Đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 12 năm 2021 - 2022

Đề thi tiếng Anh giữa học kì 1 lớp 12 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề kiểm tra giữa kì 1 lớp 12 môn Anh năm 2021 - 2022 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi giữa kì 1 tiếng Anh 12 mới tổng hợp những kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp trọng tâm Unit 1 2 3 SGK tiếng Anh lớp 12 mới.

I. Đề thi giữa kì 1 lớp 12 môn Anh năm 2021

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

1. A. attractB. personC. signalD. instance
2. A. importantB. confidentC. togetherD. exciting

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

3. A. listenB. visitorC. continueD. interesting
4. A. parksB. walksC. visitsD. combs
5. A. climbedB. stationedC. establishedD. belonged

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

6. The doctor said that he ___________ you in 20 minutes.

A. will see

B. saw

C. would see

D. could see

7. The football match was postponed ______ the bad weather.

A. despite

B. in spite

C. because

D. because of

8. He spends most of his time ______ computer games.

A. playing

B. play

C. to playing

D. played

9. We should take care of war invalids and families of martyrs.

The phrase “take care of” in this sentence can be replaced by ______.

A. look into

B. look for

C. look after

D. look at

10. He was the first man ______ landed on the moon.

A. who

B. whom

C. whose

D. which

11. To attract someone’s ______ so that we might speak to that person, we can use either verbal or non-verbal forms of communication.

A. attend

B. attending

C. attentive

D. attention

12. If you ______ across the schoolyard and see your teacher approaching you, a small friendly wave to attract his or her attention is appropriate.

A. are walking

B. walk

C. are walked

D. have walked

13. English, Maths and Science are core subjects, ______ are compulsory in the national examinations at certain stages of the school education system in England.

A. who

B. that

C. which

D. they

14. David: “I’ve passed my English examination.” ~ Jane: “______.”

A. Good luck

B. So do I

C. Howdy

D. Congratulations!

15. Why _____on your coat? ~ I am going for a walk. Are you coming with me?

A. are you putting

B. do you put

C. did you put

D. were you putting

16. She always _____a raincoat and _____an umbrella when she walked to the office.

A. wears/ carries

B. wear/ carry

C. wore/ carried

D. wearing/ carrying

17. Those students are now working day and night in an _________ to pass the final exam.

A. order

B. attempt

C. advance

D. ability

18. The people at the party were busy _____ some game, and no one seemed to notice my existence.

A. playing

B. played

C. play

D. to play

19. If you _____with your newspaper I would like to borrow it.

A. finished

B. have finished

C. are finished

D. finish

20. Last Saturday the representatives of three classes of my school took part in the annual final English Competition _____ by our English teachers.

A. organized

B. organizes

C. was organized

D. organize

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

21. If Alex had come sooner (A), he could has eaten (B) dinner with (C) the whole (D) family.

22. If my father hasn't (A) encouraged me to take (B) the exam, I wouldn't (C) have done (D) it.

23. If you give me more time (A) and (B) I will (C) successfully (D) finish this project.

24. While the (A) Browns were (B) away (C) on holiday, their house was broke into (D).

25. There are many (A) another (B) people who (C) are members of the swim (D) club.

Choose the correct answer.

26. Your car is more expensive than mine.

A. Your car is cheaper than mine.

B. Your car is not more expensive than mine.

C. My car is as expensive as yours.

D. My car is not as expensive as yours.

27. Peter said if he were me he would stop smoking.

A. I wanted Peter to stop smoking and he promised to do.

B. Peter promised to stop smoking.

C. Peter said he would stop smoking as I wanted him to.

D. Peter advised me to stop smoking.

28. She doesn’t have a car. She doesn’t go out in the evening.

A. If she had a car, she would go out in the evening.

B. If she had a car, she will go out in the evening.

C. If she has a car, she would go out in the evening.

D. If she had had a car, she would go out in the evening.

29. David didn’t pass the GCSE examination, so he wasn’t allowed to take the entrance examination to the university.

A. If David passed the GCSE examination, he would have been allowed to take the entrance examination to the university.

B. If David had passed the GCSE examination, he would be allowed to take the entrance examination to the university.

C. If David had passed the GCSE examination, he would have been allowed to take the entrance examination to the university.

D. If David had passed the GCSE examination, he would have allowed to take the entrance examination to the university.

30. Our parents made us study hard when we were young.

A. Our parents always force us to study hard.

B. Our parents made us study hard when they were young.

C. Our parents wanted us to study hard when we were young

D. We were made to study hard by our parents when we were young.

Read the following passage and then choose the correct answer.

Just like any institution, a family also needs rules. Rules are very important because they keep things in___(31)___. For a family, rules are as necessary as food and clothing. The rules are very important because they remain peace and order in the family. For example, children should respect and listen to their parents.

If there are ___(32)___ to be made, for example, it is not only the parents who are giong to decide especially if the children are already grown up. It would be better if everybody is involved in making the decision of important matter.

Rules are needed to maintain a harmonious relationship ___(33)___ family members. Parents are there the pillars of the family and guide children to be responsible and practice good values.

Rules teach children to become more responsible and have discipline not only at home but especially outside of the home. When there are rules to follow, children will know___(34)___ they should do or should not do. Rules help to avoid conflict and misunderstanding that may lead to avoid fights and aggression especially among children. Parents should set rules for the children to follow to avoid quarrels and fight. There are times when the children fight over simple matters and this happens if the parents do or not interfere but when parents set the rule and let the children follow, there will be ___(35)___ conflicts.

31. A. shapeB. orderC. timeD. need
32. A. changesB. callsC. problemsD. decisions
33. A. inB. amongC. insideD. between
34. A. whatB. thatC. howD. which
35. A. lessB. littleC. moreD. fewer

Read the following passage and then choose the correct answer.

At the age of 40, Tom Bloch was the head of H & R Block, a huge company that helps people prepare their tax forms. He was very successful. Although Bloch earned a lot of money, he wasn’t very happy. He spent too much time at work and didn’t have enough time to spend with his family. Suddenly, he left H & R Block and became a teacher in a poor neighborhood. “I wanted to help people who didn’t have the opportunities I had,” Bloch explained.

Learning to control the students was hard at first. But the rewards – helping children and hearing students say he’s their favourite teacher – are great. And Bloch is able to spend more time with his family.

36. Tom Bloch’s company operated in______.

A. building blocks

B. collecting taxes

C. helping people with tax forms

D. helping people in a poor neighborhood

37. He wasn’t very happy because he______.

A. didn’t earn much money

B. earned a lot of money but he didn’t have time to spend it

C. wasn’t very successful

D. spent a lot of time for work, not for his family

38. Tom Bloch suddenly left his company to______.

A. retire

B. find another opportunity

C. become a teacher

D. the head of a school

39. He would like to______ students of the poor neighborhood to have the opportunities as he had.

A. explain

B. help

C. talk

D. wish

40. Tom Bloch is very happy now because he______.

A. is a successful businessman

B. earns more money than before

C. spends more money for his family

D. is a favorite teacher and spends more time with his family

Rewrite the following sentences with the word(s) given.

41. Whenever problems comes up, we discuss them frankly and find _____________ quickly. (SOLVE)

42. A large number of Indian men agree that it is unwise to __________ in their wives. (CONFIDENCE)

43. A smile is a sign of ______________ and interest. (FRIENDLY)

44. The boys are quite active and mischievous, but most of the time they are ________________ and hard-working. (OBEY)

45. Parties are permitted as long as people behaves ____________________. (RESPONSIBLE)

Rewrite the following sentences with the word(s) given.

46. “We will stop the grant if you can’t show us the effectiveness of the investment.”

They threatened _____________________________

47. The building work should be finished because it has been to long.

It’s high time they _____________________________

48. They spent ten days painting this house.

It took _____________________________

49. The accident happened because the driver in front stopped suddenly.

If _____________________________

50. My father has told me, “You must choose the person who can try his best to do this work.”

My father told me _____________________________

II. Đáp án Đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh 12

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

1 - A; 2 - B;

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

3 - A; 4 - D; 5 - C;

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

6 - C; 7 - D; 8 - A; 9 - C; 10 - A;

11 - D; 12 - B; 13 - C; 14 - D; 15 - B;

16 - C; 17 - B; 18 - A; 19 - A; 20 - A;

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

21 - B; 22 - A; 23 - B; 24 - D; 25 - B;

Choose the correct answer.

26 - D; 27 - D; 28 - A; 29 - C; 30 - D;

Read the following passage and then choose the correct answer.

31 - B; 32 - D; 33 - B; 34 - A; 35 - D;

Read the following passage and then choose the correct answer.

36 - C; 37 - D; 38 - C; 39 - B; 40 - D;

Rewrite the following sentences with the word(s) given.

41. Whenever problems comes up, we discuss them frankly and find _______solution______ quickly. (SOLVE)

42. A large number of Indian men agree that it is unwise to _____confide_____ in their wives. (CONFIDENCE)

43. A smile is a sign of ____friendliness__________ and interest. (FRIENDLY)

44. The boys are quite active and mischievous, but most of the time they are _____obedience____ and hard-working. (OBEY)

45. Parties are permitted as long as people behaves ______responsibly______. (RESPONSIBLE)

Rewrite the following sentences with the word(s) given.

46 - They threatened to stop the grant if I can’t show us the effectiveness of the investment.

47- It’s high time they should finish the building.

48 - It took them 10 days to paint this house.

49 - If the driver in front hadn’t stopped suddenly, the accident would have not happened.

50 - My father told me to choose the person who could try his best to do that work.

Download đề thi và đáp án tại: Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 12 giữa kì 1 có đáp án năm 2021. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2021 - 2022.

Đánh giá bài viết
1 5.246
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 12 Xem thêm