Bài ôn tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 9, 10, 11

Đề ôn tập kiểm tra 1 tiết số 3 môn Tiếng Anh lớp 10 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề kiểm tra định kỳ môn Tiếng Anh lớp 10 năm học 2018 - 2019 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra Tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập Tiếng Anh khác nhau với nội dung bám sát chương trình Tiếng Anh lớp 10 sách cũ Unit 9 - 11 giúp học sinh lớp 10 ôn tập kiến thức đã học hiệu quả và đạt điểm cao trong kì thi sắp tới.

I. Đề kiểm tra 1 tiết lần 3 môn tiếng Anh 10 có đáp án

Đề kiểm tra tiếng Anh 10 có đáp án dưới đây được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh Unit 9 - 11 tiếng Anh 10 hệ 7 năm giúp các em học sinh nắm được cấu trúc đề kiểm tra 1 tiết lần 1 học kì 2 lớp 10 sắp tới.

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. A. media

B. television

C. scene

D. secret

2. A. famous

B. nervous

C. dangerous

D. mountain

3. A. spread

B. disease

C. health

D. pleasure

4. A. ocean

B. undersea

C. beneath

D. deep

5. A. think

B. depth

C. further

D. breath

II. Choose the best answer.

1. Some whales migrate into warm waters to bear their _______ .

A. young

B. diets

C. calves

D. young whales

2. What would Tom do if he _______ the truth?

A. would know

B. has known

C. knew

D. knows

3. Would you mind _______ me tomorrow?

A. calling

B. call

C. to call

D. if I call

4. This computer isn't capable…………………running this software.

A. on

B. to

C. of

D. in

5. We only employ people …………………already have computer skills.

A. whom

B. who

C. they

D. those

6. My mother and I are really looking forward ________ you again.

A. to see

B. seeing

C. to seeing

D. if we can see

7. We'll be late if we …………………now.

A. leave

B. don't leave

C. had left

D. has left

8. Identify a mistake in the following sentence:

Two days ago, the weather forecaster warned us that a tornado is coming.

A. Two days

B. weather forecaster

C. warned

D. is coming

9. My father gave up smoking.

A. My father smokes a lot.

B. My father used to smoke.

C. My father stopped smoking for a while.

D. My father likes smoking.

10.Heavy industry developed rapidly in Alabama ________its rich natural resources.

A. because of

B. in spite of

C. since

D. but

III. Read the following passage carefully, and then choose the best answer.

Galileo Galilei, one of the first modern scientists, was born in Pisa, Italy, in 1564. About twenty years later he attended the University of Pisa. At first he studied philosophy, but later he studied mathematics and astronomy. He was interested in the way the earth and other planets move around the sun. He made the telescope, which made far-away things look larger and easier to examine. He also started the new way of working in science. Before Galileo; scientists did not do experiments. They just guessed about how something happened. Galileo was different. He did not just make guesses. He did experiments and watched to see what happened.

Galileo was famous for his study of how things fall. He was the first person to do experiments about this problem. Before, people thought that heavy things always fell faster than light things. He found out that this was not true. He took a heavy ball and a light ball and he dropped them both from a high place. They fell at the same speed. This meant that weight is not important. This is the law of falling bodies. It is an important law for understanding our world.

The life of the scientist was not always easy in the 1500s. For example, Galileo got into trouble because of his scientific ideas. His ideas were not the same as the religious ideas at the time. Many religious people did not agree with him. During his whole life he had to worry about this. He even went to prison for a while. But no one could stop him from thinking. He continued to look for scientific answers to his questions about the world.

1. Galileo Galilei studied all of the following EXCEPT

A.philosophy

B. mathematics

C. astronomy

D. experiments

2. Galileo started a new way of working in science in which......

A. he made guesses about how things happened.

B. he did experiments to see how things happened.

C. he made guesses about how things happened before doing experiments.

D. he was interested in the way things happened.

3. In his study of how things fall, Galileo found out that......

A. heavy things did not fall faster than light things.

B. light things always fell faster than heavy things.

C. weight is not important.

D. A and C are correct

4. According to the passage, ........

A. Galileo made the telescope to discover some new planets.

B. Galileo's scientific ideas were different from the religious ideas at that time.

C. Galileo's scientific ideas were accepted by many religious people.

D. Galileo found out lots of important facts about our world.

5. Which of the following is NOT TRUE about Galileo?

A. He was an Italian mathematician, astronomer and physicist.

B. He was the first to do experiments about how things happened.

C. Being sent to prison stopped him from exploring the world.

D. He lived over four centuries ago.

IV. Rewrite the following sentences so that they give the same meaning

a, Rewrite the following sentences into passive voice

1) We have just finished the report

=> The report……………………………………..............................................

2. Somebody will meet you at Noi Bai Airport.

=> You ...........................................................................................................

3. The scientists are studying the problem carefully.

=> The problem ...........................................................................................................

4. The police found two children in the forest.

=> Two children ...........................................................................................................

b, Complete the Conditional Sentences (Type II) by putting the verbs into the correct form.

1. If she (come) ....................... late again, she'll lose her job.

2. If we lived in a town, life (be) ................................................. easier.

3. Michael will phone you if he (have).......................................... time.

4. If I (feel) …………… better, I will go to the cinema with you.

5. If I (be)……………… you, I'd ask a lawyer for some advice.

Đáp án

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

1 - B; 2 - D; 3 - B; 4 - A; 5 - C;

II. Choose the best answer.

1 - C; 2 - C; 3 - A; 4 - C; 5 - B;

6 - C; 7 - B; 8 - D; 9 - B; 10 - A;

III. Read the following passage carefully, and then choose the best answer.

1 - D; 2 - B; 3 - C; 4 - B; 5 - C;

IV. Rewrite the following sentences so that they give the same meaning

a, Rewrite the following sentences into passive voice

1/ …has just been finished

2/ …must be met at …

3/ …is being studied carefully by the scientists

4/ …were found in the forest by the police

b, Complete the Conditional Sentences (Type II) by putting the verbs into the correct form.

1/ comes

2/ would be

3/ has

4/ feel

5/ were

II. Bài ôn tập tiếng Anh Unit 9 10 11 lớp 10 kèm đáp án

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest

Câu 1: A. hit B. honor C. exhaust D. hour

Câu 2: A. solemn B. listen C. music D. answer

Câu 3: A. think B. father C. although D. they

Câu 4: A. probably B. valuable C. bomb D. baby

Câu 5: A. worked B. hoped C. watched D. lived

Choose the best answer A, B, C or D:

Câu 6: Music is clearly different ............................. language.

A. in B. from C. with D. for

Câu 7: ................................, he kept on smoking.

A. As his bad cough B. In spite he has bad cough

C. Because of his bad cough D. In spite of his bad cough

Câu 8: The Spy Return is a very .......................... film about a wealthy man who visits Italy.

A. excitement B. excited C. exciting D. excite

Câu 9: A: I don't know how to use this camera?

B: It's quite easy. ................. you

A. I going to show B. I'll show C. I'm will show D. I'm going to show

Câu 10: We....................use herbicides, pesticides and fertilizers that harm the environment

A. should not B. should C. will D. does not

Câu 11: The animals are not kept in ..............they can live in their natural environment

A. cages B. house C. hotel D. restaurant

Câu 12: If we had gone by motorbike, we ..................... carsick

A. will got B. would not have got

C. will get D. would have got

Câu 13: There is a large ................. of animals that live in Nairobi National Park.

A. varied B. vary C. variety D. various

Câu 14: My home village is ................. 40 kilometres north of the capital.

A. held B. located C. laid D. surrounded

Câu 15: A: Would you like............................ lunch with us?". B: "Yes I'd love to".

A. have B. to have C. having D. had

Câu 16: The English class ..................................by a lot of students and teachers tomorrow

A. will be attended B. will attend C. attended D. will attended

Câu 17: These flowers are fresh. They .................... from the garden

A. have been just picked B. have just been picked C. have been picked just D. just have been picked

Câu 18: You .............. go to bed late. It's not good for your health.

A. mustn't B. should C. shouldn't D. oughtn't

Câu 19: Linda: Excuse me. Where's the post office? Maria: ...................

A. It's over there B. I'm afraid not. C. Don't worry. D. Yes, I think so.

Câu 20: I think you ................study hard for the next exam.

A. could B. will C. would D. should

Câu 21: The life ......... of sperm whale can be up to seventy years.

A. distance B. period C. length D. span

Câu 22: Without plants, most of water would ............................as soon as it falls.

A. run off B. run after C. run away D. run by

Câu 23: If Lan had worn a rain coat, she ............... a cold

A. had got B. wouldn't get C. won't get D. wouldn't have got

Câu 24: I still can't believe it! My bicycle................ last night.

A. was stealing B. stolen C. was stolen D. stole

Câu 25: It rained all the time, ................was a great pity.

A. that B. what C. which D. who

Câu 26: By the end of last summer, the farmers .............all the crop.

A. harvested B. had harvested C. harvest D. are harvested

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s):

Câu 27: They had to think of some other ways of bettering their lives

A. improving B. killing C. worsening D. cutting

Câu 28: The farmer removed some undeveloped trees to improve the growth of the rest.

A. planted B. watered C. eliminated D. fertilized

Câu 29: Deforestation is destroying large areas of tropical rain forest.

A. changing B. raising C. becoming D. damaging

Câu 30: We visited the Nairobi National Park and enjoyed different species of fauna.

A. zoo B. animal C. flowers D. plant

Give the correct form of the words given in the brackets.

Câu 31: People should choose the seafood responsibly to protect the .................sea animals. (danger)

Câu 32: Water ......................... Is necessary for hydropower stations. (conserve)

Câu 33: The peasants depend on a good harvest for their............................ (exist)

Câu 34: Thousands of hectares of forest are..............................each year. (destroy)

Câu 35: Scientists are now researching new measures to prevent ....................... levels from rising. (pollute)

Read the following passage and then choose the word (A, B, C or D) that best completes each blank.

There's much more water than land on the ....(36)... of the earth. The seas and oceans cover nearly four-fifth of the whole world, and only one-fifth of land. If you traveled over the earth in different directions, you would have to spend much more of your time ...(37)... on water than on roads or railways. We sometimes forget that for every mile of land there is four miles of water. There's so much water in the surface of our earth that we ....(38)... to use two words to describe. We use the word SEAS .....(39)... those parts of water surface which has only few hundreds of mile, the word OCEANS to describe the huge area of water which are thousands of miles wide and very deep.

Câu 36: A. cover B. surface C. outer D. outside

Câu 37: A. to move B. move C. moved D. moving

Câu 38: A. must B. should C. have D. would

Câu 39: A. describing B. describes C. describe D. to describe

Rewrite the following sentences:

Câu 44: My sister is studying geology. She finds it fascinating.

My sister..............................................................................

Câu 45: I didn't have an umbrella with me, so I got wet.

If...........................................................................................................

Câu 46: People must not leave bicycles in the hall.

Bicycles............................................................................................................

Câu 47: You must hurry or we'll miss the train.

Unless we ...........................................................

Câu 48: Because the weather is warm and damp, rice grows very well here.

Because of .................................................................................................

Câu 49: Although he's got an English name, he is in fact German.

Despite...............................................................................................

Câu 50: She said, "I'll spend my holiday in Italy next year."

She said......................................................................................

Đáp án

Câu 1. A 2. C 3. A 4. C 5. D

Câu 6. B 7. D 8. C 9. B 10. A

Câu 11. A 12. B 13. C 14. B 15. B

Câu 16. A 17. B 18. C 19. A 20. D

Câu 21. D 22. C 23. D 24. C 25. C 26. B

Câu 27. A 28. C 29. D 30. B

Câu 31. endangered 32. Conservation 33. existence 34. destroyed 35. pollution

Câu 36. B Câu 37. D Câu 38. C Câu 39. C

Câu 40. D Câu 41. B Câu 42. B Câu 43. D

Câu 44: My sister is fascinated to study Geology.

Câu 45: If I had had an umbrella, we would haven’t got wet.

Câu 46: Bicycles must not be left in the hall.

Câu 47: Unless we didn’t hurry, we would miss the train.

Câu 48: Because of warm and damp weather, rice grows very well here.

Câu 49: Despite having an English name, he is in fact German.

Câu 50: She said she would spend her holiday in Italy the following year.

Mời bạn đọc tải trọn bộ nội dung đề thi và đáp án tại đây: Bài ôn tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 9, 10, 11. Ngoài ra, VnDoc.com cập nhật rất nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,... Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Đánh giá bài viết
19 32.818
Tiếng Anh 10 mới Xem thêm