Phiếu bài tập ở nhà tiếng Anh lớp 6 trong thời gian nghỉ dịch - Ngày 23/04

Đề ôn tập lớp 6 môn tiếng Anh ngày 23/04 có đáp án

Phiếu luyện tập môn tiếng Anh dành cho học sinh lớp 6 ngày 23/04 trong thời gian nghỉ dịch Covid-19 có đáp án nằm trong bộ đề thi môn tiếng Anh lớp 6 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 có đáp án với nội dung bám sát theo chương trình học tiếng Anh 6 mới của bộ Giáo dục & Đào tạo giúp các em ôn tập kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

Task 1. Choose the best answer (A, B, C or D).

1. They ________ the bus yesterday.

A. don’t catch

B. weren’t catch

C. didn’t catch

D. not catch

2. My sister ________ home late last night.

A. comes

B. come

C. came

D. was come

3. My father ________ tired when I ________ home last night.

A. was - got

B. is - get

C. was - getted

D. were - got

4. What ________ you ________ two days ago?

A. do - do

B. did - did

C. do - did

D. did - do

5. Where ________ your family ________ on the summer holiday last year?

A. do - go

B. does - go

C. did - go

D. did - went

6. My father likes watching sports __________ on VTV3.

A. channels

B. shows

C. athletes

D. matches

7. The football match is on at 2 am __________ I can’t watch it.

A. so

B. because

C. but

D. then

8. My brother wants to become a __________ to tell TV viewers what the weather is like.

A. newsreader

B. actor

C. weatherman

D. producer

9. TV __________ can join in some game shows through telephone or by email.

A. weathermen

B. people

C. viewers

D. newsreaders

10. __________ are films by pictures, not real people and often for children.

A. Documentaries

B. Cartoons

C. Love stories

D. Detective stories

Task 2. Find a mistake in the four underlined parts of each sentence and correct.

1. My son can (A) read by (B) the time he was (C) four years (D) old.

2. Tom won’t (A) be able working (B) in the shed (C) because (D) he is ill.

3. Last summer (A) I went (B) to Nha Trang and buy (C) a lot of souvenirs (D).

4. I ate (A) noodles for (B) dinner, but I wasn’t (C) eat anything (D) for lunch.

5. We have (A) never ate (B) fishes and (C) chips before (D).

Task 3. Choose A, B, C or D that best fits each blank to complete the passage.

For many young people in Britain, sport is a popular part of school life, and being (1)
_________ one of the school teams and playing in matches is very important. If someone is (2)
_________ a team, it means a lot of extra practice and often spending Saturday or Sunday
away (3) _________ home, as many matches are played then.
It can also involve travelling (4) _________ other towns to play against other school teams
and then staying after the match (5) _________ a meal or a drink. Sometimes parents, friends
and other students will travel (6) _________ the team to support their own side.
When a school team wins a match, it is the whole school that feels proud, not only the
players. It can also mean that the school becomes well-known (7) ___________ being good (8)
________ certain sports, and students from that school may end up playing (9) ________
national and international teams so that the school has some really famous names associated
(10) _________ it!

1. A. with B. for C. from D. in
2. A. for B. to C. in D. with
3. A. on B. at C. to D. from
4. A. at B. to C. by D. for
5. A. for B. to C. away D. by
6. A. down B. with C. up D. on
7. A. in B. for C. with D. by
8. A. at B. in C. for D. on
9. A. in B. with C. by D. for
10.A. for B. at C. in D. with

ĐÁP ÁN

Task 1. Choose the best answer (A, B, C or D).

1 - C; 2 - C; 3 - A; 4 - D; 5 - C; 6 - D; 7 - A; 8 - C; 9 - C; 10 - B;

Task 2. Find a mistake in the four underlined parts of each sentence and correct.

1 - A thành could;

2 - B thành to work;

3 - C thành bought;

4 - C thành didn't;

5 - B thành eaten;

Task 3. Choose A, B, C or D that best fits each blank to complete the passage.

1 - D; 2 - C; 3 - D; 4 - B; 5 - A; 6 - B; 7 - B; 8 - A; 9 - D; 10 - D;

Trên đây là Bài tập ở nhà môn tiếng Anh 6 ngày 23-04. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu tiếng Anh THCS miễn phí trên Zalo, mời bạn đọc click đường link: https://zalo.me/g/fdpusx941 hoặc quét mã QR dưới đây để tham gia vào nhóm:

Mã QR nhóm tài liệu THCS miễn phí

Đánh giá bài viết
1 134
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm