Đề kiểm tra 15 phút môn tiếng Anh lớp 10 năm 2019 - 2020

Đề kiểm tra tiếng Anh 15 phút lớp 10

Nằm trong bộ đề Đề kiểm tra 15 phút lớp 10 môn Tiếng Anh năm 2019 - 2020, đề kiểm tra môn tiếng Anh 15 phút học kì 1 lớp 10 có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh được biên tập bám sát nội dung Unit 1 - 2 SGK tiếng Anh lớp 10 chương trình mới giúp các em học sinh củng cố kiến thức trọng tâm hiệu quả.

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1. A. skill B. split C. children D. finance
2. A. among B. belong C. body D. strong

Đáp án: 1. D; 2. A

Choose the word whose stress is different from that of the others

3. A.ailment B. disease C. balance D. marriage
4. A. allergy B. digestive C. stimulate D. intestine

Đáp án: 3. B; 4. C

Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in each sentence

5. It’s not easy to say what the objectives ______ next year.

A. become

B. became

C. will become

D. is going to become

6. Look at the clouds. I think it ______ rain.

A. will

B. can

C. may

D. is going to

7. Drinking apple juice _______ boost your brain’s memory.

A. helps

B. help

C. is going to help

D. helped

8. If people breathe in deeply, their ______ can expand to twice their normal size.

A. hearts

B. kidneys

C. lungs

D. stomachs

9. Yoga increases endurance, ______ and flexibility.

A. powerless

B. powerful

C. strength

D. strong

10. Blood is pumped through the _______ to bring oxygen to all parts of the body.

A. lungs

B. heart

C. digestive

D. skeletal

11. The part that leads the controlling of the body is the _______ .

A. kidneys

B. stomach

C. brain

D. bones

12. Acupuncture is considered to be very _______ when enough precautions are taken.

A. safe

B. safety

C. safely

D. safest

13. Think about how you’ll feel when you ______ the habits.

A. get

B. take

C. make

D. kick

14. I ______ Texas State University now.

A. am attending

B. attend

C. was attending

D. attended

15. The acupoints _____________ to enhance the healing capability of the body itself.

A. stimulate

B. stimulating

C. stimulated

D. are stimulated

16. The nerves carry ________ between your brain and the rest of your body.

A. pumps

B. organs

C. messages

D. muscles

17. What do you think about getting up late?

A. Oh, yes. She does very often.

B. Oh, no. She does very often

C. Well, I think it is not good.

D. Don’t worry.

Đáp án:

5. C 6. D 7. A 8. C 9. C 10. B
11. C 12. A 13. D 14. A 15. D 16. C 17. C

Change these sentences into passive voice

18. They will change the date of the meeting again.

-> The date of the …………………………………………………

19. The bones in the skeletal system support all the body organs.

-> All the body organs ...............................................................

20. Doctor give him some advice.

-> He .............................................................

Đáp án:

18. The date of the meeting will be changed again.

19. All the body organs are supported by the bones in the skeletal systems.

20. He is given some advice by the doctor.

Trên đây là Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 10 15 phút lần 1 học kì 1. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 143
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề kiểm tra 15 phút lớp 10 môn Tiếng Anh Xem thêm