Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 tỉnh Đồng Tháp năm 2013 - 2014 (Chương trình cơ bản)

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 (Chương trình cơ bản)

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 tỉnh Đồng Tháp năm 2013 - 2014 (Chương trình cơ bản) gồm 28 câu hỏi trắc nghiệm và 6 câu hỏi viết cùng đáp án đi kèm, đây là tài liệu tham khảo hữu ích dành cho các bạn học sinh lớp 10, giúp các bạn củng cố và ôn tập hiệu quả trước kì thi học kì 1 sắp tới. Mời các bạn tham khảo.

Đề thi giữa học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 trường THPT Thống Nhất A, Đồng Nai năm 2015 - 2016

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 trường THPT Châu Thành 1, Đồng Tháp năm 2014 - 2015

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 trường THPT Quang Trung, Đà Nẵng

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

TỈNH ĐỒNG THÁP

ĐỀ CHÍNH THỨC

(Đề gồm có 03 trang)

KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ I

Năm học: 2013-2014

Môn thi: Tiếng Anh - Lớp 10 (chương trình cơ bản)

Ngày thi: 24/12/2013

Thời gian: 45 phút (không kể thời gian phát đề)

Mã đề thi 132

Họ, tên thí sinh:...........................................................Số báo danh: ........................

PART A. Multiple choice(7 marks)

I. Phonetic:

Choose the word whose stress is different from that of others

Question 1. A. humane B. harrow C. subtract D. persuade

Question 2. A. typical B. stimulate C. gradually D. semester

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of others.

Question 3. A. ploughed B.passed C. watched D. asked

Question 4. A. stick B. weak C. seat D. week

Question 5. A. chemistry B. children C. mechanic D. technology

II. Vocabulary and structures: Choose the best answer to complete each sentence.

Question 6. What makes computers miraculous devices?

A. physical B. magical C. glorious D. romantic

Question 7. A _________ is a film made by photographing a series of changing drawings.

A. cartoon B. drama C. comedy D. documentary

Question 8. It is a ___________ machine which speeds up calculations with lightning speed and perfect accuracy.

A. calculator B. calculation C. calculate D. calculating

Question 9. We are contented with the work we are doing.

A. satisfied with B. disappointed with C. interested in D. bored with

Question 10. She is a_________student. She has a fully developed mind.

A. old B. young C. mature D. middle

Question 11. This classroom needs__________. It's very dirty.

A. clean B. cleaning C. to clean D. cleaned

Question 12. A fridge is a machine _________ is used for keeping food fresh.

A. who B. which C. that D. B and C are correct

Question 13. He passed his final examination, __________ is a good news.

A. who B. which C. that D. when

Question 14. Miss June went home after she ________ her work.

A. finished B. have finished C. had finished D. finishes

Question 15. __________ his illness, he had to cancel the appointment.

A. In spite of B. Because of C. Because D. Although

Question 16. There's a good film on VTV1 tonight __________.

A. will you watch it? B. Are you watching it?
C. Are you going to watch it? D. Do you watch it?

Question 17. Jane and Mary moved to Ho Chi Minh City three months_______.

A. for B. last C. since D. ago

Question 18. Lan: What lesson does Nam have at 7 a.m on Tuesday?

Van: "__________"

A. He has a physics lesson B. He does exercises every Tuesday
C. He meets his friends D. He plays football

Question 19. Minh: How often do you exercise ? - Tam: "_______________"

A. Yes, I often do B. No, I sometimes do
C. About three times a week D. Often I don't do

Question 20. They have shown many films since July.

A. Many films have shown since July.
B. Many films have show since July.
C. Many films have be shown since July.
D. Many films have been shown since July.

Question 21. Why don't you consider to visit me? I really look forward to see you.
A B C D

Question 22. The blind are people which can not see anything.
A B C D

Question 23. Many ethnic children doesn't know how to read and write.
A B C D

IV. Reading: Read the passage and circle the best answer for each question.

Not so long ago, people only used the telephone to make phone calls. Now, thanks to computers, people use their phones to do much more. They can bank by phone, rent videos by phone, and event shop by phone. It is also possible to send letters and reports by faxing them over telephone lines. People can even use their phone lines to send messages from one computer to anothercomputer by electric mail, or e-mail.

But you don't need to be at home or at the office to use the phone anymore. You can carry a cellular phone in your pocket or keep one in your car. With a cellular phone, anyone who can talk and walk can also phone and walk. You don't have to look for a pay phone to make a call anymore. Now you can take your calls with you everywhere.

Question 24. The main topic of the passage is____________

A. the use of a telephone in the past B. the use of a cellular phone
C. the convenience of a cellular phone D. current use of telephones

Question 25. People didn't use to_______.

A. make phone calls only at home B. make phone calls only in the ofice
C. make only phone calls with the telephone D. shop by phone

Question 26. What are advantages of having a cell phone?

A. You can carry it in your pocket B. You can keep it in your car
C. With it, you can phone and walk D. All A, B and C are correct

Question 27. With a cellular phone you can____

A. only carry it in your pocket B. only keep it in your car
C. make a phone call everywhere you want D. only take photoes

Question 28. The word "pay phone" means

A. the phone pays you B. you can phone free of charge
C. you pay for the call D. you don't pay for the call

PART B: Writing(3 marks)

Rewrite the following sentences with the words given in the way that the rewritten one is closest in meaning with the original one.

Question 29: My father smoked twenty cigarrettes a day. But now he doesn't.

My father used to__________________________________________________________

Question 30: This story is about an old man. He doesn't know how to use a computer. (Combine these two sentences using who)

________________________________________________________________________

Question 31: The children have played football for two hours. ( Write Passive voice sentence)

Football ________________________________________________________________

Use the correct form of the verb in bracket.

Question 32: They are now teaching ______________ to the children. (photograph)

Make question with the underlined words

Question 33: They like Maths and English

________________________________________________________________

Write a complete sentence with the given words

Question 34: Could/ tell/ me/ what/ a cell phone/ use ?

________________________________________________________________

Đáp án đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10

1. B

2. D

3. A

4. A

5. B

6. B

7. A

8. D

9. A

10. C

11. B

12. D

13. B

14. C

15. B

16. C

17. D

18. A

19. C

20. D

21. D

22. B

23. B

24. D

25. D

26. D

27. C

28. C

II. Writing (6 câu 3 điểm) học sinh làm đúng 01 câu được 0.5 điểm

Question 29: My father used to smoke (0.25) /twenty cigarrettes a day (0.25)

Question 30: This story is about an old man who (0.25)/ doesn't know how to use a computer. (0.25)

Question 31: Football has been played (0.25)/ for two hours by the children (0.25)

Question 32: They are now teaching photography to the children. (0.5)

Question 33: What subjects (0.25)/ do they like? (0.25)

Question 34: Could you tell me (0.25)/ what a cell phone is used for? (0.25)

Đánh giá bài viết
1 1.822
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm