Trắc nghiệm tiếng Anh 10 Unit 5 Inventions

Trắc nghiệm Tiếng Anh Unit 5 lớp 10 Inventions

VnDoc mời các bạn cùng tham gia bài Trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 10 Unit 5 có đáp án để đánh giá kết quả học tập môn tiếng Anh 10 của bản thân, làm quen các dạng bài tập tiếng Anh trong Unit 5: Inventions, chuẩn bị cho các bài kiểm tra, đề thi học kì 1 lớp 10 sắp tới.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 10 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 10

Trắc nghiệm Tiếng Anh Unit 5 lớp 10 Inventions có đáp án thuộc chuyên đề ôn tập tiếng Anh 10 theo từng Unit do giáo viên VnDoc tổng hợp với các dạng bài tập tiếng Anh phổ biến, hỗ trợ quá trình nắm vững nội dung Unit 5: Inventions và đề ra phương hướng học tập phù hợp, nâng cao kết quả học môn Anh lớp 10.

Trắc nghiệm Tiếng Anh 10 Unit 5: Inventions

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word / phrase CLOSEST in meaning to the underlined part

1. The Ig Nobel prize is awarded to good-for-nothing inventions.

A. useless

B. helpful

C. practical

D. applicable

2. I want to buy a printer but I'm afraid it's bulky.

A. small

B. inconvenient

C. expensive

D. big and heavy

3. This device imitates the movements of the mockingbirds.

A. inspires

B. steals

C. mimics

D. contrasts

4. You should store your data on Dropbox in case your computer collapses.

A. breaks down

B. destroys

C. runs out of power

D. contains viruses

5. This technology has some drawbacks that need improving.

A. benefits

B. disadvantages

C. strong points

D. qualities

Exercise 2: Choose the correct answer

1. Retinal implants are meant to partially restore vision to people who have lost their ___________.

A. view

B. scene

C. scenery

D. sight

2. It is thought that Google ______________cars may transform the way we move around cities in the future.

A. driving

B. driver

C. motionless

D. driverless

3. The magnetic compass was first used to determine the correct __________ by the Chinese.

A. way

B. road

C. path

D. direction

4. In less than a decade you will carry a __________ laser pen capable of sealing wounds.

A. readable

B. comfortable

C. portable

D. capable

5. Samsung Galaxy Tab __________ flash player as well as voice and video calls.

A. supports

B. offers

C. displays

D. provides

6. The Tower Infinity in South Korea is supposed to be the world’s first skyscraper that, for a few hours a day, _____________ an unobstructed view of the sky behind it.

A. provides

B. shows

C. allows

D. prevents

7. Kia Silverbrook from Australia invented Memjet, a high-speed __________technology, in 2007.

A. colour-printing

B. colour-print

C. colours printing

D. colour printing

8. 3-D _________ is used to produce complex tools and components.

A. print

B. printing

C. printer

D. blueprint

9. If you have an ___________, you don't have to bring all those heavy books in your bag.

A. correction pen

B. e-book reader

C. earbuds

D. digital camera

10. A _______________ allows us to view and edit photos easily.

A. digital camera

B. correction pen

C. handheld

D. e- book reader

11. A correction pen is used for________ your writing mistakes.

A. cover

B. covered

C. covering

D. to cover

12. It's no good________ her the fact now.

A. not to tell

B. tell

C. telling

D. to tell

13. It's essential________ too much about your failure.

A. not to worry

B. not worry

C. not worrying to

D. don’t worry

14. Don’t forget________ your homework before coming to class.

A. doing

B. having done

C. to be done

D. to do

15. Did you remember________ Mr. Green my message?

A. be given

B. giving

C. have given

D. to give

16. 3-D printing________ complex tools and components.

A. is used for produce

B. is used to produce

C. uses for producing

D. uses to produce

17. She was old enough________ up her own mind.

A. made

B. make

C. making

D. to make

18. My computer is used for________ music and video.

A. having played

B. play

C. playing

D. to play

19. My father uses a calculator to________.

A. be calculated

B. being calculated

C. calculate

D. calculating

20. Facebook is used________ among the young.

A. communicate

B. communicating

C. to communicate

D. to communicating

21. Mary often watches YouTube videos to study how________ a dish or make a cake.

A. cook

B. cooking

C. to cook

D. to cooking

22. We can use USB________ information.

A. for being store

B. for store

C. to store

D. to storing

23. He________ for the Google since 2014.

A. has worked

B. is working

C. was working

D. worked

24. Her children________ their homework yet. They arc still working on it.

A. hasn’t finished

B. hasn’t finishing

C. haven’t finished

D. haven’t finishing

25. I have never________ to Paris.

A. been

B. go

C. was

D. went

-The end-

Đáp án trắc nghiệm Tiếng Anh 10 Unit 5: Inventions

Exercise 1: Choose the word / phrase CLOSEST in meaning to the underlined part

1. A

2. D

3. C

4. A

5. B

Exercise 2: Choose the correct answer

1. D

2. D

3. D

4. C

5. A

6. A

7. D

8. B

9. B

10. A

11. C

12. C

13. A

14. D

15. A

16. B

17. D

18. C

19. C

20. C

21. C

22. C

23. A

24. C

25. A

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập tiếng Anh 10 Unit 5: Inventions có đáp án. Mời các bạn tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 10 hay như Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 5 nâng cao: Inventions, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 2.916
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 10 Xem thêm