Đề thi Tiếng Anh lớp 9 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 2

Đề thi học kì 2 Tiếng Anh 9

Đề thi lớp 9 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Xem thêm: Đề thi Tiếng Anh lớp 9 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 3 MỚI

Mời các bạn tham gia vào nhóm Luyện thi lớp 9 lên 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu hay: Luyện thi lớp 9 lên 10

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com biên soạn có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 9 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Bên cạnh môn Tiếng Anh, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 9Ngữ Văn 9.

Đề thi Tiếng Anh lớp 9 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. MULTIPLE CHOICE

Find the word which has different sound in the underlined part

1. A. debt

B. climbing

C. timber

D. lamb

2. A. apply

B. maximum

C. cactus

D. national

3. A. housework

B. vision

C. hospital

D. classroom

Choose a word in each line that has different stress pattern.

4. A. notification

B. individual

C. competition

D. geographical

5. A. habitable

B. experiment

C. simulated

D. missionary

6. A. observatory

B. historical

C. activity

D. parabolic

Find one mistake in each sentence

7. The spacecraft which (A) Yuri Gagarin flew (B) in his historical (C) travel into space (D) was Vostok 1.

8. My sister who (A) looks (B) up ten new words in a (C) dictionary daily want (D) to travel.

9. If I have (A) a clear (B) accent, I would speak (C) English more coherently (D).

Choose the correct answer A, B, C or D

10. Do you know the reason_____________humans are interested in Mars and other planets in the solar system?

A. which

B.that

C.why

D.whose

11. Interesting movements have been launched to attract the _____________ of a large number of youths.

A.participate

B.participation

C.participant

D.participating

12. I have a______________ that within 5 years from today, there shall be a significant improvement in the numbers of women leaders at various levels.

A.sight

B.decision

C.vision

D.scene

13. Ann was very surprised to find the door unlocked. She remembered_________it before she left.

A.to lock

B.locking

C.lock

D.she locks

14. You can make_________by starting up your own business.

A.a difference

B.a fuss

C.headway

D.a bundle

15. I hope they take her age into___________when they judge her work.

A.account

B.note

C.thinking

D.attention

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

Nearly every teen can benefit from job experience, but there are risks you must assess.

First, a teenager's job can teach work (16)____________that will serve him well in college and (17)____________him for careers in adulthood. Second, he can (18)____________confidence, develop a(n) (19)____________of responsibility and feel more independent. In addition, studies find that students who work a moderate amount - no more than 10 to 15 hours a week during the school year - tend to (20)____________higher grades than (21)____________who don't work at all. Next,earning money will enable him to buy things he wants and will provide an opportunity for learning responsible money (22) ____________.

However, there are some drawbacks. Working more than 13 to 20 hours a week is associated with lower grades. Teens who work (23)____________ hours (24)____________difficult to keep up extracurricular activities and social relationships. Some studies have found that teens who work long hours are more likely to (25)____________in such risky activities as using cigarettes or alcohol because they are exposed to older coworkers who lead them astray.

16. A. practise

A. knowledge

B. abilities

C. skills

17. A. help

B. prepare

C. assist

D. get

18. A. demand

B. require

C. inquire

D. acquire

19. A. sense

B. meaning

C. ability

D. reason

20. A. do

B. take

C. earn

D. make

21. A. they

B. what

C. those

D. that

22. A. making

B. management

C. spending

D. control

23. A. so much

B. new

C. a few

D. too many

24. A. find it

B. find

C. finds it

D. finds

25. A. fit

B. employ

C. engage

D. arrange

Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

Growing up in Los Angeles, Vanessa Van Petten, at the age of sixteen, wrote a book for parents from the teenage opinions: How to Stop Fighting and Make the Teenage years Easier. By the age of twenty-one, she had created Radical Parenting.com, an online community for parents and teens. That’s where, with two full-time employees, Van Petten’s 120 bloggers aged twelve to twenty answer questions from parents. The site makes money through advertising and sponsored links to other websites.

Vanessa's advice:

Get advice and help: “Everyone said I was too young to start a company but I used online resources, read books, attended conferences and got advice from people I know. That’s how I learned about the business so quickly.”

Reach new audiences: “Social media is a great way to get in touch with new users - that’s why we went on sites for parents and personally emailed videos to big users in each community.”

Do something that works: “Most importantly, we offered advice that actually works. Parents increasingly spreading our articles by words of mouth. We want to build a brand that is not only interesting but also life-changing.”

26. How could Vanessa start her own company at an early age?

A.She got experience from her parents.

B.She wrote a book for parents.

C. She got experience from various sources.

D.She had several failures.

27. What new thing did Vanessa think she could offer parents?

A. More advice about teens

B. Useful advice from teens

C.Online advice from parents

D. A blog with her own advice

28. Why has she been successful?

A. She has built a well-known brand.

B. She knows her customers personally.

C. She employs a lot of people full-time.

D. Parents like her website’s advice.

29. What is Vanessa’s attitude toward creating the website?

A.Parents should go online more often in order to understand their children.

B.Parents should understand what their children are thinking.

C.Sending videos to parents is a good way to make parents understand their children.

D.It is the location for bloggers to express themselves.

30. What does the phrase “by words of mouth” mean?

A. in writing not in speech

B. feeling extremely nervous

C. by someone telling you

D. believing that what someone says is true

II. WRTING

Finish each of the following sentences in such a way that it is as similar as possible in meaning to the original sentences. Use the word given and other words as necessary

31. We read about an astronaut. The astronaut travelled into space in 1961.

We read about _____________________________________________

32. Hung was seriously advised by his teacher, but he insisted on disturbing the class.

In spite __________________________________________________

33. You need to peel the onion and slice it

The onion ________________________________________________

-The end-

Đáp án đề thi Tiếng Anh lớp 9 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 2

I. MULTIPLE CHOICE

1. C

2. A

3. B

4. A

5. B

6. D

7. C

8. D

9. A

10. C

11. B

12. C

13. B

14. D

15. A

16. D

17. B

18. D

19. A

20. C

21. C

22. B

23. D

24. A

25. C

26. C

27. B

28. D

29. B

30. C

II. WRTING

31. We read about an astronaut who travelled into space in 1961.

32. In spite of being seriously advised by his teacher, Hung insisted on disturbing the class.

33. The onion needs to be peeled and sliced.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh lớp 9 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 9 hay như Đề thi Tiếng Anh lớp 9 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 1, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 373
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm