Bộ đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 8 mới huyện An Biên, Kiên Giang

Nằm trong bộ đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 8, Bộ 2 đề thi học kì 1 tiếng Anh 8 có đáp án Phòng GD&ĐT huyện An Biên, Kiên Giang được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh 8 mới Unit 1 - 6 giúp các em ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm cuối kì 1 lớp 8 năm 2020 - 2021.

Xem thêm: Bộ 100 đề thi tiếng Anh lớp 8 học kì 1 năm 2020 Tải nhiều

Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 8 có đáp án - Đề số 1

Rewrite each sentence beginning as shown, so that the meaning remains the same.

Câu 1. I often went swimming when I was a child.

I used ........................................................................................................................

Câu 2. "You should study harder this semester", The teacher said.

The teacher said ...............................................................................................

Câu 3. "Please clean all the windows" Nam said to Nga.

Nam told ……………………………………………………..……………..………

Rearrange these words to make meaningful sentences.

Câu 4. the movie / going / How about / tonight ?/ to

........................................................................................................................

Câu 5. I / seen/ haven't / for / a long time / her

........................................................................................................................

Choose the correct word to complete the passage from 6 to 10:

I am lucky enough (6)_______ a lot of friends. Of all my friends, Bao, Khai and Song are the ones I spend most of my time with. Each of us, however, has a different character.

Bao is the most sociable. He is also extremely (7)_______ and generous. He spends his free time (8)_______ volunteer work at a local (9)_______ , and he is a hard - working student who always gets good grade.

Unlike Bao, Khai and Song (10)_______ quite reserved in public. Both boys enjoy school, but they prefer outside the classroom. Song is our school's star soccer player, and Khai likes the peace and quiet of the local library.

Câu 6. A. having B. to having C. have D. to have

Câu 7. A. kind B. kindness C. kindily D. kindly

Câu 8. A. to do B. to doing C. doing D. do

Câu 9. A. orphanage B. orphan C. hospital D. library

Câu 10. A. is B. am C. are D. was

Choose the best answer :

Câu 11. Old man: Can you please do me a favor? Ba: ...............

A. Yes, you can

B. Yes. Please help me

C. Sure. How can I help you?

D. No, you can't

Câu 12. Don't come in. Pleased wait ____________ for your turn.

A. upstairs

B. outside

C. inside

D. downstairs

Câu 13. They …………….. in that house for 3 years.

A. are living

B. have lived

C. live

D. lived

Câu 14. We must be there....................7.30 and 10.30.

A. at

B. between

C. before

D. after

Câu 15. Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting.

The armchair is in the living-room among the television and the sofa.

A. among B. armchair C. and D. is

Câu 16. Choose the word that has a different stress pattern from the others.

A. sociable

B. generous

C. volunteer

D. plentiful

Câu 17. His father is very proud ________ him.

A. with

B. about

C. on

D. of

Câu 18. The children can look after ............................... for a few days.

A. themselves

B. them

C. they

D. themself

Câu 19. The water wasn't ____________ in.

A. enough clear for swimming

B. enough clear to swim

C. clear enough to swim

D. clear enough for swimming

Câu 20. Choose the word that has the underlined part pronounces differently

A. looked

B. missed

C. watched

D. phoned

Câu 21. My hometown is getting more modern and .....................

A. noisiest

B. noisier

C. more noisy

D. more noisier

Câu 22. My grandfather used ____________ us to the zoo when he was alive.

A. took

B. take

C. taking

D. to take

Read the following passage then answer the questions from 23 to 27:

The Youth and Young Pioneers Organization was founded in Vietnam on March 26th, 1931. It builds character, and encourages good citizenship and personal fitness.

The Y & Y has many plans to help the community. It encourages all members to take part in different programs.

The recycling program can help people save natural resources. The "Rosy Smile" program helps raising fund for the poor children. The "Green Sunday" program makes the city more beautiful with clean streets, plenty of trees and flowers. It gives more green color to the city and it is done on Sunday so it has the name "Green Sunday".

There are some more helpful programs such as "helping the elderly and street children", "supporting cultural-sport", "young scientists", etc......

Câu 23. What does the recycling help?

..............................................................................................................................

Câu 24. What does it build?

............................................................................................................................

Câu 25. Why is it named "Green Sunday"?

.............................................................................................................................

Câu 26. What does it encourage?

...........................................................................................................................

Câu 27. When was the Y & Y founded?

.........................................................................................................................

ĐÁP ÁN

Rewrite each sentence beginning as shown, so that the meaning remains the same.

Câu 1. I used to go swimming when I was I child.

Câu 2. The teacher said that I should study harder that semester.

Câu 3. Nam told Nga to clean the windows.

Rearrange these words to make meaningful sentences.

Câu 4. How about going to the movie tonight ?

Câu 5. I haven't seen her for a long time.

Choose the correct word to complete the passage from 6 to 10:

06. D; 07. A; 08. C; 09. A; 10. C;

Choose the best answer :

11. C; 12. B; 13. B; 14. B; 15. A;

16. C; 17. D; 18. A; 19. C; 20. D; 21. B; 22. D;

Read the following passage then answer the questions from 23 to 27:

Câu 23. The recycling program can help people save natural resources.

Câu 24. The Y & Y was founded in Vietnam on March 26th, 1931.

Câu 25. It builds character, and encourages good citizenship and personal fitness.

Câu 26. Because It gives more green color to the city and it is done on Sunday

Câu 27. It encourages all members to take part in different programs.

Đề thi tiếng Anh 8 học kì 1 có đáp án - Đề số 2

I – LISTENING (2 pts)

A – Listen and fill the words you hear to complete the sentences (1 pt)

What is the tradition? The xoe dance.
What does the dance express? Working life and wishes for a (1)....................................... life.
Where do people perform xoe? Public and (2)..............................
How many xoe dance forms are there? More than (3)...........................................
What is the most popular form? (4)............................................

B – Listen and choose the correct answers (1 pt)

1. The Giong Festival is held in ........................... District, Hanoi.

a. Dong Anh b. Soc Son c. Dong Da

2. The Festival is held ...................................................

a. on the 6th day of the 4th lunar month.

b. on the 12th day of the 4th lunar month.

c. from the 6th to the 12th of the 4th lunar month.

II – USE OF ENGLISH (2 pts)

A – Put the word in the right column according to their sounds (1 pt)

Skateboard, stamp, space, display, instead, station, crisp, school.

/sk/ /sp/ /st/
     

B – Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentence (1 pt)

1. There's a _______in our family that we have a party on New Year's Eve.

a. belief b. legend c. custom d. tradition

2. They __________ with tradition by getting married quietly.

a. took b. broke c. disconnected d. ended

3. At the beginning of the festival, they performed a ______ of offering some incense.

a. role b. function c. ritual d. task

4. In my family on the traditions of our ancestors are strictly _________.

a. done b. taken c. followed d. performed

III – READING: [True of False, fill in each blank]. (2 pts)

A – True of False: "Vu Lan Bao Hieu".

B – Fill in each blank: The Hung King Temple Festival.

IV – WRITING (2 pts)

A – Arrange the words to make the complete sentences (1 pt)

1. cooking/ in / meal / leisure time / like / They / their.

2. played / on / last Sunday / My brother / soccer.

B – Connect each pair of sentences with an appropriate conjunction in the box to make compound sentences (1 pt)

and but so or

1. At the Mid-Autumn Festival children carry beautiful lanterns. It's a memorable childhood experience.

2. During Tet, Vietnamese people buy all kinds of sweets. They make chung cake as well.

3. The Hung King's sons offered him many special foods. Lang Lieu just brought him a chung cake and day cake.

4. To welcome Tet, we decorate our house with peach blossoms. We can buy a mandarin tree for longer lasting display.

Trên đây là Bộ 2 đề thi học kì 1 lớp 8 môn tiếng Anh huyện An Biên, Kiên Giang. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh 8, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
27 18.499
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm