Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 trường THPT Châu Thành 1, Đồng Tháp năm 2014 - 2015

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 trường THPT Châu Thành 1, Đồng Tháp năm 2014 - 2015 có file nghe và đáp án đi kèm, giúp các bạn học sinh ôn tập và nâng cao kỹ năng Tiếng Anh, chuẩn bị cho kỳ thi học kì 1 đạt điểm số cao. Mời các bạn tham khảo.

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10 trường THPT Quang Trung, Đà Nẵng

Đề kiểm tra học kỳ I môn tiếng Anh lớp 10 số 1

Đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 10 Chuyên trường THPT Chuyên Huỳnh Mẫn Đạt, Kiên Giang năm 2015

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
TỈNH ĐỒNG THÁP

ĐỀ CHÍNH THỨC
(Đề gồm có 03 trang)

KIỂM TRA CHẤT LƯỢNG HỌC KỲ I
Năm học: 2014 - 2015
Môn thi: TIẾNG ANH 10
Ngày thi: 25/12/2014
Thời gian: 45 phút (không kể thời gian phát đề)

Họ, tên thí sinh:.....................................................................Số báo danh: .............................

PART A: MULTIPLE CHOICE (6, 0 ms)

I. LISTENING (1, 0 m)

Listen to the recording twice and do these two tasks.

Task 1: Decide whether the statements are true (T) or false (F).

Question 1: Annabelle works at night. T F

Question 2: She gets up at five o'clock in the afternoon. T F

Task 2: Listen to the recording again and choose the best answer for the following sentences.

Question 3: Where does she sometimes go to?

A. the cinema B. the supermarket C. the zoo D. the park

Question 4: How does she go to work?

A. She drives to work. B. She goes to work by bus.
C. She goes to work by taxi. D. She goes to work by motorbike.

II. PHONETICS (1, 0 m)

Choose the word whose underlined part is PRONOUNCED differently from that of the others.

Question 5: A. return B. refuse C. sunburn D. excursion

Question 6: A. warm B. guitar C. start D. target

Choose the word that has a different STRESS PATTERN from that of the others.

Question 7: A. brilliant B. problem C. shortage D. persuade

Question 8: A. scientific B. tomorrow C. formation D. develop

III. GRAMMAR AND VOCABULARY (2, 0 ms)

Choose the best answer to complete each sentence or replace the underlined words or phrases.

Question 9: He suggested _____ Dalat that summer.

A. visit B. visited C. visiting D. to visit

Question 10: They are raising money for charity to help _____.

A. the blind B. the poor C. the mute D. the rich

Question 11: - Helen: "Can you buy me a kilo of apples?" - Daisy: "_____."

A. I'd love to B. You are welcome C. Yes, of course D. No, I don't

Question 12: The children enjoyed the food _____ Mrs. Brown made for them.

A. who B. whose C. whom D. which

Question 13: The students are planning for their trip to Huong Pagoda.

A. occasion B. excursion C. destination D. formation

Question 14: I always make every _____ to arrive on time.

A. habit B. lesson C. effort D. effect

Find the underlined part in each sentence that needs correcting.

Question 15: His children had had dinner before he goes home.

A B C D

Question 16: Because of my mother wasn't at home, she couldn't talk to you.

A B C D

IV. READING COMPREHENSION (2, 0 ms)

Read the passage and choose the best answer for each question.

Camping holidays are always popular with students and young people - they are a cheap and easy way to see the country. People often travel by train, by coach or on foot, so one thing is important to remember before starting: You can only take with you what you can carry – usually in a rucksack on your back.

If you travel with a friend, of course some items can be shared – a tent, a gas stove, food. Other things must be taken by each person – clothes, footwear, and a sleeping bag.

So you must be sure of how much you can carry. Most people find 10 kg about right. Much more than that and you need another holiday when you get home! And remember, if the weather is wet, your rucksack is heavier.

Many people who go camping for the first time take too much and then find they have forgotten the essentials – a tin of beans is no good without a tin opener! But with practice and good advice you can have a fantastic holiday.

Question 17: Why are camping holidays very popular with students?

A. Because they cannot see the country.
B. Because they are a cheap and easy way.
C. Because they are important.
D. Because they can start early

Question 18: People can travel in these ways EXCEPT _____.

A. by train B. by coach C. on foot D. by taxi

Question 19: What item CANNOT be shared with a friend?

A. a tent B. a gas stove C. footwear D. food

Question 20: The word "fantastic" in the last paragraph means _____.

A. bad B. wonderful C. terrible D. disappointing

Read the passage and choose the best word for each blank.

Computers are electronic machines (21) _____ process information. They are capable of (22) _____ with the users, of doing five kinds of calculations, and of making three kinds of decisions. The first computer (23) _____ in 1930 but since then computer technology has developed a great deal. There are three (24) _____ kinds of computers in use today: the mainframe, the minicomputer and the microcomputer. All three kinds have one thing in common – they operate quickly and accurately in solving problems.

Question 21: A. that B. who C. when D. whom

Question 22: A. communicate B. communication C. communicating D. communicative

Question 23: A. was built B. built C. has built D. is built

Question 24: A. differ B. different C. difference D. differently

PART B: WRITING (2,0 ms)

Rewrite the following sentences with the words given in the way that the rewritten one is closest in meaning with the original one.

Question 25: Although the street was crowded, he arrived at the meeting on time.

In spite of ___________________________________________________________.

Question 26: The man is a famous scientist. He comes from London.

The man ___________________________________________________________.

Question 27: He said to Mary, "I can do homework now."

He told Mary that ____________________________________________________.

Make meaningful sentences with the provided words. Add changes if necessary.

Question 28: This room/ clean / since last week. (Present Perfect Passive)

___________________________________________________________________.

Question 29: How long / you / live / Ho Chi Minh City? (Make a question)

___________________________________________________________________.

Question 30: You haven't met your old friend for a long time. Today you meet her at the supermarket. (Make a "WH- question" to ask her about her present address)

___________________________________________________________________?

Đáp án đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 10

A. PHẦN TRẮC NGHIỆM:

(Mỗi câu đúng 0,25 điểm)

1. T

2. F

3. B

4. B

5. B

6. A

7. D

8. A

9. C

10. B

11. C

12. D

13. B

14. C

15. D

16. A

17. B

18. D

19. C

20. B

21. A

22. C

23. A

24. B

B. PHẦN TỰ LUẬN:

25. In spite of the crowded street, he arrived at the meeting on time. (0,25)

26. The man who comes from London is a famous scientist. (0,25)

27. He told Mary that he could do (0,125) homework then (0,125).

28. This room has been cleaned since last week. (0,25)

29. How long have you lived (0,25)/ in Ho Chi Minh City? (0,25)

30. Học sinh có thể đặt một số câu hỏi như sau: (0,5)

  • Where are you living now / at the moment?
  • Where do you live?
  • What is your present address?
Đánh giá bài viết
3 3.683
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm