Bộ đề kiểm tra học kì 1 lớp 10 môn tiếng Anh mới trường THPT Ngô Lê Tân, Bình Định

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Bộ 3 đề kiểm tra học kì 1 lớp 10 môn tiếng Anh trường THPT Ngô Lê Tân, Bình Định có đáp án được sưu tầm và đăng tải sẽ là nguồn tài liệu hữu ích cho các bạn ôn tập và nâng cao kiến thức cũng như chuẩn bị tốt nhất cho kì thi sắp tới của mình. Chúc các bạn học tập có hiệu quả.

Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 10 có đáp án số 1

Thí sinh chọn đáp án đúng và điền vào khung bên dưới:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

Read the passage, and expose the correct answer A, B, C or D for each question

The American family unit is in the process of change. In the first half of the 20th century, there were mainly two types of families: the extended and the nuclear. An extended family includes mother, father, children and some other relatives, living in the same house. A nuclear family is composed of just parents and children living under the same roof.

As the American economy had progressed from agricultural to industrial one, people were forced to move to different parts of the country to get good jobs. These jobs were mainly in the large cities. Now, in fact, three-quarters of Americans live in urban areas which occupy 2.5% of the national total land mass. Of the 118 million in the labor force, only 3 million still work on the farm.

Since moving for better jobs has often divided the extended family, the nuclear family became more popular. At present, 55% of the families in the US are nuclear families. But besides the two types of traditional family groupings, the family is now being expanded to include a variety of other living arrangements because of divorce. There is an increase in single-parent families, in which a father or mother lives with one or more children. Divorce has also led to blended families, which occur when previously married men and women marry again and combine the children from former marriage into a new family. There are also some couples who do not want to have children to form two-person childless families.

Câu 1: A nuclear family is one that ___________________________.

A. relatives live with

B. consists of father, mother, and children living in the same house

C. there are only grandparents, parents and their children living in

D. is bigger than extended family

Câu 2: The expression “under the same roof’ means

A. in the same building B. a house with one roof

C. a house with the roof the same as the wall D. under the house

Câu 3: The nuclear family becomes more popular because of _______________________.

A. an increase in single-parent families B. the division of the extended family

C. more divorces D. fewer jobs in big cities

Câu 4: A blended family is a newly formed family____________________________ .

A. that there is only one couple living in with their newborn children

B. that has only father or mother living with children

C. in which there are no children

D. with the combination of children of the two previously married father and mother

Choose the best answers

Câu 5: Choose the word which is STRESSED differently from the rest.

A. concentrate B. introduce C. digital D. smartphone

Câu 6: I’m tired so that I’d rather not to go out this evening, if you don’t mind.

A. don’t B. tired C. so that D. not to go

Câu 7: The charity music night was _________. All the audience thought it was interesting.

A. interested B. useless C. useful D. interesting

Câu 8: My dad is responsible ________ mending things around the house.

A. in B. on C. about D. for

Câu 9: She was playing games while he _________ a football match.

A. was watching B. watched C. watches D. was watch

Câu 10: One day he promised...................her a song. He had such a beautiful voice!

A. sing B. sang C. to sing D. singing

Câu 11: I have been fortunate enough to visit many parts of the world as a lecturer. (Indicate the word or phrase OPPOSITE in meaning to the underlined part)

A. unlucky B. lucky C. unclear D. clear

Câu 12: Food is broken down and converted into energy in the ____ system.

A. circulatory B. skeletal C. digestive D. respiratory

Câu 13: A food processor is used for..............up or..............food.

A. chop/ mix B. chopping/ mixing C. chopping/ mix D. chop/ mixing

Câu 14: Everyone feels enthusiastic during his________.

A. performance B. performer C. performed D. perform

Câu 15: There have been significant changes in women's lives since the women's liberation movement.

A. economic B. natural C. important D. controlled

Câu 16: I _________ many people since I came here in June.

A. meeting B. have met C. was D. has met

Câu 17: Choose the word whose underlined part is PRONOUNCED differently from the others

A. cats B. tapes C. rides D. cooks

Câu 18: He is a talented composer, ________ he has received many national prizes.

A. or B. and C. but D. nor

Choose the word or phrase ( A, B, C or D) that best fits each space in the following passage

What kind of music do you enjoy? Some people like going to classical concerts, and (19)……. to an orchestra. The musicians wear very formal clothes, and the audience is silent until the end of the (20)…… Perhaps you are a rock music fan. Rock concerts (21)……… at football grounds or in parks. Members of the audience dance to the music, or sing the songs. Traditional music is played at weddings and parties in many countries, and some people make their own music at home. Nowadays we (22) …... music in shops and lifts , and many people carry their own music with them, or even listen to music when they study. Music is everywhere!

Câu 19: A. listening B. to listening C. listen D. listened

Câu 20: A. performance B. music C. action D. happening

Câu 21: A. hold B. was held C. are held D. held

Câu 22: A. listen B. perform C. hear D. understand

Rewrite the following sentences without changing their original meanings

1. People speak English here. (Passive voice)

______________________________________________________________________.

2. The guide said, “Let’s stop for a rest”

The guide suggested _____________________________________________________.

3. My mother makes my bed on weekends. (last Sunday)

______________________________________________________________________.

4. I haven’t seen him for 2 months.

I last ___________________________________________________________________.

5. Tom began playing the piano 4 years ago.

Tom has ________________________________________________________________.

6. All his friends will see him off at the airport. (Passive voice)

He_____________________________________________________________________.

ĐÁP ÁN

Read the passage, and expose the correct answer A, B, C or D for each question

1 - B; 2 - A; 3 - B; 4 - D;

Choose the best answers

5 - B; 6 - D; 7 - D; 8 - D; 9 - A; 10 - C;

11 - A; 12 - C; 13 - B; 14 - A; 15 - C; 16 - B; 17 - C; 18 - B;

Choose the word or phrase ( A, B, C or D) that best fits each space in the following passage

19 - A; 20 - A; 21 - C; 22 - C;

Rewrite the following sentences without changing their original meanings

1 - English is spoken here.

2 - He will be seen off at the airport by all his friends.

3 - My mother made my bed last Sunday.

4 - Tom has played the piano for 4 years

5 - I last saw him 2 months ago.

6 - The guide suggested stopping for a rest/ The guide suggested that we should stop/stopped for a rest.

Đề thi học kì 1 lớp 10 môn Anh mới có đáp án số 2

Thí sinh chọn đáp án đúng và điền vào khung bên dưới:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

Choose the word or phrase ( a, b , c or d) that best fits each space in the following passage

What kind of music do you enjoy? Some people like going to classical concerts, and (1)……. to an orchestra. The musicians wear very formal clothes, and the audience is silent until the end of the (2)…… Perhaps you are a rock music fan. Rock concerts (3)……… at football grounds or in parks. Members of the audience dance to the music, or sing the songs. Traditional music is played at weddings and parties in many countries, and some people make their own music at home. Nowadays we (4) …... music in shops and lifts, and many people carry their own music with them, or even listen to music when they study. Music is everywhere!

Câu 1: A. listening B. to listening C. listen D. listened

Câu 2: A. happening B. music C. action D. performance

Câu 3: A. hold B. was held C. are held D. held

Câu 4: A. listen B. perform C. hear D. understand

Choose the best answers

Câu 5: Choose the word which is STRESSED differently from the rest.

A. digital

B. concentrate

C. smartphone

D. introduce

Câu 6: The charity music night was _____________. All the audience thought it was interesting.

A. useful

B. interesting

C. interested

D. useless

Câu 7: My dad is responsible ________ mending things around the house.

A. about

B. on

C. for

D. in

Câu 8: She was playing games while he _________ a football match.

A. watched

B. was watch

C. was watching

D. watches

Câu 9: One day he promised...................her a song. He had such a beautiful voice!

A. sing

B. sang

C. to sing

D. singing

Câu 10: Choose the word whose underlined part is PRONOUNCED differently from the others

A. cats

B. tapes

C. cooks

D. rides

Câu 11: I have been fortunate enough to visit many parts of the world as a lecturer. (Indicate the word or phrase OPPOSITE in meaning to the underlined part)

A. unlucky

B. lucky

C. unclear

D. clear

Câu 12: I’m tired so that I’d rather not to go out this evening, if you don’t mind.

A. don’t

B. not to go

C. tired

D. so that

Câu 13: Food is broken down and converted into energy in the ____ system.

A. digestive

B. respiratory

C. skeletal

D. circulatory

Câu 14: I _________ many people since I came here in June.

A. meeting

B. have met

C. was

D. has met

Câu 15: There have been significant changes in women's lives since the women's liberation movement.

A. economic

B. natural

C. important

D. controlled

Câu 16: He is a talented composer, ________ he has received many national prizes.

A. nor

B. but

C. or

D. and

Câu 17: A food processor is used for..............up or..............food.

A. chopping/ mix

B. chop/mix

C. chop/ mixing

D. chopping/ mixing

Câu 18: Everyone feels enthusiastic during his________.

A. performance

B. performer

C. performed

D. perform

Read the passage, and expose the correct answer A, B, C or D for each question

The American family unit is in the process of change. In the first half of the 20th century, there were mainly two types of families: the extended and the nuclear. An extended family includes mother, father, children and some other relatives, living in the same house. A nuclear family is composed of just parents and children living under the same roof.

As the American economy had progressed from agricultural to industrial one, people were forced to move to different parts of the country to get good jobs. These jobs were mainly in the large cities. Now, in fact, three-quarters of Americans live in urban areas which occupy 2.5% of the national total land mass. Of the 118 million in the labor force, only 3 million still work on the farm.

Since moving for better jobs has often divided the extended family, the nuclear family became more popular. At present, 55% of the families in the US are nuclear families. But besides the two types of traditional family groupings, the family is now being expanded to include a variety of other living arrangements because of divorce. There is an increase in single-parent families, in which a father or mother lives with one or more children. Divorce has also led to blended families, which occur when previously married men and women marry again and combine the children from former marriage into a new family. There are also some couples who do not want to have children to form two-person childless families.

Câu 19: A nuclear family is one that ___________________________.

A. is bigger than extended family

B. relatives live with

C. consists of father, mother, and children living in the same house

D. there are only grandparents, parents and their children living in

Câu 20: The expression “under the same roof’ means

A. in the same building

B. under the house

C. a house with one roof

D. a house with the roof the same as the wall

Câu 21: The nuclear family becomes more popular because of____________________.

A. more divorces

B. the division of the extended family

C. an increase in single-parent families

D. fewer jobs in big cities

Câu 22: A blended family is a newly formed family____________________________ .

A. in which there are no children

B. that there is only one couple living in with their newborn children

C. that has only father or mother living with children

D. with the combination of children of the two previously married father and mother

Rewrite the following sentences without changing their original meanings

1. Tom began playing the piano 4 years ago.

Tom has ________________________________________________________________.

2. People speak English here. (Passive voice)

_____________________________________________________________________.

3. I haven’t seen him for 2 months.

I last ___________________________________________________________________.

4. The guide said, “Let’s stop for a rest”

The guide suggested _____________________________________________________.

5. My mother makes my bed on weekends. (last Sunday)

______________________________________________________________________.

6. All his friends will see him off at the airport. (Passive voice)

He_____________________________________________________________________.

ĐÁP ÁN

Choose the word or phrase ( a, b , c or d) that best fits each space in the following passage

1 - A; 2 - D; 3 - C; 4 - C;

Choose the best answers

5 - D; 6 - B; 7 - C; 8 - C; 9 - C; 10 - D; 11 - A;

12 - B; 13 - A; 14 - B: 15 - C: 16 - D; 17 - D: 18 - C;

Read the passage, and expose the correct answer A, B, C or D for each question

19 - C; 20 - A; 21 - B; 22 - D;

Rewrite the following sentences without changing their original meanings

1 - Tom has played the piano for 4 years

2 - English is spoken here.

3 - I last saw him 2 months ago.

4 - The guide suggested stopping for a rest/ The guide suggested that we should stop/stopped for a rest.

5 - My mother made my bed last Sunday.

6 - He will be seen off at the airport by all his friends.

Đề thi tiếng Anh lớp 10 học kì 1 năm 2021 có đáp án số 3

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. Hoang ______ his email four times a week in order to miss anything important.

A. checks B. will check C. is checking D. check

2. Nowadays people ______ social network with more and more caution.

A. uses B. are using C. used D. use

3. At the moment, my sister ______ her homework, my brother ______games.

A. is making- is playing B. is doing- is playing

C. does- plays D. makes- is playing

4. It’s 7.00 p.m now and we ______ meal together. We usually ______ dinner at the time.

A. have- eat B. have- are eating

C. are having- eat D. are having- are eating

5. I ______ a bike to school everyday but today I ______ to school by bus because It was stolen yesterday.

A. rode- went B. ride- am going

C. ride- go D. is riding- am going

6. That Hoa ______ in class affects other students around.

A. always talk B. is always talking

C. always talks D. always talking

7. Hoang and Phong ______football as they’re having class now.

A. don’t play B. are playing C. doesn’t play D. aren’t playing

8. Hoa usually ______ charge of doing the washing-up in her family.

A. takes B. is taking C. take D. will take

Complete the following passage with ONE suitable word from the box. 

allergy; peanut; cause; treatment; serious

Recently a person at our school was diagnosed with having an allergy to peanuts. I have heard of this situation before and I realize it can be a serious problem. People that have allergies to peanuts can die before receiving the necessary (1)______. Within seconds a reaction can appear, leaving the victim only few short minutes to counteract the attack. These individuals must avoid anything containing peanuts or peanut oil. Sometimes just smelling or touching peanut oil and/or dust can (2)_______ a reaction. Since that time, all of the school personnel have overreacted. We are no longer allowed to bring candy to school or bring (3)______ butter sandwiches in our lunches. The crackdown on peanuts has been ridiculous. The school cafeteria has changed all menus eliminating anything that looks or smells like a peanut. Why should all of the students at the school be punished because one kid has (4)_____ problems?

Choose the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. breadwinner B. heavy C. break D. bread

2. A. skeleton B. nerve C. preparation D. intestine

3. A. fortunate B. considerate C. nominate D. passionate

4. A. movement B. president C. extent D. instrument

ĐÁP ÁN

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1 - A; 2 - D; 3 - B; 4 - A; 5 - B; 6 - B; 7 - D; 8 - A;

Complete the following passage with ONE suitable word from the box.

1 - treatment; 2 - cause; 3 - peanut; 4 - allergy;

Choose the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 - C; 2 - B; 3 - C; 4 - C;

Trên đây là 3 Đề thi học kì 1 lớp 10 môn Anh có đáp án. Mời các bạn vào tham khảo thêm Tổng hợp kiến thức học kì 1 môn tiếng Anh lớp 10 để có một kì thi học kì 1 diễn ra hiệu quả nhất!

Đánh giá bài viết
11 27.102
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm