30 đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 9 có đáp án năm 2024

30 Đề kiểm tra tiếng Anh 9 học kì 2 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề kiểm tra tiếng Anh lớp 9 học kì 2 năm 2023 - 2024 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 9 có đáp án tổng hợp nhiều dạng bài tập tiếng Anh 9 mới thường gặp khác nhau giúp các em học sinh ôn tập những kỹ năng làm bài thi hiệu quả. VnDoc.com hy vọng rằng đây sẽ là nguồn tài liệu luyện thi môn tiếng Anh kì thi học kì 2 lớp 9 năm 2023 - 2024 hiệu quả.

A. Nội dung bộ 30 Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 9 có đáp án

Đề thi học kì 2 lớp 9 môn tiếng Anh có đáp án - Đề số 1

I. Circle the word of which the underlined sound is pronounced differently from the others (2pts)

1. A. garbage B. standard C. solar D. lunar

2. A. raised B. picked C. laughed D. watched

3. A. energy B. generous C. category D. suggest

4. A. celebrate B. plumber C. bulb D. blanket

Xem đáp án
1.A 2.A. 3.C. 4.B.

II. Choose the correct answer for each sentence (2pts)

1. I'm learning English _______I want to get a good job after school.

A. although B. so C. but D. because

2. Let's about my problem.

A. talk B. talking C. to talk D. talked

3. If we go throwing trast, the environment will be polluted.

A. in B. on C. at D. among

4. He laughed __________ when he was watching "Tom and Jerry" on TV.

A. happily B. happy C. happiness D. unhappy

5. She was sick yesterday, _________she was absent from school.

A. since B. so C. because D. but

6. That's a wonderful. I'm pleased _________you are working hard.

A. that B. with C. what D. where

7. What are you looking ____________? My picture book. I've lost it.

A. on B. off C. in D. for

8. If you want to save money, you should ________the amount of water your family uses.

A. increase B. reduce C. adapt D. repair

Xem đáp án
1. D. 2. A. 3. B 4. A. 5.B. 6.A. 7.D. 8.B.

III. Give the correct form of the verbs in brackets.(2pts)

1. Unless you study harder, you (not pass) the final exam..............................................

2. He suggests (take) the bus to school..............................................

3. She never (eat) this kind of this food before..............................................

4. We are looking forward to (hear) from you..............................................

Xem đáp án

1. Unless you study harder, you won't pass the final exam.

2. He suggests taking the bus to school.

3. She has never eaten this kind of this food before.

4. We are looking forward to hearing from you.

IV. Read the text then answer the questions: (2pts)

Electricity is the most common form of energy today. In the modern world, electricity is very available at the touch of a switch. Electricity has many uses. The most common use of electricity is providing artificial lighting. In factories, electricity is used to light up the work place. It is also used to operate air conditioners, computers and many other machines. Electricity is also used to power the many appliances that we have in our homes such as appliances include television sets, computers, electric fans, irons and many others. The list is simply endless. Modern man will most probably be lost without electricity.

1. Is electricity the most common form of energy today?

.........................................................................................................................

2. What is the most common use of electricity?

.........................................................................................................................

3. What do people use electricity for at home?

..........................................................................................................................

4. How would our life be if there were no electricity?

......................................................................................................................

Xem đáp án

1. Yes, it is.

2. The most common use of electricity is providing artificial lighting.

3. (We use electricity for) TV sets, computers, electric fans, iron, and many other appliances at home.

4. Modern man would most probably be lost/ Our life would be lost (if there were no electricity).

V. Rewrite these sentences (1pt)

1. Let's meet inside the center, at the cafe's corner.

I suggest.............................................................................................................................

2. Keeping the environment clean is very important.

It's.......................................................................................................................................

3. If someone doesn't put the coal in, the fire will go out.

Unless.................................................................................................................................

4. Why don't you plant some trees around your house to get more fresh air?

How about............................................................................................................................

Xem đáp án

1. I suggest meeting inside the center, at the cafe’s corner. / I suggest (that) we (should) meet inside the center, at the cafe’s corner.

2. It’s very important to keep the environment clean

3. Unless someone puts the coal in, the fire will go out.

4. How about planting some trees around your house to get more fresh air?

VI. Choose the word or phrase among A, B, Cor D that best fits the blank space in the following passage. (1pt)

(1) _____________ health experts believe that children and young people today are more(2)_____________ than they used to be. So why has this happened?

One reason is bad eating habits. (3)_____________ of young people don’t have a healthy diet. They eat too much fast food (4)_____________hamburgers and pizza and not enough fruit and vegetables. In the US, many children (5)_____________ fast food regularly since they were very young. In fact, almost one-third of American children aged four to nineteen have been eating fast food (6)_____________all the time. They also don’t (7) _____________ exercise and spend too(8) _____________of their time watching TV, surfing the Internet or playing computer games.

So how can you change your habits if you have been following an unhealthy lifestyle for a long time? First, change your (9) _____________ and eat more fruit and vegetables. Next, find an activity you enjoy. Why not try something different like rock climbing, surfing or hiking? Many young people have found that (10)_____________ fit and healthy can be a lot of fun.

1. A. Many

A. Much

B. A lot

C. Plenty

2. A. healthy

A. heathily

B. unhealthy

C. unhealthily

3. A. Many

A. Much

B. Lots

C. Very few

4. A. such

B. includes

C. like

D. as

5. A. eat

B. are eating

C. have been eating

D. ate

6. A. nearly

B. most

C. most of

D. for

7. A. play

B. make

C. do

D. bring

8. A. many

B. much

C. mostly

D. most

9. A. menu

B. ingrdients

C. recipes

D. diet

10. A. become

B. becoming

C. became

D. to be become

Xem đáp án

1. A

2. C

3. C

4. C

5. C

6. A

7. C

8. B

9. D

10. B

29 Đề kiểm tra Anh 9 học kì 2 có đáp án tiếp

Xem tiếp 23 đề thi tiếng Anh lớp 9 cuối kì 2 có đáp án tiếp theo trong file tải về.

B. Đề thi vào lớp 10 môn Toán - Văn - Anh

Sau khi hoàn thành xong kỳ thi học kì 2, các em học sinh lớp 9 sẽ chuẩn bị tiếp cho kì thi vào lớp 10. Đây là ngưỡng cửa quan trọng của các em, đánh dấu mốc chuyển mình mới. Để ôn thi vào lớp 10 tốt hơn, VnDoc mời các em tải những tài liệu sau về ôn luyện:

Trên đây là Bộ đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 9 có đáp án, hy vọng đây là tài liệu học tập hữu ích dành cho quý phụ huynh, thầy cô và các bạn học sinh.

Đánh giá bài viết
257 458.881
2 Bình luận
Sắp xếp theo
  • Dinh Viet Anh
    Dinh Viet Anh

    (1). My friend, Lan is beautiful. She is intelligent, too. (... not only... but also...)
    ---> My friend, Lan is not beautiful but also intelligent.
    Tại sao ở đây đáp án dùng not only- but also để nhấn mạnh thế, tưởng đây là câu đảo ngữ phải sd cấu trúc là Not only + trợ ĐT + S + ĐT + but also +S + ĐT chứ?
    AD xem lại giúp mình vs

    Thích Phản hồi 20:24 22/11
    • Cô Linh - Tiếng Anh THCS
      Cô Linh - Tiếng Anh THCS

      Chào bạn, cấu trúc trong bài yêu cầu viết lại là "....not only.....but also" dùng để nhấn mạnh tính từ "My friend, Lan"có cấu trúc S + tobe + not only + adj + but also + adj. Còn không dùng đảo ngữ vì đề bài yêu cầu chữ "not" không viết hoa nên không áp dụng cấu trúc đảo ngữ được!

      Thích Phản hồi 08:35 23/11
    • Dinh Viet Anh
      Dinh Viet Anh

      @Cô Linh - Tiếng Anh THCS ở đáp án có mỗi not thôi, thiếu only nữa kìa. Cô sửa lại đi

      Thích Phản hồi 20:29 25/11
  • KimNguyen
    KimNguyen

    Đáp án đâu

    Thích Phản hồi 04/04/21
    • Biết Tuốt
      Biết Tuốt

      Đáp án bộ đề thi học kì 2 lớp 9 môn tiếng Anh có trong file tải. Mời bạn download bộ đề thi và tham khảo

      Thích Phản hồi 02/05/21
    • Lê Hạo Nguyễn
      Lê Hạo Nguyễn

      Chủ vị đâu đòi người ta tôn trọng mình?


      Thích Phản hồi 02/04/22

Tiếng Anh phổ thông

Xem thêm
Chỉ từ 79.000đ trải nghiệm VnDoc không quảng cáotải toàn bộ tài liệu trên VnDoc với tốc độ cao. Tìm hiểu thêm
Hoặc không cần đăng nhập và tải nhanh tài liệu 30 đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 9 có đáp án năm 2024