Trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh lớp 12 Unit 1 Life Stories

Nối tiếp bộ đề ôn tập Ngữ pháp tiếng Anh lớp 12 chương trình mới theo từng Unit có đáp án năm 2021 - 2022, bài tập Grammar tiếng Anh Unit 1 Life stories lớp 12 có đáp án dưới đây được biên tập bám sát nội dung Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm có trong SGK tiếng Anh 12 mới Unit 1. Tài liệu tiếng Anh 12 Unit 1 Life stories kèm theo đáp án chi tiết giúp các em học sinh đối chiếu bài làm với kết quả một cách chính xác. Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh lớp 12 tham khảo, download tài liệu dưới đây.

* Xem Hướng dẫn học Unit 1 lớp 12 Life Stories tại: Soạn Unit 1 lớp 12 Life Stories FULL

Trắc nghiệm Unit 1 lớp 12 Life Stories có đáp án

Nằm trong bộ đề trắc nghiệm tiếng Anh 12 mới trên VnDoc.com, bài tập ngữ pháp Unit 1 tiếng Anh lớp 12 Life Stories có đáp án gồm 30 câu trắc nghiệm tiếng Anh lớp 12 chương trình mới khác nhau giúp các em học sinh ôn tập kiến thức đã học về những chuyên đề Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

Bài 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: I live in a/an ____ with my parents and my elder sister in the coastal area.

A. extended family

B. nuclear family

C. extended house

D. nuclear house

Question 2: One advantage of living in a/an ____ is to strengthen relationship between young children and adults.

A. nuclear family

B. nuclear house

C. extended family

D. extended house

Question 3: In my opinion, family members are responsible for ____.

A. the housework

B. the chores

C. homework

D. A and B

Question 4: My grandpa is the most conservative person in my family. He never ____ about way of life.

A. gives his opinion

B. changes his mind

C. gives his view

D. keeps in mind

Question 5: After graduating from university, I want to ____ my father's footsteps.

A. follow in

B. succeed in

C. go after

D. keep up

Question 6: In a nuclear family, both mother and father have responsibility for housekeeping and ____.

A. child care

B. homework

C. childcare

D. generation gap

Question 7: Four generations living in the same roof will have different ____ of lifestyle.

A. gaps

B. rules

C. manners

D. viewpoints

Bài 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: All students ____ wear uniforms at school because it is a rule.

A. should

B. have to

C. ought to

D. must not

Question 2: You ____ finish your homework before you go to bed.

A. must

B. have to

C. should

D. ought to

Question 3: This drink isn't beneficial for health. You ____ drink it too much.

A. should

B. ought to not

C. ought not to

D. mustn't

Question 4: This warning sign indicates that you ____ step on the grass.

A. shouldn't

B. mustn't

C. don't have to

D. ought not to

Question 5: I think you ____ do exercise regularly in order to keep your body in good shape.

A. must

B. should

C. ought to

D. Both B and C

Question 6: I will lend you some money, but you ____ pay it back to me next week.

A. should

B. have to

C. must

D. mustn't

Question 7: Hoa ____ feed the cats because her mother has done it already.

A. has to

B. doesn't have to

C. must

D. Both A and C

Question 8: Those audiences ____ show their tickets before entering the concert hall.

A. have to

B. must

C. ought to

D. don't have to

Bài 3. Circle the correct answer A, B, C or D to complete the sentence. 

1. He ________ the truth before they forced him.

A. told

B. is telling

C. had told

D. has told

2. He ________ my money before I hint it.

A. had stolen

B. is stealing

C. has stolen

D. will steal

3. My father ________ his work before lunch time.

A. finished

B. had finished

C. finish

D. will finish

4. John ________ away before his parents punished him.

A. went

B. is going

C. has gone

D. had gone

5. Yesterday If I ________ her, I would have helped her a lot.

A. had known

B. is knowing

C. has known

D. knew

6. The party chairman only _______a statement after there _______ a lot of speculation in the press.

A. makes/ had been

B. made/ had been

C. had made/ will be

D. was making/ was

7. Helen _______ hospital treatment for a year before the doctors finally _______her their diagnosis.

A. will receive/ is telling

B. had received/ told

C. receive/ tell

D. received/ had told

8. Sharon eventually ________ the job she ________ last year, although she ________ the year before.

A. finds/ wants/ graduates

B. found/ wanted/ had graduated

C. found/ wanted/ graduated

D. finds/ had wanted/ graduated

9. When the doctors________ at the scene of the accident, they ________ victims still ________.

A. arrived/ realized/ were breathing

B. were arriving/ realized/ breathed

C. arrived/ had realized/ breathed

D. were arriving/ were realizing/ were breathing

10. I suddenly ________ the Tower Square. I ________ there ten years before.

A. recognized/ was

B. was recognizing/ was

C. recognized/ had been

D. had recognized/ had

11. Nam ________ smoking two years ago.

A. stops

B. has stopped

C. stopped

D. is stopping

12. They ________ in our country since January, 1st 2002.

A. are

B. have been

C. were

D. had been

13. Lan: I work for a big company. → Lan said she________ for a big company.

A. had worked

B. work

C. worked

D. is working

14. He started working as a teacher five years ago.

A. He has been working as a teacher for five years.

B. He has worked as a teacher since five years.

C. He is working as a teacher since five years.

D. He had been working as a teacher for five years

15. After he ________ his English course, he went to England to continue his study.

A. has finished

B. had finished

C. was finished

D. would finish

Bài 4. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. The boys broke a window when they ____ football.

A. played

B. were playing

C. half played

D. are playing

2. In spite of having a peasant ____, Nguyen Hue had proved that he was really an excellent general, only gained victories.

A. situation

B. experience

C. condition

D. background

3. As well as being a successful actor, Clint Eastwood is a ____ film director.

A. talent

B. talented

C. distinguish

D. respectful

4. I ____ about him when suddenly he came in.

A. talk B. talked C. am talking D. was talking

5. Le Loi used the ____ war, moving from little to large scale.

A. mid-term

B. short-term

C. long-term

D. half term

6. Last night at this time, they ____ the same thing. She ____ and he ____ the newspaper.

A. are doing/ is cooking/ is reading

B. were doing/ was cooking/ was reading

C. was doing/ has cooked/ is reading

D. had done/ was cooking/ read

7. When Carol ____ last night, I ____ my favorite show on television.

A. was calling/ watched

C. called/ was watching

B. called/ have watched

D. had called/ watched

8. Jack and Joe are discussing how to make salad for dinner.

Jack: “____” - Joe: “How about putting some grapes in it, instead?”

A. We could fry some onions with it too.

B. I'd rather just have some bread, thanks.

C. Let's put some pieces of apple in the salad.

D. Good idea! I'll go and make one.

9. - Would you mind lending me you bike?" – “____.”

A. Yes. Here it is

B. Not at all

C. Great

D. Yes, let's

10. Havy: "Thanks for your help, Judy." - Judy: “____.”

A. With all my heart

B. Never remind me

C. It's my pleasure

D. Wish you

Đáp án

Bài 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. B2. C3. D4. B5. A6. C7. D

Bài 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. B2. A3. C4. B5. D6. C7. B8. A

Bài 3. Circle the correct answer A, B, C or D to complete the sentence.

1 - C; 2 - A; 3 - B; 4 - D; 5 - D;

6 - A; 7 - B; 8 - B; 9 - A; 10 - C;

11 - C; 12 - B; 13 - C; 14 - A; 15 - B;

Bài 4. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1 - B; 2 - D; 3 - B; 4 - D; 5 - C;

6 - B; 7 - B; 8 - C; 9 - B; 10 - C;

Trên đây là Trắc nghiệm Unit 1 SGK tiếng Anh lớp 12 Life Stories có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2020 - 2021.

Đánh giá bài viết
1 4.412
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm