Bài tập tiếng Anh 6 Unit 4: My neighbourhood

Tiếng Anh 6 Unit 4: My Neighbourhood

Bài tập Unit 4 SGK tiếng Anh 6 mới Unit 4 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Bài tập tiếng Anh lớp 6 mới theo từng Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Tài liệu bài tập tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 6 khác nhau giúp các em học sinh rèn luyện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

I. Find the word which has a different sound in part underlined.

1/

A. advice

B. price

C. nice

D. police

2/

A. express

B. exciting

C. expensive

D. excellent

3/

A. coffee

B. see

C. agree

D. free

4/

A. city

B. cathedral

C. central

D. cinema

5/

A. treat

B. clean

C. great

D. Beach

II. What are these places? Write the words in the spaces.

Example:

0. It's a place where we go to walk, play and relax.

(it is) a park.

1. It's a place where we borrow books.

............

2. It's a place where we watch a film.

............

3. It's a place where we go to buy stamps or send mail.

............

4. It's a place where we can look at paintings.

............

5. It's a place where they sell medicines, soap and make-up.

............

III. Find one odd word A, B, C or D. Then read them aloud.

1/

A. grocery

B. restaurant

C. café

D. cathedral

2/

A. better

B. smaller

C. worker

D. hotter

3/

A. sweet

B. bread

C. cake

D. coffee

4/

A. bakery

B. grocery

C. neighbor

D. barber

5/

A. factory

B. park

C. theatre

D. Cinema

IV. Choose the best option (A, B or C) to each space.

1. David is more ...... than Peter.

A. intelligenter

B. intelligent than

C. intelligent

2. My sister plays the piano ...... than my brother.

A. gooder

B. more good

C. better

3. The pink flower is ...... than the yellow one.

A. beautiful

B. more beautiful

C. beautifuler

4. His story is ...... than theirs.

A. funnier

B. more funnier

C. Funnyer

V. Complete the sentences with the correct comparative form of the adjectives in the box.

bad cold important dangerous good

1. It's ...... in the north of Viet Nam than in the south.

2. Is a snake ...... than a dog?

3. Doing our homework is ...... than reading a novel.

4. She's not very happy. Her exam results are ...... than her sister's.

5. Let's go to Da Lat. The weather's ...... there than that in Ho Chi Minh City.

VI. Read the passage and choose the best answer (A, B or C) to each space.

My Peaceful Neighbourhood

My ...(1)... lives in this area for more ...(2)... 15 years. This is a quiet, safe place with great neighbours. They ...(3)... all nice people. If anyone has problems, they are always there to ...(4)... him (her). Besides, we are never worried about losing things. For ...(5)..., my mother sometimes locks our dog outside when she goes to ...(6).... Miss Lan, who lives ...(7)... to our house, always takes care of it and gives the dog back in the evening. I also have many ...(8)..., too. We play all kinds of games every evening. My ...(9)... is really safe and nice place to live, and i ...(10)... it so much.

1/

A. house

B. home

C. family

2/

A. then

B. than

C. that

3/

A. are

B. have

C. are having

4/

A. smile

B. laugh

C. help

5/

A. example

B. reason

C. examples

6/

A. do

B. school

C. work

7/

A. beside

B. next

C. in front

8/

A. kids

B. friends

C. friend

9/

A. neighbour

B. neighbourhood

C. family

10/

A. loves

B. love

C. hates

VII. Complete the sentences with correct form of adjectives.

1. She can’t stay (long) ______________ than 30 minutes.

2. Well, the place looks (clean) ______________ now.

3. The red shirt is better but it’s (expensive) ______________ than the white one.

4. Being a firefighter is (dangerous) ______________ than being a builder.

5. The weather this summer is even (hot) ______________ than last summer.

6. Your accent is (bad) ______________ than mine.

7. Hot dogs are (good) ______________ than hamburgers.

8. French is considered to be (difficult) ______________ than English.

9. I think scuba diving is (fascinating) ______________ than climbing.

10. He thinks this test was (difficult) ______________ than the last one.

ĐÁP ÁN

I. Find the word which has a different sound in part underlined.

1 - D. police;

2 - D. excellent;

3 - A. coffee;

4 - B. cathedral

5 - C great

II. What are these places? Write the words in the spaces.

1 - library;

2 - cinema;

3 - post office;

4 - gallery;

5 - Pharmacy;

III. Find one odd word A, B, C or D. Then read them aloud.

1 - D. cathedral;

2 - C. worker;

3 - D. coffee;

4 - C. neighbor;

5 - A. factory;

IV. Choose the best option (A, B or C) to each space.

1 - C. intelligent;

2 - C. better;

3 - B. more beautiful;

4 - A. funnier;

V. Complete the sentences with the correct comparative form of the adjectives in the box.

1 - colder;

2 - more dangerous;

3. more important

4 - worse

5 - better

VI. Read the passage and choose the best answer (A, B or C) to each space.

1 - C; 2 - B; 3 - A; 4 - C; 5 - A;

6 - C; 7 - B; 8 - B; 9 - B; 10 - B; 

VII. Complete the sentences with correct form of adjectives.

1 - longer; 2 - cleaner; 3 - more expensive; 4 - more dangerous; 5 - hotter;

6 - worse; 7 - better; 8 - more difficult; 9 - more fascinating; 10 - more difficult;

Trên đây là Bài tập tiếng Anh lớp 6 chương trình mới Unit 4 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
85 37.086
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm