Đề thi môn Tiếng Anh lớp 10 học kì 2 có đáp án năm học 2018 - 2019 số 1

Đề thi môn Tiếng Anh lớp 10 cuối học kì 2

Đề kiểm tra chất lượng học kì 2 môn Tiếng Anh 10 có đáp án nằm trong bộ đề ôn thi học kì 2 lớp 10 năm học 2018 - 2019 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi cuối năm lớp 10 môn Tiếng Anh được biên tập bám sát chương trình đã học giúp học sinh lớp 10 củng cố kiến thức đã học hiệu quả.

I. Choose the word has underline part pronounced differently from the others.

1. A. ear B. year C. dear D. bear

2. A. environment B. hydroelectric C. circulation D. wildlife

II. Choose the word whose main street is placed differently from the others.

3. A. establish B. butterfly C. orphanage D. national

4. A. violin B. serene C. express D. emotion

III. Choose the best answer.

1. Mother Teresa, ......................, was a very generous person.

A. who helped poor people in Calcutta B. whose helped poor people in Calcutta

C. that helped poor people in Calcutta D. helped poor people in Calcutta

2. Whales feed on krill.

A. tiny shellfish B. small fish C. sea plants D. young animals

3. These bird ............................ to North Africa in winter.

A. settle B. go C. relocate D. migrate

4. Acid rain has caused severe ............................ on the hillside.

A. erosion B. pollution C. destruction D. floods

5. Cuc Phuong National Park is ............................160 km South West of Ha Noi.

A. lied B. established C. abandoned D. located

6. She usually had a smile on her face, but now she looks .............................

A. cheerful B. joyful C. solemn D. delightful

7. I’d like to invite him to ............................diner next week, if that’s OK with

A. A B. The C. An D. No article

8. Some whale migrate into warm waters to bear their .............................

A. young B. diets C. calves D. young whales

9. Some tiny organisms are............................along by the currents.

A. carried B. taken C. flowed D. beside

10. “Mr. Jones, please type those letters before noon.” – “They’ve already..............

................sir. They are on your desk.”

A. typed been typed C. being typed D. been being typed

11. An announcement about eight o’clock flight Chicago .............................

A. has been already made B. has already made

C. has already beenmade D. already made

IV. There is a mistake in four underline parts of each sentence. Find the mistake.

1. If I had money, I will buy a car .

A B C D

2. The houses decorate very beautifully.

A B C D

3. Who do you use a dictionary for?

A B C D

V. Read the passage and choose the best answers.

We are all slowly destroying the earth. The seas and rivers are too dirty to swim in. There is so much smoke in the air that it is unhealthy to live in many of the world's cities. In one well-known city, for example, poisonous gases from cars pollute the air so much that traffic policemen have to wear oxygen masks.

We have cut down so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmers in parts of Africa cannot grow enough to eat. In certain countries in Asia there is too little rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are quickly disappearing. For instant, tigers are rare in India now because we have killed too many for them to survive. However, it isn't enough simply to talk about the problem. We must act now before it is too late to do anything about it. Join us now. Save the Earth. This is too important to ignore.

1. Why do farmers in parts of Africa and Asia not grow enough to eat?

A. Because people cut down many trees.

B. Because there are large areas of land that can't be used.

C. Because there is too little rice.

D. Because many trees have been polluted.

2. What do traffic policemen have to do, in one well known city?

A. They have to cut down many trees.

B. They don’t take enough care of the countryside.

C. They have to pollute the air

D. They have to wear oxygen masks.

3. What's the best title for the passage?

A. The Environment. B. Conservation.

C. Save the Earth. D. Protect the nature.

4. Wild animals are.............................

A. being protected from natural environment.

B. So rare that they can't survive.

C. in danger from extinction.

D. killed so many that they can't live in the forests.

5. How are the seas and rivers nowadays?

A. are contaminated. B. cannot be swim in.

C. are dirty enough to swim in. D. are less dirty than they used to be.

VI. Choose the best option to complete each sentence.

HUE IMPERIAL CITY

The construction of the Imperial City started (1) ................1805, under the reign of Emperor Gia Long, and (2) ................completed in 1832, under the reign of Emperor Minh Mang. Built (3) ................the northern bank of (4) ................Perfume River, the Imperial City was influenced by the style of a French architect, Vauban. The city (5) ................three sections: the Royal Citadel, the Imperial Enclosure and the Forbidden Purple City.

1. A. on B. in C. at D. for

2. A. is B. were C. are D. was

3. A. on B. in C. at D. above

4. A. a B. the C. an D. Ø

A. comprised B. comprising C. will comprise D. comprises

VII. Rewrite these sentences, beginning with the words given in such a way that

they have the same meaning as the first ones.

1. I don’t know the answer so I can’t tell you.

If ................................................................................................................................

2. The media are going to attack the minister.

The minister ................................................................................................................

3. She didn’t know you were in hospital, so she didn’t visit you.

If .............................................................................................................................…

4. Marry phoned me. She wanted to invite me to the party.

Marry ......................................................................................................................…

ĐÁP ÁN CHI TIẾT

I. 1. D 2. C

II. 3. A 4. A

III. 1. A 2. A 3. D 4. A 5. D 6. C 7. D 8. C 9. B 10. B 11. C

IV. 1. C 2. B 3. A

V. 1. A 2. D 3. C 4. C 5. B

VI. 1. B 2. D 3. B 4. B 5. A

VII. 1. If I knew the answer, I could tell you.

2. The minister is going to be attacked by the media.

3. If she had known you were in hospital, she would have visited you.

4. Mary phoned me in order to/ so as to invite me to the party.

Trên đây là toàn bộ nội dung của Đề thi môn Tiếng Anh lớp 10 học kì 2 có đáp án năm học 2018 - 2019 số 1. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,...được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 2.734
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm