Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 8

Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh kèm đáp án

Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 8 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong chuyên mục luyện thi vào 10 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi chuyển cấp quan trọng sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Xem thêm: Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 9 MỚI

Mời các bạn tham gia vào nhóm Luyện thi lớp 9 lên 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu hay: Luyện thi lớp 9 lên 10

Đề luyện tập thi vào 10 do VnDoc.com biên soạn gồm các bài tập thông dụng, bám sát đề thi minh họa của Bộ Giáo Dục nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.

Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 8

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. MULTPLE CHOICE

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions

1. A. dials

B. calls

C. talks

D. plays

2. A. museum

B. cultural

C. drum

D. sculpture

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. competition

B. generation

C. conical

D. authenticity

4. A. assure

B. pressure

C. figure

D. leisure

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined parts that needs correction in each of the following questions

5. Chinese Painting became popularly around 581 AD since more and more people began to appreciate its beauty.

A. popularly

B. around

C. since

D. to appreciate

6. Careful planning is very important to help craft villages growing and flourish to attract more tourists to the country.

A. planning

B. growing

C. more

D. to the country

7. When he receives the money from the insurance company two days ago, he had already rebuilt the house.

A. receives

B. from

C. insurance company

D. had already rebuilt

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions

8. Susan is very _______________ of telling other people what to do.

A. fond

B. interested

C. keen

D. bored

9. These plants won’t grow _______________there is enough sunshine.

A. though

B. so

C. if

D. unless

10. Albert Einstein, _______ was such a brilliant scientist, introduced the theory of relativity.

A. who

B. whom

C. that

D. whose

11. The 22nd SEA Game were well prepared and successfully ________ although it was the first time Vietnam hosted.

A. organization

B. organize

C. organized

D. organizational

12. When you want to relax, you’ll have one of the world’s _________ cities at your feet, with more than 40% green space and open water to enjoy.

A. greener

B. greenest

C. mostly green

D. green mostly

13. They are not _____________ to join the army.

A. old enough

B. so old

C. enough old

D. as old

14. My school _____________ in 1992.

A. was built

B. was building

C. has been built

D. is built

15. She wishes she _______________.

A. can’t swim

B. can swim

C. is swimming

D. could swim

16. These exercises are ______________. We cannot do them.

A. difficulty

B. easy

C. difficult

D. easily

Mark the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges

17. Doctor: “How long has your headache been going on?”

Patient: “__________”

A. After midnight.

B. For a week

C. Last month

D. Three times a day

18. Doctor: “Can I listen to your chest?”

Patient: “__________”

A. All up to you.

B. My pleasure

C. No, thanks.

D. Of course

Mark the letter A, B, C or D ti indicate the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

19. Women do not yet have equal rights in the family in this area.

A. variable

B. similar

C. different

D. the same

20. It’s time we banned discrimination at work.

A. bias

B. equity

C. fairness

D. similarity

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. I was really depressed about his winning the election, like a lot of people.

A. fed up

B. pessimistic

C. satisfied

D. unhappy

22. Miss Walker was a mature lady when she married.

A. annoyed

B. childish

C. energetic

D. sensitive

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits of each of the numbered blanks

The reality of an interview is never as bad as your fears. For some reason people imagine the interviewer is going to jump on every tiny mistake they (23)________. In truth, the interviewer is as keen for the meeting to go well as you are. It is what makes his or her job (24)________.

The secret of a good interview is preparing for it. What you wear is always important as it creates the first impression. So (25)________ neatly, but comfortably. Make sure that you can deal with anything you are (26)________. Prepare for questions that are certain to come up, for example: Why do you want to become a nurse? What is the most important (27)________ a good nurse should have? Apart from nursing, what other careers have you considered? What are your interests and hobbies?

23. A. perform

A. do

B. make

C. have

24. A. enjoyable

A. enjoyably

B. enjoyment

C. enjoyed

25. A. wear

B. dress

C. put on

D. have on

26. A. suggested

B. questioned

C. inquired

D. asked

27. A. quality

B. behavior

C. nature

D. point

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the question

If you are invited to an American friend’s home for dinner, remember these general rules for polite behaviour. First of all, arrive approximately on time but not early. Americans expect promptness. It will be all right to be 10 or 15 minutes late but not 45 minutes late. Dinner might be over - cooked and ruined by then. When you are invited to someone’s home for a meal, it is polite to bring a small gift. Flowers or candy are always appropriate. If you have an attractive thing made in your native country, your host or hostess will certainly enjoy receiving that gift. What will you do if you are served some food that you cannot eat or you do not like? Do not make a fuss about it. Simply eat what you can and hope that no one notices it. Be sure to compliment the cook on the food that you are enjoying. Do not leave immediately after dinner, but do not overstay your welcome, either. The next day, call or write a thank-you note to stay how much you enjoyed the evening.

28. If you are invited to an American friend’s home, __________.

A. you should be late at least 45 minutes

B. politeness is not necessary

C. you should arrive early to help the host

D. punctuality is appreciated

29. Which sentence is NOT true?

A. You should not compliment the cook on the food.

B. You should not leave immediately after the dinner.

C. You should not overstay.

D. You should not make someone notice that you do not like the food.

30. If there is some food that you cannot eat, __________.

A. immediately tell the host about this

B. do not make a fuss about it

C. do not eat anything

D. ask the host to cook you another dish

31. When you come to someone’s house for dinner, __________.

A. bring a lot of gifts

B. you should never offer any gift

C. do not care about gifts

D. bring some flowers, candy or something made in your native country

32. The next day, __________.

A. you needn’t say thank-you

B. remember to thank to the host for the dinner

C. say nothing to the host

D. invite the host to your house

II. WRITING

Finish the second sentence so that it has similar meaning to the first one, beginning with the given words

33. “Will you be free tomorrow?” She said to me

She asked me ______________________________

34. They have just built a new bridge in the area

A new bridge ______________________________

35. I last saw Peter when he attended the school meeting

I haven’t _________________________________

36. The boy was too tired to keep on walking

The boy was so ____________________________

Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word in brackets.

37. The last time I saw Lan was at Tam’s birthday party. (HAVEN’T)

__________________________________________________

38. What did he tell you? (NEED TO KNOW)

__________________________________________________

39. Where did they go on holiday? (KNOW)

__________________________________________________

40. Where is the dentist’s office? (HOW)

__________________________________________________

-The end-

Đáp án đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 8

I. MULTIPLE CHOICE

1. C

2. A

3. C

4. A

5. A

6. B

7. A

8. A

9. C

10. A

11. C

12. B

13. A

14. A

15. D

16. C

17. B

18. D

19. D

20. A

21. C

22. B

23. C

24. A

25. B

26. D

27. A

28. D

29. A

30. B

31. D

32. B

II. WRITING

Finish the second sentence so that it has similar meaning to the first one, beginning with the given words

33. She asked me if/ whether I would be free the next day/ the following day

34. A new bridge has just been built in this area (by them)

35. I haven’t seen Peter since he attended the school meeting

36. The boy was so tired that he couldn’t keep on walking

Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word in brackets.

37. I haven’t seen Lan since Tam’s birthday party.

38. I need to know what he told you.

39. Do you know where they went on holiday?

40. Could you tell me how to get to the dentist’s office?

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 8. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu luyện thi vào 10 hay như Chuyên đề Câu điều kiện - Ôn thi vào 10, Quy tắc trọng âm Tiếng Anh dễ nhớ, Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 4, Đề thi Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 - Đề 7.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 1.039
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm