Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 9 nâng cao: Preserving the environment

Bài tập Unit 9 Tiếng Anh lớp 10

Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 9 nâng cao: Preserving the environment do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 10 mới đi kèm đáp án.

Xem thêm: Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 10 Unit 8: New ways to learn MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 10 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 10

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 10 Unit 9 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 10 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 10Ngữ Văn lớp 10. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 9 nâng cao: Preserving the environment

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I/ Put the correct word for the sentences below

deforestation

preserve

greenhouse effect

fossil fuels

damage

depletion

pollute

global warming

1. The _________ occurs when the earth's atmosphere traps certain gases such as carbon dioxide as well as water vapour. This makes the earth's surface warmer.

2. ______________ is harm or injury that makes something less valuable or able to function.

3. To ______________ is to keep and protect something from damage, change or waste.

4. __________ are non-renewable energy sources such as coal, fuel oil and natural gas formed from dead plants and animals underground.

5. _______ is the gradual increase of temperature on the earth's surface due to greenhouse effect.

6. ____________ is the using up or reducing something like energy or resources.

7. To ____________ is to make air, water, or soil dirty or unclean.

8. _________ is the removal or cutting down of all trees in an area for urban use and farm lands.

II/ Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences

1. Yesterday, Laura ____ him to put some shelves up.

A. asked

B. is asking

C. ask

D. was asked

2. I wonder ____ the tickets are on sale yet.

A. what

B. when

C. where

D. whether

3. Mathew ____ Emma that her train was about to leave.

A. has reminded

B. has reminded that

C. reminded

D. reminded that

4. I told you ____ to switch off the computer, didn't I?

A. don't

B. not

C. not to

D. to not

5. Sarah was driving too fast, so I ____ to slow down.

A. asked her

B. asked

C. ask

D. have asked her

6. The campaign ____ things like water bottles and aluminum cans into new, useful objects like park benches, bikes, etc.

A. becomes

B. recycles

C. turns

D. comes

7. Individually wrapped candy or chocolate causes a lot of trash, ____ fruits and vegetables are healthier and mean less waste.

A. because

B. while

C. so

D. as

8. Air pollution is such a serious ____ that it has been a direct factor in the ____ of millions of people each year.

A. threat - death

B. threat - deaths

C. threaten - death

D. threaten - deaths

9. Sometimes it's better not to buy something new, and buy it ____ instead.

A. used

B. usable

C. use

D. useful

10. If wastes are thrown ____, they can cause pollution in water, land and air.

A. inappropriately

B. disappointingly

C. eco-friendly

D. favourably

III/ Change into the reported speech.

1. Mr Jones gave the people gloves and said to them: "Protect yourselves from germs."

___________________________________________

2. Nam said, "The environment is severely affected by pollution."

___________________________________________

3. Mai said, "The burning of fossil fuels leads to air pollution."

___________________________________________

4. Peter said, "Intensive insecticide and pesticide sprays in agriculture make the soil contaminated."

___________________________________________

5. "It's confusing because there are too many web pages about the environment" Nam said.

___________________________________________

IV/ Use the word given in capitals at the end of each line to form a word that fits in the gap in the same line.

1. In banana plantations, flooding occurs partly because of deforestation and partly because of poorly ________ drainage systems. (CONSTRUCT)

2. African and Asian elephant numbers feel dramatically in the 19th and 20th centuries, ________ due to the ivory trade and habitat loss. (LARGE)

3. In areas with high concentrations of tourist activities and attractive natural attractions, waste ____________ is a serious problem. (DISPOSE)

4. Mining is an extractive industry, often with huge ________ and social impacts. (ENVIRONMENT)

5. Dealing with resource ___________ requires a broad range of strategies. (DEPLETE)

-The end-

Đáp án bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 9 nâng cao: Preserving the environment

I/ Put the correct word for the sentences below

1. The ____ greenhouse effect _____ occurs when the earth's atmosphere traps certain gases such as carbon dioxide as well as water vapour. This makes the earth's surface warmer.

2. ______Damage________ is harm or injury that makes something less valuable or able to function.

3. To ______ preserve ________ is to keep and protect something from damage, change or waste.

4. ____ Fossil fuels ______ are non-renewable energy sources such as coal, fuel oil and natural gas formed from dead plants and animals underground.

5. ___ Global warming ____ is the gradual increase of temperature on the earth's surface due to greenhouse effect.

6. ______ Depletion ______ is the using up or reducing something like energy or resources.

7. To _____pollute_______ is to make air, water, or soil dirty or unclean.

8. ____ Deforestation _____ is the removal or cutting down of all trees in an area for urban use and farm lands.

II/ Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences

1. A

2. D

3. C

4. B

5. A

6. C

7. B

8. B

9. A

10. A

III/ Change into the reported speech.

1. Mr Jones gave the people gloves and told them to protect themselves from germs.

2. Nam said (that) the environment was severely affected by pollution.

3. Mai said (that) the burning of fossil fuels led to air pollution.

4. Peter said (that) intensive insecticide and pesticide sprays in agriculture make the soil contaminated.

5. Nam said that it was confusing because there were too many web pages about the environment.

IV/ Use the word given in capitals at the end of each line to form a word that fits in the gap in the same line.

1.In banana plantations, flooding occurs partly because of deforestation and partly because of poorly ____constructed____ drainage systems. (CONSTRUCT)

2.African and Asian elephant numbers feel dramatically in the 19th and 20th centuries, ___largely_____ due to the ivory trade and habitat loss. (LARGE)

3.In areas with high concentrations of tourist activities and attractive natural attractions, waste ______disposal______ is a serious problem. (DISPOSE)

4.Mining is an extractive industry, often with huge ____environmental____ and social impacts. (ENVIRONMENT)

5.Dealing with resource _____depletion______ requires a broad range of strategies. (DEPLETE)

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 9 nâng cao: Preserving the environment. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 10 hay như Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 8 nâng cao: New ways to learn, Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 10 Unit 8: New ways to learn.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 348
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 10 Xem thêm