage?

A. Why teenagers should work

B. Advantages and disadvantages of part-time jobs

C. Part-time jobs cause stress

2. According to the passage, what is NOT an effect of part-time jobs?

A. Teenagers become organized.

B. Teenagers become stressed.

C. Teenagers are more likely to have successful careers.

3. The word “cope with” in the passage is closest in meaning to ______.

A. fight against

B. deal with

C. suffer from

4. According to the passage, when teenagers have jobs, they are more likely to _______.

A. spend foolishly

B. want expensive things

C. appreciate money

5. According to the passage, which of the following is TRUE?

A. Only some US students do part-time jobs.

B. US students suffer part-time job stress.

C. Part-time jobs are somehow good for teenagers.

2. Read the following passage. Match the paragraphs with the headings.

TEENS’ SOURCES OF STRESS

1. In adolescence, teens experience so many physical and psychological changes that they may not know how to deal with. Many boys feel obsessed with their voice or appearance. Girls feel annoyed with unwanted spots on their faces.
2. As teens reach adolescence, they have more friends and come in contact with many more people. They now have to learn to interact socially and they may find it is not easy to adjust in the complicated world or to gain social acceptance.
3. Many teenagers start to have emotional feelings for another boy or girl, or feel the need to be loved. If a teen fails to get love from the one he/she likes or loves, they may find it is hard to get over the painful experience.
4. Pressures to do well academically can be a source of stress. If teens are academically strong, they can perform well. If not, they suffer from endless stress.
5. Being under pressures of a number of things, teenagers become constantly anxious. If they are unlucky to fail in anything, they may fall into the feeling of self-doubt and low self-esteem.

List of Headings

A. Academic stress

B. Low self-esteem stress

C. Stress due to physical or physiological changes

D. Social stress

E. Stress due to romantic relationships

III. LANGUAGE FOCUS AND VOCABULARY

1. Choose the best option to complete the sentence.

1. She speaks English as …………as I do.

A. good B. better C. very good D. well

2. I knew they were talking about me……… they stopped when I entered the room.

A. because B. so that C. despite D. therefore

3. The librarian told us not…… reference books out of the library.

A. to take B. taking C. take D. took

4. When I came to visit her last night, she …..a bath.

A. had B. was having C. were having D. is having

5. Nobody liked the film,…………….?

A. does he B. doesn't he C. did they D. didn't they

6. Although he loved his country, …………………… most of his life abroad.

A. but spent B. but he spent C. he spent D. so he spent

7. Many students aren't keen……….. their study at school.

A. about B. for C. with D. on

8. She hasn't written to me…………… we met last time.

A. before B. since C. ago D. for

9. You can rely…………Jack. He always keeps his promise.

A. in B. for C. on D. with

10. We didn’t go camping yesterday _________ it rained heavily.

A. because B. although C. despite D. In spite of

2. Use used to or didn’t use to with the verbs from the box to complete the sentences.

be kill transport dye

1. In the countryside in Viet Nam, families ……………………… extended, i.e. three or more generations lived together in the same house.

2. The farmers in my home village …………………………….. rice home on trucks. They used buff alo-driven carts.

3. In many places in the world, people ………………… cloth with natural materials.

4. Tuberculosis – TB – ……………………… a lot of people. It was a fatal disease.

III. WRITING

1. Complete each of the following sentences using the cues given. You can use other words in addition to the cues to complete the sentences.

Example: Ngoc/ usually/ play/ badminton/ Sunday.

Answer: Ngoc usually plays badminton on Sundays.

1. People/ know/ Ha Long Bay/ recognise/ UNESCO.

……………………………………………………………………………………….

2. Temple of Literature/ be/ first/ destination/ schedule.

……………………………………………………………………………………….

3. They/ think/ visit/ Mai Chau/ this/ time/ year/ be/ best.

……………………………………………………………………………………….

4. People/ believe/ visit/ Huong Pagoda/ bring/ luck.

……………………………………………………………………………………….

2. Rewrite each sentence so that it contains the phrasal verb in brackets.

You may have to change the form of the verb.

1. I don’t remember exactly when my parents started this workshop.

(set up) ……………………………………………………………………………….

2. We have to try harder so that our handicrafts can stay equal with theirs. (keep up with) ………………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN

I. LISTENING (10 câu x 0,2 = 2,0 điểm)

1. Listen to a telephone conversation between two friends about their trip to a craft village. Fill each of the gaps in the notes with no more than TWO words or a number. You will listen TWICE.

1. District

2. 30

3. conical hats

4. car

5. 7 a.m

2. Listen to a conversation between a journalist and Kate. Fill each of the gaps with no more than two words. You will listen TWICE.

1. 2015

2. reliable

3. festivals

4. weather

5. opportunities

II. READING (10 câu x 0,2 = 2 điểm)

1. Read the passage. Circle A, B or C to answer each question.

1. A

2. B

3. B

4. C

5. C

2. Read the following passage. Match the paragraphs with the headings.

1. C

2. D

3. E

4. A

5. B

III. LANGUAGE FOCUS AND VOCABULARY

1. Choose the best option to complete the sentence. (10 câu x 0,2 = 2 điểm)

1. D

2. D

3. A

4. B

5. D

6. B

7. D

8. B

9. C

10. A

2. Use used to or didn’t use to with the verbs from the box to complete the sentences. (4 câu x 0,25 = 1 điểm)

1. used to be 2. didn’t use to transport

3. used to dye 4. used to kill

IV. WRITING

1. Complete each of the following sentences using the cues given. You can use other words in addition to the cues to complete the sentences. (4 câu x 0,5 = 2 điểm)

1. People know that Ha Long Bay is recognised by UNESCO.

2. Temple of Literature is the first destination in my schedule.

3. They think that visiting Mai Chau at this time of the year is the best.

4. People believe that visiting Huong Pagoda will bring them luck.

2. Rewrite each sentence so that it contains the phrasal verb in brackets.

You may have to change the form of the verb. (2 câu x 0,5 = 1,0 điểm)

1. I don’t remember exactly when my parents set up this workshop.

2. We have to try harder so that our handicrafts can keep up with theirs.

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 9 có đáp án rất hữu ích cho các bạn ôn tập. Ngoài ra, trên trang chúng tôi còn sưu tầm và đăng tải nhiều tài liệu nhiều môn học khác như Toán, Ngữ văn, Vật lý, Hóa học, Sinh học...thông qua những đề thi, đề cương ôn tập học kì 1 môn Toán, đề cương ôn tập học kì 1 môn Ngữ văn, đề cương ôn tập học kì 1 môn Vật lý từ những trường THCS trên cả nước...nhằm giúp các ban có một kì thi học kì đạt kết quả tốt nhất. Chúc các bạn thành công.

Ngoài ra, mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 9 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 9 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 8 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
3 21.350
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm