Bài tập ở nhà tiếng Anh lớp 11 mới trong thời gian nghỉ dịch Corona (từ 24/02 - 29/02)

Bài tập ở nhà trong thời gian nghỉ Corona môn Anh 11

Đề ôn tập tiếng Anh lớp 11 trong thời gian nghỉ phòng chống dịch Corona có đáp án dưới đây nằm trong bộ tài liệu Bài tập tiếng Anh lớp 11 mới do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 11 có đáp án được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh lớp 11 của bộ Giáo dục & đào tạo giúp các em ôn tập kiến thức hiệu quả.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. certificate B. decorate C. undergraduate D. doctorate
2. A. consult B. campus C. discussion D. subject
3. A. tutor B. master C. tuition D. transcript

Choose the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. eligible B. kindergarten C. magnificent D. secondary
5. A. coordinator B. opportunity C. international D. similarity

Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

6. At most institutions in the UK, the _______ starts in September or October and runs until June or July.

A. calendar year

B. academic year

C. leap year

D. gap year

7. Further and higher education colleges offer courses and qualifications in a wide range of vocational and academic subjects in many _______ .

A. standards

B. qualities

C. levels

D. positions

8. The UK offers a wide range of work-based __________ for students seeking to build careers in specific industries.

A. learning

B. training

C. exercising

D. competition

9. A Bachelor‟s degree is also known as a (an) ______ university degree or an undergraduate
degree.

A. first

B. major

C. main

D. ordinary

10. Without thousands of UK further education courses on offer, you can choose a course that ______ your goals and interests.

A. goes

B. mixes

C. fixes

D. matches

11. You can choose to study online or on ______ , in the UK or even at an overseas site.

A. the ground

B. board

C. the move

D. campus

12. In England, most students in further education are adults _____ on part-time programmes.

A. enrolled

B. enrolling

C. joined

D. joining

13. Vietnam National University – Ho Chi Minh City ________ around undergraduate courses in
English since 2000.

A. has set up

B. has been setting up

C. had been setting up

D. had set up

14. Vietnam National University – Ha Noi, the country's largest _______, has been carrying out
similar project since 2008, setting up six undergraduate, three masters and a PhD programme taught in English.

A. institute

B. institution

C. department

D. faculty

15. Academic ________ are official copies of your academic work.

A. accounts

B. statements

C. transcripts

D. records

Complete the following sentences with the present perfect or present perfect continuous.

16. So far the college authorities (try) _________ to make the application progress as simple and fast as possible for international students.

17. The university (establish)_________ an international faculty that is responsible for the
partnership with overseas institutions since 2005.

18. Since 2000, the Ministry of Education and Training (attempt) _________to prevent classroom overcrowding with a plan to establish a further number of over 40 universities in Viet Nam.

19. Scientists (put) _________ a lot of effort into the area of science and technology since the
economic reform in Viet Nam.

20. The international A-levels (be)_________ considered by many experts in the field of education to be the “gold standard” of examinations for a very long time until now.

Complete the conservation about options of further education in Britain, using the responses ( A – F) given. There is one extra.

A. For students who are not so academically minded, they still have the option to further their education by studying a vocational course that will provide them with a more hands-on experience and education.

B. If students choose to carry on with their education, this will take two forms, either by pursuing further academic qualifications or by following a more vocational pathway.

C. Further education courses may be full-time or part-time and are provided at colleges, technical colleges, Colleges of Further Education (CFE), and by numerous "open learning" institutions.

D. It is often called the sixth form school for students to enter after they have taken their GCSE's. Here students typically study A-levels.

E. It's when students reach the age of 16 and have completed their GCSE's.

F. Generally, A-levels comprise of 16 modules, and an AS-level 3 modules.

Phong: When do students begin further education in Britain, Kevin?

Kevin: (21) ________________________________

Phong: They have a few options to choose from? Right?

Kevin: That's it. (22) __________________________

Phong: I see. What kind of schools for students who want to take their A-levels?

Kevin: (23) _______________________________

Phong: Are they further academic qualifications required of students before they enter higher education and a degree programme?

Kevin: You're right. A-levels, like GCSE's, follow a two-year programme and there are two components to them, full A-levels and half AS-levels. (24) _________________

Phong: Many students want to take vocational qualifications. What for?

Kevin: (25) _____________________________

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best that fits the blank in the following passage.

Like any other universities, the Open University can give you a degree. However, you don‟t have to (26) _______ working to study. It can also open up a whole variety (27) _______ interests. If you have (28) _______ studied before, you will enjoy the special, new pleasure of (29) _______ your knowledge. You will make friends of (30) _______ kinds. You may also (31) _______ that your qualification provides new career opportunities.

You don't actually (32) _______ to the Open University for lectures, but study at home, using
television, radio, and computer software. You can (33) _______one class a month if you wish at an Open University centre. Of course, there are exams to take, as in (34) _______ university. If you (35) _______ like to know more, all you have to do is complete the form below. It could be the start of a wonderful new period in your life.

26. A. stop B. end C. break D. leave
27. A. from B. of C. in D. for
28. A. ever B. never C. often D. always
29. A. growing B. changing C. adding D. increasing
30. A. all B. each C. both D. every
31. A. suggest B. find C. wish D. want
32. A. join B. enter C. arrive D. go
33. A. give B. attend C. learn D. study
34. A. any B. some C. many D. most
35. A. did B. will C. would D. can

Read the passage and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

British further education qualifications are respected by employers and academics worldwide. There are two main types: academic courses, and vocational and professional courses. Academic courses help you prepare for higher education at a university or college. They aim to develop your analytical skills, critical thinking and knowledge. Vocational and professional courses give you the skills and qualifications you need to enter and succeed in your chosen career. They offer technical training and skills for the workplace.

British further education providers invest heavily in facilities - from libraries, computer centres and science laboratories to sports centres, theatres and arts studios. Class sizes are restricted to ensure that you have access to equipment and enough time to talk to your tutors and lecturers.

British qualifications are a great boost to your CV and to your earnings. Employers are increasingly looking for graduates with multicultural experience. Moreover, British colleges and universities have strong links with industry - many courses are designed in partnership with, and taught by, industry professionals. Many include the option of a year in industry or a work placement, giving you real professional experience.

English is widely regarded as the language of business. Studying in the UK helps you learn the
language quickly, through your studies, friends and everyday life. If you need any additional support, there are lots of English language classes across the UK.

The UK is a truly multicultural society, with a wonderful mix of people from many different
backgrounds. As a student, you'll get to know people from all over the world and be inspired by many cultures. Many colleges have international offices and advisers to ensure you feel welcome and are supported throughout your time in British further education.

36. Higher education in the UK requires______ .

A. technical training and working skills

B. analytical skills, critical thinking and knowledge

C. vocational and professional courses

D. academic courses at a university or college

37. British further education offers facilities in several fields EXCEPT______ .

A. sports training

B. entertainment

C. information technology

D. engineering workshop

38. British further education can give you advantages of getting a job because______ .

A. you are taught by industrial professors

B. you know how to boost your CV and earn high salaries

C. you can get real multicultural and professional experience

D. you can follow both academic courses, and vocational courses

39. Following further education in the UK helps you improve your English quickly because ______.

A. it is used in several life aspects

B. it is used in the business of languages

C. you can speak it at lots of English language classes

D. you need much additional support

40. As a foreign student, you can get involved in social activities quickly because______ .

A. you can get support about British further education

B. Britain is a multicultural society with much support from colleges

C. the UK has a wonderful mix of different peoples from all over the world

D. you can enjoy your time in British further education

Rewrite the sentences, using the words given and the present perfect or present perfect continuous.

41. Nam's still studying English. He started studying it two years ago. (for)

.............................................................................

42. He attended two online vocational courses: one in 2012 and the other in 2013. (twice)

.............................................................................

43. The British Council established IELTS a long time ago. It still uses this test as an international standardised test of English for non-native English language speakers. (for)

............................................................................

44. The university started building a new campus in May. They are still building it. (since)

............................................................................

45. Mary is staying at a homestay during her undergraduate programme. The programme began three weeks ago. (for)

............................................................................

You want to ask your study-abroad adviser for information. Write sentences, using the words and phrases given.

46. would like / know / eligible / apply / university programme /.

......................................................................

47. you / explain / types of funding / available / international students / ?

......................................................................

48. international students / allowed / work / part-time /

.......................................................................

49. I / like / consult / you / cultural differences / I / should / aware /.

......................................................................

50. what / worries me / most / high cost / living in London / international student /.

......................................................................

ĐÁP ÁN

1 - B 2 - B 3 - C 4 - C 5 -A 6 - B 7 - C 8 - A 9 - A 10 - D
11 - D 12 - B 13 - A 14 - B 15 - C
21 - E 22 - C 23 - D 24 - F 25 - A 26 - A 27 - B 28 - A 29 - D 30 - A
31 - B 32 - D 33 - B 34 - A 35 - C 36 - B 37 - D 38 - C 39 - A 40 - B

16. have been trying

17. has established

18. has attempted

19. have put

20. have been being

41. Nam has been studying English for two years.

42. He has attended online vocational courses twice.

43. The British Council has been using IELTS as an international standardised test of English for non-native English language speakers for a long time.

44. The university has been building a new campus since May.

45. Mary has been staying at a homestay for three weeks during her undergraduate programme.

46. I would like to know if I am eligible to apply for the university programme.

47. Can you explain what types of funding are available for international students?

48. Are international students allowed to work part-time?

49. I would like to consult you about the cultural differences which I should be aware of.

50. What worries me most is the high cost of living in London as an international student.

Trên đây là Bài ôn tập ở nhà môn tiếng Anh lớp 11 trong thời gian nghỉ Corona. Mời thầy cô tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 5.942
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm