Đề kiểm tra 1 tiết lần 3 tiếng Anh lớp 11 năm 2020 - 2021

Đề kiểm tra 45 phút môn tiếng Anh lớp 11 lần 3 có đáp án

2 Đề kiểm tra định kỳ lần 3 lớp 11 môn tiếng Anh có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề kiểm tra 1 tiết tiếng Anh lớp 11 năm 2020 - 2021 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 11 có đáp án với nội dung bám sát chương trình học tiếng Anh Unit 6 - 7 lớp 11 chương trình mới giúp các em nhắc lại kiến thức trọng tâm hiệu quả.

Đề kiểm tra 1 tiết tiếng Anh lớp 11 lần 3 có đáp án - Đề số 1

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently the rests. 

1. A. describedB. enjoyedC. digestedD. killed
2. A. withoutB. althoughC. geothermalD. other
3.A. howB.allowC.nowD.know
4.A.ethicalB.thinkC.bothD.clothing

II. Multiple choice:

1. I would like to sent these letters……air mail.

A. in

B. with

C. by

D. over

2. The engineers …………………………….. designed the building received an award.

A. whose

B. who

C. whom

D. which

3. …………. ………from all over the world take part in the Olympic Games.

A. Athlete

B. Athletic

C. Athletes

D. Athletics

4.It was the dog that …………….in the garden

A.hit

B.was hit

C.hitting

D.to hit

5.The book……………..by Jack, is very famous.

A. which written

B. written

C. was written

D. writing

6.I just collect stamps from discarded envelopes

A.thrown away

B.given up

C.got away

D.done up

7. My daughter depends ……………………… me .

A.in

B. off

C. into

D. on

8. The conductor asked ......................... in the bus.

A. them to please not to smoke

B. that they should not smoke

C. them not to smoke

D. them not to smoke

III. Rewrite the following sentences, using the cues given.

1. Mai plays the guitar well. Mai dances beautifully. (not only ………but also )

……………………………………………………………………………………

2. Mary has fish for dinner. Jonh has fish for dinner. ( both…and)

…………………………………………………………………………..

3. She is American. She is Swiss. (either…or)

………………………………………………………………………………

4. She can’t play badminton. David can’t play football. (neither …nor)

……………………………………………………………………………

5. Michelangelo is one of Italy’s greatest artists. He lived until he was 90.( relative clause)

………………………………………………………………………

6. Her father gave her a nice present on her birthday. ( cleft sentence)

………………………………………………………………………

7. Hoa borrowed the English-Vietnamese Dictionary from the teacher. ( cleft sentence in the passive)

………………………………………………………………………

8 .The amount of money which was taken by the robbers was found by the police.(reduce relative clause)

....................................................................................................

IV. Give the correct form of the verbs.

1.Alice and Louise (not,buy)………………………. anything at the store yesterday

2.She is the youngest one (take)……..……………part in this game.

3. I will fix your bicycle if I (have)………………….. a screwdriver of the proper size.

4.The novel (write)…………………….by Ms. Hong is so great.

5.I ( learn ) …………………………English for three years

6. If I had enough apples, I (bake) ……………………………..an apple pie this afternoon.

7.My brother enjoys (listen) ………………..to stories about UFOs.

8.The sun (rise) ….…………in the East.

V. Read the passage and answer the questions: 

The Women's World Cup was originally the brainchild of the FIFA president Havelange. The first tournament was hosted in China in 1991, with twelve teams sent to represent their countries. The 1995 FIFA Women's World Cup was held in Sweden with twelve teams. Over 650,000 spectators attended the 1999 FIFA Women's World Cup in the United States and nearly one billion viewers from seventy countries tuned in to watch sixteen countries vie for the title.

In the 1999 edition, one of the most famous moments of the tournament was American defender Brandi Chatain's victory celebration after scoring the Cup-winning penalty shot against Cina. She took off her T-shirt and waved it over her head as men frequently do, showing her muscular torso. The 1999 final in the Rose Bowl in Pasadena, California had an attendance of 90,185, a world record for a women's sporting event.

The 1999 and 2003 Women's World Cup were both held in the United States; in 2003 China was supposed to host it but the tournament was moved because of SARS. As compensation, China retained its automatic qualification to the 2003 tournament as host nation and was automatically chosen to host the 2007 Women's World Cup. The host country for the 2011 FIFA Women's World Cup will be delided by vote.

1. In the first Women's World Cup, there were _________ teams.

A. twelve

B. sixteen

C. seventeen

D. twenty

2. How often does the Women's World Cup take place ?

A. Twice a decade

B. Three times a decade

C. Every four years

D. Every six years

3. Up to now, how many times has the Women's World Cup been hosted in the USA ?

A. Once

B. Twice

C. Three times

D. Four times

4. Which is the sentence is NOT true ?

A. The first Women's World Cup was held in 1991.

B. There were twelve teams took part in the 1995 Women's World Cup.

C. The 1995 FIFA Women's World Cup was held in Sweden.

D. The 2003 Women's World Cup was hosted in China.

VI. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Global warming is primarily a problem of too much carbon dioxide in the atmosphere, (1) ____ acts as a blanket, trapping heat and the planet. (2) ____, the average surface temperature has increases more than one degree Fahrenheit since the late 1800s. Most of that increase has occurred over the past three decades.

We are overloading our atmosphere with carbon dioxide, which traps heat and steadily drives up the planet's temperature. Carbon dioxide comes from the fossil fuels we burn for energy, such as coal, natural gas, and oil, and the loss of forests due to (3) ____, especially in the tropics.

Within the scientific community, there is no debate. (4) ____ scientists agree that global (5) ____ is happening and that human activity is the primary cause.

Global warming is already having significant and costly effects- and these consequences will only intensify as the planet's temperature continues to rise. Global warming is accelerating the (6) ____ of sea level rise and dramatically increasing coastal flooding risk. Climate change has significant effects for our health, including increased air pollution and a longer and (7) ____ intense allergy season.

We must significantly reduce the heat-trapping (8) ____ we are putting into the atmosphere. As individuals, we can help by taking action to reduce our carbon footprint. Tropical deforestation accounts for about 10 percent of the world's heat trapping emissions. Reducing tropical deforestation can significantly lower global warming emissions and plays an integral role in a long-term solution to global warming.

Sometimes it is difficult to achieve meaningful (9) ____ to global warming because misinformation about the truth of global warming misleads and confuses the public and makes it more difficult to carry (10) ____ effective solutions.

1. A. that

B. which

C. who

D. when

2. A. Global

B. Globaliness

C. Globally

D. Globe

3. A. deforestation

B. culture

C. relation

D. afforestation

4. A. Most of

B. Mostly

C. Most

D. Almost

5. A. wrapping

B. proving

C. offering

D. warming

6. A. number

B. rate

C. amount

D. part

7. A. more

B. few

C. less

D. little

8. A. inclusions

B. ceremony

C. emissions

D. creations

9. A. factor

B. stories

C. problems

D. solutions

10. A. out

B. in

C. on

D. away

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 11 lần 1 học kì 2 có đáp án - Đề số 2

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. changeB. preparationC. climateD. related
2. A. infectiousB. chemicalC. electronicD. species
3. A. captureB. catastrophicC. atmosphereD. shortage

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. catastrophicB. fertilizerC. preservationD. electronic
5. A. diversityB. ecosystemC. ecologyD. industrial

III. Use the words / phrases from the box to complete the sentences.

greenhouse gases; heat-related; flooding; famine;

catastrophic; vehicle emissions; sea life;

diversity; ecological; balance; capture;

6. The government must take measures to cut _________.

7. The effects of climate change on humans and nature are ______.

8. We need to preserve the ______ of wildlife because each species has an important role to play.

9. The increase in the earth's temperature can cause ______ illnesses which can be dangerous to people.

10. Carbon dioxide is one of the primary ______ that cause global warming.

11. Planting trees can contribute to reducing global warming as trees ______ and absorb C02 in the air.

12. Climate change may lead to the extinction of many species and upset the ______

13. A rise in sea levels causes ___________ in coastal areas.

14. Higher sea surface temperatures endanger _________ .

15. A decrease in agricultural yields leads to ___________.

IV. Rewrite the sentences, using perfect participles.

16. After I watched the documentary about wildlife, I made a donation to an environmental
society.

...................................................................................................................

17. After I ate my evening meal, I decided to go for a walk.

....................................................................................................................

18. Because I had spent the whole day cleaning up my room, I needed to take a shower and have a rest.
................................................................................................................

19. Since the authorities had managed water resources irresponsibly, they had to deal with water shortages in the region.
..............................................................................................................

20. After we had read the stories about people who reduced their carbon footprint, we started to change oi daily consumption habits.
................................................................................................................

21. Because the farmers had been told about the dangers of chemical fertilisers, they turned to bio- fertilisers.

...............................................................................................................

22. After I finished all my homework, I watched my favourite film on TV.

............................................................................................................

V. Reading the following text and answer the questions below.

The world's oceans have warmed 50 percent faster over the last 40 years than previously thought due to climate change, Australian and US climate researchers reported Wednesday. Higher ocean temperatures expand the volume of water, contributing to a rise in sea levels that is submerging small island nations and threatening to wreak havoc in low-lying, densely-populated delta regions around the globe.

The study, published in the British journal Nature, adds to a growing scientific chorus of warnings about the pace and consequences rising oceans. It also serves as a corrective to a massive report issued last year by the Nobel-winning UN Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), according to the authors.

Rising sea levels are driven by two things: the thermal expansion of sea water, and additional water from melting sources of ice. Both processes are caused by global warming. The ice sheet that sits atop Greenland, for example, contains enough water to raise world ocean levels by seven metres (23 feet), which would bury sea-level cities from Dhaka to Shanghai.

Trying to figure out how much each of these factors contributes to rising sea levels is critically
important to understanding climate change, and forecasting future temperature rises, scientists say. But up to now, there has been a perplexing gap between the projections of computer-based climate models, and the observations of scientists gathering data from the oceans.

The new study, led by Catia Domingues of the Centre for Australian Weather and Climate Research, is the first to reconcile the models with observed data. Using new techniques to assess ocean temperatures to a depth of 700 metres (2,300 feet) from 1961 to 2003, it shows that thermal warming contributed to a 0.53 millimetre-per-year rise in sea levels rather than the 0.32 mm rise reported by the IPCC.

23. What happens when the ocean's temperature rises?

A. It causes sea levels to rise.

B. It causes sea levels to remain constant.

C. It causes sea levels to decrease.

24. The rise in water levels is especially dangerous for small island nations and:

A. low-lying urban areas.

B. all coastal cities.

C. people who live on the beach.

25. The new study:

A. shows that thermal warming contributed to a 0.32 millimeter-per-year rise in sea levels.

B. did not reveal anything that scientists didn't already know.

C. used new techniques to assess ocean temperatures.

26. Ultimately, the new study should help scientists to:

A. lower water levels.

B. better predict climate change.

C. bury sea-level cities like Dhaka and Shanghai.

27. What was the main finding of the study?

A. That not enough is being done about global warming.

B. That ocean waters have warmed faster than scientists had previously thought.

C. That the warming of the world's oceans is not a threat.

VI. Read the following passage and choose the best answer to fill in each blank.

It is a common belief that adults are responsible for „big issues‟ such as environmental protection and conservation, and youths can do nothing but focus on their studies or have fun. (28) ______, the stories of the young people in the Young Voices for the Planet show that even at a young age, people are able to do something for their communities and can really contribute to the care and preservation of the environment.

Kids can also do things to (29) ________ a difference, given the chance. And though their skills and talents may vary, they can use their unique gifts to help to preserve the environment and save the world. One of the children in the stories, Olivia, says:

"Every one of us has a great gift we can use to help the earth. Everyone, (30) _____ any age, can do something, whether it is picking up rubbish along the side of the road, filling a bird feeder, or bringing reusable bags to the grocery store. For me, I used my artwork. Find your cause and use your talents. The quality of our world is counting on you."

It is remarkable that someone (31)_____ as Olivia can understand so well the connection between society, the environment, and the problems we are facing today. It has been proved that every small act of kindness we show can make a great impact on the world around us.

For some people, (32)________ protection and conservation means stopping the growth and development of technology and society. But this is a popular belief that is not true. Protecting the environment isn't about stopping progress. It's about (33)______ our consumption habits and taking care of the environment. Just by doing simple things, every one of us including the youths can do their share in making this world a better place to live.

28. A. HoweverB. ThereforeC. AlthoughD. Because
29. A. doB. makeC. giveD. set
30. A. onB. inC. atD. with
31. A. youngB. youngerC. the yougestD. as young
32. A. environmentB. environmentalC. environmentalistD. environmentalism
33. A. changingB. exchangingC. transformingD. conversing

VII. A group of students is discussing what they should do to help to reduce their
community's carbon footprint. Put the lines in their conversation in the correct order.

A. Lan: Well, what do you think we should do to help to reduce our community's carbon footprint?

B. Mai: I agree. And I think we should also try to use less paper.

C. Minh: In my opinion, we should start cutting down our energy use. If we use LED light bulbs or turning off electronic devices when they are not in use, we can save a large amount of electricity.

D. Lan: Uh-huh. These things are very easy to do. What do you think, Mai?

E. Mai: This can help to save trees and forests since most paper products are made from wood. Do you agree with me, Lan?

F. Minh: Use less paper? What makes you think so?

G. Lan: Well, I don't think that will help much. I believe that we should start a reuse-and-recycle campaign. Then we can help to reduce waste and pollution, and conserve natural resources

34 - _____; 35 - _____; 36 - ______; 37 - _____; 38 - _____; 39 - _____; 40 - ______

VIII. Write sentences, using the words and phrases given. Change the word forms or add some words, if necessary.

41. global warming / increase / earth's average surface temperature / due to / warming effects / greenhouse gases /.
..........................................................................................................

42. main cause / global warming / burning of fossi fuels/ natural gas, oil, and coal /.

..........................................................................................................

43. even slight increases / levels / carbon dioxide atmosphere / can / cause significant / rise / temperature /.

......................................................................................................

44. there / connection / between / recent droughts and / climate change /.

.....................................................................................................

45. farming / contribute / more than 30 percent / total greenhouse gas emissions /.

...................................................................................................

Đáp án

1 - C; 2 - D; 3 - A; 4 - B; 5 - B;

6 - vehicle emissions; 7 - catastrophic; 8 - diversity; 9 - heat-related; 10 - greenhouse gases;

11 - capture; 12 - ecological balance; 13 - flooding; 14 - sea life; 15 - famine;

16 - Having watched the documentary about wildlife, I made a donation to an environmental
society.

17 - Having eaten my evening meal, I decided to go for a walk.

18 - Having spent the whole day cleaning up my room, I needed to take a shower and have a
rest.

19 - Having managed water resources irresponsibly, the authorities had to deal with water
shortages in the region.

20 - Having read the stories about people who reduced their carbon footprint, we started to
change our daily consumption habits.

21 - Having been told about the dangers of chemical fertilisers, the farmers turned to bio-
fertilisers.

22 - Having finished all my homework, I watched my favourite film on TV.

23 - A; 24 - A; 25 - C; 26 - B; 27 - B; 28 - A; 29 - B; 30 - C; 31 - D; 32 - B; 33 - A;

34 - A; 35 - C; 36 - D; 37 - B; 38 - F; 39 - E; 40 - G;

41 - Global warming is the increase in the earth's average surface temperature due to the
warming effects of greenhouse gases.

42 - The main cause of global warming is the burning of fossil fuels, such as natural gas, oil,
and coal.

43 - Even slight increases in the levels of carbon dioxide in the atmosphere can cause a
significant rise in temperature.

44 - There is a connection between the recent droughts and climate change.

45 - Farming contributes more than 30 percent of the total greenhouse gas emissions.

Trên đây là Đề thi tiếng Anh lần 1 học kì 2 lớp 11 có đáp án. Mời thầy cô tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Để chuẩn bị tốt cho năm học 2020 - 2021 sắp tới, mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh và các em học sinh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu học tập lớp 11 để tham khảo thêm nhiều tài liệu các môn học khác nhau.

Đánh giá bài viết
1 10.472
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề kiểm tra 1 tiết - 45 phút lớp 11 môn Tiếng Anh Xem thêm