Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 2 Your body and you

Bài tập tiếng Anh Unit 2 lớp 10 Your Body And You có đáp án

Nằm trong bộ đề ôn tập tiếng Anh 10 cả năm, bài tập tiếng Anh 10 Unit 2 Your body and you có đáp án được sưu tầm và đăng tải chắc chắn sẽ là nguồn tài liệu hữu ích giúp các em học sinh lớp 10 ôn tập & kiểm tra kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm Unit 2 Your body and You lớp 10 hiệu quả. Mời quý thầy cô, bậc phụ huynh và các em học sinh tham khảo & download tài liệu.

* Xem thêm hướng dẫn Soạn Unit 2 lớp 10 mới tại:

Soạn tiếng Anh 10 Unit 2 Your body and you

I. Choose the word which has a different stress pattern from that of the others

1.A.disease

B. nervous

C.balance

D. healthy

2.A.digestive

B. allergic

C. skeletal

D. intestine

3.A.complicated

B. bacteria

C. moderately

D. acupuncture

4.A.vessel

B. system

C. organ

D. massage

5.A.incredible

B. artificial

C. scientific

D. presentation

6.A.respiratory

B. sleeplessness

C. allergy

D. acupoint

7.A.medicine

B. dioxide

C. harmony

D. stimulate

8.A.ailment

B. convert

C. cancer

D. muscle

9.A.oxygenate

B. circulatory

C. additive

D. inspiration

10.A.pyramid

B. seasoning

C. imbalance

D. flavoring

II. Give the correct form of the words in brackets:

1. The...................... system of the body is made up of our bones. It supports our body and protects our organs (skeleton)

2. Food is broken by the..................... system and turned into energy (digest)

3. Acupunture is one of the oldest..................... treatments in the world (medicine)

4. The recipe for this dish.................. in Japan a long time ago (origin)

5. The practice of acupunture involves placing hair-thin needles in................ pressure points throughout the body (vary)

6. __________ , there were 365 acupoints, but this has increased to more than 2000 nowadays (origin)

7. People who are taking blood related medicine should not have the.............. (treat)

8. Exercising regularly is a powerful weapon to enhance.............. well-being (psychology)

9. It has been.................... proved that fasting has tremendous health benefits (science)

10. Although there are................... questions, acupuncture appears to work (answer)

III.Choose the best answers to complete the sentences :

1. Nowadays, there is estimated to be more than 2000 acupoints throughout the human body

A. stress

B. pressure points

C. paints

D. lines

2. Do you know what the saying “kick a habit” means?

A. Wow, She has a good habit

B. I think it has the same meaning to getting rid of a habit

C. I don’t mean that

D. Are you kidding?

3. I have been given 10 tricks to get rid of my bad habits and............. them with healthy ones.

A. replace

B.keep

C. nurture

D. raise

4. The digestive system lets us break down the food we eat and turn it.............. energy.

A. on

B. after

C. of

D. into

5. “The lecturer splits the 4 groups” has the closest meaning to

A. The students are divided into 4 groups

B. The lecturer divided the students into 4 groups

C. The lecturer is split into 4 groups of students

D. The lecturer went into 4 groups of students

6. In the past, it was misunderstand that inner body parts were............ by the fine needles in practicing acupuncture.

A. touch

B.rush

C. touched

D. rushed

7. The............... system controls the movement and emotion of our body.

A. nerve

B.nervous

C. circulate

D. generous

8. The heart and blood vessels are parts of the.................. system.

A.certan

B.circle

C. circulatory

D. circumstance

9. Only human produce......................... tears

A.emotional

B.crocodile

C. feel

D. false

10. To be recognized, this research must offer real evidence. The underlined word has the closest meaning to:

A.knowledge

B.exist

C. condition

D. proof

11. I am afraid you can’t borrow his car right now. It..................... in the garage.

A.is repaired

B.repairs

C. repairing

D. is being repaired

12. Up to the present, fourteen books................. by Jane, a friend of mine

A.has been written

B.are written

C. were written

D. will be written

13. The washing - up..................... carefully.

A.should do

B.should done

C. should be done

D. should be do

14. The acupoints................. to enhance the healing capability of the body itself.

A.stimulate

B. stimulating

C. stimulated

D. are stimulated

15. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

A.crazy

B.cream

C. crown

D. decide

16. Lately, several oils, including rose and lemon,....................... to relieve anxiety, stress and depression

A.show

B. have shown

C. have show

D. have been shown

17. Choose the answer which needs correcting:

People say that (A) this house has been built (B) by an old man (C)12 years (D) ago.

18. Choose the answer which needs correcting:

From (A) the graphs, we can see (B) that the number of employees who employed (C)by this firm is increasing (D) each year

19. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

A. cook

B.necessary

C. decide

D. cereal

20. Choose the answer which needs correcting:

The cells covering (A) the walls of (B) the stomach will soon be dissolved (C) by the acids if they aren’t constantly replace.(D)

IV. Choose the best answers to complete the sentences :

1. With children, it is important to............... the right balance between love and discipline.

A. get

B. keep

C. have

D. retain

2. Iron................... for weapons and tools in the bronze following the Stone Age

A. generally used

B. was generally used

C. has been generally used

D. had generally used

3. Could you.................. doing the washing up? – Sure.

A. help me

B. mind

C. give me a hand

D. do me a favor

4. They will come to our house.................... ten minutes.

A. in

B. to

C. for

D. during

5. It is............... to work in this city with so much noise and pollution

A. healthy

B. health

C. unhealthy

D. healthful

6. Tuan: I think we should use shower instead of bath to save water. Lan: -..........................

A. Yes, I’d love to

B. That’s a good idea

C. I’m sorry

D. Yes, I’ll take it

7. English is the language most often................ by people from different countries.

A. used

B. use

C. using

D. to use

8. They are discussing the celebration that................... be held this month.

A. will

B. is going to

C. are going to

D. could

9. One of my relatives is..................... to garlic

A. stimulating

B. stressful

C.sensitive

D. allergic

10.Creating a habit requires encoding a new set of automatic behaviors, while.................. a habit requires a completely different approach.

A. hitting

B. sticking

C. beating

D. kicking

V. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word given:

1. Fire has completely destroyed the left wing of the house (been)

The left wing of the house.......................................................................... fire.

2. The teacher scolded Jim for not paying attention (by)

Jim............................................................ for not paying attention

3. Your hait needs cutting (get)

You......................................... cut.

4. Jill’s parents are making her study hard (made)

Jill.............................................. her parents

5. It is thought that the two injured men were repairing overhead cables (have)

The two injured men........................................................................................... overhead cables

6. The traffic warden will give you a ticket if you park there (will)

You.................................................... traffic warden if you park there

7. They say he was the best footballer of the decade (said)

He........................................................ the best footballer of the decade

8. There is a rumor that the escaped prisoner is living in Spain (be)

The escaped prisoner.......................................................................... living in Spain

9. You’ll get a rise in salary after six months (raised)

After six months, your salary......................................................................................

10. We have agreed to meet again in a fortnight (will)

It............................................................................................... meet again in a fortnight

11. I have my hair cut there every six weeks (hair)

The hairdresser.................................................... every six weeks

12. The library stays open until seven o’clock (close)

The library..................................................... until seven o’clock

VI. Rearrange the words/ phrases to make meaningful sentences:

1. to/ visit/ going/ this/ where/ summer/ are/ holiday/ you

2. is/ a/ that/ it/ scientists will/ this/ soon discover/ new treatment/ believed/ for/ disease

3. many/ is/ how/ our/ atoms/ body/ made up of

4. to/ ailments/ Vietnamese health beliefs/ an/ According/ by/ are/ yin and yang/ caused/ imbalance of

5. into/ converted/ system/ is/ energy/ the/ Food/ digestive/ in

VII. Read the passage below and choose the best answer (A, B, C or D) to each question.

CALORIES

All creatures need to eat something in order to survive. Fortunately, different species of
animals have different things that they eat as food. No matter what a creature eats, the food must have enough calories in it to maintain life. Calories, or the energy stored in the food, provide the fuel which animals, including humans, need in other words enough calories, will starve and die.

The term calorie has a scientific meaning. Calorie is a measure of an amount of energy just
like pound is a measure of weight. A calorie is officially defined as the amount of energy it takes to raise the temperature of a gram of water by 1 degree Celsius, which is 1.8 degrees Fahrenheit. The terrm “ calorie” and “ Calorie” with a capital C have two different meaning to scientists. The term Calorie (with a capital C) means one kilocalorie, the amount of energy required to raise the temperature of one kilogram of water by one degree Celsius. A kilogram is the same as 1,000 grams and a kilocalorie is 1,000 calories. Food calories are always measured as Calories but average people don’t care much about the difference and just use the word calories.

Food is composed of proteins, fats and carbohydrates. Nutritionists know that a gram of
protein contains 4 Calories, a gram of fat has 9 Calories, and a gram of carbohydrate has 4 Calories. All food contain calories. When we eat something it provides energy for our bodies to use when we are active. We even need energy or calories while we are sleeping because, for example, our bodies are still breathing, our heart is pumping, and we continue to digest the food in our stomachs. If a person eats more foodand more calories than is used up by activity, the body stores the excess calories in case it might need it later when food might not be available. So a person gains weight due to the extra food and calories. Similarity, if a person consumes fewer calories than are used every day over several weeks and ismore active, that person will lose weight.

1. Calorie is a measure of............................

A. weight B. distance C. energy D. volume

2. Animals that do not consume enough calories over a long time.........................

A. can lose weight B. can starve

C. can maintain life D. can fight against starvation

3. Human use calories when.................................

A. running B. studying C. sleeping D. all of the above

4. People gain weight from...............................

A. eating more food and calories than they use up

B. eating fewer food and calories than they use up

C. eating a lot of fat food

D. eating a lot of food and calories when they are active

5. You read an article in a magazine about food and nutrition that uses the term “ calories ”. What kind of calories is this article talking about?

A. the amount of energy

B. energy

C. foods

D. protein, fats and carbobydrates

6. All the following statements are true EXCEPT......................

A. Eating foods that contains lots of fat cause a person to gain weight faster than eating protein

B. People normally pay less attention to the difference between “calorie” and “Calorie”

C. People who are more active, like playing sports or exercising, eat fewer calories

D. People still consume energy while they are sleeping

VIII. Rewrite the sentence into passive voice.

1. Someone broke into my house last Saturday.

→ ______________________________

2. The teacher told them a funny story.

→ ______________________________

3.My mother is preparing dinner.

→ ______________________________

4. I am making cakes.

→ ______________________________

5. I do my homework every day.

→ ______________________________

6. People use acupressure and massage to treat certain ailments.

→ ______________________________

7. They don't speak English in this country.

→ ______________________________

8. Susan will look after the children.

→ ______________________________

9. His mother will look after him.

→ ______________________________

10. They will try aromatherapy.

→ ______________________________

11. They are going to improve the health care system.

→ ______________________________

12. She is going to write a letter.

→ ______________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the word which has a different stress pattern from that of the others

1 - A; 2 - C; 3 - B; 4 - D; 5 - A; 6 - A; 7 - B; 8 - B; 9 - D; 10 - C;

II. Give the correct form of the words in brackets

1. skeletal 2.digestive 3.medical 4.originated 5.various

6. originally 7.treatment 8. psychological 9.scientifically 10. unanswered

III. Choose the best answers to complete the sentences:

1 - B; 2 - B; 3 - A; 4 - D; 5 - A; 6 - C; 7 - B; 8 - C; 9 - A; 10 - D;

11 - D; 12 - A; 13 - C; 14 - D; 15 - D; 16 - D; 17 - B; 18 - C; 19 - A; 20 - D;

IV. Choose the best answers to complete the sentences:

1 - B; 2 - B; 3 - C; 4 - A; 5 - C; 6 - B; 7 - A; 8 - B; 9 - D; 10 - D;

V. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word given:

1................. has completely been destroyed by.................

2...................was scolded by the teacher...................

3................. need to get your hair.....................

4................... is being made to study hard by.................

5...................... are thought to have been repairing................

6...................... will be gien a ticket by the........................

7........................ is said to have been.................

8..................... is rumored to be..........................

9........................will be raised..........................................

10........................has been agreed that we will...............................

11..................... cuts my hair................

12........................doesn’t close...........................

VI. Rearrange the words/ phrases to make meaningful sentences:

1. Where are you going to visit this summer holiday?

2. It is believed that the scientists will soon discover a new treatment for this disease

3. How many atoms is your body made up of?

4. According to Vietnamese health beliefs, ailments are caused by an imbalance of yin and yang

5. Food is converted into energy in the digestive system

VII. Read the passage below and choose the best answer (A, B, C or D) to each question.

1.C 2. B 3. D 4. A 5. A 6. C

VIII. Rewrite the sentence into passive voice.

1. Someone broke into my house last Saturday.

→ __________My house was broken into last Saturday.__________

2. The teacher told them a funny story.

→ __________They were told a funny story by the teacher.__________

3.My mother is preparing dinner.

→ __________Dinner is being prepared by my mother.__________

4. I am making cakes.

→ __________Cakes are being made by me.__________

5. I do my homework every day.

→ __________My homework is done every day.__________

6. People use acupressure and massage to treat certain ailments.

→ __________Acupressure and massage are used to treat certain ailments.__________

7. They don't speak English in this country.

→ __________English is not spoken in this country.__________

8. Susan will look after the children.

→ __________The children will be looked after by Susan.__________

9. His mother will look after him.

→ __________He will be looked after by his mother.__________

10. They will try aromatherapy.

→ __________Aromatherapy will be tried.__________

11. They are going to improve the health care system.

→ __________The health care system is going to be improved.__________

12. She is going to write a letter.

→ __________A letter is going to be written by her. __________

Download đề thi và đáp án: Đề ôn tập tiếng Anh Unit 2 Your Body And You lớp 10 chương trình mới. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Để chuẩn bị tốt cho năm học 2022 - 2023 sắp tới, mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh và các em học sinh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu học tập lớp 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu các môn học khác nhau.

Đánh giá bài viết
6 43.660
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm