Bài tập Unit 1 lớp 10 Family life có đáp án

Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 1 Family Life có đáp án

Nằm trong bộ bài tập tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit năm 2021 - 2022, bài tập tiếng Anh Unit 1 lớp 10 Family life có đáp án dưới đây do VnDoc.com cập nhật và đăng tải. Đề ôn tập tiếng Anh 10 Unit 1 Family life có đáp án bao gồm nhiều dạng bài tập tiếng Anh lớp 10 chương trình mới khác nhau giúp các em ôn luyện những kỹ năng tiếng Anh cơ bản hiệu quả.

Tài liệu bài tập tiếng Anh lớp 10 do VnDoc.com tự biên soạn, vui lòng KHÔNG sao chép dưới mọi hình thức nhằm mục đích thương mại. 

I. Choose the correct options to complete the following sentences.

1. Why ____ you always ____ over spilt milk? I am tired of what you say.

A. are - crying

B. do – cry

C. do - drink

2. We are all in the garden for the family gathering. I am preparing some omelets and eel soup for the whole family. They ____ us healthy.

A. are keeping

B. keep

C. will

3. Look! That girl is very beautiful. - Yeah, she ____ me of an old friend of mine.

A. reminds

B. is reminding

C. will remind

4. What ____ you ____? - Nothing. I am just trying to say that Laura won't come this Saturday.

A. are - meaning

B. do – mean

C. are - meant

5. I will go to Nha Trang tomorrow. What time ____ the train from Hanoi ____?

A. will – leave

B. is - leaving

C. does – leave

6. Which one do you prefer: the red or the black dress? – I ____ the red dress looks better.

A. am thinking

B. think

C. thought

7. David is very rich. He ____ a Roll Royce.

A. is driving

B. drives

C. just drove

8. Only when she ____ truly sorry can I accept her apology.

A. feels

B. is feeling

C. will feel

9. Would you like some soup? - Wow. It ____ good. Can you get me some? Thanks.

A. is smelling

B. is tasting

C. smells

10. Will you accompany me to the graduation prom next Friday? - Yes, if nothing comes up. I ____.

A. am promising

B. will promise

C. promise

II. Complete the sentences using the Present simple or the Present Continuous.

1. The kids must be in bed now. They (not watch) ______ TV because they are too tired.

2. Hi Betty. For what are you calling me now at 2 a.m.? - I (need) __________ your help now.

3. (you, have) _________ a backup phone charger with you now?

4. Do you have a minute? - Sorry. I (not have) _____________ time now.

5. If someone (call) _______________, tell them I am not home.

III. Read the passage and choose no more than THREE WORDS from the reading text that have the same meaning as the given definition to fill in each blank.

While couples without a clear or equal chore division may encounter quarrels over who does what, a recent survey finds the divorce rate among couples sharing chores equally is about fifty percent higher than those in which wives do more or most of the housework, which can be a slap in the face for gender equality.

The researchers explain that modern couples organize their marriage and work out the tasks and duties, which may gradually turn their marriage into a business or contractual relationship. The woman may gradually feel less needed or happy and what's worse is that no one would care to help if something is not among their assigned chores. That seems to encourage conflicts rather than conflict resolution skills.

On the contrary, in families without equal task division women tend to be responsible for more chores than men. While they believe they can exchange their roles for their husbands', many women believe they are most naturally suited for certain tasks. They simply enjoy being involved in their children's activities, which means more chores for them. This group of women also report more marital satisfaction.

The survey also aimed to find out whether women's were happier if men shared more of the burden. In fact, they find that men report fewer family conflicts and greater well-being while women appear to be largely unmoved. This may be partly because they feel less guilty or simply learn how to have a quiet life.

1. process or result of dividing household responsibilities ___________

2. view that requires the same rights, benefits, etc. regardless of sexes _________

3. tie or bond between people who agree on certain conditions ________

4. ability to solve one's conflicts with other people _______

5. subjective evaluation of how satisfied people are in their marriage ______

6. general health and happiness _________

IV. Choose the best options to fill in the blanks.

1. My parents ____. My mother usually does more housework than my father.

A. divide chores equally

B. split chores unequally

C. don't share housework equally

D. Both B & C are correct.

2. It's not easy to gain ____ between husbands and wives, even in developed countries.

A. equal chore

B. chore equally

C. chore equal

D. chore equity

3. He decided that he wanted to be a ____ while his wife worked full-time.

A. homemaker

B. house husband

C. housewife

D. Both A & B are correct

4. My sunflower seeds must be ____ twice a day so that they will sprout in a few days.

A. watered

B. dried

C. picked

D. spread

5. If Hoa ____ rich, she would travel around the world.

A. is

B. was

C. were

D. been

6. Ba ____ a new bicycle recently.

A. bought

B. buying

C. buy

D. has bought

7. Nam ____ speaks Chinese but also speaks Japanese.

A. not only

B. so

C. only

D. can

8. It is raining very hard, ____ we can't go camping.

A. so

B. so that

C. more over

D. however

9. Mrs. Hoa ____ sings very well is Nam's mother.

A. which

B. whom

C. who

D. where

10. Hung enjoys ____ fishing and boating.

A. to go

B. go

C. going

D. went

ĐÁP ÁN

I. Choose the correct options to complete the following sentences.

1 - A; 2 - B; 3 - A; 4 - B; 5 - C;

6 - B; 7 - B; 8 - A; 9 - c; 10 - C;

II. Complete the sentences using the Present simple or the Present Continuous.

1. The kids must be in bed now. They (not watch) ___are not watching___ TV because they are too tired.

2. Hi Betty. For what are you calling me now at 2 a.m.? - I (need) _____need_____ your help now.

3. (you, have) ____Do you have_____ a backup phone charger with you now?

4. Do you have a minute? - Sorry. I (not have) ______do not have_______ time now.

5. If someone (call) _____calls__________, tell them I am not home.

III. Read the passage and choose no more than THREE WORDS from the reading text that have the same meaning as the given definition to fill in each blank.

1. process or result of dividing household responsibilities _____chore division______

2. view that requires the same rights, benefits, etc. regardless of sexes ____gender equality_____

3. tie or bond between people who agree on certain conditions ___contractual relationship_____

4. ability to solve one's conflicts with other people  ___conflict resolution skills____

5. subjective evaluation of how satisfied people are in their marriage ___marital satisfaction___

IV. Choose the best options to fill in the blanks.

1 - D; 2 - D; 3 - D; 4 - A; 5 - C;

6 - D; 7 - A; 8 - A; 9 - C; 10 - C;

Download bài tập và đáp án: Bài tập tiếng Anh 10 Unit 1 Family Life có đáp án. Bên cạnh đó, VnDoc.com đã cập nhật rất nhiều tài liêu tiếng Anh unit 1 lớp 10 Family Life khác nhau như:

Soạn tiếng Anh lớp 10 Unit 1 Family Life

Từ vựng Unit 1 lớp 10 Family Life

Ngữ pháp tiếng Anh lớp 10 Unit 1: Family Life

Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 1 Family Life có đáp án

Đánh giá bài viết
1 5.484
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 10 Xem thêm