Đề thi Violympic Toán Tiếng Anh lớp 8 vòng 10 năm 2015 - 2016

Đề thi giải Toán Tiếng Anh lớp 8 qua mạng có đáp án

Vòng thi quốc gia của Cuộc thi giải Toán Tiếng Anh qua mạng năm 2015 - 2016 đã bắt đầu mở từ ngày 08/04/2016. Mời các bạn học sinh lớp 8 tham gia làm bài test Đề thi Violympic Toán Tiếng Anh lớp 8 vòng 10 năm 2015 - 2016 trên trang VnDoc.com để thử sức với vòng thi này. Chúc các bạn làm bài tốt!

Mời các bạn tham khảo thêm:

  • Exam number 1: Đỉnh núi trí tuệ
    Question 1:
    If a + b = 3, a2 + b2 = 7 then a3 + b3 = ..........
    Answer: ...............
    18
  • Question 2:

    Find the value of k such that x3 + kx2 + (4 - k)x - 35 is divisible by x - 7.
    Answer: k = ........

    -8
  • Question 3:
    An isosceles trapezoid ABCD is shown in the following diagram. What is the area of the trapezoid ABCD?
    Đề thi violympic toán tiếng anh lớp 8 vòng 10

    Figure is not drawn to scale.
    Answer: The area of the trapezoid is ..........cm2.

    90
  • Question 4:

    Find the value of x such that:
    Đề thi violympic toán tiếng anh lớp 8 vòng 10
    Answer: x = ...............

    Write your answer by fraction in simplest form
    106/57
  • Question 5:

    Let ABCD be a trapezoid with AB // CD, Â = D = 90o and AB = AD = CD/2.
    Find the measure of the angle BCD.
    Answer: BCD = ..........o.

    45
  • Question 6:

    Let ABCD.A'B'C'D' be a cube with AC' = √3cm. Find the total surface area of this cube.
    Answer: ..........cm2.

    6
  • Question 7:

    Bottle A contains 15% syrup. Bottle B contains 40% syrup. When these 2 bottles of syrup are mixed, the syrup content is 30% and the total volume is 600ml. How much syrup is in the bottle A at first?
    Answer: ..........ml.

    240
  • Question 8:

    Let ABC be a triangle with AB = 3cm, AC = 7cm. The internal bisector of the angle BAC intersects BC at D. The line passing through D and parallel to AC cuts AB at E. Find the measure of DE.
    Answer: DE = ..........cm.

    Write your answer by fraction in simplest form
    21/10
  • Question 9:
    If x - y - z = 0 and x + 2y - 10z = 0, z ≠ 0 then the value of Đề thi violympic toán tiếng anh lớp 8 vòng 10 is ............
    8
  • Question 10:

    Given the equation (x - m)(m - 1) + (x - 1)(m + 1) = -2m.
    Find all values of m such that this equation has no solution.
    Answer: m = ...........

    0
  • Question 11:
    Let ABCD be a trapezoid with bases AB, CD and O be the intersection of AC and BD. If the areas of triangle OAB, triangle OCD are 16cm2, 40cm2 respectively and M is the midpoint of BD, then the area of the triangle AMD is  .........cm2.
    22
  • Question 12:

    Given the equation: Đề thi violympic toán tiếng anh lớp 8 vòng 10
    The average (arithmetic mean) of all roots of this equation is ...........

    Write your answer by fraction in simplest form
    9/4
  • Question 13:

    The Ford car left Hanoi for Nghe An and the Audi car left Nghe An for Ha Noi at the same time. The ratio of their speeds (the Ford car to the Audi car) was 4 : 3. The Ford decreased its speed by 25% and the Audi car increased its speed by 25% after they had passed each other.
    When the Ford car reached Nghe An, the Audi car was still 20km away from Hanoi. The distance between Hanoi and Nghe An is ...... km.

    560
  • Question 14:

    Suppose that the polynomial f(x) = x5 - x4 - 4x3 + 2x2 + 4x + 1 has 5 solutions x1; x2; x3; x4; x5. The other polynomial k(x) = x2 - 4.
    Find the value of P = k(x1) x k(x2) x k(x3) x k(x4) x k(x5)
    Answer: P = .............

    -15
  • Question 15:

    The smallest value of Đề thi violympic toán tiếng anh lớp 8 vòng 10 is .............

    Write your answer by decimal in simplest form
    -0,25
  • Exam number 2: Cóc vàng tài ba
    Question 1:
    Which one could be the next?
    Đề thi violympic toán tiếng anh lớp 8 vòng 10
  • Question 2:

    Assume that two numbers x and y satisfy: 2x + y = 6.
    Find the minimum value of expression A = 4x2 + y2

  • Question 3:

    ABCD is a square of side length 5cm. DEFG is a square of side length 3cm such that E lies on the extension of CD and G lies on AD. Find the area, in cm2, of triangle BDF.
    Đề thi violympic toán tiếng anh lớp 8 vòng 10

  • Question 4:

    In the xy - plane, given three points A(-1; 2); B(-3; -1); D(6; 2).
    If ABCD is a parallelogram then C = ........

  • Question 5:

    If a and b are two non-zero distinct numbers such that 3a2 + 4b2 = 7ab then the value of the expression Đề thi violympic toán tiếng anh lớp 8 vòng 10 is ...........

  • Question 6:

    Given the rectangle whose perimeter is 24cm. If its length is decreased by 1cm and its width is increased by 1cm, then the area of the original rectanle is increased by 3cm2. Find the area of the original rectangle.

  • Question 7:

    The triangle ABC has AB = 5cm, AC = 8cm, Â = 60o and the internal bisector AD (D  BC). The length of BD is .........cm.

  • Question 8:
    What number should replace the question mark?
    Đề thi violympic toán tiếng anh lớp 8 vòng 10
  • Question 9:
    If all roots of the polynomial P(x) = x2 + 5x - 1 are also roots of the polynomial Q(x) = x3 + ax2 + bx + c then the value of a + b + 6c is ............
  • Question 10:

    Let ABC be an isoceles triangle (AB = AC) and its area is 501cm2. BD is the internal bisector of the angle ABC (D ∈ AC), E is a point on the opposite ray of CA such that CE = CB. I is a point on BC such that CI = 1/2 BI. The line EI meets AB at K, BD meets KC at H. Find the area of the triangle AHC.

  • Exam number 3: Hãy điền giá trị thích hợp vào chỗ chấm.
    Question 1:
    The number of roots of the equation Ιx3 - 8Ι = 16 - 2x3 is .........
    1
  • Question 2:

    Find the greatest interger number x such that the value of (3x - 2)/4 is greater than the value of (5x + 3)/5.
    Answer: The greatest integer number x is .........

    -5
  • Question 3:

    How many sides does a polygon have if the number of its diagonals is as triple as the number of its sides?
    Answer: The number of its sides is ............

    9
  • Question 4:

    Find the positive value of k such that x = 2 is a root of the following equation: x2 - kx + k2 - 4 = 0
    Answer: k = ..........

    2
  • Question 5:

    If x, y, z satisfy these equations yz = 3/2 - x2/2; zx = 1/2 - y2/2 and xy = 5/2 - z2/2 then the value of Ιx + y + zΙ is ...........

    3
  • Question 6:

    Find the remainder when (x + 2)(x + 3)(x + 4)(x + 5) + 2017 is divided by x2 + 7x + 11.
    Answer:
    The remainder is .........

    2016
  • Question 7:

    A rectangle has a length of 60cm and a width of 30cm. It is cut into 2 indentical squares, 2 identical rectangles and a shaded small square. Find the area of the shaded square.
    Find the area of the shaded square.
    Đề thi violympic toán tiếng anh lớp 8 vòng 10
    Answer: The area of the shaded square is ............... cm2.

    225
  • Question 8:

    Given P(x) = (x2 - 1/2 x - 1/2)1008
    If P(x) = a2016x2016 + a2015x2015 + ..... + a1x + a0
    then the value of the sum a0 + a2 + a4 + .... + a2014 is ...........

    Write your answer by decimal in simplest form
    -0,5
  • Question 9:
    The number of ordered pairs (x; y) where x, y  N* such that x2y2 - 2(x + y) is perfect square is ...........
    2
  • Question 10:
    Let ABCD be the square with the side length 56cm. If E and F lie on CD, C respectively such that CF = 14cm and EAF = 45o then CE = ........cm.
    48
  • Đáp án đúng của hệ thống
  • Trả lời đúng của bạn
  • Trả lời sai của bạn
Đánh giá bài viết
92 7.960
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi Violympic lớp 8 Xem thêm