Đề kiểm tra học kỳ I môn tiếng Anh lớp 10 số 2

Đề kiểm tra học kỳ I môn tiếng Anh lớp 10 có đáp án

Trong bài viết này, mời các bạn tham khảo đề kiểm tra học kỳ I môn tiếng Anh lớp 10 số 2 với nhiều dạng bài tập cơ bản giúp các bạn ôn tập một cách hiệu quả.

Đề kiểm tra học kỳ I môn tiếng Anh lớp 10 số 1

Đề cương và bài tập ôn luyện Tiếng Anh học kì 1 lớp 10

Tổng hợp đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh các tỉnh

PART A: MULTIPLE CHOICE (7 MARKS)

Read the passage and choose the best word for each blank.

Kevin teaches (1) ____ at a high school. He enjoys his teaching very much, and he always feels very self-confident and proud when he is standing on the teaching platform. Some of his ex-classmates have just offered him a chance (2) _____ them in a new company to produce computer software for businesses. Everyone thinks that it (3) ____ very well. Kevin will probably earn more money than he does at the high school. The new company is (4) ____, and the money may be good in deed. (5) ____, Kevin can hardly quit his teaching job! He loves it.

Question 1: A. mathematics B. mathematic C. mathematical D. mathematician

Question 2: A. joining B. join C. joins D. to join

Question 3: A. was done B. does C. did D. will do

Question 4: A. excited B. exciting C. excitedly D. excitement

Question 5: A. However B. Therefore C. Furthermore D. Consequently

Read the passage and choose the best answer for each questions.

The first school for blind, deaf and mute children in the Tibet Autonomous Region celebrated its first anniversary on Friday. The school is built in the Eastern suburb of L'hasa, capital of Tibet, and is designed to hold 200 students. In addition, it covers 20,000 square meters.

The school curriculum includes Braille and sign-language training, Tibetan, mathematics, writing, ethics training, physical education, arts, handicrafts, speech and walking courses. At the celebration, the audience was touched by a silent song expressed by the students with sign language. Baiba Toinzhub, a 10-year-old blind child, can speak Chinese fluently and is very good at singing and dancing. He told the visitors that life in the boarding school was very comfortable. He also said that living here helped him realize a new horizon was opening for him and other disabled children.

Question 6: What type of students attend the school?

A. All children who live in the Tibet Autonomous Region

B. Some children with a variety of disabilities.

C. Children who cannot see, hear, or speak.

D. Most of the children who are mentally retarded.

Question 7: The school is located in __________.

A. the suburb of the capital of Tibet B. 20,000 square meters

C. the Western of L'hasa. D. the capital of Mexico

Question 8: The school is__________.

A. able to hold 20,000 students B. the third boarding school

C. to punish disabled children in Tibet D. able to hold 200 students

Question 9: Which subject is NOT taught in the school?

A. Chemistry B. Handicrafts C. Mathematics D. Arts

Question 10: Which of the following is NOT true?

A. Tibet's first deaf-mute school celebrated its first birthday.

B. Life in the boarding school is comfortable.

C. The visitors were welcomed with a beautiful song.

D. Baiba Toinzhub can sing and dance very well.

Choose ONE sentence that is closest in meaning with the original one.

Question 11: I haven't been in this village since May.

A. I wasn't in this village since May.

B. I haven't been in this village in May.

C. The last time I was in this village was in May.

D. I am not in this village since May.

Question 12: Although the weather was bad, Mary decided to go camping.

A. Although the weather was bad but Mary decided to go camping.

B. Because the weather was bad, Mary decided to go camping.

C. In spite the bad weather, Mary decided to go camping.

D. Despite the bad weather, Mary decided to go camping.

Choose the best answer to complete each sentence or replace the underlined words or phases.

Question 13: John is always late for class,_________annoys the teacher

A. which B. this C. what D. that

Question 14: She .................. the piano since she was 10.

A. played B. has played C. had played D. was playing

Question 15: Are you looking forward________on your vacation?

A. you go B. going C. to going D. to go

Question 16: Tom and I _________ to Mary's birthday party together.

A. am going B. are going C. will be going D. are going to go

Question 17: When I was young, I received some_______ training from my father.

A. science B. scientific C. scientist D. scientifically

Question 18: ____presents information and entertainment orally.

A. Radio B. The Internet C. Television D. Newspaper

Question 19: We had a nice chat over a cup of tea.

A. formal talk B. informal talk C. serious talk D. long talk

Question 20: What can we do to help people who do not have enough to eat?

A. the rich B. the poor C. the sick D. the homeless

Question 21: Ann: "______________________"

=> Tom: It is used to send and receive letters, pictures quickly.

A. Could you tell me what a fax machine is used for?

B. Could you tell me what is a fax machine used for?

C. Could you tell me what a fax machine used for?

D. Could you tell me what a fax machine are used for?

Choose the underlined word or phrase that needs correcting.

Question 22: He used to crying a lot when he was a child.

A B C D

Question 23: Because the bad condition of the house, they gave up the idea of buying it.

A B C D

Question 24: The blind are the people who have a lot of money.

A B C D

Choose the word whose primary stress is pronounced differently from that of the others.

Question 25: A. prepare B. produce C. storage D. enjoy

Question 26: A. comedy B. punishment C. national D. adventure

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

Question 27: A. Friday B. mistake C. time D. wildlife

Question 28: A. bowl B. how C. town D. cow

PART B: WRITING (3 MARKS)

Rewrite the following sentences with the words given in the way that the rewritten one is closest in meaning to the original one.

Question 1: He has bought these books for two days.

These books_______________________________________________________

Question 2: The man is a doctor. He is very friendly.

The man___________________________________________________________

Write the correct form of the words in brackets.

Question 3: Before she__________ TV, she had done her housework. (watch)

Question 4: Her class is __________ from other class. (difference)

Rewrite the following sentences with the words given in brackets in the way that the rewritten one is closest in meaning to the original one.

Question 5: Though Tom took a taxi, he arrived late (In spite of)

Question 6: Tom said to Mary: "I visited your parents last week." (Reported Speech)

THE END

Đáp án đề kiểm tra học kỳ I môn tiếng Anh lớp 10

PART A: MULTIPLE CHOICE (7 MARKS)

1. A 2. D 3. D 4. B 5. A 6. C 7. A 8. D 9. A 10. C

11. C 12. D 13. A 14. B 15. C 16. B 17. B 18. A 19. B 20. B

21. A 22. B 23. A 24. A 25. C 26. D 27. B 28. A

PART B: WRITING (3 MARKS)

Rewrite the following sentences with the words given in the way that the rewritten one is closest in meaning to the original one.

Question 1: These books have been bought for two days.

Question 2: The man who is very friendly is a doctor.

Write the correct form of the words in brackets.

Question 3: watched

Question 4: different

Rewrite the following sentences with the words given in brackets in the way that the rewritten one is closest in meaning to the original one.

Question 5: In spite of taking a taxi, Tom arrived late.

Question 6: Tom told Mary (that) he had visited her parents the week before.

THE END

Đánh giá bài viết
2 7.886
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 10 Xem thêm