Đề thi giữa kì 2 lớp 11 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020

Đề thi tiếng Anh lớp 11 giữa học kì 2

Đề kiểm tra giữa kì 2 lớp 11 môn tiếng Anh có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi giữa kì 2 tiếng Anh lớp 11 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 11 giữa học kì 2 được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh Unit 6 - Unit 8 lớp 11 chương trình mới giúp các em ôn tập kiến thức trọng tâm hiệu quả.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

I. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to choose the underlined part that is
pronounced differently from others.

1: A. energy B. supply C. dirty D. happy
2: A. introduced B. participated C. provided D. appreciated
3: A. reason B. idea C. easy D. speak

II. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to choose.

4: A. figure B. prison C. jury D. apply
5: A. addressee B. referee C. committee D. nominee

III. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

6: Hung: “Thank you very much for a lovely party.” - Hoa: “_______. ”

A. Thanks

B. You are welcome

C. Have a good day

D. Cheers

7: Do you see the beautiful young girl _____over there?

A. stood

B. to stand

C. standing

D. whom is standing

8: A _____ is a structure that is used to convert the power of the wind into electricity.

A. panel

B. machine

C. dam

D. windmill

9: The energy _____ by the windmill drives all the drainage pumps.

A. producing

B. produced

C. that is producing

D. which produces

10: The human race is only one small species in the living world. Many ____ species exist on this planet.

A. the others

B. others

C. the other

D. other

11: P1: “I am having an examination tomorrow.” – P2: “_____”

A. Good luck!

B. Congratulations!

C. Why?

D. Be careful!

12: ____ national parks all over the world have been established to protect endangered animals.

A. Thousand

B. Thousands

C. Thousands of

D. Thousand of

13: We are proud of our ______ staff, who are always friendly and efficient.

A. well-appointed

B. well-done

C. well-behaved

D. well-trained

14: Do you still remember the day ________ you sent me that letter?

A. on when

B. why

C. on which

D. where

15: There are five students in my class ______ speak Chinese very well.

A. whom

B. whose

C. who

D. which

16: These socks _______________ on the bathroom floor belong to John.

A. leave

B. to leave

C. leaving

D. left

17: Many efforts have been made to _________the environment.

A. protect

B. contaminate

C. pollute

D. dirty

18: _________is a great source of energy but very dangerous.

A. Solar energy

B. Water power

C. Nuclear power

D. Wind energy

19: A _____ is someone who pays rent to live in a house or a flat.

A. tenant

B. waitress

C. customer

D. coward

20: The people can't _______a phone call after 10 p.m.

A. do

B. offer

C. give

D. make

21: They are asking for public donation to protect some certain wild animals _______ dying out.

A. in

B. from

C. on

D. up

22: The post office is the public service or system by which letters and _______ are collected and delivered.

A. faxes

B. parcels

C. documents

D. graphics

23: Tim studied really hard when he was at school. _______, he later became a successful person.

A. Result

B. As result

C. Consequently

D. As the result

24: Before leaving home in the morning, she _______ her mother she _______ in the factory that afternoon.

A. told/ would work

B. had told/ would work

C. told/ works

D. had told/ worked

25: Linda: So how are things at school, Tom? - Tom: _______.

A. Well, I can’t agree with you

B. I was not good at it

C. It’s my pleasure

D. Oh, pretty good, actually

IV. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to find out one mistake in each sentence.

26: I gave my address to a man I met him on the train last Sunday.

A. him

B. to

C. gave

D. the train

27: A lot of homes in the area has been broken into by burglars.

A. in the area

B. by

C. has been

D. broken into

28: The sunflower, the official state flower of Kansas, and is widespread in the prairies of the western United States.

A. the western

B. widespread

C. state flower

D. and is

29: Only a few of the films show at the Gray Theatre are suitable for children.

A. show

B. a few

C. for children

D. are

30: If we had more time last week, we would certainly have finished the project on time.

A. on time

B. had

C. certainly

D. the

V. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the followings.

31: Deforestation is destroying large areas of tropical rain forest.

A. becoming

B. damaging

C. raising

D. changing

32: Our well-trained staff are always courteous to customers.

A. honest

B. patient

C. crude

D. polite

33: Many national parks have been established to protect endangered animals.

A. decorated

B. renewed

C. lost

D. set up

VI. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the followings.

34: Solar energy is not only plentiful but also infinite.

A. unlimited

B. strong

C. rapid

D. limited

35: The boat provides spacious accommodation for five people.

A. noisy

B. large

C. quite

D. small

VII. Read the passage then complete the sentences by marking the corresponding letter: A, B, C, or D. Mark your choice on the answer sheet.

Scientists around the world have been studying the warming of waters in the Pacific Ocean known as EL Nino. The appearance of EL Nino is known to affect the weather around the world. Scientists still do not completely understand it. Yet they now find they can use it to tell about the future in different areas of the world.

One example is the work of two scientists at Columbia University in New York, Mark Cane and Gordon Eshel. A scientist of Zimbabwe, Roger Buckland worked with them. They have found that when EL Nino appears, Zimbabwe has little or no rain. This means corn crops in Zimbabwe are poor. The last EL Nino was in 1991 to 1993. That was when southeastern suffered a serious lack of rain.

The scientists wrote about their recent work in the publication "Nature". Their computer program can tell when an EL Nino will develop up to a year before it does. They suggest that this could provide an effective early warning system for southern Africa, and could prevent many people from starving.

36: EL Nino is known as _______________.

A. the changing of the weather in the southern Africa

B. the warming of waters in the pacific Ocean

C. the weather which brings drought to Africa

D. the weather phenomenon that brings heavy rains to Africa

37: Scientists study EL Nino in order that they can _____________.

A. tell why Zimbabwe has little rain

B. do some research work in this field

C. put all this information into their computers

D. provide a kind of early warning to the place that will suffer drought

38: Which of the following is NOT true according to the article?

A. Nature is the name of the article written recently by the scientists.

B. Scientists know when an EL Nino appears by means of a computer program.

C. The computer is used in this research work.

D. The scientists published their results of the research work.

39: Which of the following is TRUE according to the article?

A. Scientists understand thoroughly about EL Nino.

B. EL Nino affects the weather in some parts of the world.

C. Africa suffered a serious lack of rain from 1991 to 1993.

D. The scientists did not do anything about EL Nino.

Choose the best title for this article.

A. Early Warning System

B. Weather in Africa

C. Appearance of EL Nino Predictable

D. Drought in Zimbabwe

VIII. Read the text below and choose the correct word for each space. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet.

Many people cut trees all over the world. These are people (41) _________do not know they are harming themselves by their action. Recently, there was news about the destruction of lives and property in Uttarakhand due to flash floods (42) _________by a cloud burst. According to ecologists and (43) _________, one of the main causes of this catastrophe was deforestation. Actually, people cut trees for the sake of luxury and money. Deforestation results (44) _________global warming, drought and famine.

People should be made aware of the ill effects of deforestation. Organizations like WWF (World Wildlife Fund) should be encouraged in their efforts and guided in all possible ways to help promote preservation of forest land. If deforestation continues at the current rate, a day will come when the human (45) _________itself will be endangered.

41: A. what B. whom C. which D. who
42: A. which caused B. were caused C. caused D. which was caused
43: A. environmental B. environmentalists C. environmentalist D. environment
44: A. in B. to C. from D. of
45: A. species B. condition C. nature D. resource

IX. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the best sentence that can be made from the given cues.

46: John Smith is a farmer. I bought his land.

A. John Smith, whose land I bought, is a farmer.

B. John Smith, whom I bought his land, is a farmer.

C. John Smith, who is a farmer, whose land I bought.

D. John Smith, a farmer, bought his land.

47: I must thank the man. I got the present from him.

A. I must thank the man from whom I got the present from him.

B. I must thank the man whom from I got the present.

C. I must thank the man from which I got the present.

D. I must thank the man from whom I got the present.

48: I live in a flat in London. I paid a high rent for it.

A. I live in a flat in London for which I paid a high rent.

B. I live in a flat in London which I paid a high rent.

C. I live in a flat in London where I paid a high rent for.

D. I live in a flat in London for that I paid a high rent.

49: We were looking at some jewelry, but it was expensive.

A. The jewelry which we were looking at was expensive.

B. The jewelry at which we were looking at was expensive.

C. The jewelry looking at was expensive.

D. The jewelry at that we were looking at was expensive.

50: It was a kind of accident. Nobody was really to blame for it.

A. It was a kind of accident for which nobody was really to blame.

B. It was a kind of accident for which nobody was really to blame for .

C. It was a kind of accident for whom was really to blame it.

D. It was a kind of accident for which nobody was really to blame it.

ĐÁP ÁN

1 - B 2 - A 3 - B 4 - D 5 - C
6 - B 7 - C 8 - D 9 - B 10 - D
11 - A 12 - C 13 - D 14 - C 15 - C
16 - D 17 - A 18 - C 19 - A 20 - D
21 - B 22 - B 23 - D 24 - B 25 - D
26 - A 27 - C 28 - D 29 - A 30 - B
31 - B 32 - D 33 - D 34 - D 35 - D
36 - B 37 - D 38 - A 39 - B 40 - C
41 - D 42 - C 43 - B 44 - A 45 - A
46 - A 47 - D 48 - A 49 - A 50 - A

Trên đây là Đề thi tiếng Anh giữa học kì 2 lớp 11 có đáp án. Mời thầy cô tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 647
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm