Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh lớp 6 Unit 10 Our Houses In The Future

Bài tập tiếng Anh Unit 10 lớp 6 Our Houses In The Future có đáp án

Bài tập tiếng Anh 6 Unit 10 Ngữ pháp có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Trắc nghiệm tiếng Anh 6 Global Success theo từng Unit năm 2022 - 2023 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh lớp 6 unit 10 Our houses in the future có đáp án với nội dung gói gọn trong SGK tiếng Anh lớp 6 Kết nối tri thức của bộ Giáo dục & Đào tạo giúp các em học sinh lớp 6 ôn tập cấu trúc ngữ pháp tiếng Anh quan trọng trong Unit 10 lớp 6.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences

Question 1: In the future, I _________ in a motorhome.

A. will live

B. live

C. am living

D. has lived

Question 2: Robot will _________ our house for us in the future.

A. do

B. clean

C. surf

D. watch

Question 3: There will be more people live in an apartment __________ in a house.

A. then

B. that

C. than

D. this

Question 4: A _________ TV is linked with Bluetooth, wifi, USB and flash memory.

A. informative

B. talkative

C. confident

D. smart

Question 5: We might use __________ appliances in our future house.

A. automatic

B. solar

C. cable

D. wireless

Question 6: We use _________ to preserve food and vegetables.

A. dishwashers

B. cleaners

C. fridges

D. washing machines

Question 7: Will robot ___________ after human health in the future?

A. watch

B. see

C. look

D. do

Question 8: Who ___________ your clothes every day?

A. iron

B. clean

C. dry

D. have

Question 9: In the story, prince and princess often live in a ___________.

A. villa

B. flat

C. castle

D. home

Question 10: It’s ___________ to live in a modern and hi-tech penthouse.

A. awful

B. comfortable

C. confident

D. shy

Question 11: In the future we might have ___________ guests from the space.

A. special

B. automatic

C. informative

D. intelligent

Question 12: There are a lot of ___________ in big cities.

A. vegetable

B. castles

C. skyscrapers

D. UFOs

Question 13: We might have smart clock to ___________ the time.

A. talk

B. speak

C. do

D. say

Question 14: Will super cars run on water in the __________?

A. energy

B. future

C. appliance

D. apartment

Question 15: Let’s __________ the internet.

A. to surf

B. surfing

C. surf

D. will surf

Choose the best option for each sentence.

1. Young people _________ obey their parents.

a. must

b. may

c. will

d. ought to

2. Laura, you and the kids just have dinner without waiting for me. I _________ work very hard today.

a. can

b. may

c. should

d. would

3. I _________ be delighted to show you round the factory.

a. ought to

b. would

c. might

d. can

4. Leave early so that you _________ miss the bus.

a. didn't

b. won't

c. shouldn't

d. mustn't

5. Jenny's engagement ring is enormous! It _________ have cost a fortune.

a. must

b. might

c. will

d. should

6. You _________ to write them today.

a. should

b. must

c. have

d. ought

7. I hope I _________ find it.

a. will

b. shall

c. could

d. must

8. Unless he runs he _________ catch the train.

a. will

b. mustn't

c. wouldn't

d. won't

9. _________ you be in Rome tonight?

a. Will

b. May

c. Might

d. Maybe

10. We _________ have time to help you tomorrow.

a. may

b. must

c. will

d. could.

Choose the best answer to complete each of the following sentences

1. Her family _______ move to the city, but I’m still not sure.

A. might B. won’t be C. will be D. mustn’t

2. She _______ me emails, but she_________ me directly.

A. might send/ might call B. might send/ mightn't to call

C. mightn't send/ mightn't call D. mightn't send/ might call

3. He ________ the flowers because he has just done it.

A. will water B. will to water C. won’t water D. won’t to water

4. What kind of houses___________ in the future?

A. we will live B. will we live C. we might live D. might we to live

5. I think we might _________ to the moon in some days.

A. travel B. to travel C. not travel D. travelling

6. There________ a helicopter on the roof so that I can fly to school.

A. won't to be B. will not be C. will be D. will being

7. A/an ___________ is a house which is part of a bigger building.

A. balcony B. apartment C. cable D. helicopter

8. My friend ___________on time because the bus was late.

A. will be B. won’t C. won’t be D. will

9. You ___________very tired tomorrow unless you go to bed early tonight.

A. will be B. won’t be C. will D. won’t

10.A: What is the capital of Spain? B: I am not sure, but it ___________ Madrid.

A. might B. might be C. will D. will be

Đáp án

Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences

1 - A; 2 - B; 3 - C; 4 - D; 5 - A;

6 - C; 7 - C; 8 - A; 9 - C; 10 - B;

11 - A; 12 - C; 13 - D; 14 - B; 15 - C;

Choose the best option for each sentence.

1 - a; 2 - b; 3 - b; 4 - b; 5 - a;

6 - d; 7 - a; 8 - d; 9 - b; 10 - a;

Choose the best answer to complete each of the following sentences

1 - A; 2 - D; 3 - C; 4 - B; 5 - A;

6 - C; 7 - B; 8 - D; 9 - A; 10 - B;

Trên đây là Bài tập Tiếng Anh 6 mới Unit 10 Our houses in the future Grammar có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau nhau được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Chia sẻ, đánh giá bài viết
1
Sắp xếp theo

    Tiếng Anh 6

    Xem thêm