Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh có đáp án - Đề 86

Ôn thi THPT Quốc Gia môn Tiếng Anh năm học 2018 - 2019

Đề thi thử THPTQG môn Tiếng Anh năm 2019 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề luyện thi THPT Quốc Gia 2019 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra Tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập Tiếng Anh khác nhau với nội dung bám sát chương trình Tiếng Anh THPT giúp học sinh lớp 12 ôn tập kiến thức đã học hiệu quả và đạt điểm cao trong kì thi sắp tới.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions

Question 1. A. appalled B. injured C. designed D. dedicated

Question 2. A. diverse B. admit C. science D. enterprise

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. require B. consist C. achieve D. system

Question 4: A. intervention B. necessary C. intellectual D. productivity

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5. You mustn't wear your best clothes. You can wear whatever you like.

A B C D

Question 6. The suitcase seemed to get heavy and heavier as I carried it along the road.

A B C D

Question 7. As I waited for the interview, I became much and more nervous.

A B C D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: I regret_______ that the sightseeing tour has been cancelled because of the bad weather.

A. telling you B. saying you C. to say you D. to tell you

Question 9: If you had taken my advice, you _______ in such difficulties now.

A. hadn't been B. wouldn't be C. wouldn't have been D. won't be

Question 10: I think you should ___ your ideas more clearly so that the reader doesn’t get confused.

A. make out B. set out C. get on with D. give in

Question 11: Your windows need ________at least once a year.

A. to clean B. being cleaned C. cleaning D. have cleaned

Question 12: The children ________ to the zoo.

A. enjoyed taking B. were enjoyed to be taken

C. enjoyed being taken D. were enjoyed to take

Question 13: She has difficulty ________ and ________ English.

A. to speak- to write B. speak-writing C. speak-write D. speaking-writing

Question 14: Faraday’s accomplishments seem more wonderful when we realize that he had very_______ education.

A. few B. a few C. little D. a little

Question 15: The judge ____________the murderer to a lifetime imprisonment.

A. convicted B. accused C. prosecuted D. sentenced

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Mother and her daughter-in-law have been on amazingly amicable terms for years.

A. equal B. hostile C. happy D. friendly

Question 23: He drove so fast that I really felt my life was in danger.

A. at the target B. in accident C. at stake D. in comfort

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: The bank announced that it was to merge with another of the high street banks.

A. associate B. separate C. cooperate D. assemble

Question 25: He had never experienced such discourtesy towards the president as it occurred at the annual meeting in May.

A. politeness B. rudeness C. measurement D. encouragement

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions

Question 26. John lent me this book.

A. This book was lent to me by John. B. I lent this book to John.

C. This book is lent to me by John. D. I was lent by John this book.

Question 27. You can look up this word in the dictionary.

A. There are a lot of words in the dictionary for you to look at.

B. You can find the meaning of this word in the dictionary.

C. The dictionary contains a lot of words except the one you need.

D. You should buy this dictionary to find the word you need..

Question 28. “Shall I bring you some food?” he said to me.

A. He offered to bring me some food. B. He invited me to eat some food.

C. He told me to bring him some food. D. He advised me to bring some food.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29. After she had finished her homework, she watched television.

A. Had she finished her homework she would have watched television.

B. As soon as she finished her homework she would have watched television.

C. Before she had watch television she finished her homework.

D. She had finished her homework before she watched television.

Question 30. By the time we finished our work, Peter had already gone home.

A. Peter did not go home until we finished our work.

B. As soon as we finished our work, we would go home with Peter.

C. We finished our work before Peter went home.

D. Peter had gone home before we finished our work.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

A tiny village school is soon to celebrate its 110 birthday - against all expectations. Five years ago it seemed certain to close but parents and other villagers fought the local education authority and raised funds to keep it (31)_________. It is now ending its first term as a school (32)_________by the village community and the villagers are just proud of their achievement.

They were furious when education chiefs tried to make them send the village children to other schools further away because the number of pupils at the village school was too (33)_________. The villagers started a huge campaign to (34)_________money. They collected enough to hire a teacher and begin to help with school cleaning, lunch supervision and lessons. Now the school is doing well and it seems (35)________it will continue to run in the future.

Question 31. A. open B. opened C. to opening D. for opening

Question 32. A. run B. running C. has run D. to run

Question 33. A. little B. less C. few D. small

Question 34. A. rise B. raise C. pay D. deal

Question 35. A. in case B. even though C. as if D. if only

Read the following passage carefully and then choose the best answer to the questions by circling the corresponding letter A, B, C, or D.

One of the greatest advantages of robots is that they can work in situations that are dangerous or harmful for human workers. For example, the continuous smell of paint has a harmful effect on painters, but it doesn't "bother" a robot. Robots can work in nuclear power plants and in undersea research stations that might be dangerous for humans. Already, robots are working in the plastics industry and in chemical and industrial equipment industries. One of the most common uses of robots is still in automobile factories. They can do the heavy, unpleasant, or dangerous work. These kinds of industrial robots are not usually "mobile". The work they need to do is brought to them, like cars on an assembly line, for example.

The robot industry is a big business. By the middle of the 1990s, Japan' led the world in robot production with more than 71,000 industrial robots at work. Both the United States and Japan, as well as other countries, continue to develop more advanced robots. Robots can now be made to perform more complex jobs. Robots can make decisions while they are working and learn from their mistakes. Robots can now see with TV camera "eyes." They can easily hear and can even speak using a voice made by a computer. But it is difficult to make a robot "understand." Thinking. and understanding are very human qualities. The robots of the future will probably be very complex. They will be able to perform many humanlike tasks. Robots and other technology will make the future a very interesting place!

Question 36. We can infer from the passage that by the middle of the 1990s__________.

A. only Japan had used robots in production

B. Japan and the USA were the only countries to use robots

C. some countries had used robots in industrial production

D. Japan led the world in production thanks to robots

Question 37. Which of the following are robots NOT be able to do?

A. To speak using a voice made by a computer

B. To think and understand

C. To make decisions at work

D. To learn from mistakes

Question 38. According to the passage, which of the following is NOT true about the robots of the future?

A. They will probably be very complicated.

B. They will be able to do humanlike tasks.

C. They will contribute to making the future more interesting.

D. They will replace human workers in all kinds of work.

Question 39. Which of the following is closest in meaning to the word "bother" in the first paragraph?

A. cancel B. change C. upset D. terminate

Question 40. Which of the following can be the opposite of the word "mobile" in the first paragraph?

A. stationary B. movable C. unthinkable D. repairable

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 41 to 50.

The Red Cross is an international (41) _____ agency with national affiliates in almost every country in the world. The Red Cross (42) _____ began with the founding of the International Committee for the Relief of (43)______ Wounded in 1863 (now the International Committee of the Red Cross); it was (44) ______ to care for victims of battle (45) ______ wartime, but later national Red Cross societies were created (46)_____ in the prevention and relief of human (47) _____ generally.

Its peacetime activities include first aid, accident prevention, water (48) ______, training of nurses’ aids, maintenance of maternal and child welfare centers and medical clinics, blood banks, and numerous (49) ______ services. The Red Cross is the name used in countries (50)_____ nominally Christian sponsorship; the Red Crescent (adopted on the insistence of the Ottoman Empire in 1906) is the name used in Muslim countries.

Question 41: A. human B. humane C. humanitarian D. human being

Question 42: A. movement B. belief C. headquarter D. activity

Question 43: A. an B. one C. the D. a

Question 44: A. done B. set C. found D. established

Question 45: A. on B. in C. before D. to

Question 46: A. aid B. to aid C. aiding D. aids

Question 47: A. condition B. violence C. life D. suffering

Question 48: A. safely B. safer C. safety D. safe

Question 49: A. the other B. another C. other D. others

Question 50: A. under B. with C. about D. on

Đáp án

1. D

11. C

21. A

31. A

41C

2. B

12. C

22. D

32. A

42A

3. D

13. D

23. C

33. C

43C

4. B

14. C

24. C

34. B

44D

5. A

15. D

25. A

35. C

45B

6. A

16. A

26. A

36.C

46B

7. C

17. D

27. B

37. B

47D

8. D

18. C

28. A

38. D

48C

9. B

19. A

29. D

39. C

49C

10. B

20. D

30. D

40. A

50 A

Trên đây là toàn bộ nội dung đề thi và đáp án của Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh có đáp án - Đề 86. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn thi THPT Quốc Gia môn Tiếng Anh năm học 2018 - 2019 khác như: Thi thpt Quốc gia môn Tiếng Anh 2019, Thi thpt Quốc gia môn Toán 2019, Thi thpt Quốc gia môn Văn 2019 ,...được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 7.443
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm