Bài tập tiếng Anh Unit 1 lớp 10 Family Life

Bài tập Unit 1 lớp 10 Family Life có đáp án

Để luyện tập về từ vựng, điểm ngữ pháp vừa học ở Unit 1 tiếng Anh lớp 10 Global Success, các em hãy tham khảo ngay Bài tập Tiếng Anh 10 Global Success Unit 1 Family life có đáp án. Chúng tôi đã tuyển chọn nhiều bài tập bổ trợ giúp các em ôn tập, củng cố lại kiến thức, đồng thời giới thiệu đến các em nhiều bài tập nâng cao, mở rộng để các em thử sức, nâng cao trình độ.

Xem hướng dẫn học Unit 1 tiếng Anh 10 Global Success tại:

Soạn tiếng Anh lớp 10 Unit 1 Family Life

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. choreB. workC. moreD. divorce
2. A. trashedB. talkedC. reachedD. loved
3. A. prepareB. helpC. tennisD. tell
4. A. husbandB. mumC. contributeD. vulnerable
5. A. cleanedB. sharedC. calledD. visited
6. A. skillB. splitC. childrenD. finance
7. A. breadwinnerB. cleanC. eachD. lead
8. A. balanceB. challengeC. careerD. happy
9. A. shareB. alikeC. traditionD. equal
10. A. generationB. gratefulC. educateD. grandparents

Part II. VOCABULARY

Exercise 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

11. Linh can’t go out with us to see a movie now because she’s ____ meal.

A. preparing

B. making

C. arranging

D. keeping

12. I’m responsible for cooking dinner as my mother usually works ____.

A. lately

B. early

C. later

D. late

13. I usually ____ my younger sisters when my parents are away on business.

A. pick up

B. take care of

C. look for

D. take charge of

14. Ms. Mai asked me how she could ____ household chores equally in her family.

A. make

B. divide

C. give

D. contribute

15. In my family, my father always takes charge of doing the ____ lifting.

A. strong

B. hard

C. heavy

D. huge

16. My mother told me to do the ____ yesterday but I forgot about it since I had much homework to finish.

A. wash-up

B. laundry

C. childcare

D. exercises

17. ____ the rubbish in the early morning is a part of my daily routine.

A. Taking out

B. Coming out

C. Pulling out

D. Bringing out

18. My wife is going on her business next week so I have to ____ most of the chores around the house.

A. distribute

B. hold

C. take

D. handle

19. Mr. Hoang found it difficult to be in charge of the household ____.

A. financial

B. financially

C. finances

D. financier

20. ____ is a person who works at home and takes care of the house and family.

A. Breadwinner

B. Homemaker

C. Servant

D. Houseman

21. When his wife gave birth to a baby boy, Mr. Nam became the sole ____.

A. housemaid

B. housekeeper

C. father

D. breadwinner

22. My mother and I often go to the supermarket to shop for ____ at weekends.

A. cook

B. groceries

C. heavy lifting

D. the chores

23. After eating dinner, I have to do the ____ and then do my homework every day.

A. washing-up

B. wash-up

C. washing-ups

D. washings-up

24. Her husband is very kind. He always cares ____ her and never puts all of the housework ____ her.

A. about - in

B. for - in

C. about - on

D. with - on

25. To Hoa, her father is the greatest person in the world and he always sets a good ____ for her.

A. role

B. behaviour

C. example

D. action

26. We take ____ in doing the washing-up, cleaning the floor and watering the flowers.

A. turn

B. out

C. around

D. turns

27. Most people will receive ____ benefits when sharing the housework in their family.

A. enormously

B. enormity

C. enormous

D. strong

28. Like his mother, Viet is a ____ child who can talk openly to anyone.

A. social

B. sociable

C. generous

D. critical

29. After marriage, Mrs. Hoa always keeps good ____ with her mother-in-law.

A. association

B. relation

C. friendship

D. relationship

30. In many countries, divorces ____ to rise because of long-standing conflicts.

A. tend

B. have

C. aim

D. encourage

31. My parents ____. My mother usually does more housework than my father.

A. divide chores equally

B. split chores unequally

C. don't share housework equally

D. Both B & C are correct.

32. It's not easy to gain ____ between husbands and wives, even in developed countries.

A. equal chore

B. chore equally

C. chore equal

D. chore equity

33. He decided that he wanted to be a ____ while his wife worked full-time.

A. homemaker

B. house husband

C. housewife

D. Both A & B are correct

34. My sunflower seeds must be ____ twice a day so that they will sprout in a few days.

A. watered

B. dried

C. picked

D. spread

35. If Hoa ____ rich, she would travel around the world.

A. is

B. was

C. were

D. been

36. Ba ____ a new bicycle recently.

A. bought

B. buying

C. buy

D. has bought

37. Nam ____ speaks Chinese but also speaks Japanese.

A. not only

B. so

C. only

D. can

38. It is raining very hard, ____ we can't go camping.

A. so

B. so that

C. more over

D. however

39. Mrs. Hoa ____ sings very well is Nam's mother.

A. which

B. whom

C. who

D. where

40. Hung enjoys ____ fishing and boating.

A. to go

B. go

C. going

D. went

Exercise 3. Choose the TRUE sentences according to the given statements.

41. I meet Alex at seven on Thursdays.

A. Alex and I make an arrangement at seven this Thursday.

B. I meet Alex every Thursday.

C. I don't meet Alex on all the days of the week but Thursday.

42. John's being weird today.

A. Today John is not himself. B. John is always weird. C. We do not like John today.

43. Do you smoke?

A. Is smoking one of your habits?

B. I see that you are smoking.

C. Don't you know I hate smoke?

44. Little Andy's fourth birthday party is starting at 6 p.m. tonight.

A. Andy's birthday party always starts at 6 p.m. every year.

B. Andy's birthday party is set to be at 6 p.m. tonight.

C. Andy's parents are those who decide on the time of his birthday party.

45. I hate living in England since it rains all day.

A. It is raining in England at the moment.

B. It is going to rain for many days in England.

C. As far as I'm concerned, it rains a lot in England.

Exercise 4. Choose the sentence which is closest in meaning with the given one.

46. The newspaper has a circulation of five million.

A. The paper is five million years old. B. Five million people read the newspaper.

C. Five million newspaper are put in a circle. D. The newspaper is round in shape.

47. No sooner had they found her number than they called her.

A. They called her as soon as they found her number.

B. They found her number sooner or later.

C. They called her number sooner or later.

D. They found her number as soon as they called her.

48. He got over his illness in three months.

A. It took to get over his illness in three months.

B. It took three months for him to get over his illness.

C. It took him three months to get over his illness.

D. It took three months for his illness to get over.

49. Though he tried hard, he didn't succeed.

A. However hard he tried, he didn't succeed. B. However he tried hard, he didn't succeed.

C. However he didn't succeed, he tried hard. D. However he tried hard but he didn't succeed.

50. Joe still likes Madonna.

A. Joe was a fan of Madonna's for years. B. Joe has been a fan of Madonna's for years.

C. Joe used to like Madonna years ago. D. Joe is being a fan of Madonna.

Exercise 5. Fill in the blank with only ONE suitable word.

Lisa and her friends (1) …………………. studying for their final exams. They are very excited for this exam as it’ll be the last exam of the term. They are studying Maths right (2) …………………. Mary (3) …………………. helping the others. She is the top student in the class. She is really good at Maths. Emily is also good at Maths. She (4) …………………. studying Maths. She is (5) …………………. a book. They (6) …………………. talking loudly, because they are at the library at the (7) …………………. Sally is (8) …………………. the net for extra exercises. They are (9) …………………. to solve her exercises. They are all (10) …………………. each other to pass the class with high marks.

ĐÁP ÁN

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - C; 5 - D;

6 - D; 7 - A; 8 - C; 9 - B; 10 - D;

Part II. VOCABULARY

Exercise 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

11 - A; 12 - D; 13 - B; 14 - B; 15 - C;

16 - B; 17 - A; 18 - D; 19 - C; 20 - B;

21 - D; 22 - B; 23 - A; 24 - C; 25 - C;

26 - D; 27 - C; 28 - B; 29 - D; 30 - A;

31 - D; 32 - D; 33 - D; 34 - A; 35 - C;

36 - D; 37 - A; 38 - A; 39 - C; 40 - C;

Exercise 3. Choose the TRUE sentences according to the given statements.

41 - B; 42 - A; 43 - A; 44 - B; 45 - C;

Exercise 4. Choose the sentence which is closest in meaning with the given one.

46 - B; 47 - A; 48 - C; 49 - A; 50 - B;

Exercise 5. Fill in the blank with only ONE suitable word.

Lisa and her friends (1) ………are…………. studying for their final exams. They are very excited for this exam as it’ll be the last exam of the term. They are studying Maths right (2) ……now……………. Mary (3) ……………is……. helping the others. She is the top student in the class. She is really good at Maths. Emily is also good at Maths. She (4) …………is………. studying Maths. She is (5) …………reading………. a book. They (6) ………are…………. talking loudly, because they are at the library at the (7) …………moment………. Sally is (8) …………surfing………. the net for extra exercises. They are (9) …………trying………. to solve her exercises. They are all (10) …………helping………. each other to pass the class with high marks.

Download Đề thi & Đáp án tại: Bài tập Unit 1 SGK tiếng Anh 10 Global Success Family Life có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu học tập lớp 10 THPT miễn phí trên Facebook: Tài liệu học tập lớp 10. Mời các bạn học sinh tham gia nhóm, để có thể nhận được những tài liệu đầy đủ các môn học mới nhất.

Đánh giá bài viết
22 42.143
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm