2 Đề thi tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 2 năm 2020 - 2021

Nằm trong bộ đề thi giữa kì 2 tiếng Anh 8 thí điểm, đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 giữa kì 2 chương trình mới có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh giữa kì 2 lớp 8 có đáp án được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh Unit 7 - 9 lớp 8 mới giúp các em ôn tập kiến thức trọng tâm hiệu quả.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

Đề thi giữa kì 2 lớp 8 môn tiếng Anh có đáp án - Đề số 1

I. Choose the letter A, B, C or D the word that has the underlined part different from others.

1. A. visual B. state C. scatter D. sick
2. A. billboard B. icon C. fine D. mudslide

II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences

1. Air __________ is causing many environmental problems in our cities today.

A. pollute

B. pollution

C. polluting

D. polluted

2. If you can speak English, you __________ able to go to Canada.

A. will be

B. will

C. were

D. are

3.The road in front of my office is always __________ when it rains heavily.

A. to flood

B. flooding

C. flood

D. flooded

4. Singapore is famous for its __________ and green trees.

A. cleanliness

B. cleanly

C. cleaning

D. clean

5. After I __________ in the room, she left.

A. come

B. had come

C. came

D. will come

6. This is one of the worst volcanic __________ in this year.

A. eruption

B. erupt

C. erupting

D. eruptive

7. The roof of the building __________ in a storm a few days ago.

A. damaged

B. was damaged

C. has damaged

D. has been damaged

8. In some English speaking countries, turkey is __________food at Christmas.

A. national

B. historical

C. traditional

D. possible

III. Read the following passage, and do the tasks

A. Complete the passage with the given words

Population students official Many began

English is the _________ (1) language of the Philippines. English-medium education _________ (2) in the Philippines in 1901 after the arrival of some 540 US teachers. English was also chosen for newspapers and magazines, the media, and literary writing.

The latest results from a recent survey suggest that about 65% of the _________ (3) of the Philippines has the ability to understand spoken and written English with 48 person stating that they can write standard English. The economy is based on English, and successful workers and managers are fluent in English. _________ (4) schools know that their _________ (5) must be fluent in English to be successful.

B. Answer the questions that follow

1. When did English-medium education begin in the Philippines?

____________________________________________________________

2. How many percent of the population are fluent in English?

____________________________________________________________

IV. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning with the first one


1. Vietnamese students are obligated to wear uniforms when they go to school. (HAVE)

___________________________________________________________

2. You are not allowed to use your mobile phone on the plane. (MUSTN’T)

___________________________________________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the letter A, B, C or D the word that has the underlined part different from others.

1 - A; 2 - A; 

II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences

1 - B; 2 - A; 3 - D: 4 - A; 5 - D; 6 - A; 7 - B; 8 - C;

III. Read the following passage

A. Complete the passage with the given words

1. official

2. began

3. population

4. Many

5. students

B. Answer the questions that follow

1. In 1901.

2. About 65%.

V. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning with the first one

1. Vietnamese students have to wear uniforms when they go to school.

2. You mustn’t use your mobile phone on the plane.

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 giữa kì 2 chương trình mới có đáp án - Đề số 2

A. PHONETICS

I. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. A. hello B. honest C. house D. hat
2. A. vacation B. facility C. island D. important
3. A. books B. novels C. leaves D. magazines
4. A. needed B. visited C. wanted D. talked

B. GRAMMAR – VOCABULARY – LANGUAGE FUNCTIONS

I. Choose the word or phrase marked A, B, C or D that best fits the blank space in each
sentence.

1. People use ________to ease the victim’s pain and anxiety.

A. first-aid

B. a weelchair

C. an ambulance

D. an eye chart

2. I like books _________ in the USA.

A. to print

B. printing

C. printed

D. print

3. Ha Long Bay is recognized ________ UNESCO as the world Heritage site.

A. for

B. by

C. in

D. of

4. The teachers show me how to ________ the environment.

A. protect

B. write

C. make

D. recycle

5. That motorbikes ________ in Japan in 2012.

A. is made

B. was made

C. made

D. were made

6. Vietnam is a ________ country.

A. rice-exporting

B. rice exported

C. exports rice

D. exporting- rice

7. The woman ________ by the window is my aunt.

A. is sitting

B. sitting

C. sat

D. sits

8. Would you mind ________ the door? – No, of course not.

A. closing

B. close

C. to close

D. to closing

9. It’s _________ to climb up that big tall tree.

A. danger

B. dangerous

C. endanger

D. dangerously

10. I am sure ________ he will pass the exam.

A. what

B. this

C. where

D. that

II. Match each sentence in column A with its suitable response in column B

A B

1. Shall we say six o’clock?

2. I suggest going to Big C supermarket.

3. What should we do with these bags?

4. Do you mind suggesting one?

A. No, I don’t want to go there.

B. I’m sorry. I’d love to but I can’t.

C. That sounds fine.

D. Put them in the garbage bin.

E. How about going to Da Nang?

C. READING

Read the passage, then answer the questions below

Nha Trang is a seaside resort situated in Nha Trang Bay, surrounded on all three sides by mountains and widely considered as one of the world's most beautiful bays. Nha Trang is located in Khanh Hoa Province, about 450 km to the North of Ho Chi Minh city and about 1.200 km to the South of Ha Noi. The best time for you to visit is from January to August when the weather is ideal to bathe and relax.

Nha Trang has many beautiful sites such as: PoNagar Tower Temples, Chong Rocks, Yen Island, Tre Island, Bao Dai Villas, the white Buddha statue, the Water Palace, La-San hill, Lo River, etc. Recently, Nha Trang is getting famous for the Vinpearl Resort which attracts many foreign and domestic tourists.

Questions:

1. Is Nha Trang one of the most beautiful bays in the world?

2. How far is it from Nha Trang to Ho Chi Minh city?

3. Why is from January to August the best time to visit Nha Trang?

4. Name some places of interest in Nha Trang?

5. What is Nha Trang getting famous for recently?

D.WRITING

Imagine you are Hung, a tourist on a vacation in Halong Bay. Use the words or phrases
given below to complete a postcard to your friend, Lan about your trip. An example (0)
is done for you.

Dear Lan,

0. I / having / wonderful time / the USA.

=> I am having a wonderful time in Halong Bay.

1. The people / hospitable / and / weather / been / windy and sunny.

2. Yesterday / I / see / my aunt, Le / uncle, Tuan / my cousin, Vinh.

3. This morning / they / take me / to Chay beach.

4. From the beach / we / hire a boat and go out to the bay.

5. We / buy / some souvenirs / and / take a lot of photos.

6. We / return home / 5 p.m. / I / be a bit tired but very happy.

I am going to come back home in 3 days.

See you soon.

Love,

Hung

ĐÁP ÁN

Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest.

1 - B; 2 - A; 3 - A; 4 - D;

Choose the word or phrase marked A, B, C or D that best fits the blank space in each
sentence.

1 - A; 2 - C; 3 - B; 4 - A; 5 - D; 6 - A; 7 - B; 8 - A; 9 - B; 10 - D;

Match each sentence in column A with its suitable response in column B

1 - C; 2 - A; 3 - D; 4 - E;

Read the passage, then answer the questions below

1 - Yes, it is.

2 - It is about 450 km from the North of Ho Chi Minh city .

3 - Because the weather is ideal to bathe and relax..

4 - They are PoNagar Tower Temples, Chong Rocks, Yen Island, Tre Island, Bao Dai Villas, the white Buddha statue, the Water Palace, La-San hill, Lo River, etc.

5 - It is getting famous for the Vinpearl Resort.

Imagine you are Hung, a tourist on a vacation in Halong Bay. Use the words or phrases
given below to complete a postcard to your friend, Lan about your trip. An example (0)
is done for you.

1 - The people were hospitable ad the weather has been windy and sunny.

2 - Yesterday I saw my aunt, Le, my uncle, Tuan and my cousin, Vinh.

3 - This morning they took me to Chay beach.

4 - From the beach we hired a boat and went out to the pay.

5 - We bought some souvenirs and took a lot of photos.

6 - We returned home at 5p.m. I was a bit tired but very happy.

Trên đây là Đề thi giữa kì 2 lớp 8 môn tiếng Anh có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu tiếng Anh THCS miễn phí trên Zalo, mời bạn đọc click đường link: https://zalo.me/g/fdpusx941 hoặc quét mã QR dưới đây để tham gia vào nhóm:

Mã QR nhóm tài liệu THCS miễn phí

Đánh giá bài viết
23 22.966
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm