Phiếu bài tập ở nhà tiếng Anh lớp 6 trong thời gian nghỉ dịch - Ngày 18/04

Bài tập ôn tập ở nhà ngày 18/04 môn tiếng Anh lớp 6

Phiếu bài tập lớp 6 môn tiếng Anh ngày 18/04 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề ôn tập tiếng Anh lớp 6 mới năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 có đáp án với nội dung nằm trong SGK tiếng Anh 6 mới giúp các em ôn tập kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh quan trọng.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

Task 1. Choose the best item among A, B, C or D to complete the sentences:

1. _________ is the most expensive city in the world? – I think it's Tokyo.

A. What

B. where

C. when

D. how

2. _________ is your favorite tennis player? – I don't like tennis.

A. Where

B. Who

C. How often

D. How long

3. My brother can't swim _________ he's afraid of water.

A. because

B. and

C. but

D. so

4. My sister likes going to the cinema _________ I like watching TV at home.

A. and

B. but

C. because

D. or

5. ___________ pen is this? Can I borrow it?

A. Whose

B. Whom

C. Who

D. Which

6. ___________ are you going to invite to your party next week?

A. What

B. Who

C. Whose

D. Where

7. ___________ did you spend in Hanoi? – One week.

A. How many

B. How much

C. How long

D. How often

8. ___________ is a person who reads a report in the program.

A. A weatherman

B. a comedian

C. a newsreader

D. a guest

9. We use a __________ to change the channels from a distance.

A. remote control

B. TV schedule

C. newspaper

D. volume button

10. I want to watch the cartoon _________ I turn on the TV.

A. but

B. so

C. although

D. because

11. Jerry is a clever little mouse.

A. small

B. special

C. intelligent

D. special

12. 'Let's learn' teaches children to study Maths. It's an __________ program.

A. live

B. popular

C. entertaining

D. educational

13. _________ Mai and Lan are interested in listening to music.

A. Because

B. Both

C. Neither

D. So

14. The book is __________ the adventure of three close friends.

A. on

B. from

C. at

D. about

15. They invite special _____________ to appear in the show.

A. character

B. guests

C. foxes

D. audiences.

16. I ________ to the cinema three times last week.

A. goes

B. went

C. did go

D. go

17. Sports and games ________ an important part in our lives.

A. play

B. do

C. go

D. make

18. ________ draw on the walls and tables, please.

A. Do

B. Not

C. Don’t

D. Does

19. Our school football team ________ the match with Tran Phu School last Sunday.

A. won

B. win

C. score

D. scored

20. We sometimes ________ out when we lived in the city.

A. eat

B. eats

C. eaten

D. ate

Task 2. Give the correct form of the word in bracket:

1. That's the ____________ thing I've ever heard. (fun)

2. He laughed at their _______________. (stupid)

3. This is a romantic _______________. (comedian)

4. Xuan Bac is a famous __________ in Vietnam. (comedy)

5. How much does it cost to _______________ a child privately? (educational)

6. Watching television can be very _____________. (educate)

7. The aim of the series is both to _____________ and inform. (entertain)

8. 'Friends' is an _____________ film. (entertainment)

9. Dan Le is my favourite ______________. (weather)

10. The game show 'Who's a millionaire' is very ___________. (famous)

ĐÁP ÁN

Task 1. Choose the best item among A, B, C or D to complete the sentences:

1 - A; 2 - B; 3 - A; 4 - B; 5 - A; 6 - B; 7 - C; 8 - C; 9 - A; 10 - B;

11 - C; 12 - D: 13 - B; 14 - D; 15 - B; 16 - B; 17 - A; 18 - C; 19 - A; 20 - D;

Task 2. Give the correct form of the word in bracket:

1 - funnest; 2 - stupidness; 3 - comedy; 4 - comedian; 5 - educate;

6 - educational; 7 - entertain; 8 - entertaining; 9 - weatherwoman; 10 - famous.

Trên đây là Bài tập ở nhà môn tiếng Anh 6 ngày 18-04. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu tiếng Anh THCS miễn phí trên Zalo, mời bạn đọc click đường link: https://zalo.me/g/fdpusx941 hoặc quét mã QR dưới đây để tham gia vào nhóm:

Mã QR nhóm tài liệu THCS miễn phí

Đánh giá bài viết
1 404
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm