Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 6 mới trường THCS Nguyễn Thượng Hiền, Hà Nội

Nằm trong bộ đề thi cuối kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh năm 2021, Bộ đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 6 trường THCS Nguyễn Thượng Hiền có đáp án tổng hợp những dạng bài tập tiếng Anh lớp 6 chương trình mới khác nhau giúp các em ôn tập những kỹ năng tiếng Anh cơ bản hiệu quả.

* Xem thêm: Bộ 10 đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2020 - 2021

I. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 2 có đáp án số 1

Part A: Listening (2,0ms)

I. Mi and Nam are talking about what they will do if they become the president of the 3Rs club. Listen and fill one word in each gap to complete the table for their ideas. (1.0m)

Mi’s ideas

Put a recycling bin in every (1) .………………………..………

(2) ………………………..…… energy - saving lights.

Nam’s ideas

(3)…………………….………..students to go to school by bus.

Set up a gardening (4) …………………………….

II. Listen again and write True (T) or False (F). (1.0m)

Statements

T - F

1. Mi is from class 6A and Nam is from class 6E.

2. Mi thinks, she will organize a few book fairs.

3. At book fairs, students can swap their new books.

4. Students can grow vegetables in the school garden.

1. ………….

2. ………….

3. ………….

4. ………….

PART B: Phonetic

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others (1m)

1. A. call

B. fall

C. math

D. wall

2. A. clear

B. dear

C. hear

D. pear

3. A. come

B. home

C. some

D. none

4. A. cow

B. now

C. how

D. show

PART C: Language focus (2.5 ms)

Choose the best answer (A, B, C or D) to complete these sentences.

1. .................. the film is late, I will wait to watch it.

A. Because B. When C. But D. Although

2. My father first .................. Da Lat in 2010.

A. go B. went C. visited D. been

3. If the weather .................. good, I ................... camping with classmates.

A. is / go B. is / will go C. will be / go D. will be / will go

4. Walking to school will help .................. air pollution.

A. reduce B. reuse C. recycle D. refill

5. My sister .................. home for school yet.

A. didn't leave B. don't leave C. hasn't left D. isn't leaving

6. Amsterdam is one of the .................. cities in the world.

A. peacefulest B. peacefuler C. most peaceful D. more peaceful

7. Which one is different?

A. running B. during C. swimming D. fishing

8.____________, you will succeed.

A. Work hard B. Working hard C. If you work hard D. If only you work hard

9.The people here are ______________

A. friendly B. delicious C. polluted D. long

10.He likes playing table tennis, ______________he can't play it.

A. and B. but C. so D. or

PART D: Reading (2.0ms)

I. Choose the correct answer A, B, C or D to complete the passage. (1.0m)

People need to breathe. If they don't breathe, they (1) ____________ die. But how clean is the air people breathe? If they breathe (2) ___________ air, they will have breathing problems. Plants and animals need (3) __________ air too. A lot of the things in our lives create harmful gases and (4) _________the air dirty, like cars, motorbikes, and factories. Dirty air is called polluted air. Air pollution can also make our Earth warmer.

1. A. won't B. are C. must D. will

2. A. clean B. fresh C. dirty D. cleaner

3. A. clean B. safe C. dirty D. polluted

4. A. make B. get C. give D. made

II. Read the following passage and answer the questions. (1.0m)

There are two main kinds of sports: team sports and individual sports. Team sports are such sports as baseball, basketball and volleyball. Team sports require two separate teams. The teams play against each other. They compete against each other because they want to get the best score. For example, in a football game, if team A scores 4 goals and team B scores 3 goals, team A wins the game. Team sports are sometimes called competitive sports.

1. Are there three main kinds of sports?

-> ..................................................................................................

2. How many teams do team sports require?

-> ..................................................................................................

3. Why do two separate teams compete against each other?

-> ..................................................................................................

4. Are team sports sometimes called competitive sports?

-> ..................................................................................................

PART E: Writing (2.5ms)

I. Rewrite these sentences as directed in the brackets. (1.0m)

1. I had a bad cold, so I didn't go to school yesterday. (Rewrite this sentence with "because")

-> ..................................................................................................

2. Lan can sing very well. She can't play the piano. (Combine these sentences with "although")

-> ..................................................................................................

3. We make the air dirty because we use the car all the time. (Rewrite this sentence with "If")

-> ..................................................................................................

4. most/ London/ tea/ is/ popular/ the/ drink/ in. (Rearrange the words to make a sentence)

-> ..................................................................................................

II. Write 50 -70 words about your dream house in the future. (1.5m)

1. Where will your house be? 3. What will there be in the house?

2. What will it be surrounded by? 4. What will help you do the housework

In the future, my dream house .................................................................................

....................................................................................................................................

.........................................................................................................................

...................................................................................................................................

.........................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

ĐÁP ÁN

PART B: Phonetic

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others (1m)

1 - C; 2 - D; 3 - B; 4 - D;

PART C: Language focus (2.5 ms)

Choose the best answer (A, B, C or D) to complete these sentences.

1 - D; 2 - C; 3 - B; 4 - A; 5 - C;

6 - C; 7 - B; 8 - A; 9 - A; 10 - B;

PART D: Reading (2.0ms)

I. Choose the correct answer A, B, C or D to complete the passage. (1.0m)

1 - D; 2 - C; 3 - A; 4 - A;

II. Read the following passage and answer the questions. (1.0m)

1 - No, there aren't.

2 - Two teams.

3 - Because they want to get the best score.

4 - Yes, they are.

PART E: Writing (2.5ms)

I. Rewrite these sentences as directed in the brackets. (1.0m)

1 - I didn't go to school yesterday because I had a bad cold.

2 - Although Lan can sing very well, she can't play the piano.

3 - If we don't use the car all the time, we won't make the air dirty.

4 - Tea is the most popular drink in London.

II. Đề tiếng Anh lớp 6 học kì 2 có đáp án số 2

Part A: Listening (2,0ms)

I. Mi and Nam are talking about what they will do if they become the president of the 3Rs club. Listen and fill one word in each gap to complete the table for their ideas. (1.0m)

Mi’s ideas

Put a recycling bin in every (1) .………………………..………

(2) ………………………..…… energy - saving lights.

Nam’s ideas

(3)…………………….………..students to go to school by bus.

Set up a gardening (4) …………………………….

II. Listen again and write True (T) or False (F). (1.0m)

Statements

T - F

1. Mi is from class 6A and Nam is from class 6E.

2. Mi thinks, she will organize a few book fairs.

3. At book fairs, students can swap their new books.

4. Students can grow vegetables in the school garden.

1. ………….

2. ………….

3. ………….

4. ………….

PART B: Phonetic

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. A. thank

B.that

C. this

D. those

2. A. arm

B. charm

C. farm

D. warm

3. A. come

B. home

C. some

D. none

4. A. cow

B. now

C. how

D. show

PART C: Language focus (2.5 ms)

Choose the best answer (A, B, C or D) to complete these sentences.

1. Many students …………….. aerobics to keep fit.

A. have B. go C. play D. do

2. We will have a …………….. to take care of our health.

A. home robot B. doctor robot C. teaching robot D. worker robot

3. In the future, I will live ………………….because I like swimming.

A. in the mountain B. on the Moon C. on the ocean D. under the ground

4. My future house will have a hi-tech robot to ……………………..the floors.

A. clean B. cleaning C. cleaned D. to clean

5.We might have a ……………………. TV so we can watch TV programs from space.

A. wire B. wireless C. wiring D. wires

6. Hoa has never ……………………… to London .

A. been B. is C. was D. be

7. VTV1 is a ………………………. channel.

A. local B. nat ional C. international D. B&C

8. In the future, we won’t go on holiday to the beach but we ________ go on holiday to the moon.

A. must B.can’t C.might D. won’t

9. If we throw trash on the road, we will_________our environment.

A. pollution B. pollute C. polluting D. to pollute

10. They couldn’t go on a picnic ______________the weather was bad.

A. because B. when C. but D. or

PART D: Reading (2.0ms)

I. Read the text and answer the questions: (1ms)

A robot cannot think or do things alone. People use a computer to control it. Today, robots are not very popular because they are too expensive, but they are very useful. They can help us save a lot of time and work. A robot can do the same work for 24 hours, and yet, it does not complain or get tired. In the US, people use robots to guard some important places. These robots can listen to certain noises and send signals for help if there’s trouble or danger. In Japan, people use robots in factories to build cars. In the future, scientists will design many types of intelligent robots. Their robots will be able to do many more complicated things. However, some people do not like robots. They fear (sợ) that one day robots will be too powerful.

Questions:

1. Why do people use a computer to control a robot?

…………………………………………………………………………..

2. Why aren’t robots popular today?

……………………………………………………………………………………………

3. What do people in the US use robots for?

……………………………………………………………………………………

4. What do robots in factories in Japan do?

…………………………………………………………………………………….

II. Complete the passage with the words provided: (1ms)

Against – team – score - competitive

There are two main kinds of sports: (1) ……………..... sports and individual sports. Team sports are such sports as baseball, basketball and volleyball. Team sports require two separate teams. The teams play (2).......……………… each other. They compete against each other in order to get the best (3).....………………. ., for example, in a football game, if team A gets 4 points and team B gets 2 points, team A wins the game. Team sports are sometimes called (4)………………….. sports.

PART E: Writing (2.5ms)

I. Rewrite these sentences as directed in the brackets. (1.0m)

1. He was lazy, so he got a bad mark. (Rewrite this sentence with “because”)

-> ……………………………………………………………………………………..

2. It rained hard yesterday. I went to school on time. (Combine these sentences with “although”)

-> ……………………………………………………………………………………..

3. We make the air dirty because we use the car all the time. (Rewrite this sentence with “If”)

-> ……………………………………………………………………………………..

4. the/ Sydney/ city/ is/ cleanest/ world/ the/ in. (Rearrange the words to make a sentence)

-> ……………………………………………………………………………………..

II. Write 50 -70 words about your dream house in the future. (1.5m)

1. Where will your house be? 3. What will there be in the house?

2. What will it be surrounded by? 4. What will help you do the housework?

In the future, my dream house ......................................................................................

................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Đáp án Đề thi học kì 2 lớp 6 môn Tiếng Anh

Part A: Listening
I. Mi and Nam are talking about what they will do if they become the president of the 3Rs club. Listen and fill one word in each gap to complete the table for their ideas. (1.0m)

(1) classroom

(2) Buy

(3) Encourage

(4) group

II. Listen again and write True (T) or False (F). (1.0m)

1. T

2. T

3. F

4. F

PART B: Phonetic
Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. A 2. D 3. B 4. D

PART C: Language focus (2.5 ms)

Choose the best answer (A, B, C or D) to complete these sentences.

1. D. do

2. B. doctor robot

3. C. on the ocean

4. A. clean

5.B. wireless

6. A. been

7. B. national

8. C.might

9. B. pollute

10. A. because

Part D: Reading (2.0ms)

I. Read the text and answer the questions: (1ms)

Questions:

1. Why do people use a computer to control a robot?

Because a robot cannot think or do things alone.

2. Why aren’t robots popular today?

Because they are too expensive, but they are very useful.

3. What do people in the US use robots for?

In the US, people use robots to guard some important places.

4. What do robots in factories in Japan do?

In Japan, people use robots in factories to build cars.

II. Complete the passage with the words provided: (1ms)

(1) team

(2) Against

(3) score

(4) competitive

Part E: Writing (2.5ms)

I. Rewrite these sentences as directed in the brackets. (1.0m)

1. He got a bad mark because he was lazy.

2. Although it rained hard yesterday, I went to school on time.

3. If we use the car all the time We 'll make the air dirty.

4. Sydney is the cleanest city in the world.

II. Write 50 -70 words about your dream house in the future. (1.5m)

III. Đề thi môn tiếng Anh lớp 6 học kì 2 có đáp án số 3

PART A: Listening (2,0ms)

I. Mi and Nam are talking about what they will do if they become the president of the 3Rs club. Listen and fill one word in each gap to complete the table for their ideas. (1.0m)

Mi’s ideas

Put a recycling bin in every (1) .………………………..………

(2) ………………………..…… energy - saving lights.

Nam’s ideas

(3)…………………….………..students to go to school by bus.

Set up a gardening (4) …………………………….

II. Listen again and write True (T) or False (F). (1.0m)

Statements

T - F

1. Mi is from class 6A and Nam is from class 6E.

2. Mi thinks, she will organize a few book fairs.

3. At book fairs, students can swap their new books.

4. Students can grow vegetables in the school garden.

1. ………….

2. ………….

3. ………….

4. ………….

PART B: Phonetic

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others (1M)

1.A. drive

B. drip

C. drill

D. drink

2. A. travel

B. trap

C. track

D. trace

3.A.drunk

B. drug

C. truth

D. trust

4.A.call

B. fall

C. math

D. wall

PART C: Language focus (2.5 ms)

Choose the best answer (A, B, C or D) to complete these sentences.

1. Last weekend Phong and Lan ___________their grandparents.

A. visited

B. was

C. did

D. are

2. All of us ___________at home yesterday evening.

A. were

B. was

C. did

D. are

3. If we throw trash on the road, we will_________our environment.

A. pollution

B. pollute

C. polluting

D. to pollute

4. In the future, we won’t go on holiday to the beach but we ________ go on holiday to the moon.

A. must

B. can’t

C. might

D. won’t

5. ____________, you will succeed.

A. Work hard

B. Working hard

C. If you work hard

D. If only you work hard

6. Walking to school will help ……………… air pollution.

A. reduce

B. reuse

C. recycle

D. refill

7. My sister ……………… home for school yet.

A. didn’t leave

B. don’t leave

C. hasn’t left

D. isn’t leaving

8. He likes playing table tennis, ______________he can’t play it.

A. and

B. but

C. so

D. or

9. ______________walk in the rain. It’s not good for your health.

A. Won’t

B. Can’t

C. Don’t

D. Mustn’t

10. We will have a ………………to look after the children.

A. dishwasher

B. television

C. robot

D. computer

PART D: Reading (2.0ms)

I Read the text and fill in each blank with one correct word (1m)

countryside career voted player

Pele is widely regarded as the best football (1) ………………………… of all time. He was born on October 21st, 1940 in the (2) ………………………… of Brazil. Pele’s father was a professional football player and taught him how to play at a very young age. Pele began his (3) …………………………..at the age of 15 . In 1958, at the age of 17, he won his first World Cup. He won three World Cup and scored 1,281 goals in his 22 year career. He was (4) …………………………Football Player of the century. During his career, he became well – known around the world as The King of Football.

II. Read the test and answer the questions: ( 1m)

In the past, robots had a minor role. They could only do very simple things

In the future, robots will play a very important role. They will be able to do many things like humans. By the end of this century, we will have to explore the Moon to find important minerals. It is dangerous for people so we will use robots instead of humans. It won’t be very expensive because robots won’t need money, food, air or water. They will only use solar energy. Robots will get minerals from the Moon and they will bring them back to the Earth.

1. Could robots do simple things in the past?

→ ………………………………………………………………………

2. How will robots be in the future?

→ ………………………………………………………………………

3. What will we have to do by the end of this century?

→ ……………………………………………………………………..

4. Is It expensive ? Why?

→ ………………………………………………………………………

PART E: Writing (2.0ms)

I. Rewrite or combine the sentences, using the suggested words (1p)

1. My brother can swim very well. He can’t play badminton (but)

- My brother can .......................................................................................

2. I don’t like watching news. It’s boring ( because)

- I don’t ...................................................................................................

3. I was tired last night. I stayed up late to watch a game show (Although)

- Although ................................................................................................

4. cut/ more/if / we/ down/ trees,/ more / there/ floods/ be/ will (Rearrange the words to make a sentence)

...................................................................................................................

II. Write 50 -70 words about your dream house in the future. (1.5m)

1. Where will your house be? 3. What will there be in the house?

2. What will it be surrounded by? 4. What will help you do the housework?

In the future, my dream house ....................................................................................................................

ĐÁP ÁN

PART B: Phonetic

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others (1M)

1 - A; 2 - D; 3 - C; 4 - C;

PART C: Language focus (2.5 ms)

Choose the best answer (A, B, C or D) to complete these sentences.

1 - A; 2 - A; 3 - B; 4 - C; 5 - A;

6 - A; 7 - C; 8 - B; 9 - C; 10 - C;

PART D: Reading (2.0ms)

I Read the text and fill in each blank with one correct word (1m)

1 - player; 2 - countryside; 3 - career; 4 - voted;

II. Read the test and answer the questions: ( 1m)

1 - Yes, they could.

2 - They will play a very important role.

3 - We will have to explore the Moon to find important minerals.

4 - No, it isn't. Because robots won’t need money, food, air or water.

PART E: Writing (2.0ms)

I. Rewrite or combine the sentences, using the suggested words (1p)

1 - My brother can swim very well, but he can't play badminton.

2 - I don't like watching news because it's boring.

3 - Although I was tired last night, I stayed up late to watch a game show.

4 - if we cut down more trees, there will be more floods.

Trên đây là nội dung Đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 6 Thí điểm trường THCS Nguyễn Thượng Hiền, Hà Nội. Ngoài ra, mời các bạn tham khảo thêm các tài liệu Tiếng Anh lớp 6 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
29 34.440
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm