Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 cũ Unit 4: Learning A Foreign Language

2 8.515

Tiếng Anh 9 Unit 4: Learning A Foreign Language

Để việc dạy và học môn tiếng Anh 9 theo từng Unit được hiệu quả, mời quý thầy cô, các em học sinh hãy tham khảo ngay Bài tập tiếng Anh lớp 9 Unit 4: Learning A Foreign Language có đáp án dưới đây. Tài liệu tiếng Anh do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải với nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 9 khác nhau với nội dung ra sát chương trình học giúp các bạn nắm vững kiến thức trọng tâm hiệu quả.

Choose correct answers.

1. He said to me, "I must finish these works on time."

A. He said to me that I must finish these works on time.

B. He said to me that he must finish these works on time.

C. He said to me that he had to finish these works on time.

D. He said to me that I must finish those works on time.

2. She asked me, Why do you have to do this work?"

A. She asked me why I had to do that work?

B. She asked me why I have to do that work.

C. She asked me why I had to do that work.

D. She asked me why I had to do this work.

3. They asked him, "Shall we go to the stadium tomorrow?"

A. They ashed him if we go to the stadium the day after.

B. They ashed him if they go to the stadium the day after.

C. They ashed him if they will go to the stadium the day after.

D. They ashed him if they would go to the stadium the day after.

4. He said to me, "Do this test again, please."

A. He asked me to do this test again, please.

B. He asked me to do that test again, please

C. He asked me to do this test again.

D. He asked me to do that test again.

5. The teacher said to them, "Don't make noise in class."

A. The teacher told them not to make noise in class.

B. The teacher told them don't make noise in class.

C. The teacher told them to not make noise in class.

D. The teacher told them not making noise in class.

6. Mary said to them, "Can I borrow you some money? I want to buy this shirt."

A. Mary asked me if she could borrow me some money because she wanted to buy that shirt.

B. Mary asked me if she could borrow me some money and she wanted to buy that shirt.

C. Mary asked me if she can borrow me some money because she wantes to buy that shirt.

D. Mary asked me if she could borrow me some money because she wantes to buy that shirt.

7. We will go______a picnic next week.

A. in           

B. at          

C. on        

D. to

8. My village is about 100 kilometers ______ the south of HCM city.

A. in           

B. at          

C. to          

D. for

9. There is a shrine ______ the top of the mountain near my uncle's house.

A. on          

B. in        

C. at            

D. to

10. We often go for a walk______ the weekends.

A. in          

B. at           

C. on         

D. to

11. They will come here______ 11: 30 A.M.

A. in            

B. at          

C. on             

D. to

12. She took many pictures to show the trip______her parents.

A. of             

B. for         

C. to          

D. with

13. There is a meeting ______9 A.M and 2 P.M.

A. on           

B. between         

C. till            

D. at

14. He was born______15th January.

A. in              

B. of            

C. at             

D. on

15. We have lived in Hanoi______4 years.

A. in              

B. since          

C. for             

D. at

16. She has come here______ yesterday.

A. in               

B. since           

C. for           

D. on

17. This year the only award for the______student belong to him.

A. good             

B. well            

C. better       

D. best

18. The restaurant has the ______ for serving some of the finest food.

A. repute            

B. reputation         

C. reputed          

D. reputable

19. ______aspects of learning English do you find the most difficult?

A. What              

B. Where          

C. When              

D. Why

20. We think that with our solidarity we can ______this difficulty.

A. overdo             

B. overgo          

C. overtake           

D. overcome

Đáp án:

1. C 2. A 3. D 4. D 5. A 6. B 7. C 8. C 9. C 10. B
11. B 12. D 13. B 14. D 15. C 16. B 17. D 18. B 19. A 20. D

Read the following passage and fill in each blank with a suitable word from the box. Do not use the same word more than once.

college            difficult         evening         hard         language

newspapers        studies         subjects          teenagers        useful

Every year many people in the world learn English. Some of them are young children. Others are (1)____________. Many are adults. Some learn at school, others learn in (2)___________ classes. A few learn English by themselves or just by hearing the (3)___________ on television or among their friends. Most people must work (4)__________to learn English. Why do these people want to learn English? It isn't (5)__________ to answer that question. Young children learn English at school because it is one of their (6)___________. Many adults learn English because it is (7)__________for their work. Teenagers often learn English for their higher (8)____________ , because some of their books are in English at (9)____________ or university. Other people learn English because they want to read (10)_____________ or magazines in English.

Đáp án:

1. teenagers 2. evening 3. language 4. hard 5. difficult 
6. subjects 7. useful 8. studies 9. college 10. newspapers

Trên đây là Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 9 chương trình cũ Unit 4 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 9 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 8.515
Trắc nghiệm Tiếng Anh 9 Xem thêm