Đề thi giữa kì 1 lớp 10 môn Tiếng Anh năm 2020 hệ 7 năm

Bài kiểm tra giữa kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10

Đề thi giữa kì 1 lớp 10 môn Tiếng Anh năm 2020 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 10 học tập Tiếng Anh 10 hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 10 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 10

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 10 Unit 1, 2, 3 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 10 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 10 và môn Ngữ văn 10.

Đề thi giữa kì 1 lớp 10 môn Tiếng Anh năm 2020

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently

1. A. stall

B. chat

C. talk

D. water

2. A. chemistry

B. prepare

C. receive

D. degree

3. A. received

B. worked

C. obtained

D. harbored

Exercise 2: Choose the word whose main stress is placed differently from the others

1. A. background

B. career

C. secondary

D. private

2. A. ambitious

B. intelligent

C. brilliant

D. mature

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. In 1963 he was appointed ______________ of history.

A. director

B. teacher

C. professor

D. headmaster

2. ____________ they are tropical birds, parrots can live in temperate or even cold climates.

A. Even though

B. In spite of

C. Nevertheless

D. Despite

3. People are fleeing, the area in panic.

A. excitement

B. Fear

C. -gust

D. danger

4. My morning ____________ is to get up at seven, have breakfast, then leave home at eight.

A. timetable

B. habit

C. routine

D. action

5. When we______________the bill, we left the restaurant.

A. had paid

B. were paying

C. paid

D. had been paying.

6. The police officer stopped us and asked us where_______________.

A. were we going

B. are we going

C. we are going

D. we were going

7. Let me give you a little __________________ about the president of the company.

A. specialization

B. concentration

C. background

D. degree

8. There is no___________ explanation for what happened.

A. scientist

B. scientific

C. scientifically

D. since

9. The new surgeon will ...................her post in May.

A. go on

B. get over

C. take up

D. look after

10. Marie Curie was born._____________ November 7, 1867.

A. in

B. from

C. at

D. on

Exercise 4: Read the passage and answer the question that follow

How did a business of banking start? It seems to have started in more or less the same way all over the world. Originally, the “bank” was not a place to borrow money from. It was simply a place in which people deposited their money. In other words, it was not the job of the “banker” to lend money: his job was only to keep someone else’s money.

You may want to know why some people handed over their spare money to someone else. The reason lay in the unsafe condition of the times. There was the danger of either losing the money or having it stolen. So the money had to be left with those who had the means of keeping it safe. That is how deposit banking started.

Notable among such “money protectors” in Europe were goldsmiths, who had a place (usually a room in the basement) and a means to protect valuables. At the beginning the depositors had to pay the goldsmiths for looking after their money.

But soon the goldsmith, or the earlier “banker, came to realize some thing. It occurred to him that his rich customers had stolen drawn out all their savings at any one time, and that most of the time the greater part of their money had been only lying idle in his own hands. That is how the earlier banker stopped merely being a “protector type” of banker and started lending out someone else’s money at interest.

1. At the beginning, a banker’s job was

A. to borrow money from the rich people

B. to keep money for the

C. to lend money to other people

D. to deposit his money into a bank

2. People handed over their spare money to someone else because

A. they wanted it to be safe

B. they wanted to get some profit

C. they wanted to start deposit banking

D. they didn’t know how to spend it

3. People trusted a goldsmith with their spare money because

A. he was more trustworthy than people of other professions

B. it would make them richer that way

C. the money they were keeping was idle most of the time

D. people had stopped paying them for keeping money

4. Earlier bankers started lending out money at an interest when they realized that

A. a banker’s job as easier than a goldsmith’s

B. it would make them richer that way

C. the money they were keeping was idle most of the time

D. people had stopped paying them for keeping money

Exercise 5: Identify the one underlined word or phrase - A. B. C or D - that must be changed for the sentence to be correct.

1. An (A) old man walking (B) along (C), the road stopped talking (D)to us.

2. Mike usually (A) drives (B) to work, but today (C) he walks (D).

Exercise 6: Choose the correct answer A, B, C or D

The table tennis match was very enjoyable before (1)..................... . lit a cigarette and ruined the evening. After (2)....................... smoking, they let the cigarette fall on the wooden floor. Unfortunately, they dropped it without putting it out but (3) .................. paid any attention to it. Even the. woman (4)................... next to the man with the cigarette did not notice. Soon, however, there was (5) ................ smoke. Suddenly flames (6).............. up into the air. Someone immediately ran out of the room (7).......................the fire brigade. Two or three men got some buckets of water (8).................... the fire, but it was useless. Everyone in the large hut (9).............. ....... very frightened. The next moment people rushed towards the main doors. Before the fire brigade arrived, the whole building was on fire. On (10)................the burning building, one of the firemen. succeeded in rescuing an old woman.

1. A. someone

B. anyone

C. no one

D. nobody

2. A. finish

B. finishing

C. finished

D. finishes

3. A. someone

B. anyone

C. no one

D. everyone

4. A. she was

B. was

C. who was

D. she

5. A. a lot of

B. many

C. a few

D. a little

6. A. shoot

B. shoots

C. shot

D. shooting

7. A. phone

B. phoning

C. to phone

D. for phoning

8. A. to put out

B. they put out

C. putting out

D. put out

9. A. was

B. were

C. has

D. have

10. A. enter

B. entering

C. entered

D. he entered

Exercise 7: Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first.

1. My father said I could use his car

My father allowed _____________________________________

2. You can try to get Jim to lend you his car, but you won’t succeed

There’s no point ______________________________________

3. Why don’t you put your luggage under the seat?

He suggested _________________________________________

-The end-

Đề thi giữa kì 1 lớp 10 môn Tiếng Anh năm 2020

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently

1. B

2. A

3. B

Exercise 2: Choose the word whose main stress is placed differently from the others

1. B

2. C

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. C

2. A

3. B

4. C

5. A

6. D

7. C

8. B

9. C

10. D

Exercise 4: Read the passage and answer the question that follow

1. B

2. A

3. D

4. C

Exercise 5: Identify the one underlined word or phrase - A. B. C or D - that must be changed for the sentence to be correct.

1. D (talking => to talk)

2. D (walks => is walking)

Exercise 6: Choose the correct answer A, B, C or D

1. A

2. B

3. C

4. C

5. A

6. C

7. C

8. A

9. A

10. B

Exercise 7: Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first.

1. My father allowed me to use his car

2. There’s no point in trying to get Jim to lend you his car

3. He suggested putting my luggage under the seat

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi giữa kì 1 lớp 10 môn Tiếng Anh năm 2020. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 10 hay như Đề kiểm tra 15 phút Unit 3 lớp 10: People’s Background hệ 7 năm, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 219
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi giữa kì 1 Xem thêm