Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Đề thi học kì 2 tiếng Anh 8 Global success - Đề số 2

Đề thi học kì 2 lớp 8 môn tiếng Anh Global success có đáp án bao gồm nhiều dạng bài tập tiếng Anh lớp 8 khác nhau giúp các em học sinh lớp 8 cải thiện những kỹ năng tiếng Anh cơ bản hiệu quả.

I. Đề thi học kì 2 lớp 8 môn Anh Global success

TASK 1. For each question, complete the second sentence so that it means the same as the first. Use the word in brackets and do not change it. Write NO MORE THAN THREE WORDS.

1. Ms Tram is one of my aunts.

Ms Tram is an ____________________. (AUNT)

2. Many students are standing in front of me to receive the free film tickets.

I ____________________ many students to receive the free film tickets. (AM)

3. Their principal said, “We will have a trip to Cat Ba Island next weekend.”

Their principal said ____________________ on a trip to Cat Ba Island the following weekend. (GO)

4. My friend asked me how I could overcome language barriers when I studied abroad.

My friend asked, “____________________ overcome language barriers when you study abroad?” (CAN)

5. During his visit to Cuc Phuong National Park, he discovered many kinds of rare flowers.

While ____________________ Cuc Phuong National Park, he discovered many kinds of rare flowers. (WAS)

TASK 2. Choose the word with a different way of pronunciation in the underlined part. Circle A, B, C, or D.

1. A. sting B. system C. whistle D. almost

2. A. rocket B. promise C. oppose D. shopping

Choose the word which has a different stress pattern from that of the others. Circle A, B, C, or D.

4. A. shopaholic B. telepathy C. convenience D. advertisement

4. A. Japanese B. national C. dangerous D.natural

5. A. spaceship B.robot C. discount D.effect

TASK 3. Choose the best option to complete each sentence. Circle A, B, C, or D.

1. Earth is the only ___________ planet in our solar system.

A. habit B. inhabitant C. habitat D. habitable

2. The computer shop is ___________ the clothes shop. We need to cross the street to get there.

A. next to B. behind C. between D. opposite

3. The teachers at our school use a __________ application to check students’ presence via our fingerprints.

A. biometric B. volumetric C. decametric D. hydrometric

4. Leon said he was having a math test __________, so he was very worried.

A. now B. then C. the next day D. tomorrow

5. Lisa looks like Susan and Naomi. She may be a cousin of __________.

A. their B. theirs C. her D. hers

6. We often use Messenger on Facebook to __________ group calls. It’s so convenient.

A. click B. make C. zoom D. dial

7. Three days of torrential rain caused a terrible ________ in many villages in Ha Tinh.

A. thunderstorm B. tornado C. cyclone D. flood

8. The locals ran quickly to the safe places when they saw ash and gas begin to ________ from the crater.

A. pour B. sweep C. erupt D. funnel

9. If you love home-grown food, you cannot ___________ the farmers’ market at the weekend.

A. miss B. find C. seek D. join

10. He established a volunteer group to help save the endangered ___________.

A. means B. series C. species D. types

11. Using reusable bags can help us reduce our carbon ___________.

A. footprint B. blueprint C. newsprint D. handprint

12. I’m not good at ___________, so I often buy things that are more expensive than usual.

A. conserving B.reducing C. bargaining D. developing

13. I can say the ___________ of the violent storm are unpredictable.

A. affects B. effectiveness C. effects D. effectively

14. ___________ is the first planet from the sun. It has the same name as a metal.

A. Venus B. Jupiter C. Saturn D. Mercury

15. ___________ the tsunami hit, many beach hotels were destroyed.

A. Before B. After C. As soon as D. Until

TASK 4. Fill each blank with the correct form of the verb in brackets.

1. - Who ___________ (invent) the World Wide Web?

- Tim Berners-Lee.

2. I can’t leave the classroom until my teacher ___________ (give) me feedback.

3. Naomi ___________ (run) around the park when an apple fell on her head.

4. I hope Viet Nam ___________ (be) a powerful country in cyberspace in about 50 years.

5. My teacher ___________ (say) she was happy to see me become more mature.

6. While I was telling my child a folk story, my husband ___________ (work) at the desk.

7. She found it difficult ___________ (teach) 50 students online.

8. When I was in primary school, I ___________ (not visit) the city zoo.

9. At present, my mother ___________ (prepare) some warm clothes for me to go camping in the forest.

10. I ___________ (try) to climb the ladder to avoid the flood water at 8 p.m. yesterday.

11. The rescue team ___________ (find) two survivors in the collapsed building after the tornado.

12. - The play ___________ (start) at 7 p.m. on Monday. Would you like me to book your ticket in advance?

- If you wouldn't mind.

13. I asked my cousin why he ___________ (not like) watching environmental documentaries.

14. The book fair ___________ (end) before 10 p.m. We should leave there earlier to take the last bus.

15. Mi said her brothers ___________ (draw) a diagram of the solar system then.

TASK 5. Read the passage. Circle the best answer A, B, or C to each of the questions.

Jeremy has a great passion about astronomy in general and the solar system in particular. His dad bought him a telescope on his sixth birthday, and since then he has been using it to observe enormous faraway stars and other celestial objects at night, which helps him recognise most of the constellations such as Serpent, The Great Bear, Taurus, etc. at the very young age. Besides that, he thinks the science books and journals involving interesting facts of planets are utterly compelling. He can quickly answer tough questions relating to the rings of Saturn, the weight of Jupiter or the storms on Uranus. Additionally, the more he reads the more curious about life on other planets he grows. He knows the fact that except for his beloved earth, there is currently no other planet in the solar system having the traces of life due to their uninhabitable living conditions. However, Jeremy still believes astronomers, with the assistance of an autonomous space shuttle, will find the steps of aliens in the immense universe one day.

1. What is the passage mainly about?

A. A brilliant boy dreaming of becoming an astronomer.

B. A well-informed boy taking interest in astronomy.

C. A studious boy passionate about aliens and spaceships.

2. What does the word it in line 3 mean?

A. A telescope

B. A faraway star

C. A celestial object

3. Which of the following is true about the passage?

A. The Great Bear is the name of a planet.

B. Jeremy thinks the astronomy books and journals are disgusting.

C. Jeremy usually spends time finding out about other planets.

4. Why are the storms on Uranus recommended in the passage?

A. To show that Jeremy’s knowledge of planets is very extensive.

B. To indicate that Jeremy’s friends are proud of his astronomy knowledge.

C. To assume that no other student is better at astronomy than Jeremy.

5. Which of the following is NOT given in the passage?

A. The possibility of finding traces of life on other planets in the vast universe.

B. The planetary habitability of many planets in the solar system.

C. The help of advanced technology in search of the steps of aliens in outer space.

TASK 6 Complete the reading passage. Write ONE suitable word in each blank.

In about fifty years, people might apparently realise that the technological limitations of communication will nearly be eradicated. As for the interaction between humans, thanks to advancements of virtual reality, people will be (1) ___________ to communicate with each other more authentically. Virtual images will not be restricted in smartphone screens any longer, and their 4-D self-images can talk and move lively instead. What’s more, businessmen will attend virtual (2) ___________ from home through small virtual reality glasses. They will discuss with (3) ___________ another in a multi-dimensional meeting room, nothing out of line with what we do today. Moreover, the human-machine communication will step up (4) ___________ another level. Conversational AI robots, surpassing current chatbot versions, will be the reliable companions in many aspects of life. Intelligent human-like virtual assistants filled with various remarkable features can perform many (5) ___________, such as searching for information quickly, controlling the operation of household appliances as well as making wise plans if humans need.

II. Đáp án đề thi học kì 2 lớp 8 môn Anh Global success

TASK 1.

1. Ms Tram is one of my aunts.

Ms Tram is an ______aunt of mine______________. (AUNT)

2. Many students are standing in front of me to receive the free film tickets.

I ________am standing behind____________ many students to receive the free film tickets. (AM)

3. Their principal said, “We will have a trip to Cat Ba Island next weekend.”

Their principal said _________they would go___________ on a trip to Cat Ba Island the following weekend. (GO)

4. My friend asked me how I could overcome language barriers when I studied abroad.

My friend asked, “_______How can you_____________ overcome language barriers when you study abroad?” (CAN)

5. During his visit to Cuc Phuong National Park, he discovered many kinds of rare flowers.

While _________has was visting___________ Cuc Phuong National Park, he discovered many kinds of rare flowers. (WAS)

TASK 2

1. C; 2. C; 3. A; 4. A; 5. D;

TASK 3

1. D; 2. D; 3. A; 4. C; 5. B;

6. B 7. D 8. C 9. A 10. C

11. A 12. C 13. C 14. D 15. B

TASK 4

1. invented; 6. was working; 11. found;

2. gives; 7. to teach; 12. starts

3. was running; 8. didn’t visit; 13. didn’t like;

4. will be; 9. is preparing; 14. ends;

5. said; 10. was trying; 15. were drawing;

TASK 5

1. B; 2. A; 3. C; 4. A; 5. B;

TASK 6

1. able; 2. Conferences/ Meetings; 3. one; 4. on; 5. tasks;

Trên đây là Đề thi cuối kì 2 tiếng Anh 8 Global success có đáp án. VnDoc.com hy vọng rằng tài liệu Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 Global success có đáp án giúp các em ôn tập kiến thức hiệu quả.

Đánh giá bài viết
1 8.435
Sắp xếp theo

    Đề thi học kì 2 lớp 8 môn Tiếng Anh

    Xem thêm
    Chỉ từ 79.000đ trải nghiệm VnDoc không quảng cáotải toàn bộ tài liệu trên VnDoc với tốc độ cao. Tìm hiểu thêm
    Hoặc không cần đăng nhập và tải nhanh tài liệu Đề thi học kì 2 tiếng Anh 8 Global success - Đề số 2