Đề thi giữa kì 1 lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 1

Bài kiểm tra giữa kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7

Đề thi giữa kì 1 lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 1 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 7 học tập Tiếng Anh 7 hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Xem thêm: Đề thi giữa kì lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 2 MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 7 Unit 1, 2, 3 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7 và môn Ngữ văn 7.

Đề thi giữa kì 1 lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. danced

B. helped

C. watched

D. enjoyed

2. A. calorie

B. labour

C. community

D. volunteer

3. A. game

B. gym

C. girl

D. bag

Exercise 2: Choose the correct answer

1. I enjoy reading ______________ it develops my imagination.

A. and

B. but

C. so

D. because

2. To help people with transportation, we can __________ rides to the elderly.

A. ask

B. give

C. donate

D. help

3. My favourite hobby is _______. I spend most of my free time making vases and bowls from clay.

A. woodcarving

B. pottery making

C. model making

D. birdwatching

4. _______ do you do volunteer work? - Every weekend.

A. How long

B. How far

C. How much

D. How often

5. Have you ever taken part _______ volunteer work?

A. for

B. to

C. in

D. with

6. She’s got a high _______ – almost 40°.

A. flu

B. headache

C. sore throat

D. temperature

7. Mary is _______ weight because she eats too much junk food.

A. getting over

B. putting on

C. taking up

D. throwing away

8. Stay outdoors ________ and do _________ physical exercises.

A. more - less

B. less - less

C. more - more

D. less - more

9. Don’t read or study when there is not enough light because it is ________ to your eyes.

A. harm

B. harmful

C. harmless

D. unharmed

10. My aunt often ___________ money to charitable organizations to help street children and the homeless.

A. makes

B. does

C. donates

D. send

Exercise 3:Supply the correct form of the words in brackets

1. Mike’s hobby is listening to music. He gets a lot ___________ from listening to music. (enjoy)

2. One third of children in the U. S. is ___________ or obese. (weigh)

3. Junk food is ___________, so we shouldn’t eat too much junk food. (health)

Exercise 4: Write the correct tense or form of the verbs in brackets

1. We ________________ (not do) any volunteer work five years ago.

2. I think people ________________ (eat) more healthy food in the future.

3. ______________ (Alex/ ever/ be) to Seattle? ~ Yes, he ______________ (be) to Seattle once.

4. Be a Buddy ________________ (establish) in 2011.

5. My mother enjoys ________________(do) charitable work.

Exercise 5: Read the passage and answer the questions

We send young people of different nationalities on expeditions around the world. Our volunteers get the chance to work with local people to learn about different cultures.

There are ten expeditions every year. Each expedition lasts for ten weeks and takes 150 volunteers. They go to countries such as Chile, Namibia, Mongolia and Viet Nam. Some of our volunteers work with local people to provide facilities, for example, building schools. Others work in national parks or help scientists to do environmental research.

These adventurous, young people come from all over the world. To become a volunteer, you have to be between 17 and 25; you have to speak some English and you also have to be enthusiastic, flexible and hard-working members of a team.

1. Who goes on the expeditions?

____________________________________________

2. How many .expeditions are there every year?

____________________________________________

3. How long does each expedition last?

____________________________________________

4. What do the volunteers help scientists?

____________________________________________

5. Which language must we know to become a volunteer?

____________________________________________

Exercise 6: Rewrite the following sentences without changing its meaning

1. I spend twenty minutes walking to school every morning.

It takes ______________________________________

2. I find losing weight very difficult.

It’s _________________________________________

3. He hasn’t smoked cigarettes for a month.

The last time _________________________________

Exercise 7: Arrange these words to make meaningful sentences.

1. you/ Have/ finished/ homework/ your/ yet/?

_____________________________________________

2. printer/ under/ This/ guarantee/ is/.

_____________________________________________

3. vacation/ since/ We/ haven’t/ last/ had/ a/ year/.

_____________________________________________

-The end-

Đáp án đề thi giữa kì 1 lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. D

2. D

3. B

Exercise 2: Choose the correct answer

1. D

2. B

3. B

4. D

5. C

6. D

7. B

8. C

9. B

10. C

Exercise 3:Supply the correct form of the words in brackets

1. Mike’s hobby is listening to music. He gets a lot _____enjoyment______ from listening to music. (enjoy)

2. One third of children in the U. S. is _____overweight______ or obese. (weigh)

3. Junk food is _____unhealthy______, so we shouldn’t eat too much junk food. (health)

Exercise 4: Write the correct tense or form of the verbs in brackets

1. We ________didn’t do________ (not do) any volunteer work five years ago.

2. I think people _______will eat_________ (eat) more healthy food in the future.

3. ____Has Alex ever been__________ (Alex/ ever/ be) to Seattle? ~ Yes, he ____has been__________ (be) to Seattle once.

4. Be a Buddy _______was established_________ (establish) in 2011.

5. My mother enjoys ___________doing_____(do) charitable work.

Exercise 5: Read the passage and answer the questions

1. Young people of different nationalities go on the expeditions.

2. There are ten expeditions every year.

3. It lasts for ten weeks.

4. They help scientists to do environmental research.

5. We have to speak English to become a volunteer.

Exercise 6: Rewrite the following sentences without changing its meaning

1. It takes me twenty minutes to walk to school every morning.

2. It’s very difficult for me to lose weight.

3. The last time he smoked was a month ago.

Exercise 7: Arrange these words to make meaningful sentences.

1. Have you finished your homework yet?

2. This printer is under guarantee

3. We haven’t had a vacation since last year

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi giữa kì 1 lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 1. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Đề kiểm tra 1 tiết Tiếng Anh lớp 7 lần 1 năm 2020, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
10 2.723
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi giữa kì 1 Xem thêm