2 Đề thi giữa kì 2 lớp 10 môn tiếng Anh trường THPT Nguyễn Trãi, Thái Bình

2 Đề kiểm tra giữa học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 10 THPT Nguyễn Trãi, tỉnh Thái Bình có đáp án đi kèm, là tài liệu ôn thi Tiếng Anh giữa kì 2 lớp 10 năm 2020 - 2021 hữu ích dành cho các bạn học sinh. Bộ 2 Đề kiểm tra tiếng Anh lóp 10 giữa kì 2 có đáp án tổng hợp nhiều dạng bài tập tiếng Anh 10 thường gặp giúp các em ôn tập tạ nhà hiệu quả. Mời các bạn tham khảo.

Đề kiểm tra giữa học kì 2 tiếng Anh lớp 10 có đáp án - Đề số 1

Choose the correct answer. 

1. This broken cup cannot.......

A. repair

B. to be repaired

C. be repaired

D. repairing

2. The man is thought........before his last book was published.

A. to have died

B. to dying

C. have died

D. to die

3. You are.......to clean the bathroom.

A. declared

B. imagined

C. supposed

D. supposing

4. No mistakes.......made.

A. has been

B. have been

C. is

D. to be

5. I don't mind.......waiting for a few minutes.

A. to be kept

B. keeping

C. being kept

D. being

6. It is.......that Mr Can Chinh Truong retired in October, 2014.

A. known

B. told

C. knowing

D. spoken

7. Sheila is understood.......won the first prize.

A. having

B. to having

C. to has

D. to have

8. The new motorway.......and built last year.

A. planned

B. was planned

C. was planning

D. had planned

9. The photos.......in a London studio last week.

A. were taken

B. have taken

C. was taken

D. have been taken

10. We were made.......all the cleaning in the house.

A. to do

B. do

C. doing

D. done

Supply the correct form of the word in bold.

1. Thousands of hectares of forest are......each year. DESTROY

2. All the English teams were eliminated in the early stages of the....... COMPETE

3. Opencast coal mining is among the most environmentally......activities carried out in Wales.
DESTRUCTION

4. The disease is spreading with alarming....... RAPID

5. They are talking about the......of her confidence. ERODE

Read the reading selection and then answer the questions below it.

THE DOLPHIN

Can dolphins talk? Maybe they can't talk with words, but they talk with sounds. They show their
feelings with sounds.

Dolphins travel in a group. We call a group offish a "school". They don't study, but they travel
together. Dolphins are mammals, not fish, but they swim together in a school.

Dolphins talk to the other dolphins in the school. They give information. They tell when they are
happy or said or afraid. They say "Welcome" when a dolphin comes back to the school. They talk when they play.

They make a few sounds above water. They make many more sounds under water. People cannot hear these sounds because they are very very high. Scientists make tapes of the sounds and study them.

Sometimes people can catch a dolphin for a large aquarium. (An aquarium is a zoo for fish.) People can watch the dolphins in a show. Dolphin don't like to be away from their school in an aquarium. They are sad and lonely.

There are many stories about dolphins. They help people. Sometimes, they save somebody's life. Dolphin meat is good, but people don't like to kill them. They say that dolphins bring good luck.
Many people believe this.

1. Can dolphins talk with words?

2. How do dolphins show their feelings?

3. Are dolphins mammals or fish?

4. When do they say "Welcome"?

5· Do they make more sounds above or under water?

Fill in each gap with an appropriate preposition.

1. The children are divided................small groups.

2. This book will provide you................all the information you need.

3. It is similar in taste................a banana.

4. What was the cause................the fire?

5. There is now growing concern................their safety.

ĐÁP ÁN

Choose the correct answer.

1 - C; 2 - A; 3 - C; 4 - B; 5 - C; 

6 - A; 7 - D: 8 - B; 9 - A; 10 - A;

Supply the correct form of the word in bold.

1 - destroyed; 2 - competition; 3 - destructive; 4 - rapidity; 5 - erosion;

Read the reading selection and then answer the questions below it.

1. No, they can't.

2. They show their feelings with sounds.

3. They are mammals.

4. They say "Welcome" when a dolphin comes back to the school.

5. They make more sounds under water.

Fill in each gap with an appropriate preposition.

1. into 2. with 3. to 4. of 5. for

Đề thi tiếng Anh lớp 10 giữa học kì 2 có đáp án - Đề số 2

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

Câu 1: A. House B. Group C. Found D. Rousing

Câu 2: A. Beat B. Great C. Seat D. Feat

Câu 3: A. Population B. Question C. Nation D. Station

Câu 4: A. Studies B. Cries C. Supplies D. Buzzes

Câu 5: A. Endangered B. Orphaned C. Recognized D. Established

Choose from the best answer to complete each sentence.

Câu 6: If I had noticed him, I hello to him.

A. would have said

B. would say

C. say

D. said

Câu 7: Many animals are________ for their fur or other valuable parts of their bodies.

A. killed

B. died

C. dying

D. killing

Câu 8: I think all drivers wear seatbelts while driving .

A. needn’t

B. should

C. need

D. shouldn’t

Câu 9: Some tiny organisms are ___________ along by the currents .

A. taken

B. flowed

C. carried

D. moved

Câu 10: Ann: “Would you like to have lunch with us?” ~ Beck: “ __________________”.

A. Thank you

B. Yes, I'd love to

C. Not at all

D. You are welcome

Câu 11: If someone _______ into the store, smile and say: 'May I help you?'

A. came

B. would come

C. comes

D. had come

Câu 12: _______to music is a great way to relax.

A. Listen

B. Listened

C. Listening

D. To listen

Câu 13: Why did Tom keep making jokes about me? I don't enjoy____________.

A. to be laughed at

B. being laughed at

C. laughing at

D. be laughed at

Câu 14: Many plants and animals can be used as medicine _____ cancer, AIDS and other sicknesses.

A. against

B. with

C. for

D. by

Câu 15: If I _______that you were ill last week, I would have gone to see you.

A. known

B. knew

C. know

D. had known

Câu 16: The staff are .working at weekend _______ delay the project any further.

A. so as not to

B. for not

C. to not

D. so that not to

Câu 17: The teacher had devided the students ______ small groups before they did their task.

A. in

B. for

C. of

D. into

Câu 18: If you _______ us about the bad service, we'd have eaten there.

A. hadn't told

B. wouldn't have told

C. didn't tell

D. had told

Câu 19: In funeral, people always play ______ music.

A. delightful

B. powerful

C. mournful

D. lyrical

Câu 20: The soft background music made her _______ sleepy.

A. feels.

B. feel

C. to feel

D. feeling

Câu 21: My brother prefers country music___________classical music.

A. to

B. than

C. more

D. for

Câu 22: Some plants and animals are referred to as __________organisms because they are
extremely small.

A. youngest

B. big

C. tiny

D. tin

Câu 23: The roads in our town _________.

A. are being widened

B. are being widen

C. are being wide

D. wide

Câu 24: _________is the variety of different types of plant and animal life in a particular region.

A. Environment

B. Biodiversity

C. Herbicide

D. Interaction

Câu 25: Who ______ your bike? – Mike did.

A. did you give

B. gave you

C. did give you

D. you gave

Câu 26: The children were________ to see the big animals in the zoo.

A. excitedly

B. excited

C. exciting

D. excitement

Câu 27: ______ in your position, I would think twice about that decision . It could be a bad move.

A. Were I

B. Should I be

C. If I had been

D. If I am

Câu 28: 'Tien Quan Ca', the Viet Nam national_______ , was written by Van Cao.

A. pop song

B. epic

C. anthem

D. folk song

Câu 29: They________ in New York for ten years before they moved to London.

A. live

B. have lived

C. had lived

D. were living

Câu 30: Tim: “_____________ eating out tonight?” – John: “That’s a good idea.”

A. Would you like

B. Can we

C. How about

D. Shall we

Choose the one option – A, B, C or D - that best completes the passage.

Yellowstone National Park, the first US national park, was (31) _______ in 1872. It is one of
the largest parks. It (32)_______ about 3, 500 square miles or 9, 063 square kilometers in north-west Wyoming and parts of Idaho and Montana. It has many wild animals, (33)_______bears, buffalo, elk, deer, antelope, coyotes, and lynxes, and is famous for its tine scenery, hot springs and (34)_______ (underground hot spring that shoot hot water or steam up into the air). There are about seventy geysers in the park. The famous is Old Faithful.

The park is a popular tourist attraction. It has about three million (35)_______ a year. It was
made a World Heritage Site in 1978.

Câu 31: A. established B. started C. introduced D. constructed
Câu 32: A. involves B. contains C. spreads D. covers
Câu 33: A. containing B. including C. adding D. consisting
Câu 34: A. torrents B. chutes C. waterfalls D. geysers
Câu 35: A. migrants B. foreigners C. trippers D. visitors

Choose the word or phrase that needs correction.

Câu 36: Cuc Phuong National (A) Park located (B)160 kilometres (C) south west (D) of Ha Noi.

Câu 37: Dad went to (A) the market buying (B) some food (C) for (D) Mum.

Câu 38: The farmers (A) had (B) poor crops (C) last year because (D) the flood.

Câu 39: What (A) does she practise (B)singing all (C) day to (D)?

Câu 40: I went to (A) the market buying (B) some food (C) yesterday (D).

Choose the sentence that has the closest meaning to the given one.

Câu 41: We didn’t have free time so we couldn’t visit you.

A. If we had free time, we could visit you.

B. If we have free time, we will visit you.

C. If we had free time, we will visit you.

D. If we had had free time, we would have visited you .

Câu 42: People’s carelessness can cause forest fires. They are dangerous.

A. People’s carelessness can cause forest fires are dangerous.

B. People’s carelessness can cause forest fires that is dangerous.

C. People’s carelessness can cause forest fires which is dangerous.

D. People’s carelessness can cause forest fires which are dangerous.

Câu 43: The children couldn’t do swimming because the sea was too rough.

A. The sea was too rough to the children’s swimming.

B. The sea was rough enough for the children to swim in.

C. The sea was too rough for the children to go swimming.

D. The children were not calm enough to swim in the sea.

Câu 44: It is said that he has broken several world records.

A. People said that he has obtained several world records

B. He is said that he has broken several world records.

C. It is said that several world records have been destroyed by him .

D. He is said to have broken several world records.

Câu 45: The rain prevents us from going out.

A. If it did not rain, we would go out.

B. It is the rain that makes us go out.

C. Because of the rain, we should go out.

D. In spite of the rain, we still go out.

Read the passage and complete the sentences.

All over the world people listen to classical music. Classical music is difficult to describe. It
means different things to different people.

Some famous classical composers were Bach, Vivaldi, Haydn, and Mozart. In their music, they did not tell a story or show strong emotion. They wanted to make a beautiful, interesting design. They wanted to write lovely sounds.

Then composers started to interpret ideas. They told stories about wars, armies and soldiers. They wrote about religion. Sometimes they composed music for holidays. They told love stories and showed strong emotion. Some of these compete were Beethoven, Schumann Chopin, Mendelssohn, Wagner, and Tchaikovsky.

Classical music stays with people a long time. Bach wrote about 300 years ago, Beethoven wrote about 200 years ago, and Tchaikovsky wrote over 100 years ago.

Sometimes people close their eyes to listen to classical music. When they close their eyes, they
can see the design. They can listen to the same classical music many times and enjoy it.
Sometimes it is difficult to understand. The listener has to think about it. However. we can all
learn to enjoy some classical music. It is very important to people.

Câu 46: Haydn composed ______.

A. love stories

B. ideas

C. classical music

D. stories and armies

Câu 47: Tchaikovsky ______.

A. did not tell stories

B. did not tell stories and wrote 200 years ago

C. showed emotion

D. wrote 200 years ago

Câu 48: Vivaldi wanted to ______

A. make a design

B. tell a story about war

C. show strong emotion

D. tell a love story

Câu 49: Bach composed his music ______ years ago.

A. about 300 years

B. 50 years

C. one thousands

D. over 500

Câu 50: The first classical composers wanted to ______.

A. write lovely sounds

B. make an interesting design

C. make an interesting design and write lovely sounds

D. tell stories about religion

Đáp án đề kiểm tra giữa học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 10

1. B

2. B

3. B

4. D

5. D

6. A

7. A

8. B

9. C

10. B

11. C

12. C

13. B

14. A

15. D

16. A

17. D

18. A

19. C

20. B

21. A

22. C

23. A

24. B

25. B

26. B

27. A

28. C

29. C

30. C

31. A

32. D

33. B

34. D

35. D

36. B

37. B

38. D

39. D

40. B

41. D

42. D

43. C

44. D

45. A

46. C

47. C

48. A

49. A

50. C

Trên đây là Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 10 giữa kì 2 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu Ôn tập Tiếng Anh lớp 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu học tập lớp 10 THPT miễn phí trên Facebook: Tài liệu học tập lớp 10. Mời các bạn học sinh tham gia nhóm, để có thể nhận được những tài liệu đầy đủ các môn học mới nhất.

Đánh giá bài viết
7 38.017
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm