Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 6 môn tiếng Anh trường THCS Lê Quý Đôn năm học 2017-2018 có đáp án

Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 6 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 6 môn tiếng Anh trường THCS Lê Quý Đôn năm học 2017-2018 có đáp án được sưu tầm và đăng tải dưới đây rất hữu ích cho các bạn chuẩn bị cho kì thi học sinh giỏi cũng như kì thi học kì 2 sắp tới. Mời các bạn vào tham khảo và thử sức.

I. LISTENING (15pts)

Part 1. Listen and choose the best answer:

1. What will they eat for dinner this evening?

A. fish B. chicken C. pizza

2. What time is it?

A. 2:10 B. 2:20 C. 2:30

3. What is Michelle going to read?

A. a book B. a letter C. a magazine

4. How much did the ticket cost?

A. $ 19 B. $90 C. $ 99

5. Where is the chemist’s?

Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 6

Part 2: Listen and write

CAMPING HOLIDAY

Number of day: 3

1. Holiday starts: _______________ 6th.

2. Place: _________________ farm.

3. Number of students: ___________

4. Must take: ________________

5. Will learn about: _______________

Part 3: Listen and match: Where did Betty’s grandfather find each thing?

1. glasses

A. in the pocket

2. ring

B. in the dinning room

3. keys

C. on the high shelf

4. letter

D. under some leaves in the garden

5. gloves

E. in the fridge

Answer:

1.

2.

3.

4.

5.

II. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. (2.5pts)

1. A. this B. thank C. thin D. thought

2. A. plays B. cleans C. listens D. works

3. A. table B. face C. bad D. take

4. A. home B. horse C. go D. post

5. A. read B. clean C. tea D. breakfast

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences.(5pts)

1. We usually write to each other _________ .

A. every two weeks B. every week twice C. two every week D. none is correct

2. TV programme “Daddy, where are we going?” is not only interesting _______ it also teaches children a lot of thing about family and friendship.

A. and B. but C. because D. so

3. Do you think we’ll find a solution _________ the problem?

A. to B. for C. of D. about

4. She _________ to the radio in the morning.

A. hears B. watches C. listens D. sees

5. _________ do you work? - I work at a school.

A. What B. Where C. When D. How

6. The opposite of “weak” is _________ .

A. thin B. small C. strong D. heavy

7. _________ honest man!

A. What a B. How C. What an D. How much

8. Mr and Mrs Brown and their father have _________ legs.

A. four B. six C. eight D. ten

9. Would you like _________ that for you?

A. me doing B. that I do C. me do D. me to do

10. Which is _________ of the two girls?

A. tallest B. the tallest C. taller D. the taller

IV. Give the correct form of each verb in brackets to complete the following sentences.(10pts)

1. It is 6:00 p.m. Mary is at home. She (have) _________________dinner. She always (have) _________________ dinner with her family around 6 o’clock .

2. My friend (take) _________________ a trip to Da Lat next week, and he plans (stay) ________________ there for a week.

3. He often (drink) _________________ coffee for breakfast, but today he (eat) _________________ some eggs.

4. Laura (be) _________________ from Canada. She (speak) _________________ English and French.

5. Minh (be) _________________ to Da Nang twice. He (visit) _________________ a lot of places of interest in Da Nang.

V. Fill in each blank with the correct form of the word in brackets.(5 pts)

1. Lan’s brother is a _________________ . He plays it very well. (piano)

2. Where is the _________________ post office from here? (near)

3. She often feels _________________when she gets bad marks. (happy)

4. I don't like _________________ days. (rain)

5. There is a very _________________ movie on at the Fansland cinema(interest)

6. You will be _________________ after your summer holiday. (healthy)

7. What is the _____________ sport in your country? (popular)

8. I’d like a nice _________________ orange. (juice)

9. Your house is _________________ from our school than mine. (far)

10. Lan is good at English. She can speak English _________________. (fluent)

VI. Order the sentences to have a complete conversation(10 pts)

A. Hey Nick, do you watch the dog race on TV last night?

B. Really? I’ve never seen it. What country is it in?

C. It’s a sport. Dogs race around a small track. It’s really exciting.

D. No, What is it?

E. Well… When is it on?

F. In Viet Nam, In Vung Tau. I know it’s an attraction in many countries: Australia, America…

G. You’re welcome. I believe you’ll like it.

H. Sports channel.

I. That’s sound interesting. Which channel is it on?

J. At 9 o’clock Saturday evening and 10 o’clock Sunday morning.

K. Thanks for your recommendation. I’ll watch it right now.

Đáp án Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 6

I. LISTENING (15pts)

Part 1: 1 – A; 2 – C; 3 – B; 4 – B; 5 – C

Part 2: 1. June; 2. Burley; 3. 10; 4. (a) rack sack; 5. insects

Part 3:

1. E

2. D

3. A

4.B

5.C

II. (2.5pts)

1 – B; 2 – D; 3 – C; 4 – B; 5 – D

III. (5pts)

1 – A; 2 – B; 3 – A; 4 – C; 5 – B; 6 – C; 7 – C; 8 – B; 9 – D; 10 – D

IV. (10pts)

1. is having; has 2. will take; to stay 3. drinks; is eating

4. is; speaks 5. has been; has visited

V. (5pts)

1. pianist 2. nearest 3. unhappy 4. rainy 5. interesting

6. healthier 7. most popular 8. juicy 9. farther 10. fluently

VI. (10pts)

1 – D; 2 – C; 3 – B; 4 – F; 5 – I; 6 – H; 7 – E; 8 – J; 9 – K; 10 - G

VII. (10 pts)

1. in 2. much 3. time 4. them 5. lot

6. with 7. more 8. start 9. have 10. able

VIII. (2.5pts)

1.with 2. at 3. along 4. off 5. for

IX. (5pts)

1. B 2. D 3. A 4. C 5. A

X. (5pts)

1. It is in the north of Thailand. 2. It is lined with small stands and shops.

3. We/ I can buy everything.

4. No, they aren’t. 5. No, it isn’t.

XI. (10pts)

1. than 2. whole 3. in 4. much 5. on

6. are 7. surface 8. to 9. word 10. miles

XII (5pts)

1. Antarctica is the coldest place in the world.

2. It is good for you to do exercises every morning.

3. Tennis is Lan’s favourite sport.

4. My brother is a good guitarist.

5. This is the first time Nick has been to Da Nang.

XIII. (5pts)

1. The Discovery Channel makes funny education for children all over the world.

2. Although Peter Likes sports very much, he doesn’t have (enough free) time to play or/ and watch them.

3. In summer we go swimming with my friends at weekend and in winter we often go ice skating.

4. Mai and her brother have learned English for four years.

5. That boy is the most intelligent in our class.

-------------

Kì thi học sinh giỏi diễn ra rất gần với kì thi học kì 2, do đó nhằm giúp các bạn ôn tập song song để có kết quả tốt nhất ở mỗi kì thi, mời các bạn tiếp tục vào tham khảo thêm:

Đề cương ôn thi học kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh

Đề cương ôn tập học kì 2 Tiếng Anh lớp 6 chương trình thí điểm năm học 2016-2017

Đánh giá bài viết
29 16.448
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm