Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Bài tập trắc nghiệm về thì trong Tiếng Anh có đáp án

Bài tập trắc nghiệm về thì trong Tiếng Anh có đáp án

Trắc nghiệm các Thì trong tiếng Anh

Exercise 1: Choose the correct answer A, B, C or D

1. I ............Louisiana state University.

A. am attending

B. attend

C. was attending

D. attended

2. He has been selling motorcycles.................

A. ten years ago

B. for ten years

C. for ten years ago

D. since ten years

3. Columbus............America more then 400 years ago.

A. discovered B. has discovered C. had discovered D. he has gone

4. He fell down when he ............towards the church.

A. run

B. runs

C. was running

D. had run

5. We ............there when our father died.

A. still lived

B. lived still

C. was still living

D. were still living

6. They ............pingpong when their father comes back home.

A. will play

B. will be playing

C. play

D. would play

7. By Christmas, I.............for you for 6 months.

A. Shall have been working

B. shall work

C. have been working

D. shall be working

8. I............in the room now.

A. am being

B. was being

C. have been being

D. am

9. I.............to New york three times this year.

A. have been

B. was

C. were

D. had been

10. I will come and see you before I.............for America.

A. leave

B. will leave

C. have left

D. shall leave

11. The little girl asked wha.............to her friend.

A. has happened

B. happened

C. had happened

D. would have been happened

12. John ............a book when I saw him.

A. is reading

B. read

C. was reading

D. reading

13. He said he............return later.

A. will

B. would

C. can

D. would be

14. Jack.............the door.

A. has just opened

B. open

C. will have opened

D. opening

15. I have been waiting for you...............

A. since early morning

B. since 9 a.m

C. for two hours

D. all are correct

16. My sister............for you since yesterday.

A. is looking

B. was looking

C. has been looking

D. looked

17. Jack............the door.

A. has just painted

B. paint

C. will have painted

D. painting

18. The train............half an hour.

A. has been leaving

B. left

C. has lelt

D. had lelt

19. We............Doris since last Sunday.

A. don't see

B. haven't seen

C. didn't see

D. hadn't seen

20. When I last saw him, he............in London.

A. has lived

B. is living

C. was living

D. has been living

21. After I...............lunch, I looked for my bag.

A. had

B. had had

C. have has

D. have had

22. By the end of next year, Geoge...............English for 2 years.

A. will have learned

B. will learn

C. has learned

D. would learn

23. The man got out the car ,...............round to the back and opened the boot.

A. walking

B. walked

C. walks

D. walk

24. For several years his ambition...............to be a pilot.

A. is

B. has been

C. was

D. had been

25. Henry............into the restaurant when the writer was having dinner.

A. was going

B. went

C. has gone

D. did go

26. He will take the dog out for a walk as soon as he ............dinner.

A. finish

B. finishes

C. will finish

D. shall have finished

27. Before you asked, the letter...............

A. was written

B. had been written

C. had written

D. has been written

28. Ask her to come and see me when she............her work.

A. finish

B. has finished

C. finished

D. finishing

29. Oil ............if you pour it on water.

A. floated

B. floats

C. will be floated

D. float

30. The dancing club.............north of the city.

A. lays B. lies

C. located

D. lain

31. Almost everyone............for home by the time we arrived.

A. leave

B. left

C. leaves

D. had left

32. By the age of 25, he ............two famous novels.

A. wrote

B. writes

C. has written

D. had written

33. While her husband was in the army, Janet ............ to him twice a week.

A. was writing

B. wrote

C. was written

D. had written

34. I couldn't cut the grass because the machine............. a few days previously.

A. broke down

B. has been broken

C. had broken down

D. breaks down

35. According to this newspaper, John is said...............a new record for the long jump.

A. to have established

B. establishing

C. to establish

D. established

36. I have never played badminton before.This is the first time I.............to play.

A. try

B. tried

C. have tried

D. am trying

37. Since............,I have heard nothing from him.

A. he had left

B. he left

C. he has left

D. he was left

38. I like looking at these pictures, but I.............enough by lunch time.

A. should have

B. will have

C. will have had

D. have

39. I don't understand this sentence.What..................................... ...........?

A. does mean this word

B. have this word mean

C. means this word

D. does this word mean

40. John.............tennis once or twice a week.

A. usually play

B. is usually playing

C. usually plays

D. have usually played

41. It was noisy next door. Our neighbors.............a party.

A. had

B. were having

C. had had

D. have had

42. It.............dark.Shall I turn on the light?

A. is getting

B. get

C. got

D. has got

43. I ............for Christine. Do you know where she is?

A. look

B. looked

C. am looking

D. looks

44. At 5 o'clock yesterday evening, I...............my clothes.

A. am ironing

B. have ironed

C. ironed

D. was ironing

45. "Are you ready ,Ann?" "Yes,I..........................."

A. am coming

B. come

C. came

D. have came

46. Why .............at me like that?What's the matter?

A. do you look

B. have you looked

C. did you look

D. are you looking

47. I.............along the street when I suddenly heard footsteps behind me.

A. was walking

B. am walking

C. walk

D. walked

48. She .............German for two years.

A. has learnt

B. is learning

C. learn

D. learns

49. I usually ............away at weekends.

A. have gone

B. goes

C. am going

D. go

50. The earth............... round the sun.

A. go

B. has gone

C. went

D. goes

51. I come from Canada.Where .............you .............from?

A. do/come

B. did/ come

C. are coming

D. have/come

52. When I last...............Jane,she .............to find a job.

A. see/was trying

B. saw/was trying

C. have seen/tried

D. saw/tried

53. I...............at 8 o'clock every morning.

A. was getting up

B. got up

C. is getting up

D. get up

54. ................you go to the dentist?

A. how often are

B. how often do

C. how often does

D. how are

55. Ann.............tea very often.

A. doesn't drink

B. don't drink

C. didn't drink

D. hasn't drunken

56. The sun...............in the East.

A. is rising

B. rose

C. has risen

D. rises

57 It is a nice day.I.............we go out for a walk.

A. suggested

B. suggest

C. is suggesting

D. are suggesting

58. Tim was tired.He.............hard all day.

A. has been studying

B. studies

C. studied

D. had been studying

59. Bad driving often............many accidents.

A. caused

B. had caused

C. causes

D. has cause

60. The Olympic Games............every four years.

A. take place

B. takes place

C. took place

D. is taking place

61. What time.....the banks close in Britain?

A. do

B. did

C. does

D. can

62. Look!That man................to open the door of your car.

A. try

B. tried

C. is trying

D. has tried

63. When I was young,I............to be a singer.

A. want B. was wanting C. wanted D. had wanted

64. They.............me about it last week.

A. was telling

B. told

C. had told

D. would tell

65. I.............here at the end of the month.

A. will leave

B. would leave

C. would have left

D. is leaving

66. My grandfather...............many years ago.

A. had died

B. has died

C. died

D. was dying

67. I.........................my son the money for that last week.

A. gave

B. given

C. have given

D. was given

68. Yesterday I passed by Peter's house, but the front door was closed.He .....out.

A. went

B. must have gone

C. has gone

D. had had

69. I.............the dishwasher on when heard the shot.

A. A. am turning

B. was turning

C. was turning

D. turned

70. There was a time when watching TV really...............family entertainment.

A. were

B. was

C. had been

D. is

71. Last year, they.............22 million TV sets.

A. were selling

B. had sold

C. has sold

D. sold

72. At last the bus came.We..............for half an hour.

A. waited

B. was waiting

C. have waited

D. had been waiting

73. Daniel............the bus.It doesn't run on Sundays.

A. did not catch

B. have not caught

C. had not caught

D. couldn't have caught

74. I'm feeling sick.I.............so much chocolate last night.

A. needn't to eat

B. did not eat

C. musn't eat

D. shouldn't have eaten

75. I'm going on holiday on Saturday.This time next week I............on a beach in the sea.

A. will lie

B. am lying

C. will be lying

D. should be lying

76. Ted and Amy............for 24 years.

A. have been married

B. married

C. were married

D. has been married

77. Tomorrow I...............my grandparents

A. am going to visit

B. will have visited

C. have visited

D. visit

78. When the first child was born, they.............married for three years.

A. have been married

B. had been married

C. will been married

D. will have been married

79. I think the weather...............nice later.

A. will be

B. be

C. had

D. has been

80. She .............very angry when she knows this.

A. shall be

B. has been

C. will have been

D. will be

Exercise 2: Circle the correct answer

1. The Smith (is having/ are having) a barbecue in the backyard right now.

2. The train (just leaves/ has just left) for 10 minutes.

3. The police (haven’t caught/ hasn’t caught) the burglars yet.

4. Jim (is still reading/ has still read) the book he borrowed from the local library last week.

5. (Have you ever tried/ Are you ever trying) Indian cuisine before? No, this is my first time.

6. At present, my father (is having/ has) a car and a motorbike.

7. You should arrive at the airport before &:30 because the plane (takes off/ are taking off) at sharp 8.

8. Who (is/are) James talking to?

9. I (have read/read) five science books so far.

10. Coffee (has always been/ is always) my favorite drink since I was 20.

11. Why (are you always talking/ do you always talk) with your mouth full?

12. What (are you doing/ do you do) now? I am a linguist.

13. Look! It (is pouring/ pours) with rain.

14. Have you finished your homework yet? No, actually I (am working/ work) on it.

15. Mr. Brown (is sleeping/ has slept). I can hear his loud snoring.

Exercise 3: Complete the sentences using the correct form of the verb in brackets

1. Alex ____________ (prefer) tea to coffee.

2. By the end of the month we ____________ (finish) our school projects.

3. Cats ____________ (drink) milk.

4. Elliott and Stephanie ____________ (move) to Liverpool by Easter.

5. How long ____________ you ____________ (wait) before the taxi arrived?

6. I ____________ (not reply) to my teacher’s email yet.

7. I think my daughter ____________ (pass) all her exams because she is such a good student.

8. My cat ____________ (catch) a mouse two days ago.

9. My grandfather ____________ (take) a nap at 5 o’clock yesterday.

10. The plane ____________ (fly) to Manchester every Tuesday

11. Watch out! You ____________ (fall) down.

12. We ____________ (meet) our new teacher at 11.30 am tomorrow.

13. When I ____________ (get) home, my mother ____________ (watch TV)

14. You ____________ (always lose) your keys

15. You are so busy! I ____________ (help) you with the washing-up.

16. My friend ___________ the day at home. (spend)

17. ___________ the students ___________ the tickets for the show yesterday? (buy)

18. Alice ___________ (not/ drink) milk in the morning, she ___________ (drink) it at noon.

19. Where ___________ (you/ meet) your teacher last week? I ___________ (meet) her in the shop.

20. Jack ___________ (not/ eat) meat yesterday, he ___________ (eat) fish.

21. What animals ___________ (you/ see) in the zoo last weekend? I ___________ (see) a monkey, a giraffe and a kangaroo.

22. Kate ___________ (not/ take) a bath in the morning, she ___________ (take) a shower.

Exercise 4: Rewrite the sentences using the words given

1. I prepared the table a few minutes ago. (just)

__________________________________________________

2. We didn’t get ready for the party. (yet)

__________________________________________________

3. She has already done the washing up. (an hour ago)

__________________________________________________

4. Have you ever visited an orphanage? (last year)

__________________________________________________

5. Uncle Tom took me to school today. (already)

__________________________________________________

6. They have never been to Bangkok. (in the past)

__________________________________________________

7. Haven’t you put on your jacket yet? (in the morning)

__________________________________________________

8. I didn’t play the chess last year. (since)

__________________________________________________

Exercise 5. Put the correct verb form of the past tenses.

In my last holiday, I went to Hawaii. When I (go) 1 ........................ to the beach for the first time, something wonderful happened. I (swim) 2 ........................ in the sea while my mother was sleeping in the sun. My brother was building a castle and my father (drink) 3 ........................ some water. Suddenly I (see) 4 ........................ a boy on the beach. His eyes were blue like the water in the sea and his hair (be) 5 ........................ beautiful black. He was very tall and thin and his face was brown. My heart (beat) 6 ........................ fast. I (ask) 7 ........................ him for his name with a shy voice. He (tell) 8 ........................ me that his name was John. He (stay)9 ........................ with me the whole afternoon. In the evening, we met again. We ate pizza in a restaurant. The following days we (have) 10 ........................ a lot of fun together. At the end of my holidays when I left Hawaii I said good-bye to John. We had tears in our eyes. He wrote to me a letter very soon and I answered him.

Exercise 6. Put the verbs into the PRESENT PERFECT SIMPLE or PRESENT PERFECT PROGRESSIVE.

1. I (PLAY) ______ tennis all morning and I'm tired now.

2. I (LOSE) ______ weight recently.

3. John (WRITE) ______ to his aunt but he (NOT RECEIVE) ______ a reply yet.

4. Please drive to work carefully. It (SNOW) ______ and not all the roads are free.

5.How far (YOU TRAVEL) ______ this morning?

6. He (SAVE) ______ up to buy a new TV set.

7. Paula (LEAVE) ______ work early today to meet her uncle.

8. I (FIND) ______ my cheque book at last.

9. The young man is only 23, but he (ALREADY CLIMB) ______ eight peaks in the Himalayas

10. Kay and Bruno (LIVE) ______ in London for the past 5 years. Recently they (TRY) ______ to buy a house in the country, but they (NOT MANAGE) ______to sell their flat yet.

Exercise 7: Choose the correct answer A, B, C or D

1. In the 18th century, Jean cloth was made .................. from cotton.

A. complete B. to complete C. completely D. completion

2. I don’t like to wear ................... and embroidered Jeans.

A. painted B. paint C. painting D. to paint

3. They have just .......... a new style of jeans in the USA.

A. introduce B. introducing C. to introduce D. introduced

4. Some designers have ........ the ao dai by printing lines of poetry on it.

A. modern B. modernize C. modernized D. modernizing

5. She .............. to the theatre by The Greens.

A. is often take B. is often taken C. is often took D. is often taking

6. My car ........ yesterday.

A.can be repaired B. is repaired C. was repaired D. has been repaired

7. ........... your house ............. next year?

A. Will/be rebuilt B. Is/rebuilt C.Was/rebuilt D. Has/been rebuilt

8. Can this car ............?

A. repair B. repaired C. repairing D. be repaired

9. Must this test .................... on time?

A. be finishing B. finish C. be finished D. be finish

10. They wish they ....... a new house.

A. to have B. have C. will have D. would have

Execise 8: Choose the correct answer.

1. We _____________ them before the reception yesterday.

A. haven’t met B. hadn’t met C. didn’t meet D. wouldn’t meet

2. Karen didn’t want to come to the cinema with us because she _____________the film.

A. has already seen B already had seen

C. had already seen D. saw

3. The man looked familiar. I _____________him somewhere before.

A. saw B. have seen C. had seen D. see

4. Last night a tornado swept through Rockville. It _____________everything in its path.

A. destroyed B. was destroyed C. had destroyed D. has destroyed

5. When we _____________ the bill, we left the restaurant

A. had paid B. were paying C. paid D. had been paid

Đáp án bài tập về các thì trong tiếng Anh

Exercise 1: Choose the correct answer A, B, C or D

1. A 2. B 3. A 4. C 5. D 6.B 7. A 8. D 9. A 10. A

11. C 12. C 13. B 14. A 15. D 16. C 17. A 18. B 19. B 20. C

21. B 22. A 23. B 24. B 25. B 26. B 27. B 28. B 29. B 30. B

31. D 32. D 33. B 34. C 35. A 36. C 37. B 38. C 39. D 40. C

41. B 42. A 43. C 44. D 45. A 46. D 47. A 48. A 49. D 50. D

51. A 52. B 53. D 54. B 55. A 56. D 57. B 58. D 59. C 60. B

61. A 62. C 63. C 64. B 65. A 66. C 67. A 68. B 69. C 70. B

71. D 72. D 73. D 74. D 75. C 76. A 77. A 78. B 79. A 80. D

Exercise 2: Circle the correct answer

1. The Smith (is having/ are having) a barbecue in the backyard right now.

2. The train (just leaves/ has just left) for 10 minutes.

3. The police (haven’t caught/ hasn’t caught) the burglars yet.

4. Jim (is still reading/ has still read) the book he borrowed from the local library last week.

5. (Have you ever tried/ Are you ever trying) Indian cuisine before? No, this is my first time.

6. At present, my father (is having/ has) a car and a motorbike.

7. You should arrive at the airport before &:30 because the plane (takes off/ are taking off) at sharp 8.

8. Who (is/are) James talking to?

9. I (have read/read) five science books so far.

10. Coffee (has always been/ is always) my favorite drink since I was 20.

11. Why (are you always talking/ do you always talk) with your mouth full?

12. What (are you doing/ do you do) now? I am a linguist.

13. Look! It (is pouring/ pours) with rain.

14. Have you finished your homework yet? No, actually I (am working/ work) on it.

15. Mr. Brown (is sleeping/ has slept). I can hear his loud snoring.

Exercise 3: Complete the sentences using the correct form of the verb in brackets

1. Alex _______prefers_____ (prefer) tea to coffee.

2. By the end of the month we ______will have finished______ (finish) our school projects.

3. Cats ______drinks______ (drink) milk.

4. Elliott and Stephanie _____will have moved_______ (move) to Liverpool by Easter.

5. How long ______had______ you ____been waiting________ (wait) before the taxi arrived?

6. I ____haven’t replied________ (not reply) to my teacher’s email yet.

7. I think my daughter _____will pass_______ (pass) all her exams because she is such a good student.

8. My cat _____caught_______ (catch) a mouse two days ago.

9. My grandfather _____was taking_______ (take) a nap at 5 o’clock yesterday.

10. The plane _______flies_____ (fly) to Manchester every Tuesday

11. Watch out! You ______are going to fall______ (fall) down.

12. We _____are meeting_______ (meet) our new teacher at 11.30 am tomorrow.

13. When I _____got_______ (get) home, my mother _____was watching_______ (watch TV)

14. You _____are always losing_______ (always lose) your keys

15. You are so busy! I ______will help______ (help) you with the washing-up.

16. My friend _____spent______ the day at home. (spend)

17. _____Did______ the students _____buy______ the tickets for the show yesterday? (buy)

18. Alice ______doesn’t drink_____ (not/ drink) milk in the morning, she _____drank______ (drink) it at noon.

19. Where ____did you meet_______ (you/ meet) your teacher last week? I _____met______ (meet) her in the shop.

20. Jack _____didn’t eat______ (not/ eat) meat yesterday, he _____ate______ (eat) fish.

21. What animals _____did you see______ (you/ see) in the zoo last weekend? I ______saw_____ (see) a monkey, a giraffe and a kangaroo.

22. Kate _____doesn’t take______ (not/ take) a bath in the morning, she _____takes______ (take) a shower.

Exercise 4: Rewrite the sentences using the words given

1. I’ve just prepared the table.

2. We haven’t got ready for the party yet.

3. She did the washing up an hour ago.

4. Did you visit an orphanage last year?

5. Uncle Tom has taken me to the school.

6. They did not go to Bangkok in the past.

7. Didn’t you put on your jacket in the morning?

8. I haven’t played the chess since last year.

Exercise 5. Put the correct verb form of the past tenses.

In my last holiday, I went to Hawaii. When I (go) 1 ...........went............. to the beach for the first time, something wonderful happened. I (swim) 2 ..........swam.............. in the sea while my mother was sleeping in the sun. My brother was building a castle and my father (drink) 3 ..............drank.......... some water. Suddenly I (see) 4 ............saw............ a boy on the beach. His eyes were blue like the water in the sea and his hair (be) 5 ..........was.............. beautiful black. He was very tall and thin and his face was brown. My heart (beat) 6 .............was........... fast. I (ask) 7 ..........asked.............. him for his name with a shy voice. He (tell) 8 ............told............ me that his name was John. He (stay) 9 .................stayed....... with me the whole afternoon. In the evening, we met again. We ate pizza in a restaurant. The following days we (have) 10 ..............had.......... a lot of fun together. At the end of my holidays when I left Hawaii I said good-bye to John. We had tears in our eyes. He wrote to me a letter very soon and I answered him.

Exercise 6. Put the verbs into the PRESENT PERFECT SIMPLE or PRESENT PERFECT PROGRESSIVE.

1. I (PLAY) __have been playing____ tennis all morning and I'm tired now.

2. I (LOSE) ____have lost__ weight recently.

3. John (WRITE) __has written____ to his aunt but he (NOT RECEIVE) ___has not received___ a reply yet.

4. Please drive to work carefully. It (SNOW) __has snowed____ and not all the roads are free.

5.How far (YOU TRAVEL) ___have you travelled___ this morning?

6. He (SAVE) ___has been saving___ up to buy a new TV set.

7. Paula (LEAVE) ____has left__ work early today to meet her uncle.

8. I (FIND) ___have found___ my cheque book at last.

9. The young man is only 23, but he (ALREADY CLIMB) ___has already climbed___ eight peaks in the Himalayas

10. Kay and Bruno (LIVE) ___have been living___ in London for the past 5 years. Recently they (TRY) ___have been trying___ to buy a house in the country, but they (NOT MANAGE) ___haven't managed___to sell their flat yet.

Exercise 7: Choose the correct answer A, B, C or D

1. C

2. A

3. D

4. C

5. B

6. C

7. A

8. D

9. C

10. A

Execise 8: Choose the correct answer.

1. B

2. C

3. C

4. A

5. D

Trong tiếng Anh có khoảng 12 thì chính và khá dễ nhầm lần nếu bạn không nắm rõ kiến thức, khi đi thi trắc nghiệm các dạng bài tập về các loại thì cũng rất thường gặp. Để có thể làm đúng chính xác và nhanh chóng các bạn cần nắm vững công thức, cũng như dấu hiệu của các thì. Dưới đây là 80 câu hỏi trắc nghiệm về các thì trong tiếng anh để các bạn tham khảo, gồm 4 đáp án và bạn chỉ được chọn 1 đáp án duy nhất. So kết quả ở phía cuối cùng bài viết.

Chia sẻ, đánh giá bài viết
94
Sắp xếp theo

    Ngữ pháp tiếng Anh thực hành - Grammar in Use

    Xem thêm