Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 4

Đề thi thử tiếng Anh cuối kì 2 lớp 7

Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 4 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong đề thi học kì 2 lớp 7 đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm nhiều tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Đề luyện tập thi cuối học kì môn Anh học kì 2 lớp 7 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7Ngữ Văn lớp 7. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao Đề 4

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. volunteerB. engineerC. committeeD. clear
2. A. charityB. chemistryC. chemicalD. mechanic
3. A. certainB. compareC. encourageD. community

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. appearB. prepareC. allowD. happen
2. A. pavementB. reviewC. concertD. samba
3. A. famousB. asleepC. prettyD. careful

III. Choose the best answer:

1. Who is going to _______ the Oscar for Best Actor this year?

A. get

B. take

C. win

D. pass

2. They spent a huge amount of money on the film; _______, it was not a big success

A. although

B. however

C. but

D. because

3. Remember to_______ the lights before going to bed.

A. turn

B. turn off

C. turn on

D. stop

4. Wave energy is a source of ______ energy.

A. environment friendly

B. environmentally friendly

C. environmental friendly

D. environmentally friendliness

5. At this time next week, we _______ a wind turbine in our garden.

A. install

B. installed

C. will installed

D. will be installing

6. The wind, the sun, and the wave are some types of ______ sources of energy.

A. changeable

B. alternative

C. cheap

D. costly

7. We believe that urban transport pods can travel _____ around 30kph.

A. with

B. at

C. in

D. on

8. Every day over 1,000 new cars add to the city and the city of over 20 million people is getting more and more _______.

A. expensive

B. famous

C. difficult

D. gridlocked

9. This is Linda’s hat, and those shoes are ______.

A. her

B. hers

C. our

D. their

10. It will be _______ to ride a jet pack in bad weather because it doesn’t have a roof.

A. enjoyable

B. pleasant

C. unpleasant

D. comfortable

IV. Give the correct form of the words given to complete the sentences:

1. She gave a wonderful ______as the Iron Lady – the former British Prime Minister Margaret Thatcher. (PERFORM)

2. This notebook is_________. (YOU)

3. We are talking about the real ________of flying cars. (EXIST)

V. Read the text and answer the questions below.

One major issue with a growing population: shortages of both food and water. Crowded cities make wastewater management more difficult. Waste pollutes clean water, making it undrinkable. Even today in some African cities, there are inadequate water supplies because most of the water is lost in pipe leakages.

Today, outdoor air pollution contributes to about two million deaths a year. Indoor air pollution, primarily from cook stoves in developing nations, skills another four million people every year, according to the World Health Organization. As cities continue to crowd, this issue will only grow, according to UN data.

It’s also likely that crime and violence will increase along with urban density, the UN reports. Independent studies have found that the warming planet is likely to increase violence worldwide because of the economic pressure caused by heat and drought.

The best solution is to manage growth and to prepare for the cities of the future.

1. Where is the major issue with a growing population?

2. What does waste pollute?

3. What is the effect of outdoor air pollution?

4. What will increase along with urban density?

5. Why is our planet likely to increase violence worldwide?

VI. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

There is now increasing concern about the world’s energy (1)_____, particularly about those involving fossil (2)____. In less than a hundred years we shall probably use up all the present (3)______ of oil and gas. The world’s coal reserves should last longer but, once used, these cannot (4)______. It is important, therefore, that we should develop such (5)_______ sources of energy as solar energy as well as water and wind power, classed as renewable energy.

1. A. possessionsB. resourcesC. goodsD. materials
2. A. fuelsB. powersC. formsD. energies
3. A. findingsB. productionsC. amountsD. sources
4. A. updatedB. repeatedC. renewedD. produced
5. A. traditionalB. alternativeC. revolutionaryD. Surprising

VII. Rewrite the following the sentences:

1. Is your motorbike black, Peter?

Is the ________________

2. They will rebuild the power station at the beginning of next year. (REBUILT)

_____________________

3. A test on sources of energy will be taken at 10 o’clock on Tuesday. (TAKING)

_____________________

4. Many countries/ already using/ solar energy.

____________________

5. Solar panels/ place/ the roof/ a house/ and/ sun’s energy/ use/ heat water.

___________________

6. The energy/ store/ a number of days.

___________________

-The end-

Đáp án đề thi lớp 7 cuối kì 2 môn Tiếng Anh nâng cao

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. C

2. A

3. A

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. D

2. B

3. B

III. Choose the best answer:

1. C

2. B

3. B

4. B

5. D

6. B

7. B

8. D

9. B

10. C

IV. Give the correct form of the words given to complete the sentences:

1. Performance

2. Yours

3. Existence

V. Read the text and answer the questions below.

1. The major issue with a growing population is shortages of both food and water.

2. Waste pollutes clean water.

3. It contributes to about two million deaths a year.

4. Crime and violence will increase along with urban density.

5. Our planet likely to increase violence worldwide because of the economic pressure caused by heat and drought.

VI. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. B

2. A

3. D

4. C

5. B

VII. Rewrite the following the sentences:

1. Is the black motorbike yours, Peter?

2. The power station will be rebuilt at the beginning of next year.

3. We will be taking a test on sources of energy at 10 o’clock on Tuesday.

4. Many countries are already using solar energy.

5. Solar panels are placed on the roof of a house and the sun’s energy is used to heat water.

6. The energy can be stored for a number of days.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 4. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 4, Đề cương ôn tập Tiếng Anh lớp 7 học kỳ 2.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 764
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm