Đề thi giữa kì lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 2

Bài kiểm tra giữa kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7

Đề thi giữa kì 1 lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 7 học tập Tiếng Anh 7 hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 7 Unit 1, 2, 3 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7 và môn Ngữ văn 7.

Đề thi giữa kì lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently

1. A. charitable

B. character

C. headache

D. school

2. A. girl

B. game

C. gym

D. give

3. A. aerobics

B. calories

C. cycling

D. doctor

Exercise 2: Choose the correct answer

1. We can make postcards and sell them to _____________ money to help the homeless.

A. rise

B. raise

C. get

D. own

2. Wear a hat ________ you’ll get sunburnt.

A. and

B. or

C. but

D. so

3. Doing volunteer work can __________ you feel more confident.

A. do

B. make

C. bring

D. force

4. We help families in ________ by providing food, clothing, housing and much more.

A. control

B. case

C. need

D. shape

5. ________ people usually live on the streets, under bridges, or in camps.

A. Sick

B. Homeless

C. Elderly

D. Disabled

6. Do you want to know how you can __________ healthy?

A. make

B. have

C. stay

D. create

7. I forgot to wear a sun hat today and I got a _____________.

A.backache

B. headache

C. stomachache

D. earache

8. The Japanese eat a lot of fish instead of meat______________they are more healthy.

A. although

B. so

C. but

D. because

9. Ngoc loves __________ outdoors with trees and flowers.

A. to be

B. be

C. being

D. A & C

10. My brother and I __________ a white tiger already.

A. have seen

B. has seen

C. see

D. are seeing

Exercise 3: Write the correct form or tense of the verbs in brackets

1. So far, we ______________ (finish) half of our work.

2. When ______________(you/ buy) these shirts? ~ I ______________ (buy) them yesterday.

3. Jane suggested ______________ (donate) old books, and toys to needy children.

4. I’m really busy now. I ______________ (study) for the final exam.

5. Claire ______________ (volunteer) at the homeless shelter once a week.

Exercise 4: Choose the correct answer A, B, C or D to fill each blank in the following passage.

Hobbies are activities for entertainment. Hobby can cost you almost nothing.

Music is the most popular. For example, many people play the guitar for (1) _________in their free time. Sports provide other (2)_________hobbies. Cycling, running, tennis, table-tennis are the sports that millions of people play during their free time.

Some people’s coin collections are wonderful. There are still hundreds of (3)________ collections, such as bottle collections, seashell collections, butterfly collections, and so on.

For some people, a hobby is a favourite (4)__________, like chess. In chess, we need two or more people (5)___________.

1. A. fun

B. funny

C. funnies

D. funniest

2. A. strange

B. normal

C. favorite

D. unusual

3. A. another

B. other

C. others

D. the other

4. A. exercise

B. game

C. interest

D. sports

5. A. play

B. to play

C. playing

D. to playing

Exercise 5: Read the following passage carefully, and then answer the questions.

We send young people of different nationalities on expeditions around the world. Our volunteers get the chance to work with local people to learn about different cultures.

There are ten expeditions every year. Each expedition lasts for ten weeks and takes 150 volunteers. They go to countries such as Chile, Namibia, Mongolia and Viet Nam. Some of our volunteers work with local people to provide facilities, for example, building schools. Others work in national parks or help scientists to do environmental research.

These adventurous, young people come from all over the world. To become a volunteer, you have to be between 17 and 25; you have to speak some English and you also have to be enthusiastic, flexible and hard-working members of a team.

1. Who goes on the expeditions?

_____________________________________________

2. How many .expeditions are there every year?

_____________________________________________

3. How long does each expedition last?

_____________________________________________

4. What do the volunteers help scientists?

_____________________________________________

5. Which language must we know to become a volunteer?

_____________________________________________

Exercise 6: Write the second sentence so that it has the same meaning to the first one.

1. That apartment is more modern than any apartments.

That apartment _________________________________

2. There are over two hundred stamps in Nam’s collection.

Nam’s collection _______________________________

3. I spend twenty minutes walking to school every morning.

It takes _______________________________________

Exercise 7: Use the words and phrases to form the sentences

1. passion/ swimming/ favourite/ my/ is.

_______________________________________________________

2. family/ here/ in/ moved/ my/ 2004.

_______________________________________________________

3. her/ Mary/ that/ are/ is/ those/ and/ students.

_______________________________________________________

-The end-

Đáp án đề thi giữa kì lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 2

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently

1. A

2. C

3. C

Exercise 2: Choose the correct answer

1. B

2. B

3. B

4. C

5. B

6. C

7. B

8. D

9. D

10. A

Exercise 3: Write the correct form or tense of the verbs in brackets

1. So far, we ______have finished________ (finish) half of our work.

2. When ____did you buy__________(you/ buy) these shirts? ~ I ______bought_______ (buy) them yesterday.

3. Jane suggested ______donating________ (donate) old books, and toys to needy children.

4. I’m really busy now. I ______am studying________ (study) for the final exam.

5. Claire ______volunteers________ (volunteer) at the homeless shelter once a week.

Exercise 4: Choose the correct answer A, B, C or D to fill each blank in the following passage.

1. A

2. C

3. B

4. B

5. B

Exercise 5: Read the following passage carefully, and then answer the questions.

1. Young people of different nationalities go on the expeditions

2. There are ten expeditions every year

3. It lasts for ten weeks

4. They help scientists to do environmental research

5. We have to speak English to become a volunteer

Exercise 6: Write the second sentence so that it has the same meaning to the first one.

1. That apartment is the most modern.

2. Nam’s collection has over two hundred stamps.

3. It takes me twenty minutes to walk to school every morning.

Exercise 7: Use the words and phrases to form the sentences

1. Swimming is my favourite passion.

2. My family moved here in 2004.

3. That is Mary and those are her students.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi giữa kì 1 lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 2. Mời các bạn tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Đề thi giữa kì 1 lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2020 - Đề 1, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
24 2.352
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi giữa kì 1 Xem thêm