Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 2

Đề thi thử tiếng Anh cuối kì 2 lớp 7

Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong đề thi học kì 2 lớp 7 đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm nhiều tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Đề luyện tập thi cuối học kì môn Anh học kì 2 lớp 7 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7Ngữ Văn lớp 7. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao Đề 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. cheeseB. architectC. chairD. child
2. A. academyB. imperialC. advanceD. around
3. A. startB. lakeC. stationD. came
4. A. radioB. ancientC. natureD. village
5. A .securityB. beltC. letD. centre

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. discussB. gatherC. performD. attend
2. A. ticketB. costumeC. eventD. number
3. A. returnB. happenC. differD. visit

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. The village always _______ its harvest festival in the spring.

A. Holds

B. Makes

C. Joins

D. Takes

2. During Tet holiday the …….atmosphere is felt around the country.

A. local

B. ethnic

C. thankful

D. festive

3. …………………….do the buses run? – Every ten minutes.

A. How

B. How many

C. How often

D. What time

4. The new film has good audience figures …………………….poor reviews in the press.

A. despite

B. in spite

C. although

D. nevertheless

5. In Britain there is an enormous market for …….pizzas.

A. freeze

B. freezing

C. froze

D. Frozen

6. – “…………………….did you first meet Kaye, Khanh?” - “In Da Nang last summer.”

A. Where

B. Why

C. What

D. How

7. All the houses in our village will be …………………….by solar energy.

A. heated

B. heightened

C. frozen

D. widened

8. Nuclear energy is ……………………., but it is dangerous.

A. renewable

B. fossil fuel

C. non-renewable

D. natural resource

9. At this time next week we ……………….to work to support the air pollution cutting down campaign.

A. will cycle

B. will be cycled

C. are cycling

D. will be cycling

10. This is ………………….… smart vehicle; ………………….…is over there.

A. her – our

B. her – ours

C. hers – ours

D. hers – our

IV. Read the passage, and then answer the questions.

My favourite actors

I like a lot of different actors, but my real favourites are Daniel Craig and Halle Berry.

Daniel Craig is British and he’s a really talented actor. He’s been in a lot of different kinds of films including action adventure, science fiction, and romantic drama, but he always gives an excellent performance. He was brilliant in Tomb Raider as Alex West, but my favourite film is Casino Royale. I think Daniel Craig is a fantastic James Bond.

Halle Berry is American. She was a model, but then decided to become an actress. I like her because she’s beautiful. She’s a good actress and I think she has a great sense of humour. I’m not keen on some of her films, such as Catwoman, but her other films are excellent. My favourite is X-Men which is a science fiction film. She plays the main character Storm, who has the ability to change the weather.

Daniel Craig and Halle Berry are both entertaining and talented actors. I love watching their films.

1. What are Nick’s favourite actors?

2. Where does Halle Berry come from?

3. Why does Nick like Halle Berry?

4. What Halle Berry’s film does Nick like best?

5. What is her role in that film?

V. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Two of the most important holidays in the United States are Independence Day and Thanksgiving Day. The fourth of July marks the American declaration of independence from Britain. Most towns, big or small, celebrate the fourth of July with parades and fireworks. Families (1)______with barbecues or picnics. Thanksgiving Day is celebrated in fall, on the fourth Thursday in November. It is a day (2)_____people give thanks to the harvest. Most families (3)_____ a large dinner with roast turkey. (4)______Independence Day and Thanksgiving Day are national (5)_____.

1. A. celebratingB. celebrationC. celebrateD. celebrated
2. A. whereB. whenC. whichD. in which
3. A. haveB. buyC. helpD. take
4. A. BesidesB. BothC. holidaysD. Nor
5. A. chancesB. monthsC. holidaysD. times

VI. Find a mistake in each sentence:

1. My jet (A) pack is on (B) the ground and her (C) is on (D) the table.

2. I think more (A) people will be using (B) skyclycling tubes (C) in the future (D).

3. Because his argument (A) was so confused (B), few (C) people understood (D) it.

VII. Rewrite the following sentences:

1. That is not his invention.

That invention ____________

2. Is your motorbike black, Peter?

Is the ___________________

3. The failure of the team caused us great disappointment

We were ________________

4. The guide speaks too quickly for me to understand

The guide doesn’t _________

-The end-

Đáp án đề thi lớp 7 cuối kì 2 môn Tiếng Anh nâng cao

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. B

2. C

3. A

4. D

5. A

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. B

2. C

3. A

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. A

2. D

3. C

4. A

5. D

6. A

7. A

8. A

9. D

10. B

IV. Read the passage, and then answer the questions.

1. They are Daniel Craig and Halle Berry

2. Halle Berry comes from the USA.

3. He likes her because she’s beautiful, and she has a great sense of humour.

4. It is X-Men which is a science fiction film

5. She plays the main character Storm, who has the ability to change the weather

V. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. C

2. B

3. A

4. B

5. C

VI. Find a mistake in each sentence:

1. C

2. B

3. B

VII. Rewrite the following sentences:

1. That invention is not his

2. Is the black motorbike yours, Peter?

3. We were disappointed at the failure of the team

4. The guide doesn’t speak slowly enough for me to understand.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 4, Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 1 .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 1.018
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm