Bộ 13 đề thi tiếng Anh lớp 5 học kì 1 năm 2021 - 2022

Bộ 13 Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 5 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề đề thi học kì 1 lớp 5 năm 2021 - 2022 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 5 có đáp án gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 5 mới khác nhau được biên tập bám sát nội dung chương trình học tại Nhà trường. Mời thầy cô quý phụ huynh và các em học sinh lớp 5 tham khảo, download tài liệu phục vụ việc học tập và giảng dạy hiệu quả!

Xem thêm: Bộ đề thi tiếng Anh lớp 5 học kì 1 có đáp án năm 2021

Đề thi tiếng Anh cuối kì 1 lớp 5 có đáp án - Đề số 1

Read the passage and complete the sentence.

Champa is a sun bear. She is 10 years old. Bears usually live in the forest but Champa lives in the bear center at Cat Tien National Park. The bear center has a swimming pool, climbing towers, and comfortable places for Champa to sleep, eat, and play. Some of Champa’s family members live there with her. There are some trees in the bear center and Champa loves to climb to the top of them.

Champa has big teeth but she mainly eats fruit. Champa’s favorite food is mangoes, but she also eats apples, nuts, eggs, and honey. The park keepers bring Champa and her family fruit to eat every day. Sun bears usually sleep during the day and wake up at night. Champa likes the park keepers and wakes up when she hears them bringing food in the evenings.

1. Champa is ________ years old.

2. Champa loves to ___________ of trees.

3. Champa eats _______.

4. Sun bears sleep ______ and wake up _______.

5. She likes _________.

Reorder the words.

1. go/ I/ did/ When/ zoo/ to/ the/ ?/

.................................................................................................................

2. shouldn't/ sweets/ because/ have/ toothache/ eat/ a/ You/ may/ you/ ./

.................................................................................................................

3. to/ got/ hometown/ I/ my/ car/ by/ ./

.................................................................................................................

4. are/ in/ South/ there/ two/ Viet Nam/ seasons/ the/ of/ ./

..................................................................................................................

5. must/ wait/ You/ light/ green/ the/ ./

.................................................................................................................

Circle the odd one out

1. A. backache B. sore eyes C. fever D. matter

2. A. bite B. accident C. drown D. scratch

3. A. cable TV B. fridge C. modern D. computer

4. A. foggy B. weather C. humid D. stormy

5. A. car B. train C. scenery D. bus

ĐÁP ÁN

Read the passage and complete the sentence.

1. Champa is ___10/ ten_____ years old.

2. Champa loves to ____climb to the top_______ of trees.

3. Champa eats ___fruit____.

4. Sun bears sleep ___during the day___ and wake up ___at night____.

5. She likes __the park keepers._______.

Reorder the words.

1. go/ I/ did/ When/ zoo/ to/ the/ ?/

.......When did you go to the zoo?..............

2. shouldn't/ sweets/ because/ have/ toothache/ eat/ a/ You/ may/ you/ ./

......You shouldn't eat sweets because you may have a toothache......................

3. to/ got/ hometown/ I/ my/ car/ by/ ./

.........I got to my hometown by car..................

4. are/ in/ South/ there/ two/ Viet Nam/ seasons/ the/ of/ ./

...........There are two seasons in the South of Viet Nam................

5. must/ wait/ You/ light/ green/ the/ ./

..........You must wait the green ight...................

Circle the odd one out

1 - D; 2 - C; 3 - C; 4 - B; 5 - C;

Đề thi tiếng Anh lớp 5 kì 1 có đáp án - Đề số 2

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. Music

B. Science

C. Chinese

D. lesson

2. A. afternoon

B. school

C. classroom

D. moon

3. A. clock

B. city

C. class

D. come

Exercise 2: Give the correct form of the words in brackets

1. Tomorrow I’ll have three lessons: Maths, Music and (England) __________.

2. His hobby is (sing) ___________ English songs.

3. Mary sings very (beautiful) _____________.

Exercise 3: Choose the best answer

1. I hope the weather ___________ sunny next week.

A. will is

B. will be

C. will being

D. will are

2. What did you do there? - I helped my uncle ____________.

A. on the farm

B. in the farm

C. at the farm

D. on farm

3. The main character is a schoolboy ________ Jimmy Kudo.

A. call

B. called

C. calls

D. to call

4. The bears ________ volleyball at the circus yesterday.

A. are playing

B. plays

C. play

D. played

5. On Sundays, he often __________ home.

A. stays at

B. stay at

C. stays

D. stay

Exercise 4: Correct one mistake in each of the following sentences

1. You can have it when I am finish it

________________________________________________________

2. What book are you read?

________________________________________________________

3. They have English lesson four time a week.

________________________________________________________

Exercise 5: Complete the following sentences with suitable prepositions

1. My sister often takes photos _______ me.

2. Elephants can spray water _______ their trunks.

3. I saw a lot ______ peacocks at the zoo.

Exercise 6: Read the following text and choose the best answer (A, B, C or D)

Next Wednesday (1) __________ our school Sport Day. The event will take place on the school field from the morning till 6 o’clock in the evening. All of the my classmates (2) ________ for the big day. It will be just fun and exciting. Half of my class will take part (3) ________ it. Jack and Tony are going to play basketball. They are one of the best (4) ________ in the team. Anna is going to play volleyball and Bella is going to play tennis. I am going to swim. (5) ____________ is my favorite sport. I have swum since I was 6 years old.

1. A. be will

B. will is

C. will be

D. will are

2. A. is preparing

B. are preparing

C. prepares

D. prepared

3. A. in

B. on

C. at

D. of

4. A. player

B. A player

C. players

D. The player

5. A. Swiming

B. Swim

C. To swim

D. Swimming

Exercise 7: Rearrange the words to make correct sentences

1. table/ play/ Linda/ is/ tennis/ to/ going.

___________________________________________________

2. Day/ will/ be/ weekend/ Sport/ this/ ./

___________________________________________________

3. often/ do/ how/ have/ you/ your/ lesson/ favorite/ ?/

___________________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. C

2. C

3. B

Exercise 2: Give the correct form of the words in brackets

1. Tomorrow I’ll have three lessons: Maths, Music and (England) ____English______.

2. His hobby is (sing) _____singing______ English songs.

3. Mary sings very (beautiful) ______beautifully_______.

Exercise 3: Choose the best answer

1. B

2. A

3. B

4. D

5. A

Exercise 4: Correct one mistake in each of the following sentences

1. You can have it when I finish it.

2. What book are you reading?

3. They have English lesson four times a week.

Exercise 5: Complete the following sentences with suitable prepositions

1. My sister often takes photos ___for/ of____ me.

2. Elephants can spray water ___with____ their trunks.

3. I saw a lot ___of___ peacocks at the zoo.

Exercise 6: Read the following text and choose the best answer (A, B, C or D)

1. C

2. B

3. A

4. C

5. D

Exercise 7: Rearrange the words to make correct sentences

1. Linda is going to play table tennis.

2. Sport Day will be this weekend.

3. How often do you have your favorite lesson?

Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 5 có đáp án - Đề số 3

Task 1: Match the sentences

1. What’s your address?a. I always do morning exercise
2. What’s the village like?b. twice a week
3. What do you do in the morning?c. It’s small and quiet
4. How often do you have English?d. It’s 51 Tran Hung Dao Street

Task 2: Put the words in order.

1. will / the countryside / I / in / be.

………………………………………………………..

2. went to / Phu Quoc / island / I.

………………………………………………………..

3. do / tomorrow / what / will / you ?

………………………………………………………..

4. did / on / go / where / holiday / you ?

………………………………………………………..

Task 3: Read and complete.

had Sunday did do

Mai: When was Linda’s birthday party?

Phong: It was last (1)…………………..

Mai: Did you go to the party?

Phong: Yes, I (2)…………………….

Mai: What did you (3)…………..at the party?

Phong: First, we gave her presents. Then we played a lot of games. In the end, we (4)…………… nice food and drink.

Task 4: Choose the correct answer.

1. Where will you be this weekend? - I …………on the beach.

a. am b. was c. will be d. stay

2. What did you do last night? – I ………….my homework.

a. did b. do c. does d. will do

3. Last year, I went home …………..taxi.

a. by b. in c. at d. on

4. ………..will you do at Ha Long Bay? – I will take a boat trip around the islands.

a. Where b. How c. How often d. What

ĐÁP ÁN

Task 1: Match the sentences

1 - d; 2 - c; 3 - a; 4 - b;

Task 2: Put the words in order.

1 - I will be in the countryside.

2 - I went to Phu Quoc island.

3 - What will you do tomorrow?

4 - Where did you go on holiday?

Task 3: Read and complete.

1 - Sunday; 2 - did; 3 - do; 4 - had;

Task 4: Choose the correct answer.

1 - c; 2 - a; 3 - a; 4 - d;

Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 5 có đáp án - Đề số 4

I. READING

Part 1: 1-6. Read and match

Đề thi học kì 1 lớp 5 môn Tiếng Anh năm học 2019 - 2020

Part 2: 7-12. Read and tick true (T) or false (F)

My name is Nam. I’m in class 5B, Nguyen Du primary school. My school year started in August. I go to school every day except Saturday and Sunday. I have four lessons a day. Today is Wednesday I have Maths, Vietnamese, Music and English. I have Maths and Vietnamese every school day. I have Music once a week and English four times a week.

0. - His name is Nam (T)

- He’s in class 5B (F)

7. His school is Nguyen Du primary school.

8. His school year started in September.

9. He goes to school from Monday to Friday.

10. He has five lessons a day.

11. He has Maths and Vietnamese every school day.

12. He has English twice a week.

Part 3: 13-18. Reorder number the sentences to make a dialogue.

13. I hope I will go there this holiday.

14. The street was noisy and crowded but the food was delicious.

15. I went to Ho Chi Minh city.

16. Yes, I will.

17. What do you think of it?

18. Will you go there again?

0 - What do you do last weekend?

Part 4: 19-25. Read and complete.

four

emails

practise

Monday

Minh

Vietnamese

because

TV

Hello. My name is (0) Minh. I go to school from (19)______ to Friday. I have Maths and (20)__________ every school day. I have English (21)_______ times a week. English is my favourite subject. I (22)_______ reading by reading English comic books. Every day I practise writing English by sending (23)_________ to my friend Ha lim in Malaysia. I learn English (24) __________ I want to watch English cartoons on (25) ______.

II. WRITING

Part 1: 1-6. Fill in the blank.

Đề thi học kì 1 lớp 5 môn Tiếng Anh năm học 2019 - 2020

Part 2: 7-13. Reorder the words to make sentences.

0. early. / up / always / I / get

- I always get up early.

7. did/ on/ do/ holiday?/ you/ What

_____________________________

8. lessons/ How/ today?/ many/ have/ you/ do

_______________________________________

9. English/ every/ speak/ day./ I

_______________________________

10. reading/ of/ the/ I’m/story/ Mai An Tiem.

_______________________________________________

11. fast./ They/ really/ were

__________________________________________________

12. play/ I’m/ to/ going/ badminton.

______________________________________________

Part 3: 13-18. Read and complete.

My name is Nam. It was my birthday last Sunday. I invited some of my classmates to the party. They gave me presents like comic books, robots and teddy bear. We ate cakes, sweets, fruit and ice-cream. We drank fruit juice. We sang English and Vietnamese songs. We dance, too. Phong played the guitar and Linda played the piano. The party ended at 7 p.m. We enjoyed it very much.

13. What is his name?_______________________

14. When was Nam’s birthday party?________________________________

15. Who went to Nam’s birthday party?_________________________________

16. What did Phong do at the party?________________________________

17. What did Linda do at the party?__________________________________

18. What time did the party end?______________________________________

Part 4: 19-25. Write about you.

19. What’s your name?_________________

20. How old are you? ______________________

21. Where do you live?_________________________________

22. Who do you live with? ____________________________

23. Where did you go last holiday?__________________________

24. How do you learn English?

25. How do you practise speaking English?________________________________

ANSWER KEY:

I. READING

Part 1. Read and match

1. C; 2. A; 3. F; 4. E; 5. D; 6. G

Part 2. Read and tick

7. F; 8. T; 9. F; 10. T; 11. T; 12. F

Part 3. Reorder the number to make a dialogue

13 - 6; 14 - 3; 15 - 1; 16 - 5; 17 - 2; 18 - 4;

Part 4. Read and complete.

19. Monday; 20. Vietnamese; 21. four; 22. Practise; 23. Emails; 24. because; 25. TV;

II. WRITING

Part 1. Read and complete

1.village; 2. Motorbike; 3. boat; 4. peacock; 5. Zoo; 6. countryside;

Part 2. Reorder the words to make sentences.

7. Where did you go on holiday?

8. How many lessons do you have today?

9. I speak English every day.

10. I am reading the story of Mai An Tiem.

11. They were really fast.

12. I am going to play badminton.

Part 3. Read and complete.

13. His name is Nam.

14. It was last Sunday.

15. Phong and Linda went to Nam’s birthday party.

16. Phong played the guitar

17. Linda played the piano

18. The party ended at 7 p.m.

Part 4. Write about you.

Các em học sinh tự trả lời

19. My name…….

20. I’m……. years old.

21. I live in……

22. I live with……..

23. I went to…….

24. Because I want to ……..

25. I speak English with…………………..

Đề tiếng Anh lớp 5 kì 1 có đáp án - Đề số 5

I. Read and answer the questions.

Mai lives in the countryside with her grandparents. It’s an old and peaceful village. There are a lot of trees around her house. In the morning, Mai always has breakfast with her grandparents before she goes to school. Her classmates are friendly and kind. On summer holidays, Mai visits her uncle in the city. She stays in his house for 2 weeks.

1. Whom does Mai live with?

2. What is the village like?

3. How often does Mai have breakfast?

4. How are her classmates?

5. When does Mai go to the city?

II. Find the mistake and fix it.

1. She often goes swimming and sometimes cook dinner.

2. Mary goes to school in bus.

3. Where do you go last summer?

4. How often does you watch TV?

5. Where are you live?

III. Choose the correct answer.

1. What’s your address?

A. It’s 56, Duy Tan street.

B. It’s small and quiet.

2. What is Phu Quoc Island like?

A.I like it.

B. It’s beautiful.

3. How often do you do exercise?

A.I play sports.

B. Once a day.

4. How did you go to the cinema?

A. My father took me there.

B.I go there by foot.

5. Where did you go on holiday?

A. My classmate went to school late.

B.I went to Ho Chi Minh City.

IV. Fill in the missing letters.

1. i_land

A. s

B. n

2. cl_ssm_te

A. a-a

B. a - b

3. holid_y

A. e

B. a

4. badmi_to_

A. n-n

B. m-m

5. inf_rmati_n

A. r-r

B. o-o

ĐÁP ÁN

I. Read and answer the questions.

1 - She lives with her grandparents.

2 - It is old and peaceful.

3 - She always has breakfast.

4 - They are friendly and kind.

5 - She goes to the city on summer holidays.

II. Find the mistake and fix it.

1 - cook thành cooks;

2 - in thành by;

3 - do thành did;

4 - does thành do;

5 - are thành do;

III. Choose the correct answer.

1 - A; 2 - B; 3 - B; 4 - B; 5 - B;

IV. Fill in the missing letters.

1 - A; 2 - A; 3 - B; 4 - A; 5- B;

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 5 học kỳ 1 có đáp án - Đề số 6

I.Odd one out.(0.5pts) (Chọn một từ khác với các từ còn lại)

1. A. What

B. When

C. School

D. Why

2. A. farmer

B. banana

C. worker

D. singer

II.Choose the best answer.(2pts) (Chọn đáp án đúng nhất viết vào chỗ trống)

1. Where are you from? I’m from………….

A. Vietnamese

B. Ha Noi

C. Indonesian

2. What’s his nationality? He’s…………….

A. Cambodian

B. Australia

C. America

3. Is this puppet from Thailand? No, it isn’t. It’s from …………

A. Malaysian

B. Indonesia

C. Australian

4. Where do you live? I live …………. 34 Nguyen Nghiem Street

A. at

B. in

C. on

5. What’s your house like? It’s …………..

A. blue gate

B. a yard

C. a cottage

6. What ………… did you give Tony?

A. a doll

B. present

C. a ball

7. She ……… classes at 7:00 a.m

A. has

B. have

C. having

8. What will you be in the future? I will be ………..mechanic

A. a

B. an

C. the

III.Complete the dialogue.(2pts) (Chọn các từ cho sẵn viết vào chỗ trống)

jigsaw; grandfather; party; gave;

Tommy: Hi, Peter. Did you go to Mai’s birthday (1)………..……… last night?

Peter: Yes, I did. Why didn’t you come?

Tommy: Because I was busy. I visited my (2)…………………... in the hospital.

But I sent Mai a box of (3)…………….… puzzle. What about you?

Peter: I (4)………………… her a doll.

IV. Match the sentences in the column A with column B (1,5pts) (Nối câu)

A

B

1. Where is Lawan from?

A. It’s a small house. It’s got a red roof.

2. Where in Australia are you from?

B. We’ll go to Nha Trang Beach.

3. What’s your house like?

C. She’s from Thailand.

4. What did Nam do last night?

D. Yes, of course

5. Where will we go?

E. Sydney.

6. Did you go to Nam’s birthday party?

F. He’s did his homework.

V.Read and answer the questions.(2pts))(Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi)

Hello, I am Mai. Last week, I came to visit my grandparents in a small village. This is a big house. There is a large yard in front of the house. Its roof is red and its walls are yellow. There are two doors and six windows. They are both green. There are a lot of trees and flowers around the house. The gate is black and the fence is brown. My grandparents’ house is near a big lake. I like going fishing with my grandfather there. And I felt excited with my grandmother’s garden behind the house. That was very memorable.

1. What did Lan do last week?

.......................................................................................................................................

2. Her grandparents’ house is big or small?

......................................................................................................................................

3. Does she like going fishing with her grandfather?

...................................................................................................

4. What colour is the gate?

..............................................................................................................................

VI.Order the words to make full sentences.(2pts) (Sắp xếp các từ để thành câu)

1. do / often / do / in / the / What / evening? / you/

...............................................................................................................................................

2. morning? / will/ in / we / the / What / do/

................................................................................................................................................

3. your / What / is / like? / house /

................................................................................................................................................

4. did / Lan ? / present / give / What / you/

.........................................................................................................................................…

ĐÁP ÁN

I.Odd one out.(0.5pts) (Chọn một từ khác với các từ còn lại)

1 - C; 2 - B

II.Choose the best answer.(2pts) (Chọn đáp án đúng nhất viết vào chỗ trống)

1 - B; 2 - A; 3 - B; 4 - C; 5 - C; 6 - B; 7 - A; 8 - A

III.Complete the dialogue.(2pts) (Chọn các từ cho sẵn viết vào chỗ trống)

1 - party; 2 - grandfather; 3 - jigsaw; 4 - gave

IV. Match the sentences in the column A with column B (1,5pts) (Nối câu)

1 - C; 2 - E; 3 - A; 4 - F; 5 - B; 6 - D

V. Read and answer the questions.(2pts))(Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi)

1 - She came to visit her grandparents in a small village.

2 - It is big.

3 - Yes, she does.

4 - It is black.

VI. Order the words to make full sentences.(2pts) (Sắp xếp các từ để thành câu)

1 - What do you often do in the evening?

2 - What will you do in the morning?

3 - What is your house like?

4 - What present did you give Lan?

Đề thi tiếng Anh lớp 5 cuối kì 1 có đáp án - Đề số 7

Exercise 1: Choose one word whose underlined part is pronounced differently:

1. A. early B. my C. usually D. city

2. A. always B. play C. have D. face

3. A. like B. evening C. dinner D. film

4. A. study B. surf C. up D. bus

5. A. kind B. ride C. twice D. fishing

Exercise 2: Find the odd one out

1. a. city b. town c. flat d. province

2. a. house b. far c. near d. modern

3. a. always b. usually c. yesterday d. often

4. a. lane b. street c. stream d. avenue

5. a. small b. quiet c. noisy d. center

Exercise 3. Choose the best answer:

1. Ha Noi is a big ............. in the north.

A. street

B. city

C. town

D. lane

2. His.......... is 187B, Giang Vo Street.

A. class

B. road

C. town

D. address

3. His flat is far .... the city centre.

A. from

B. to

C. with

D. of

4. They usually ......... early and do morning exercise.

A. gets on

B. get up

C. get on

D. gets up

5. What ......... you do after school? – I usually do my homework.

A. do

B. are

C. does

D. x

6. Mary often ......... TV after dinner with her parents.

A. watch

B. to watch

C. watches

D. watchs

7. What does your mother ........ in the evening? – She ......... me with my homework.

A. do – help

B. do – helps

C. does – helps

D. does – help

8. I sometimes go to the sports centre with my friends ......... the afternoon.

A. on

B. at

C. with

D. in

9. I went ......... a trip with my family.

A. in

B. on

C. at

D. of

10.......... did you go on holiday?

A. What

B. Where

C. Which

D. How many

Exercise 4: Read and match:

1. Where will you be this weekend? a. They’ll be by the sea.

2. Where will Mai be tomorrow? b. I think I’ll swim in the sea.

3. Where will Hung be next weekend? c. He’ll be in the mountains.

4. What will your family do this weekend? d. I don’t know. I may explore the caves.

5. Will you visit Tuan Chau Island? e. Because I have to study.

6. Where will Tom and Peter be next month? f. I think we will go for a picnic.

7. What will you do at Ha Long Bay? g. She’ll be on the beach.

8. Why will you be at home, Hoa? h. I think I’ll be at home.

Exercise 5: Reorder these words to make completely sentence:

1. address / What/ Mai’s/ is?

->................................................................................

2. does / she/ Who/ with / live ?

->...............................................................................

3. her/ Is/ house/ beautiful?

->................................................................................

4. 56 Nguyen Trai/ is / Street/ It.

->..............................................................................

5. she/ Where/ does/ live?

->...............................................................................

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose one word whose underlined part is pronounced differently:

1 - B; 2 - C; 3 - A; 4 - B; 5 - D

Exercise 2: Find the odd one out

1 - c; 2 - a; 3 - c; 4 - c; 5 - d

Exercise 3. Choose the best answer:

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - B; 5 - A; 6 - C; 7 - B; 8 - D; 9 - B; 10 - B

Exercise 4: Read and match:

1 - h; 2 - g; 3 - c; 4 - f; 5 - d; 6 - a; 7 - b; 8 - e

Exercise 5: Reorder these words to make completely sentence:

1 - What is Mai’s address?

2 - Who does she live with?

3 - Is her house beautiful?

4 - It is 56 Nguyen Trai Street.

5 - Where does she live?

Đề thi tiếng Anh lớp 5 cuối học kì 1 có đáp án - Đề số 8

I. Circle the best answers (2 mark)

1. Did you go on a picnic?

A. Yes, I do

B. Yes, I did

C. Yes, I don’t

D. Yes, I didn’t

2. What’s your address? ---> It’s………………

A. Village

B. Countryside

C. 70 Village Road

D. City

3. What’s Tam like?

A. He’s kind

B. She’s a princess

C. She’s kind

D. He’s a King

4. Where will you be tomorrow?

A. I will be at home

B. He will be in the mountains

C. She will be on the beach

D. They will be by the sea

5. When will Sports Day ………?A. in

B. on

C. to

D. be

6. ……….. did you go on holiday?

A. What

B. How

C. Who

D. Where

7. What do you ……… in the morning?

A. on

B. do

C. play

D. like

8. How many ………… do you have today?

A. lesson

B. four

C. five

D. seven

II. Put the letters in the correct order to make a correct word.(1pt)

III. Read the text carefully. Tick (a) True or False.(1, 5 pt)

Tom likes reading. On Sunday, he often stays at home and reads comic books. He like Case
Closes very much. It is a Japanese story. The main character is a schoolboy called Jimmy
Kudo. He often helps the police. He is good at his job. Jimmy Kudo is Tom’s favourite
character because he is clever and brave.

1. Tom likes reading books in his free time

2.Case Closed is a Malaysian story.

3.The main character is Jimmy Kudo

4.Jimmy Kudo is a policeman

5.Jimmy Kudo is clever and brave

IV. Fill in each gap with a suitable word from the box ( 1, 5 pt ) .

friendly; Science; favourite; week; school;

It is Wednesday today . Trung is at Hung Duong Primary(1)……. . . He has four lessons: Vietnamese, Maths, English and (2) …………………..Trung has English four times a (3)………………. Miss Hien is his English teacher. She is a kind and (4) …………….teacher. English is one of Trung’s (5)………………..subjects because he loves reading English short stories and comic books. Trung also likes chatting online with his foreign friends like Akiko, Tony, Linda and Peter.

V. Circle the odd one out (1 pt)

1. A. Doraemon B. Aladdin C. Snow White D. Maths

2. A. badminton B. Volleyball C. Watch D. basketball

3. A. have B. read C. listen D. write

4. A. hard-working B. story C. kind D. clever

VI Reorder the words to make sentences .(2 pt)

1. pandas /saw/ two /at /the /She /zoo/.

………………………………………………………………………….

2. I /times /have /a /English /four /week/

……………………………………………………………………………

3.are /the /your/ zoo /favourite/ animals/ What/ at/?

……………………………………………………………………………

4.We/ learn/ friends /talk /English/ our /because /we/ to /with/ want/ foreign.

……………………………………………………………………………..

VII. Write the answers (Viết câu trả lời) (1 pt)

1. Where did you go on holiday?

………………………………………………………………………..

2. How do you learn English?

…………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

I. Circle the best answers (2 mark)

1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - A; 5 - B; 6 - A; 7 - B; 8 - A

II. Put the letters in the correct order to make a correct word.(1pt)

1 - Crocodile

2 - Peacock

3 - underground

4 - mountain

III. Read the text carefully. Tick (a) True or False.(1, 5 pt)

1 - T; 2 - F; 3 - T; 4 - F; 5 - T

IV. Fill in each gap with a suitable word from the box ( 1, 5 pt ) .

1 - school; 2 - Science; 3 - week; 4 - friendly; 5 - favorite

V. Circle the odd one out (1 pt)

1 - D; 2 - C; 3 - A; 4 - B

VI Reorder the words to make sentences .(2 pt)

1 - She saw two pandas at the zoo.

2 - I have English four times a week.

3 - What are your favorite animals at the zoo?

4 - We learn English because we want to talk with foreign friends.

VII. Write the answers (Viết câu trả lời) (1 pt)

1 - I went to Da Nang.

2 - I learn English by watching English news and films

Đề thi học kì 1 lớp 5 tiếng Anh có đáp án - Đề số 9

Part I. Listening (Nghe) (4.0 marks)

A. Question 1. Listen and tick. (1.0 mark) (Nghe và đánh dấu ( √ ) vào ô lựa chọn đúng)

MinhLanLong
Maths
Science
IT
PE
Music
Art
English
Vietnamese

B. Question 2. Listen and circle a or b ( 1.0 mark) (Nghe và khoanh tròn vào đáp án a hoặc b)

1. Mai has English ______________

a. four times a week

b. every school day

2. Nam has ___________________

a. four lessons

b. no lesson

3. Akiko is ___________________

a. at school

b. on holiday

4. Quan has Maths _________________

a. every school day

b. four times a week

C. Quetionn 3 . Listen and write one word in each blank (1.0 mark) (Nghe và viết một từ thích hợp vào chỗ trống)

gentle, hard working, clever, kind

1. What’s Tam in The story of Tam and Cam like?

She’s____________________

2. What’s Doraemon like?

He’s ____________________

3. What’s the Seven Dwarfs like?

They are short and ________________

4. What’s An Tiem like?

He’s clever and __________________

D. Question 4. Listen and circle ( 1.0 mark ) (Nghe và khoanh tròn vào câu lựa chọn đúng)

1.What did the tigers do when Nam was at the zoo?

a. They moved quickly

b. They moved slowly

2. What did the pandas do when Quan was at the zoo?

a. They ate quickly

b. They ate slowly

3. What did the peacocks do when Phong was at the park?

a. They moved beautifully

b. They moved quietly

4.What did the tigers do when Lan was at the circus?

a. They moved quickly

b. They roared loudly.

Part II. Reading and writing ( Đọc và viết )( 5.0 marks )

A. Question 1. Read and tick (√ )Yes or No ( 1.0 mark ) (Đọc kỹ đoạn văn sau và đánh dấu (√ ) vào chọn Yes hoặc No cho đúng với nội dung bài)

Tony likes reading. On Sundays, he often stays at home and reads comic books. He likes
Doraemon very much. It is Japanese story. The main character is a fat cat. He is clever and
friendly.

1. Tony likes reading fairy tales.

2. Doraemon is a Vietnamese story.

3. A fat cat is the main character.

4. Doraemon is friendly.

B. Question 2. Read and complete ( 1.0 mark ) (Đọc đoạn văn và hoàn thành các câu sau đây )

My name is Mai. I’m in class 5A, Nguyen Du Primary School. I go to school every day
except Saturday and Sunday. I have four lesson a day. Today is Monday. I have Maths,
Vietnamese, Music and English. I have English twice a week.

1. She goes to school every day except __________________________

2. She has _____________ lesson a day.

3. Today is ____________

4. She has English _____________________

C. Question 3. Choose and circle the correct answers. ( 1.0 mark ) (Chọn và khoanh tròn vào câu trả lời đúng )

1.How many ___________ do you have today?

a. lessons

b. lesson

c. music

2. What______ you reading ?

a. is.

b. are.

c. do

3. What ______ you see at the zoo?

a. do

b. did

c. are

4. What did the peacocks do ______ you were there ?

a. when

b. where

c. why

D. Question 4. Read and complete the text with the words from the box( 1.0 mark ) (Đọc và hoàn thành đoạn văn với các từ cho sẵn)

clever, monkeys , like , do

I ____________ going to the zoo. My favourite zoo animals are ______________ . I think
the monkeys are very _____________. They can _____________a lot of things. I am happy
to see them at the zoo.

E. Question 5. Write the words in order ( 1.0 mark ) (Viết lại các từ sau theo trật tự đúng của câu )

1. did / you / What / see / the / at / zoo ?

_________________________________________________________

2. are / you / reading ? / What /

_________________________________________________________

3. The Fox / and / I’m / The Crow. / reading /

_________________________________________________________

4. have / art / once a week / . I /

_________________________________________________________

ĐÁP ÁN

PART II. ĐỌC VÀ VIẾT

A.Question 1

1. No; 2. No; 3. Yes; 4. Yes;

B.Question 2

1. Saturday and Sunday

2. four

3. Monday

4. twice a week

C. Question 3

1. a; 2. b; 3. b; 4. a;

D. Question 4

1. like; 2.monkey; 3.clever; 4. do;

E. Question 5

1. What did you see at the zoo ?

2. What are you reading ?

3. I’m reading The Fox and The Crow.

4. I have art once a week.

Xem thêm Bộ đề thi tiếng Anh kì 1 lớp 5 có đáp án năm 2021 khác

Bộ đề kiểm tra tiếng Anh lớp 5 học kì 1 có đáp án bao gồm nhiều dạng bài tập tiếng Anh lớp 5 khác nhau giúp các em học sinh nâng cao kiến thức trọng tâm unit 1 - 10 đã học.

*Tham khảo bộ đề thi tiếng Anh lớp 5 học kì 1 năm 2021 CÓ ĐÁP ÁN mới nhất tại:

- Đề thi tiếng Anh lớp 5 học kì 1 có đáp án năm 2021 số 3

- Đề thi tiếng Anh lớp 5 học kì 1 có đáp án năm 2021 số 2

- Đề thi tiếng Anh lớp 5 học kì 1 có đáp án năm 2021

- Đề cương tiếng Anh lớp 5 học kì 1 năm 2021 - 2022 MỚI

- Đề thi học kì 1 lớp 5 môn tiếng Anh năm 2021 - 2022

- Bộ đề thi tiếng Anh lớp 5 học kì 1 năm 2021

- Bộ đề thi tiếng Anh lớp 5 học kì 1 năm 2021 Tải nhiều

- Đề thi tiếng Anh lớp 5 học kì 1 có file nghe năm 2021

- Đề thi học kì 1 lớp 5 môn Tiếng Anh Family and Friends

- Đề cương ôn thi học kì 1 lớp 5 môn tiếng Anh năm 2021

- Đề thi tiếng Anh lớp 5 học kì 1 có file nghe năm 2021

Trên đây là Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 5 học kì 1 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 5 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 5, Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 5 theo từng Unit, Đề thi học kì 1 lớp 5, Đề thi học kỳ 2 lớp 5,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh nhóm học tập: Tài liệu tiếng Anh Tiểu học - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh miễn phí dành cho học sinh tiểu học (7 - 11 tuổi), mời bạn đọc tham gia nhóm Tài liệu ôn tập lớp 5 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 5 các môn năm 2021 - 2022.

Đánh giá bài viết
1.709 340.026
7 Bình luận
Sắp xếp theo
  • Kiều Qúy Minh Kiều
    Kiều Qúy Minh Kiều

    hay


    Thích Phản hồi 11:26 05/12
    • Kiều Qúy Minh Kiều
      Kiều Qúy Minh Kiều

      good chop


      Thích Phản hồi 11:26 05/12
      • Anh Thư Võ
        Anh Thư Võ

        Hay á !!! Siêu hay lun !!!!!!! Mong sẽ ra nhiều bài như này hơn !!!!!


        Thích Phản hồi 20:49 23/12
        • Giang Hà
          Giang Hà

          mong là chúng đề như này để chép bài

          Thích Phản hồi 09:08 03/01
          • Đỗ Ánh
            Đỗ Ánh

            Hiệu trưởng đã thấy =))))))))

            Thích Phản hồi 21:14 03/01
            • Hai Ngo
              Hai Ngo

              😘cũng hay á nhưng ko biết cóa trong bài kiểm tra ko đây🤨

              Thích Phản hồi 14:18 05/01
              • Bao Truong
                Bao Truong

                Ok đấy 👍👍

                Thích Phản hồi 11:04 09/01
                Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm