Đề thi học sinh giỏi tiếng Anh lớp 6 năm 2019 - 2020 số 5

Đề bồi dưỡng học sinh giỏi tiếng Anh lớp 6

Đề thi thử tiếng Anh học sinh giỏi lớp 6 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi học sinh lớp 6 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh lớp 6 có đáp án được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh lớp 6 chương trình mới của bộ GD&ĐT giúp các em học sinh lớp 6 cải thiện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

Question 1: Choose the word in each group that has underlined, italic part pronounced differently from the rest.

1. A. set B. between C. get D. met
2. A. started B. needed C. protected D. stopped
3. A. ground B. should C. about D. amount
4. A. durian B. cucumber C. painful D. duty
5. A. worked B. hoped C. forced D. sailed
6. A. improve B. coveralls C. gloves D. stomach

Question 2: Complete the sentences with the most suitable words:

1. They don’t drink coffee. _______ do their friends.

A. either

B. neither

C. too

D. so

2. She hates fish and_______ do I.

A. either

B. neither

C. too

D. so

3. You can buy pineapples and bananas at the_______ stall

A. meat

B. fruit

C. food

D. chicken

4. I_______ like some spinach and cucumbers.

A. hard

B. did

C. would

D. do

5. What_______ the weather like there?

A. does

B. did

C. was

D. will

6. I like_______ badminton.

A. playing

B. making

C. working

D. acting

7. Harry is working at a bank_______

A. at the moment

B. a year ago

C. for a year

D. in a moment

8. Who is_______, Mary or Cathy?

A. tall

B. taller

C. tallest

D. more taller

9. The Robinsons always go to Vietnam_______ plane.

A. in

B. on

C. with

D. by

10. _______ noodle for breakfast yesterday?

A. Did you eat

B. Were you eat

C. Did you ate

D. Do you ate

11. It took us two hours_______ to Hanoi.

A. drive

B. driving

C. to drive

D. drove

12. Hoa and her brother_______ at home last Sunday.

A. didn’t are

B. wasn’t

C. weren’t

D. not were

13. Were you absent_______ school last Monday?

A. from

B. at

C. in

D. on

14. You_______ take a taxi. It is raining outside.

A. would better

B. must

C. have to

D. had better

15. She never touches_______ food.

A. healthy

B. unhealthy

C. good

D. delicious

16. _______ up late. It is harmful to your health.

A. Don’t stay

B. Not stay

C. Not to stay

D. Stay

17. Please show me_______ this machine works.

A. what

B. how

C. which

D. when

18. When I saw her, I thought she looked_______.

A. happy

B. happily

C. to be happy

D. being happy

19. Shall we go out tonight?

A. Yes, we go

B. Yes, I can

C. Yes, let’s

D. Yes, we are

20. They are good student. They study very_______.

A. better

B. good

C. goodly

D. well

Question 3. Read this passage. Then answer. True or False? Check (√) in the boxes.

Even before it is born, a baby has small teeth under its gums. At about the age of six months, its first tooth starts to grow. Before the young child is three years old, it has twenty small teeth. Between the ages of six and twelve a second set of teeth form in the gum below the first teeth and push them out.

T

F

1. A baby has teeth under its gums even before its birth.

T

F

2. A baby’s first tooth appears as soon as it is born.

T

F

3. A three-year-old child has twenty tiny teeth

T

F

4. A child’s second set of teeth appear before it is six years old.

T

F

5. A child’s second teeth begin to grow while the child still has first teeth.

Question 4: Choose one sentence that has the same meaning as the root one.

1. Mr. Thanh couldn’t enjoy the meal because of the stomachache.

A. The stomachache prevent Mr. Thanh from enjoying the meal.

B. The stomachache prevented Mr. Thanh from enjoying the meal.

C. The stomachache prevented Mr. Thanh from enjoy the meal.

D. The stomachache prevented Mr. Thanh in enjoying the meal.

2. What is your daughter’s age, Mrs. Mai?

A. How old is your daughter, Mrs. Mai?

B. How age is your daughter, Mrs. Mai?

C. How old is her daughter, Mrs. Mai?

D. How old is Mrs. Mai’s daughter?

3. Hoa didn’t go to school because of her sickness.

A. Because of Hoa was sick, she didn’t go to school yesterday.

B. Because Hoa was sickness, she didn’t go to school yesterday.

C. Because Hoa was sick, she didn’t go to school yesterday.

D. Because Hoa was sick, she went to school yesterday.

4. You shouldn’t eat too much meat.

A. You’d better not eat too much meat.

B. You’d not better eat too much meat.

C. You’d better not to eat too much meat.

D. You’d better eat not too much meat.

5. How heavy is the chicken

A. What is weight of the chicken?

B. What weight is the chicken?

C. How is the weight of the chicken?

D. What is the weight of the chicken?

Question 5. Which word is odd one out?

1. A. ill B. sick C. sad D. unwell
2. A. sleep B. take care of C. nurse D. look after
3. A. hospital B. hotel C. surgery D. clinic
4. A. corn B. papaya C. pineapple D. orange

ĐÁP ÁN

Question 1. 1.5p 1B; 2D; 3B; 4C; 5D; 6A;

Question 2. 5p 1B; 2D; 3C; 4C; 5C; 6A; 7A; 8B; 9D; 10A;

11C; 12C; 13A; 14D; 15A; 16A; 17B; 18A; 19C; 20D;

Question 3. 1.25p 1T; 2F; 3T; 4F; 5T;

Question 4. 1.25p 1B; 2A; 3C; 4A; 5D;

Question 5. 1.0p 1C; 2C; 3B; 4A;

Trên đây là Đề luyện thi HSG Anh 6 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 494
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm