Đề thi Olympic truyền thống 30/4 lần thứ 13 thành phố Huế môn tiếng Anh lớp 10 năm 2007

Đề thi Olympic môn tiếng Anh lớp 10 có đáp án

Trong bài viết này, mời bạn tham khảo đề thi Olympic truyền thống 30/4 lần thứ 13 thành phố Huế môn tiếng Anh lớp 10 năm 2007 với nhiều dạng bài tập hay và hữu ích giúp các em học sinh ôn luyện và củng cố kiến thức hiệu quả. Sau đây mời các bạn cùng làm bài và tham khảo đáp án ở cuối bài nhé!

Đề thi Olympic môn Tiếng Anh lớp 10 trường THPT Đa Phúc, Hà Nội năm 2014 - 2015

Đề cương ôn thi Tiếng Anh lớp 10 cả năm

Đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 10 năm 2015 hội các trường Chuyên khu vực duyên hải và đồng bằng Bắc bộ

PART ONE : PHONOLOGY

A. Find the word that has its underlined part pronounced differently from the other three in each question. (5 points)

1. A. massage B. carriage C. voyage D. dosage

2. A. dimension B. expansion C. confusion D. tension

3. A. increase B. ink C. pink D. thank

4. A. apology B. classify C. testify D. verify

5. A. beloved B. naked C. ploughed D. learned

B. Find the word with the stress pattern different from that of the other three words in each question. (5 points)

1. A. obvious B. notorious C. credulous D. numerous

2. A. dialect B. diagram C. diagonal D. diamond

3. A. Europe B. monument C. province D. minority

4. A. obsolete B. complete C. compete D. deplete

5. A. consent B. obstinacy C. condolence D. equality

PART TWO: VOCABULARY AND GRAMMAR

A. Choose the best answer. (10 points)

1. She loved tennis and could watch it till the _____ came home.

A. she B. everyone C. horses D. cows

2. Could you close the window? There is a bit of a _____.

A. current B. wind C. draught D. breeze

3. Thousands of steel _____ were used as the framework of the new office block.

A. beams B. girders C. stakes D. piles

4. The ceiling fans were on, but unfortunately they only _____ the hot, humid air.

A. stirred up B. poured through C. turned into D. cut back

5. He set one alarm-clock for five o'clock and the other for five past so as to _____ that he did not oversleep.

A. assure B. ensure C. insure D. reassure

6. When Tim was eating a cherry, he accidentally swallowed the _____.

A. nut B. stone C. seed D. core

7. It was only _____ he told me his surname that I realized that we had been to the same school.

A. then B. until C. as soon as D. when

8. He got an excellent grade in his examination _____ the fact that he had not worked particularly hard.

A. on account of B. because C. in spite of D. although

9. Their eventual choice of house was _____ by the time Peter would take to get to the office.

A. related B. consequent C. determined D. dependent

10. It turned out that we ______ rushed to the airport as the plane was delayed by several hours.

A. hadn't B. should have C. mustn't D. needn't have

B. Supply the correct form of the word provided in brackets in each sentence. (5 points)

1. His busy schedule made him completely (access) __________ to his students.

2. He works for UNESCO in a purely (advice) ________ role.

3. The sun and the moon are often (person) _________ in poetry.

4. I've never known such a (quarrel) ______ person.

5. I don't care if you had had too much to drink. Your behavior last night was (defend) ______.

C. Choose the right verbs provided in the box, then use the most suitable forms of the verbs to fill in the numbered blanks. (5 points)

break call slow take draw

1. The red car has just ______ up in front of our house. Are we expecting anyone ?

2. His condition is worse than before. I think we should ______ in a doctor .

3. I've won a million pound ! I don't believe it ! I simply can't ______ it in!

4. Could you ______ down, please. I don't like driving so fast on country roads.

5. I'm sorry. I'm late. The car has ______ down again. I've left it about a mile down the street.

ĐÁP ÁN ĐỀ THI MÔN TIẾNG ANH LỚP 10

PART ONE : PHONOLOGY

A. Find the word that has its underlined part pronounced differently from the other three in each question. (5 points)

1. A. massage

2. C. confusion

3. A. increase

4. A. apology

5. C. ploughed

B. Find the word with the stress pattern different from that of the other three words in each question. (5 points)

1. B. notorious

2. C. diagonal

3. D. minority

4. A. obsolete

5. B. obstinacy

PART TWO. VOCABULARY AND GRAMMAR

A. Choose the best answer. (10 points)

1. D. cows 2. C. draught

3. B. girders 4. A. stirred up

5. B. ensure 6. B. stone

7. D. when 8. C. in spite of

9. C. determined 10. D. needn't have

B. Supply the correct form of the word provided in brackets in each sentence. (5 points)

1. His busy schedule made him completely inaccessible to his students.

2. He works for UNESCO in a purely advisory role.

3. The sun and the moon are often personified in poetry.

4. I've never known such a quarrelsome person.

5. I don't care if you had had too much to drink. Your behavior last night was indefensible.

C. Choose the right verbs provided in the box, then use the most suitable forms of the verbs to fill in the numbered blanks. (5 points)

1. The red car has just drawn up in front of our house. Are we expecting anyone?

2. His condition is worse than before. I think we should call in a doctor.

3. I've won a million pound! I don't believe it! I simply can't take it in!

4. Could you slow down, please. I don't like driving so fast on country roads.

5. I'm sorry. I'm late. The car has broken down again. I've left it about a mile down the street.

D. From the four underlined words or phrases (A), (B), (C), or (D), identify the one that is not correct. (10 points)

1. C 2. D 3. A 4. A 5. B

6. D 7. A 8. C 9. A 10. C

E. Supply the correct tense of the verb in brackets. (8 points)

1. You must tell me the truth. I insist on being told the truth.

2. Had Thompson caught the ball, we would have won the game.

3. Don't worry. We shall/will have finished the report by 11 o'clock.

4. Fred was pleased to be admitted to the college.

5. There were some people rowing on the river.

6. Alex has a test tomorrow that he needs to study for. He should not be watching TV right now.

7. Were I to know the answer, I would tell you right away.

8. By the end of last year he had read four Shakespeare plays and by next year he will have read two more.

PART THREE: READING

A. Read the passage and then decide which word (A, B, C, or D) best fits each space. (10 points)

1. D. subsistence 2. B. societies

3. A. demand 4. D. increasingly

5. A. invented 6. C. enabled

7. D. fleets 8. A. virtually

9. B. set 10. C. ignored

B. Read the text below and think of the word which best fits each space. Use only one word in each space. (10 points)

(1) exactly / precisely (2) do (3) water (4) temperature

(5) risen (6) just (7) So (8) means

(9) up (10) use (11) working (12) what

(13) be (14) at (15) located / situated (16) almost

(17) swept (18) worse (19) according (20) worsen

C. Read the passage and choose the correct answer for the following questions: (5 points)

1. D. They had changed in subtle ways.

2. B. stopped dreaming.

3. C. uninformative.

4. A. He wanted some money from the writer.

5. A. monotonous

D. You are going to read a text about closed-circuit television (CCTV) in public places. Seven paragraphs have been removed from the text. Choose from the paragraphs A-H the one which fits each gap (1 -7). There is one extra paragraph which you do not need to use. (7 points)

1. F 2. C

3. A 4. H

5 E 6. B

7. D

PART FOUR: WRITING

A. Finish each of the sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it. (10 points)

1. Nothing but the complete / whole story would satisfy Tim.

2. However hard she works she never seems to succeed.

3. I've yet to meet anyone who is more generous than Andrew

4. Much as she studies, she never seems to succeed.

5. It had never crossed my mind that I'd win a prize.

B. Write a new sentence using the word given. (10 points)

1. There is little likelihood that the television will blow up at any minute.

2. I picked this car up for only five hundred pounds.

3. The painting went for five thousands pounds.

4. We have broken even this year.

5. 1967 saw the advent of the transmission of programs in color.

– THE END –

Đánh giá bài viết
2 7.914
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm