Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 tiếng Anh 10 năm 2023

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 tiếng Anh 10 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề kiểm tra 45 phút môn tiếng Anh lớp 10 năm 2023 - 2024 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra 45 phút tiếng Anh lớp 10 có đáp án được biên bám sát nội dung SGK tiếng Anh lớp 10 chương trình mới giúp các em học sinh ôn tập kiến thức trọng tâm đã học hiệu quả.

Bộ đề thi giữa kì 1 tiếng Anh lớp 10 sách mới

Bộ đề thi giữa kì 1 lớp 10 môn tiếng Anh được biên tập bám sát chương trình SGK tiếng Anh 10 Global Success; Sách tiếng Anh lớp 10 i-Learn Smart World & Sách tiếng Anh 10 Friends global giúp các em học sinh ôn tập kiến thức hiệu quả.

Đề thi tiếng Anh 10 Global success

Đề thi tiếng Anh 10 i Learn Smart World

Đề thi tiếng Anh 10 Friends Global

Đề kiểm tra 1 tiết tiếng Anh lớp 10 lần 2 năm 2023 - 2024

Đề kiểm tra 45 phút tiếng Anh 10 lần 2

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. loved B. appeared C. agreed D. watched
Question 2: A. seat B. heavy C. reason D. neat

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. ailment B. disease C. cancer D. nervous
Question 4: A. intestine B. digestive C. skeleton D. condition

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: Listen! There's someone at the door. I ____ the door for you.

A. am going to open

B. am opening

C. open

D. will open

Question 6: If I were offered the job, I think I _______it.

A. take

B. will take

C. would take

D. took

Question 7: I will be responsible ______ what I do.

A. with

B. for

C. from

D. on

Question 8: We had to cancel the meeting _______ the bad weather.

A. because

B. because of

C. although

D. in spite of

Question 9: Sharing chores often helps create a …………… atmosphere for the family.

A. positive

B. negative

C. unhappy

D. excited

Question 10: The ____ cheered loudly when the singers came out on the stage.

A. audience

B. spectator

C. public

D. watcher

Question 11. My teacher assigned us a writing task about _____________ of our favorite singers.

A. biology

B. biography

C. biodiversity

D. biochemist

Question12: We expect Linh __________ to the airport late as the plane will take off in 15 minutes.

A. to come

B. not to come

C. not coming

D.coming

Question 13: Laura said she had worked on the assignment since _______.

A. yesterday

B. two days ago

C. the day before

D. the next day

Question 14: I was doing the washing-up while my sister was _______ the bed.

A. doing

B. taking

C. giving

D. making

Question 15: It’s raining hard, _____ we can’t go to the beach.

A. or

B. but

C. so

D. though

Question 16: : I_____________ home when I met my former teacher.

A. was walking

B. would walk

C. walked

D. had walked

Question 17: The controller of the body is the ____ system. Led by the brain and nerves, it allows us to move, talk and feel emotions.

A. circulatory

B. digestive

C. nervous

D. respiratory

Question 18:I haven’t seen Peter for quite a long time. In fact, we _______ see each other anymore.

A. sometimes

B. occasionally

C. seldom

D. frequently

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: But for your support, our band couldn’t have won the Grand Music competition.

A. show

B. quiz

C. contest

D. tour

Question 20: If you want to become a well-known singer, you need to have a unique selling point, a way to differentiate yourself from the crowd.

A. genius

B. infamous

C. renowned

D. new

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: Nutritious snacks provide an important contribution towards your child’s daily nutritional needs.

A. Inexpensive

B. Uncooked

C. Unhealthy

D. Unpacked

Question 22: The human respiratory system is a series of organs responsible for taking in oxygen and expelling carbon dioxide.

A. breathing out

B. dismissing

C. exhaling

D. Inhaling

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23: Doctor: “Good morning. What can I do for you?

Patient: “Good morning. ____”

A. I am fine. Thank you.

B. I feel very bored.

C. I have got a bad cough

D. I want to know it, too.

Question 24:- Do you know an apple a day can help you keep fit, build healthy bones and prevent disease like cancer?”

- “Wow! ____”

A. I would love to.

B. It's a good idea.

C. That's incredible.

D. You must like apple.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 to 29.

Rock began in the USA in the early 1950s. At that time 'rhythm and blues’ music was very (25) ____ with black Americans. ‘R&B’ was a mixture of black religious music and jazz. It had strong rhythms (26) ____ you could dance to and simple, fast music.

(27) ____ the success of R&B music, white musicians started to copy the same style. By the mid 1950s, this new while R&B music, called 'rock ‘n’ roll’ had become very popular. Singers like Elvis Presley and Bill attracted millions of teenage fans. Their music was fast and loud. Many older people thought that rock ‘n’ roll was very (28) ____.

By the early 1960s, even rock ‘n’ roll had become old-fashioned. Many of the songs had begun to sound the same It was at that time that a new eroup from England became popular: The Beatles.

The Beatles first started by singing American style songs, but they soon developed their own style, with more complicated melodies. They also introduced different instrument(29)____as the Indian sitar. Groups like The Beatles had a very important influence o the style of popular music.

Question 25: A. accepted B. popular C. common D. famous
Question 26: A. who B. that C. whom D. whose
Question 27: A. Noticing B. Detecting C. Warning D. Perceiving
Question 28: A. dangerous B. endangered C. dangerously D. in danger
Question 29: A. same B. such C. like D. so

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to
indicate the correct answer to each of the questions from 30 to 34.

Lorna: I might retire early. I don’t know. I'm 55 and my husband retired last year. He spends
most of his time in the garden. I’d really like to be there with him though I am not quite fond
of the tasks. I'm definitely going to learn a new language. I hale going abroad and speaking
English.

Cass: I’m only 26, so I’m not going to retire soon! In fact I want to have more chances to earn our living. Jamie and I are going to have a baby next year and we're really excited about that. We want to have a big family and live in a big house. Then, when I retire my children and grandchildren will all be able to stay.

Sue: Well, Roger and I don't agree about retiring. I love work and I don't want to retire! I know I won’t have anything to do.

Roger: I asked my boss at work recently and I might be able to retire next year. I might buy a house in France and spend the time that my family deserved to have with me long before. I'd love to have my first long-awaited visit to Paris with my wife one day.

Linda: I want to retire as soon as possible. I have three sons and now I don’t even have time to play with them. They will become mature very soon and don’t want to spend quality time with me. I can't stand the thought.

Question 30: The reason Lorna looks forward to her retirement is because ____.

A. her husband has already retired

B. she likes doing gardening

C. she hates travelling abroad

D. she likes to learn English

Question 31: Which of the following is NOT true about Cass?

A. His baby is born the following year.

B. He wants his family to live in a big house.

C. He wants to retire soon.

D. He wants to earn more money.

Question 32: Who does NOT want to retire shortly?

A. Linda

B. Sue

C. Roger

D. Lorna

Question 33: Roger ____.

A. has spent enough time with his family already

B. will ask his boss for retirement

C. has never been to Paris before

D. doesn’t want to go to Paris

Question 34: The word “mature” in the passage is closest in meaning to ____.

A. old

B. grown-up

C. childish

D. young

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42.

My first piece of advice to people who want to start getting fit is: don’t buy an exercise bike. Typically, people who buy them use them for a week or so and then forget about them. They are effective if they are used regularly but you need to be determined. Most people will find it much easier to go for a gentle jog around the park.

As well as being easy to do, jogging is also relatively cheap compared to most other sports. You don’t need to buy expensive clothes if you’re just going running around the park or on the beach. The main thing is that they’re comfortable, and that they keep you warm in the winter and cool in the summer. There is one piece of equipment, however, that you will have to spend time and money on, and that’s your running shoes. Remember that you are not looking for a fashion item, but for something that will support your feet and protect you from injury. They can be expensive, but if they are good quality they will last you a long time. It's always best to get expert advice, and the best place for that is a sports shop.

As for the actual jogging, the secret is to start gently, and not to do too much at the beginning – especially if you haven’t had any exercise for a long time. Try a mixture of walking and running for ten minutes about three times a week at first. Once you are happy doing that you can then start to increase the amount you do gradually. After a few months you should hope to be able to run at a reasonable speed for twenty minutes three or four times a week. It's important that you feel comfortable with whatever you do. If you do, you’ll start to enjoy it and will probably keep doing it. If it makes you feel uncomfortable, you’ll probably stop after a short time and return to your bad habits. In any case, training too hard is not very effective. Research has shown that somebody who exercises for twice as long or twice as hard as another person doesn’t automatically become twice as fit.

Question 35: Which of the following would serve as the best title for the passage?

A. Exercise bikes B. Gentle jogging C. Keeping fit D. Running shoes

Question 36: What is true about the exercise bikes?

A. Exercise bikes do not help you get fit.

B. It is more costly than most other sports.

C. Many people prefer it to gentle jogging.

D. Most people don’t use it for very long.

Question 37: The word "determined” in the passage probably means ____.

A. confident B. decisive C. flexible D. positive

Question 38: According to the author, you should ____.

A. go jogging around a park or on the beach

B. go to sports shop for high quality running shoes

C. keep warm at all times when you are jogging

D. spend time and money on fashionable items

Question 39: The word "injury" in the passage is closest in meaning to ____.

A. bleeding B. breaking C. shocking D. suffering

Question 40: It is stated in the passage that ____.

A. you are advised to start jogging by walking for ten minutes

B. you should expect to feel much uncomfortable when jogging

C. you should jog three days a week and walk on the other days

D. you won't necessarily be a lot fitter by running twice as fast

Question 41: The word “gently" in the passage is opposite in meaning to ____.

A. abruptly B. effectively C. rapidly D. smoothly

Question 42: The word “that” in the passage probably refers to ____.

A. a mixture of walking and running

B. about three times a week

C. actual jogging at first

D. exercise for a long time

Đáp án Đề kiểm tra 1 tiết tiếng Anh lớp 10 số 2

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 - D; 2 - B;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3 - B; 4 - C;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

5. D

6. C

7. B

8. B

9. A

10. A

11. B

12. B

13. C

14. D

15. C

16 . A

17. C

18. C

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19 - C; 20 - C

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21 - C; 22 - D;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best completes each of the following exchanges.

23 - C; 24 - C

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 to 29.

25 - B; 26 - B; 27 - A; 28 - A; 29 - B

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to
indicate the correct answer to each of the questions from 30 to 34.

30 - A; 31 - C; 32 - B; 33 - C; 34 - B;

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42.

35 - B; 36 - D; 37 - B; 38 - B; 39 - D; 40 - D; 41 - C; 42 - A;

Trên đây là Đề kiểm tra 1 tiết Anh 10 lần 2 học kì 1 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 10 cả năm khác nhau được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Chia sẻ, đánh giá bài viết
5
Sắp xếp theo

Gợi ý cho bạn

Xem thêm

Tiếng Anh lớp 10

Xem thêm