Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 1 trường THPT Phạm Công Bình, Vĩnh Phúc có đáp án - Mã đề 132

Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh lần 1 trường THPT Phạm Công Bình, Vĩnh Phúc có đáp án - Mã đề 132 bao gồm các dạng bài phát âm, tìm lỗi sai, đọc hiểu...rất hữu ích giúp các bạn ôn tập và củng cố kiến thức ngữ pháp tiếng Anh, yên tâm bước vào kì thi THPT Quốc gia quan trọng sắp tới.

Choose the word whose underlined part is pronounced differently

Question 1: A. jumped B. remarked C. grabbed D. laughed

Question 2: A. bathing B. method C. bathroom D. width

Choose the word whose main stress is in a different position

Question 3: A. acquaintance B. enthusiasm C. constancy D. embrace

Question 4: A. outlook B. material C. particular D. consider

Mark the letter A, B C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions

Question 5: It was so confidential the plan that they refused revealing anything to the public when they were in an interview yesterday.

A. the B. so C. to D. revealing

Question 6: He failed the final examination since he hadn’t studied hardly enough and had played games day and night.

A. day and night B. failed C. since D. studied hardly

Question 7: Don’t criticize me and take it for granted that I am addicted to smoke if I only have one cigarette a day.

A. criticize B. for granted C. to smoke D. only have

Choose the words which have the CLOSEST meaning to the underlined words

Question 8: I don't like that man. There is a sneaky look on his face.

A. furious B. humorous C. dishonest D. guilty

Question 9: He can’t make up his mind whether he should phone her or not.

A. decide B. know C. wonder D. recognize

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions

Question 10: The new manager ________ very strict rules as soon as he had _________ the position

A. laiddown/ taken over B. put down/ taken over

C. laydown/ taken up D. wrote down/ come over

Question 11:– Tam: “Do you want to join us for a cup of coffee after work?” – Hoa: “_________________.”

A. Thanks. You can make it.

B. Sorry, but I have to finish my presentation for tomorrow.

C. Sounds good, but I can do it myself.

D. No problem. What’s wrong with the coffee?

Question 12: I’d like to see that football match because I___________once this year.

A. haven’t seen B. don’t see C. weren’t seeing D. didn’t see

Question 13: We watched the videos again again, but we still could not find out the person who acted_________on the day of the murder.

A. properly B. constantly C. suspiciously D. carefully

Question 14: - Thuy: I can’t stop worrying about my exam tomorrow.

- Ha: ________________________________________________

A. That’s all right, never mind B. Why do you bother?

C. It’s nothing really D. I’m sure you’ll do well

Question 15: Jack has a good chance of_________ since everyone appreciates his ways of thinking and practical plans.

A. electing B. election C. elective D. being elected

Question 16: The children seem to be totally__________of working quietly by themselves.

A. not able B. incapable C. unable D. impossible

Question 17: I am sorry. I meant ____________to you, but I have been busy.

A. to write B. to have been writing C. writing D. to have written

Question 18: We bought some _____________

A. German lovely old glasses B. German old lovely glasses

C. lovely old German glasses D. old lovely German glasses

Question 19: The novel is based on his______________in the war.

A. situations B. images C. attitudes D. experiences

Question 20: They seemed to be extremely______________to the plight of the Lybian refugees when they sent them a lot of humanitarian aids.

A. sympathetically B. sympathetic C. sympathy D. sympathized

Question 21: - Trinh: wow, I’ve never seen such a wonderful cellphone. Thank you so much”

- Hung: __________________________

A. oh, I don’t know B. You’re welcome

C. Thank you D. I’m glad that you like it

Question 22: ______ all the money he carried along for the journey’s expense, Tom was forced to go home.

A. having stolen B. Stolen C. Stealing D. Being stole

Question 23: The last person _____________the room must turn off the lights.

A. to leave B. who leave C. that leave D. all are correct

Mark the letter A, B C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

Question 24: Allowed to go out with friends, Mary seemed to be in a good mood all day.

A. miserable B. frightened C. unbelievable D. unhealthy

Question 25: When I was going shopping yesterday, I accidentally met one of my old friends in high school.

A. by far B. on purpose C. by heart D. by chance

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions

Most people start smoking when they are in their teens and are addicted by the time they reach adulthood. Some have tried to quit but have returned to cigarettes because smoking is such a strong addiction. It is a habit that is very difficult to break. There are many different reasons why people smoke.

Three of the main reasons that young people smoke are to look mature, to be like their friends, and to experiment. Since teens see older people all around them smoking, especially their parents and relatives, they smoke to act older. If their friends or peers smoke, they may feel pressured into doing the same to be accepted. The last reason is the excitement of experimenting with something that is forbidden. In Massachusetts it is against the law for anyone under 18 years old to smoke. Usually parents do not allow their under age teens to smoke. Therefore, smoking becomes very attractive. It is exciting to get cigarettes and sneak away to smoke without being caught.

Adults smoke for other reasons. They may have a lot of stress and pressures because of economic and personal problems. They may be unemployed or working but not making enough money to take care of themselves and their families. They may be homeless, or they may be dealing with alcohol or cocaine/heroin addictions. Some may be in bad marriages or relationships in which there is physical and/or verbal abuse. All these people may smoke to feel relaxed or to give them energy while going through a hard time.

Whether young or old, some people smoke to control their weight. Smokers, on the average, weigh seven pounds less than non-smokers. Smoking reduces a person's appetite. It lessens his/her sense of taste and smell. This could be why ex-smokers gain weight after quitting cigarettes. Food tastes and smells so much better.

Finally, there are people who say they love to smoke. Smoking gives them pleasure. It just makes them feel good.

Question 26: What is the purpose of the whole passage?

A. to contrast young and old smokers

B. to explain why people start smoking

C. to demonstrate the attraction of cigarettes among the young

D. to show the similarities between young and old smokers

Question 27: The purpose of paragraph 2 is to ________.

A. explain why young people decide to smoke

B. warn young people how dangerous smoking is

C. show how exciting smoking can be

D. suggest that other people influence the decision of young people who start smoking

Question 28: The word “peers” in paragraph 2 means _________.

A. members of the aristocracy

B. mentors

C. peeping Toms

D. persons of a similar age

Question 29: Adults smoke for all of the following reasons EXCEPT ________.

A. to deal with stress

B. to cope with financial difficulties

C. to deal with relationship problems

D. to appear more mature

Question 30: In paragraph 3, how does sentence 3 relate to sentence 1?

A. It is a contradiction

B. It is a cause

C. It is an example

D. It is an effect

Question 31: The word “abuse” in paragraph 3 means ________.

A. excessive use

B. inappropriate use

C. mistreatment

D. argument

Question 32: The main purpose of paragraph 4 is ________.

A. to contrast the reasons why young and old people take up smoking

B. to show a common cause for smoking among people of all ages

C. to describe the possible effects of smoking

D. to warn smokers of the dangers of smoking

Đáp án Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh năm 2018

1C 6D 11B 16B 21D 26B 31C 36A 41C 46B
2A 7C 12A 17D 22B 27A 32B 37D 42C 47A
3C 8C 13C 18C 23A 28D 33B 38B 43B 48C
4A 9A 14D 19D 24A 29D 34B 39B 44D 49B
5D 10A 15D 20B 25B 30C 35C 40C 45D 50C

Trên đây, VnDoc.com đã giới thiệu đến các bạn Đề thi thử THPT Quốc gia 2018 môn tiếng Anh trường THPT Phạm Công Bình, Vĩnh Phúc có đáp án (lần 1). Mời các bạn tham khảo Tổng hợp ngữ pháp ôn thi THPT Quốc gia môn tiếng Anh để hệ thống lại toàn bộ lý thuyết trọng điểm cần cho kì thi quan trọng này. Chúc các bạn thành công!

Đánh giá bài viết
1 2.956
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm