Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

50 đề thi học kì 2 lớp 8 môn tiếng Anh năm 2023 - 2024

Bộ 50 đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 học kì 2 dưới đây nằm trong bộ đề đề thi học kì 2 lớp 8 môn tiếng Anh mới nhất do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bộ 50 đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 8 được biên tập bám sát chương trình học SGK tiếng Anh lớp 8 tại Nhà trường giúp học sinh lớp 8 ôn tập kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm kì 2 Unit 7 - 12 lớp 8 đã học hiệu quả và đạt điểm cao trong kì thi kết thúc năm học sắp tới.

Tham khảo thêm: 9 Đề thi tiếng Anh lớp 8 học kì 2 có đáp án

Bộ đề thi học kì 2 tiếng Anh 8 sách mới

Bộ đề thi tiếng Anh lớp 8 học kì 2 sách mới được biên soạn bám sát nội dung SGK tiếng Anh 8 mới của bộ Giáo dục & Đào tạo bao gồm: Tiếng Anh 8 Global success,...

Mời bạn đọc tham khảo & download tài liệu:

Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 8 Global success

Bộ 50 đề thi học kì 2 tiếng Anh 8 năm cũ

I. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 học kì 2 số 1

I. Circle the word of which the underlined sound is pronounced differently from the others.

1. a. ago b. flat c. man d. happy

2. a. wash b. late c. want d. quality

3. a. button b. cup c. pulp d. put

4. a. sunbathe b. product c. fun d. include

II. Choose the correct answer for each sentence

1. I put my hat on ………………..protect my face from the sunlight.

a. for b. in order to c. on order to

2. Lan is not ……………………to be in my class.

a. very old b. old enough c. enough old

3. I ………………..do it for you. I promise.

a. will b. should c. would

4. We were surprised …………………that news.

a. hearing b. hear c. to hear

5. This beautiful box …………………from recycled paper.

a. made b. was made c. making

6. John is interested …………………..the history of Vietnam.

a. in b. on c. at

7. Do you mind ………………..these letters for me?

a. send b. to send c. sending

8. Would you mind if I …………………………your bike?

a. borrow b. borrowed c. to borrow

9. Paris is famous for its ………………………

a. Eiffel Tower b. Big Ben Clock c. Statue of Liberty

10. When the mail man came, my family ………………….

a. sleep b. is sleeping c. was sleeping

11. Her mother ………………a lot of souvenirs while she …………….Paris.

a. bought / visited b. was buying / was visiting c. was buying / visited

12. Do you know how …………….fire without using the matches?

a. make b. to make c. making

13. Did your school hold a …………………contest last week?

a. flower-arranging b. flower-arranged c. flower-arrange

14. Lien wanted …………………….a letter to her friend in France.

a. sending b. sends c. to send

15. My son’s really afraid …………………………..dogs.

a. of b. for c. with

16. I haven’t seen John ………………….he got married.

a. since b. before c. by

III. Rewrite the sentences.

1. They built our house two years ago. (passive)

………………………………………………………………………………………..

2. We often buy new clothes for our children on Tet. (passive)

………………………………………………………………………………………..

3. Nga asked me, “Do you visit the Hue Citadel?” (reported speech)

………………………………………………………………………………………..

IV. Write sentences with given words

1. Nam / play / piano / 7 o’clock / last night

………………………………………………………………………………………..

2. they / go / HCM city / next month.

………………………………………………………………………………………..

V. Read the text then do the task below

It was the first time Jim went to HCM city with his parents. When the plane landed at Tan San Nhat airport, the day was fine. There was bright sun, and the sky was cloudless and blue. It is said that HCM city is the city of sunshine.

They took a taxi to the Rex Hotel, a very big hotel in the city center. After checking in, they went upstairs to their room on the fifth floor. Jim was happy to see the sight of the city. Through the window of the bedroom, he could see the beautiful picture of the city. It was marvelous to see the city sparkling in colorful light at night.

Jim visited many of the places of interest such as Nha Rong Harbour, Dam Sen Park, Suoi Tien and Saigon Water Park. HCM city is famous for shopping malls. Jim bought a lot of souvenirs for his friends at Saigon Tourist Centre.
The next evening, the whole family walked along the streets, then came into a well-known vegetarian restaurant to enjoy delicious food. It was really wonderful.

True false

1. …………….Their room was on the sixth floor.

2. ……………..Jim visited many places and bought a lot of souvenirs.

Answer the questions:

1. Did they take a bus to the hotel from the airport?

………………………………………………………………………………………..

2. Where could he see the beautiful picture of the city?

………………………………………………………………………………………..

3. Where did Jim’s family have dinner?

………………………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

I. Circle the word of which the underlined sound is pronounced differently from the others.

1 - a; 2 - b; 3 - d; 4 - d;

II. Choose the correct answer for each sentence

1 - b; 2 - b; 3 - a; 4 - c; 5 - b;

6 - a; 7 - c; 8 - b; 9 - a; 10 - c;

11 - a; 12 - b; 13 - a; 14 - c; 15 - a; 16 - a;

III. Rewrite the sentences.

1. They built our house two years ago. (passive)

…………Our house was built two years ago.…………..

2. We often buy new clothes for our children on Tet. (passive)

…………New clothes were bought for our childlren on Tet.…………………..

3. Nga asked me, “Do you visit the Hue Citadel?” (reported speech)

……………Nga asked me if/ whether I visited the Hue citadel…………..

IV. Write sentences with given words

1. Nam / play / piano / 7 o’clock / last night

……………Nam was playing the piano at 7 o'clock last night…………………..

2. they / go / HCM city / next month.

……………They will go to HCM city next month…………………..

V. Read the text then do the task below

1 - F; 2 - T;

1 - No, they didn't.

2 - Through the window of his bedroom.

3 - A well-known vegetarian restaurant.

II. Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 8 số 2

I. Tìm từ có phần gạch chận phát âm khác với những từ còn lai..

1: A. touristB. anxiousC. deliciousD. famous
2: A. universityB. unitC. discussD. computer
3: A. fatB. festivalC. grandD. man
4: A. rubB. surroundingC. plumberD. husk
5: A. helpedB. workedC. asked D. cleaned

II: Chọn đáp án đúng.

6: The man ……….. to the principal is my form teacher.

A. talks

B. talk

C. talked

D. talking

7: Rice, coffee, fruits and vegetables are Viet Nam’s agricultural ………….

A. produce

B. production

C. products

D. productive

8: Thanks for the flowers you sent me while I was in hospital. They helped to cheer me ........

A. over

B. up

C. on

D. in

9: We have lived here ………….. years.

A. for

B. from

C. at

D. since

10: She ……… me she didn’t know what to do.

A. talked

B. told

C. said

D. spoke

11: Would you mind if I ………….. a photo?

A. takes

B. take

C. took

D. taken

12: The …………... festival was held in the communal house yard.

A. rice - cook

B. rice – cooking

C. rice – cooker

D. rice – cooked

13: He has worked with the computer …………. early morning.

A. for

B. from

C. since

D. until

14: It is dangerous …………… in this river.

A. swim

B. swam

C. swimming

D. to swim

15: During his life, Thomas Edison made a lot of ………….

A. inventions

B. discoveries

C. findings

D. phone calls

16: Please tell me …………… to get to the bus station.

A. why

B. which

C. what

D. how

17: Mary …………… in a small house in the countryside.

A. lives

B. live

C. living

D. lived

18: Would you mind putting out you cigarette? ~ ……………….

A. No, thanks.

B. No, of course not

C. No, I wouldn’t.

D. No, I don’t.

19: Sa Pa, located in the north of Viet Nam, is a mountainous ………….

A. resort

B. beach

C. wonder

D. hotel

20: The train …………. at the station yet.

A. didn’t arrive

B. hasn’t arrived

C. isn’t arriving

D. doesn’t arrive

III: Đọc đoạn văn và chọn đáp án đúng..

Nick Johnson lives with his parents, and his sister. They lives in Wembley, in north London. Nick’s mom is called Sue. She works in a supermarket. His dad is called Jim and he works in a bank.

Nick’s sister is called Tracy. She is nine years old. There is also a dog in the family. His name’s Fred.

21: How many people are there in Nick’s Johnson’s family?

A. 2

B. 3

C. 4

D. 5

22: Where does Nick’s family live?

A. America

B. England

C. Scotland

D. Australia

23: Which does the word “His” in line 3 refer to?

A. Nick’s mother.

B. Nick’s sister.

C. Nick’s cousin.

D. Nick’s dog.

24: What’s Nick’s sister’s name?

A. Sue.

B. Jim.

C. Tracy.

D. Fred.

25: Which of the following is not TRUE?

A. Nick’s family live in London.

B. Nick’s father works in a bank.

C. Nick’s mother works in a supermarket.

D. Nick’s sister is five years old.

IV Tìm lỗi sai.

26: The shop assistant (A) asked (B) Helen whether (C) the shoes was (D) too small for her.

27: We must act now (A) before it is too late (B) doing (C) anything about (D) the problem.

26: Can (A) you tell me (B) what you have done (C) at 8 o’clock yesterday evening (D)?

29: We are (A) looking (B) forward to seeing (C) you on April.

30: I am interesting (A) in the rice - cooking (B) contest (C) you organized (D) yesterday.

V. Điền từ thích hợp vào chỗ trống. .

Monica Fox is a tennis (31) ………. She started playing tennis (32) ………… she was ten years old. She has traveled to many countries with her parents (33) ………… has won a lot of tournaments. She won her first (34) ………….. in a tournament in 1985. Now she is trying very (35) …………. She (36) ………….. to play at Wimbledon next year.

31: A. playerB. playingC. playsD. play
32: A. whyB. whatC. whoD. when
33: A. andB. butC. orD. if
34: A. contestB. prizeC. festivalD. competition
35: A. hardlyB. badC. badlyD. hard
36: A. hopesB. hopedC. hopingD. to hope

VI. Viết lại câu sao cho nghĩa thay đổi.

37: Columbus discovered America in the 15th century.

America ……………………………………………………………………………..

38: I’ve never talked to a more interesting person than him.

He is …………………………………………………………………………………..

39: The United States has a big industry that makes cars.

…………………………………………………………………………………………

40: “Can you help me with my homework, Lan”.

Nga asked Lan if ……………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

I. Tìm từ có phần gạch chận phát âm khác với những từ còn lai..

1 - A; 2 - C; 3 - B; 4 - B; 5 - D;

II: Chọn đáp án đúng.

6 - D; 7 - C; 8 - B; 9 - A; 10 - B;

11 - C; 12 - B; 13 - C; 14 - D; 15 - A;

16 - D; 17 - A; 19 - B; 20 - B;

III: Đọc đoạn văn và chọn đáp án đúng..

21 - C; 22 - B; 23 - D; 24 - C; 25 - D

IV Tìm lỗi sai.

26 - D; 27 - B; 28 - C; 29 - D; 30 - A;

V. Điền từ thích hợp vào chỗ trống. .

31 - A; 32 - D; 33 - A; 34 - B; 35 - B; 36 - A;

VI. Viết lại câu sao cho nghĩa thay đổi.

37: Columbus discovered America in the 15th century.

America ………was discovered in the 15th century……………..

38: I’ve never talked to a more interesting person than him.

He is …………the most interesting person I've ever talked.…………..

39: The United States has a big industry that makes cars.

……………The United States has a car-making industry.…………………

40: “Can you help me with my homework, Lan”.

Nga asked Lan if ………I could help her with her homwork……………………………

III. Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 8 số 3

I/. Rewrite the sentences as guided.(2.5ms)

1. Nam said to Phuong " Is Ha Long Bay in the Northern of Viet Nam?" ( indirect speech)

........................................................................................................................................

2. They held the rice-cooking festival in the communal house. (passive form)

.........................................................................................................................................

3. It is a contest in which participants have to make the fire. (Using compound word)

........................................................................................................................................

4. Miss Lien wrote the letter. (passive form)

.........................................................................................................................................

5. Nhi said to Nga: “Do you know My Son?” ( indirect speech)

.......................................................................................................................................

II/. Choose the correct words. (2ms)

Mrs. Robinson: John, I want you to go the (6)_____ market for me, please.

Mrs. Robinson: What do I have to (7)_____?

Mrs. Robinson: Some peach blossoms and a bunch of flowers

Mrs. Robinson: What sort of flowers?

Mrs. Robinson: (8)_____, because they are (9)_____ at Tet.

Mrs. Robinson: Anything else?

Mrs. Robinson: No, but I need Liz to do (10)_____ things.

Liz: What is that, Mom?

Mrs. Robinson: Yes, go to the market and pick up some (11)_____ and one packet of dried watermelon (12)_____, please.

Liz: Okay. What are you going to do?

Mrs. Robinson: I’m going to Mrs. Nga’s. She’s going to show me how to make (13)_____

6. A. fish

B. flower

C. food

D. flour

7. A. buying

B. buy

C. by

D. bought

8. A. Marigolds

B. Many golds

C. Mari

D. Golds

9. A. traditioner

B. traditioning

C. tradition

D. traditional

10. A. new

B. a few

C. a lot

D. few

11. A. sweeties

B. candies

C. babies

D. ladies

12. A. feeds

B. needs

C. seeds

D. leeks

13. A. summer rolls

B. autumn rolls

C. spring rolls

D. winter rolls

III/. Choose the best answer.(3 ms).

14. I don't know how_________ this game.

A. play

B. played

C. to play

D. playing

15. I take part _________ most of the youth activities of my school.

A. on

B. in

C. to

D. for

16.Nga______ a letter at eight o'clock last night .

A. write

B. was writing

C. is writing

D. writes

17. Mrs Nga_____ always_____ her umbrellas.

A.were/ losing

B. has/ lost

C. will/ lose

D. is/ losing

18.They have to______ the rice from the husk and then cook the rice.

A. separate

B.take

C. bring

D. make

19 . Angkor Wat is one of the largest____ in the world.

A. temples

B. churches

C. pagodas

D. tombs

20. People usually use compost to ______ their fields.

A. fertilize

B. melt

C. recycle

D. reduce

21. Would you mind ______ the door?

A. open

B. to open

C. opening

D. opened

22. _________you ever_________ to America yet?

A. Have …been

B. Were …being

C. Were … been

D. Are … been

23. An English speaking contest ______ at Quang Trung school next week.

A. is held

B. was held

C. will be held

D. has been held

24. I'm interested in the_______ contest.

A. making-fire

B. fire-making

C. fire-made

D. made-fire

25 . I asked Nga______ I could borrow her book !

A. and

B. if

C. or

D. but

IV/. Read the passage and choose the correct answer. (2.5ms)

THE RICE-COOKING FESTIVAL

The rice-cooking (26)_____ was held in the communal house yard about one kilometer a way from a (27)_____. There were three (28)_____: water fetching, fire-making and rice-cooking . The festival (29)_____ one day. In the water-fetching (30)_____ one person from each team had (31)_____ to the river to get the (32)_____. In the fire-making contest two team members had to make fire in the (33)_____ way. They tried to rub pieces of (34)_____ together to make the fire. Six people from each team (35)_____ in the rice-cooking festival. They had to separate the rice from the husk and then cook the rice.

Then choose the correct answer:

26. A. holiday

B. contest

C. festival

D. competition

27. A. mountain

B. city

C. house

D. river

28. A. holidays

B. contests

C. festivals

D. competitions

29. A. takes

B. took

C. taking

D. take

30. A. contest

B. contests

C. test

D. tests

31. A. to run

B. run

C. ran

D. running

32. A. bamboo

B. rice

C. fire

D. water

33. A. strange

B. tradition

C. traditional

D. tradition

34. A. bamboo

B. rice

C. fire

D. water

35. A. participates

B. participate

C. participating

D. participated

ĐÁP ÁN

I/. Rewrite the sentences as guided.(2.5ms)

1 - Nam ask Phuong if Ha Long Bay was in the Northern of Viet Nam.

2 - The rice-cooking festival was held in the communal house.

3 - It is a fire-making contest.

4 - The letter was written by Miss Lien.

5 - Nhi asked Nga if she knew her son.

II/. Choose the correct words. (2ms)

6 - B; 7 - B; 8 - A; 9 - D; 10 - C; 11 - B; 12 - C; 13 - C;

III/. Choose the best answer.(3 ms).

14 - C; 15 - B; 16 - B; 17 - D; 18 - A; 19 - C;

20 - A; 21 - C; 22 - A; 23 - C; 24 - B; 25 - B

IV/. Read the passage and choose the correct answer. (2.5ms)

26 - B; 27 - D; 28 - B; 29 - B; 30 - A;

31 - A; 32 - D; 33 - C; 34 - A; 35 - D;

IV. Đề thi tiếng Anh 8 học kì 2 có đáp án số 4

I/ Choose the word that has underlined part pronounced different from the others:

1.A .open B. blow C. canoe D.cold

2.A.recycle B. sky C. why D. country

3. A. favor B.glad C. bank D. happy

4. A . proud B.pronoun C. enough D. around

II. Choose the best word or phrase to complete each sentences:\

1. Sydney Opera House was ( built / done / invented ) in 1973.

2. People learned how ( was made / to make / making / made)paper many centuries ago.

3. We ( are having / were having / was having ) dinner when my friends arrived yesterday evening.

4. It is difficult ( to learn / learning / learn ) English.

5. Tan asked Lan (or / if / does / did ) she knew his teacher.

6. There are ( seasides / beaches / pagodas / tribal villages) in Sapa.

7. The student ( stands / is standing / standing ) next to the door is Hoa.

8. We are very fond ( in / at / of / with ) the game 20 questions.

III. Supply the correct form of words:

1. Are you a ……….. or you are living here ( tour )

2. There are a lot of ……………….festivals in Viet Nam ( tradition)

3. We should recycle used things in order to save ………………….resources ( nature)

4. This is a rice ………………………….. festival ( cook)

IV. Give the correct form of the verbs in brackets.(1,5ms)

1.The house ( build ) ……………………………….for six months.

2.Do you mind (tell)………………………me her address?

3.Would you mind if he ( come ) …………….here with me ?

4. Mai has no pen again. She ( always leave ) ………………………her pens at home.

5. I’m wearing the dress ( buy) ……………………………by my mother.

6. We decided ( go) ………………….camping yesterday.

V . Rewrite the following sentences as directed.(2ms)

1. You should send the letter immediately.

The letter…………………………………………………………………………………

2. My brother is studying hard because he doesn’t want to fail the final exam.

My brother is studying hard so………………………………………………………

3. He is said to me “ I am a student”

He told……………………………………………………………………………………

5. “ Do you like listening to music , Lan? Nam asked.

Nam asked………………………………………………………………………………

VI. Read the following passages and decide if the statements are true ( T ) or False ( F )

Machu Picchu is ancient city in Peru. The construction of the city started in 1450. The city covers about 13 square kilometers. For centuries, the city was buried in the jungle and was not discovered until 1911. Today, Machu Picchu is one of the most famous tourist attractions in all parts of South American.

The Great Wall of China is the longest man- made struture. It was built during the Ming dynasty in the late 1400s, although many parts of the wall are much older and go back to around 200B.C. The wall is about 11 meters high. The main part of the wall stretches for about 3,400 kilometers.

1. Machu Picchu is a modern city in Peru.

2. People began to build the city in 1450.

3. The city was built on the area of thirty square kilometers.

4. People found the city buried in the jungle in 1911.

5. The city is attractive to many tourists from South America.

6. The Great Wall of China was constructed by man.

7. The wall was built during the Ming dynasty in 1400

8. Many parts of the wall were built around 200B.C.

9. The wall is about eleven meters high.

10. The main part of the wall is about 3,400 kilometers long.

ĐÁP ÁN

I/ Choose the word that has underlined part pronounced different from the others:

1 - C; 2 - D; 3 - A; 4 - C;

II. Choose the best word or phrase to complete each sentences:

1. Sydney Opera House was ( built / done / invented ) in 1973.

2. People learned how ( was made / to make / making / made)paper many centuries ago.

3. We ( are having / were having / was having ) dinner when my friends arrived yesterday evening.

4. It is difficult ( to learn / learning / learn ) English.

5. Tan asked Lan (or / if / does / did ) she knew his teacher.

6. There are ( seasides / beaches / pagodas / tribal villages) in Sapa.

7. The student ( stands / is standing / standing ) next to the door is Hoa.

8. We are very fond ( in / at / of / with ) the game 20 questions.

III. Supply the correct form of words:

1. Are you a ……tourist….. or you are living here ( tour )

2. There are a lot of ………traditional……….festivals in Viet Nam ( tradition)

3. We should recycle used things in order to save …………natural……….resources ( nature)

4. This is a rice …………cooking………….. festival ( cook)

IV. Give the correct form of the verbs in brackets.(1,5ms)

1.The house ( build ) ……………has been built………………….for six months.

2.Do you mind (tell)…………telling……………me her address?

3.Would you mind if he ( come ) ……came……….here with me ?

4. Mai has no pen again. She ( always leave ) …………is always leaving………her pens at home.

5. I’m wearing the dress ( buy) …………bought……………by my mother.

6. We decided ( go) …………to go……….camping yesterday.

V . Rewrite the following sentences as directed.(2ms)

1. You should send the letter immediately.

The letter…………should be sent immediately. …………

2. My brother is studying hard because he doesn’t want to fail the final exam.

My brother is studying hard so……………as not to fail the final exam.………………

3. He is said to me “ I am a student”

He told……………me that he was a student.…………………………

5. “ Do you like listening to music , Lan? Nam asked.

Nam asked…………………Lan if she liked listening to music…………………………

VI. Read the following passages and decide if the statements are true ( T ) or False ( F )

1 - F; 2 - T; 3 - F; 4 - T; 5 - T;

6 - T; 7 - T; 8 - T; 9 - T; 10 - T;

V. Đề tiếng Anh lớp 8 học kì 2 có đáp án số 5

Question I : Circle the letter before the best answer of each sentence : ( 2points )

1./ It’s easy ………. the exercise 2 .

a. understands b. to understand c. understanding d. understood .

2./ Would you mind if I………down? .

a. sit b. sitting c. sat d. to sit .

3./ People use first-aid………… ease the victim’s pain and anxiety .

a. so to as b. in order to c.so as to d. b and c are ok.

4./ The Le family was sleeping ………….. the mailman came.

a. when b. while c. for d.to.

5./ .Mount Rushmore……………….. from more than 100 kilometers away.

a. see b. saw c. can be seen d. seeing.

6./ It is a contest in which participants have to cook rice. It’s a …………….. contest.

a. cook - rice b. water-fetching c. rice-cook d. rice- cooking.

7./ Nhi decided………………..for a walk .

a. go b. to go c. going d. goes.

8./ Every milk bottle can be ……………….thirty times .

a. reused b.to reuse c. reduced d. reducing .

Question II :Use the correct tenses or forms of verbs : (2points)

1. Sydney Opera House…………………..(complete) in 1973 .

2. They ………………………….. (watch) a football match at 9 o’clock last night .

3. Lan……………………………..(live) in Ha Noi since 2005.

4. While Hoa was eating, the phone………………..(ring) .

Question III. Fill in the blanks:(1 point):

The Taj Mahal Cambodia Quang Nam. The Opera House Egypt The Hanging Garden.

1./_____________________________is in India.

2./ The Pyramid of Cheops is in _______________.

3./ ______________________of Babylon was in Iraq.

4./ ______________________ is in Australia.

Question IV.Write as directed: ( viết theo hướng dẫn): (1point)

1./ “ I can fix the faucets” (reported speech).

He said…………………………………………………………………………..

2./ Japan is a country which exports a lot of cars. (compound word).

Japan is a…………………………………………………………………………….

3./ “ Are you free tonight ?” (indirect speech).

Minh asked Phuong……………………………………………………………….

4./ “ Do many tourists visit Nha Trang?” (indirect speech)

Nhi asked Nga…………………………………………………………………….

Question V. Read the passage carefully.Then answer the questions and complete the sentences: (2points)

Angkor Wat should be really known as a wonder because it is the largest temple in the world. The temple was built around the year 1100 to honor a Hindu God, but over the next three centuries it became a Buddhist religious center. The area surrounding the temple, Angkor Thom, used to be the royal capital city.

I. Answer the questions:(1 point)

1./ Is Angkor Wat the largest temple in the world ?

________________________________________________________________

2./ When was the temple built?

________________________________________________________________

II. Complete the sentences: (1 point )

1./ Angkor Wat was originally built for_______________________

a. Hindus

b. Buddhist

c. Kings.

d. the citizen of Phnom Penh

2./ In the 1400s, the Khmer King__________________________

a. built Angkor Wat

b. chose Phnom Penh as the new capital

c. moved the temple to Phnom Penh.

d. turned Angkor Wat into a buddhist center.

Question VI :Imagine you are a tourist on vacation in a place/ city in Viet Nam. Write a postcard to a friend about your trip : (2points)

ĐÁP ÁN

Question I : Circle the letter before the best answer of each sentence : ( 2points )

1 - b; 2 - c; 3 - d; 4 - a; 5 - c; 6 - d; 7 - b; 8 - a;

Question II :Use the correct tenses or forms of verbs : (2points)

1. Sydney Opera House………was completed…………..(complete) in 1973 .

2. They …………were watching………….. (watch) a football match at 9 o’clock last night .

3. Lan………has lived/ has been living…………..(live) in Ha Noi since 2005.

4. While Hoa was eating, the phone…………rang……..(ring) .

Question III. Fill in the blanks:(1 point):

The Taj Mahal Cambodia Quang Nam. The Opera House Egypt The Hanging Garden.

1./___________The Taj Mahal___________is in India.

2./ The Pyramid of Cheops is in _______Egypt________.

3./ __________The Hanging Garden____________of Babylon was in Iraq.

4./ _______The Opera House___________ is in Australia.

Question IV.Write as directed: ( viết theo hướng dẫn): (1point)

1./ “ I can fix the faucets” (reported speech).

He said………………he could fix the faucets……………………..

2./ Japan is a country which exports a lot of cars. (compound word).

Japan is a………………car- exporting country………………….

3./ “ Are you free tonight ?” (indirect speech).

Minh asked Phuong……………if she were free that night……………………….

4./ “ Do many tourists visit Nha Trang?” (indirect speech)

Nhi asked Nga…………………if many tourist visited Nha Trang………………….

Question V. Read the passage carefully.Then answer the questions and complete the sentences: (2points)

I. Answer the questions:(1 point)

1 - Yes, it is.

2 - It was built around the year 1100.

II. Complete the sentences: (1 point )

1 - a; 2 - d;

Đề thi cuối kì 2 lớp 8 môn tiếng Anh có đáp án số 6

I/ Circle the word underlined part is pronounced differently from the others in the same line:(1point).

1. a. annoy b. agree c. arrange d. airmail

2. a. escape b. excited c. exhibition d. experiment

3. a. comment b. comfort c. compost d. accommodation

4. a. graze b. behavior c. traditional d. claim

II/ Choose the best answer to complete these sentences below: (4 points).

1. I’m lucky enough ……………. a lot of friends.

a. to have b. having c. have d. has

2. Yesterday, Hoa …………… Nien a letter.

a. send b. sent c. sends d.to send

3. She …………………….. a movie tonight.

a. see b. seeing c. is going to see d. saw

4. You will have to ……… dinner yourself.

a. cooking b. cook c. to cook d. cooks

5. It only takes one ………….. to cause a fire.

a. book b. tree c. match d. lamp

6. Can you help me ………… my bags?

a. carry b. carried c. carries d. carring

7. They ……………… here since last week.

a. lived b. live c. living d. have lived

8. My Dad ………………….. for his company for 20 years.

a. hasn’t worked b. worked c. works d. to work

9. Lipton tea is different …………. Dilmah tea.

a. to b. from c. on d. at

10. The magazine is not ……………………. the newspaper.

a. as large as b. larger c. the most large d. more larger

11. This is the first time Hoa ………….. Tim’ family.

a. met b. meets c .meeting d. has met

12. Would you mind …………….. in the front seat of the taxi?

a. sit b. to sit c. sitting d. sat

13. Would you mind if I ……………….. a photo?

a. take b. taking c. to take d. took

14. Nhi asked Nga if she …………… My Son.

a. knew b. know c. to know d. knowing

15. Hoa ………………………. TV at seven o’clock last night.

a. watches b. was watching c. watch d. to watch

16. My family ………………… when the phone rang.

a. was sleeping b. slept c. to sleep d. sleep

III. Put the verbs in brackets into the correct forms: (2 point).

1. How long you (live) here?

………………………………………………………………………..…………

2. Andy (do) her homework when her friends came.

……………………………………………......……………………...………….

3. The white house will (build) in this area next year.

……………………………………….………………………………………….

4. While I (work) on the computer, the earthquake happened.

……………..……………………………………………………………………

5. She is not tall enough (reach) the ceiling fan.

………………………………………………………………………………….

6. John (wash) the clothes in the bathroom at four o’clock last night.

………………..………………………………………………………………..

7. I (not meet) her for two years.

…………………………………………………………………………………

8. Would you mind (give) me the book from the shelf?

…………………………………...…………………………………………….

IV. Read the following passage and decide which option A, B, C or D best fits each numbered space: (1 point).

When you are on holiday and intend to go to the seaside or travel abroad as a tourist, you should decide (1) ………..…….. the means of traveling. Traveling by train is more comfortable, more convenient and (2) ………………. than any other methods. But not everybody likes it. Some people (3)………….…….they do not see very much of the country they go to. Trains are (4) …………..…. for them. They enjoy the movement and the excitement of railway stations, the sound of porters pulling and pushing luggage along the platforms and the sights of trains ready to start.

1. A. in B. on C. at D. to

2. A. very quick B. more quick C. more quicker D. much quicker

3. A. say B. tell C. speak D. talk

4. A. good enough B. enough good C. too good D. such good

V. Complete the sentences from the prompts: (2 points).

1. Where/ you/ go/ last night?

………………………………………………………….……….

2. How long/ they/ live/ center?

…………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

I/ Circle the word underlined part is pronounced differently from the others in the same line:(1point).

1 - d; 2 - c; 3 - b; 4 - c;

II/ Choose the best answer to complete these sentences below: (4 points).

1 - a; 2 - b; 3 - c; 4 - b; 5 - c; 6 - a; 7 - d; 8 - a;

9 - b; 10 - a; 11 - d; 12 - c; 13 - d; 14 - a; 15 - b; 16 - a;

III. Put the verbs in brackets into the correct forms: (2 point).

1. How long you (live) here?

………………have you lived……..…………

2. Andy (do) her homework when her friends came.

……………was doing…………...………….

3. The white house will (build) in this area next year.

………………………be built……………………….

4. While I (work) on the computer, the earthquake happened.

……………..…was working………………………

5. She is not tall enough (reach) the ceiling fan.

…………………to reach……………………….

6. John (wash) the clothes in the bathroom at four o’clock last night.

………………..…was washing…………………………..

7. I (not meet) her for two years.

…………………haven't met……………………

8. Would you mind (give) me the book from the shelf?

……………………giving………………………………….

IV. Read the following passage and decide which option A, B, C or D best fits each numbered space: (1 point).

1 - D; 2 - D; 3 - A; 4 - C;

V. Complete the sentences from the prompts: (2 points).

1. Where/ you/ go/ last night?

……………Where did you do last night?…….……….

2. How long/ they/ live/ center?

……How long have they live in the center?………………..

44 Đề tiếng Anh lớp 8 học kì 2 tiếp theo

Hiện tại VnDoc.com chưa cập nhật đáp án 44 Đề thi tiếng Anh 8 còn lại. Bạn đọc có thể gửi đáp án cho đội ngũ giáo viện tiếng Anh của VnDoc để được check đáp án một cách nhanh & chính xác nhất.

Tải trọn bộ 50 đề thi tại đây: 50 đề lớp 8 tiếng Anh học kì 2 mới nhất. Bộ 50 đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 8 bao gồm 50 đề thi học kì 2 lớp 8 môn Anh khác nhau với nhiều dạng bài tập tiếng Anh lớp 8 chương trình mới thường gặp khác nhau: Tìm từ có phần gạch chân phát âm khác, Tìm từ có cách đánh trọng âm khác, Chọn đáp án đúng, Đọc hiểu đoạn văn tiếng Anh & viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi, ... giúp các em học sinh lớp 8 ôn luyện những kỹ năng tiếng Anh cơ bản hiệu quả.

Đánh giá bài viết
348 261.576
1 Bình luận
Sắp xếp theo
  • Nguyễn Tố Uyên
    Nguyễn Tố Uyên

    đáp án ở đâu vậy ??


    Thích Phản hồi 22/04/21

    Tiếng Anh lớp 8

    Xem thêm