Đề kiểm tra 1 tiết lần 3 tiếng Anh lớp 12 năm 2020 - 2021

Đề kiểm tra 45 phút môn tiếng Anh lớp 12 lần 3 có đáp án

Đề kiểm tra định kỳ lần 3 lớp 12 môn tiếng Anh có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề kiểm tra 1 tiết tiếng Anh lớp 12 năm 2020 - 2021  do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 12 có đáp án với nội dung bám sát chương trình học tiếng Anh Unit 6 - 7 lớp 12 chương trình mới giúp các em nhắc lại kiến thức trọng tâm hiệu quả.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 12 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 12

I. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1: A. endangered B. gorilla C. global D. dragon
2: A. change B. poaching C. chemical D. achievement
3: A. horn B. vehicle C. hippo D. habitat
4: A. species B. nest C. special D. helpful
5: A. snorkelling B. sensitive C. diversity D. reserve

II. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that dfffers from the other three in the
position of the primary stress in each of the following questions.

6: A. visit B. extinct C. survive D. evolve
7: A. dangerous B. survivor C. habitat D. vulnerable
8: A. convenient B. endanger C. critical D. tradition
9: A. pollution B. collision C. protection D. valuable
10: A. migrate B. giant C. panda D. rhino

III. Choose the answer A, B, C or D to complete sentences.

11: Many ________ groups now support putting a value on ecosystems.

A. conserve

B. conservative

C. conservation

D. conservatism

12: Saving ________ species from becoming extinct is crucial for our health and the future of our
children.

A. dangerous

B. endanger

C. endangering

D. endangered

13: Cheetah’s tail is ________ during fast running, because it balances the animals and allows fast
and sudden turns which happen often when the prey tries to escape.

A. essential

B. basic

C. adequate

D. sufficient

14: Loss of habitat and increased commercial hunt _________ the number of chimpanzees from 2 million to 300,000 individuals.

A. reduced

B. lessened

C. weakened

D. limited

15: Illegal hunting in Namibia, Zimbabwe, and Botswana, puts Africa elephants _________ of extinction.

A. in the verge

B. on the verge

C. on brink

D. in brink

16: People should be told about the things that threaten the safety of ______ so that they can avoid doing them.

A. the wild

B. wilderness

C. wild life

D. wilflife

17: They _____________ the new bridge by the end of the year.

A. will complete

B. will have completed

C. have complated

D. had been completing

18: By the time you finish cooking they __________ their homework.

A. will have done

B. are doing

C. have been doing

D. have done

19: The older you are, ______________.

A. the more you may become worried

B. the more worried you may become

C. the more worry you may become

D. you may become more worried

20: The better the weather is, ___________.

A. the beaches get the more crowded

B. the beaches get the most crowded

C. the most crowded the beaches get

D. the more crowded the beaches get

IV. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

21: (A) Look at the schedule, (B) it says the boat (C) will leave (D) at ten tonight.

22: (A) I know Jenny (B) calls later and as soon as (C) she does (D) I'm going to tell her what's happened.

23: (A) The more time you spend on (B) prepare for the test, (C) the higher scores you (D) may get.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the foIlowing
exchanges.

24: ~ Nam: "Would you like to join my wildlife protection team?" ~ Lan: "............."

A. Yes, I like working for this organization very much.

B. Thank you. I've always wanted to do something to help.

C. Where is it located?

D. There are so many wildlife protection teams.

25: ~ Lan: "Can we meet this Sunday to discuss our plan for the wildlife protection project?" ~

Nam: "............."

A. Yes, we did that.

B. Sunday is the weekend.

C. Sunday suits me fine.

D. Sunday is a great day.

VI. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.

Alligators have always been the most dangerous predators of the Florida Everglades, (26)______ their long-held position is now being challenged by a (27) ______ population of Burmese pythons.

The Burmese python, a giant snake measuring up to 20 feet long and weighing up to 200 pounds, is very (28)______ among exotic pet owners. However, as the (29)______ snakes grow, they become more difficult to cage and handle. To avoid dealing with the snakes, the owners irresponsibly release them into the wild. Since the Everglades is quite similar to the python's native environment of Southeast Asia, they
survive and (30)______ without difficulty.

The issue with the Burmese pythons is their (31)______ of meals. They eat alligators and endangered birds, which (32)______ strain on an already fragile ecosystem. Recently a 13-foot long Burmese python was found with a 5-foot alligator bursting from its stomach. The python died (33)______ to eat the alligator but a larger one would have easily won the struggle. With over 30,000 Burmese pythons now living (34)______ the Everglades, a solution to stop this invasive species is necessary. If the pythons are left unchecked, there is a strong possibility they will wipe out a variety of species (35)______ for the functioning of the Everglades ecosystem.

26: A. but B. so C. because D. since
27: A. grow B. growing C. growth D. grown
28: A. popular B. famous C. typical D. scarce
29: A. dead B. died C. death D. deadly
30: A. prospect B. protect C. prosper D. protest
31: A. choice B. choose C. chose D. chosen
32: A. makes B. gives C. gets D. creates
33: A. try B. trying C. tried D. trial
34: A. over B. under C. in D. on
35: A. necessary B. necessity C. need D. needed

VII. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

36: Five islands of Indonesia are home to Komodo dragons.

A. Homes are built for Komodo dragons on five islands of Indonesia.

B. Komodo dragons are the only living creatures on Indonesia's islands.

C. Komodo dragons live on five islands of Indonesia.

D. Komodo dragons prefer to live in hot countries like Indonesia.

37: Unless humans stop poaching, many rare animals will go extinct.

A. When humans stop poaching, many rare animals will become extinct.

B. If people don't stop poaching, a lot of rare animals will become extinct.

C. As soon as people stop poaching, a lot of animals will become extinct.

D. Provided that people stop poaching, many animals will become extinct.

38: People are not allowed to approach aimals in safari parks.

A. People are prohibited from approaching animals in safari parks.

B. People are advised not to approach animals in safari parks.

C. Safari parks don't prohibit people from approaching animals.

D. Safari parks allow people to approach animals.

39: The more polluted the environment, the less safe it becomes for the animals.

A. If the environment is more polluted, it becomes better for the animals.

B. Animals find the more polluted environment safer.

C. Animals become less safe with a more polluted environment.

D. Animals become safer with a more polluted environment.

40: The saola and the rhino are considered endangered species in Vietnam.

A. The saola and the rhino are dangerous animals in Vietnam.

B. Both the saola and the rhino are considerate animals.

C. Vietnam becomes more dangerous due to the saola and the rhino.

D. The saola and the rhino are thought to be endangered species in Vietnam.

VIII. Read the passage carefully, decide whether the statements are true (T) or false (F)

Everybody loves the giant panda. That was clear from the enthusiastic welcome New Yorkers gave to Ling Ling and Yong Yong when they arrive at the Bronx Zoo in May. The cuddy black-and white pair were on loan for six months from China’s Beijing Zoo, and it was estimated that more than 1 million people visited them in New York before they left for a zoo in Tampa, Florida in early November.

The giant panda, unfortunately, is an endangered species. Only about 700 are left in the wild, most of them living on reserves in China’s Sichuan Province. Despite conservation efforts on the part of the Chinese government and scientists worldwide, the population continues to decline as human beings cut down bamboo, the panda’s primary food.

Can the panda be saved? Of course. All it needs is bamboo and peace. Every panda population should have at least two bamboo species available to lessen the impact of a die-off. Bamboo at low elevations must be preserved or replanted. Existing reserves need to be expanded and new reserves created. Poaching must be controlled. Zoos must improve captive breeding to provide more pandas for their original home.

China’s Ministry of Forestry and the World Wildlife Fund are continuing their collaborative effort on the panda’s behalf, guided by the spirit of their joint agreement that reads: “The giant panda is not only the precious property of the Chinese people, but also a precious natural heritage of concern to people all over the world. ”

41. China’s Beijing Zoo borrowed two pandas from Bronx Zoo.

42. Pandas are in danger because of food shortage.

43. The Chinese government is to blame for the extinction of pandas.

44. Zoos are useful in breeding more pandas to send back to the wild.

45. The panda is a natural heritage of China and the whole world.

Đáp án

1 - A 2 - C 3 - B 4 - A 5 - D 6 - A 7 - B 8 - C 9 - D 10 - A
11 - C 12 - D 13 - A 14 - A 15 - B 16 - D 17 - B 18 - A 19 - B 20 - D
21 - C 22 - B 23 - B 24 - B 25 - C 26 - A 27 - B 28 - A 29 - D 30 - C
31 - A 32 - D 33 - B 34 - C 35 - A 36 - C 37 - B 38 - A 39 - C 40 - D
41 - F 42 - T 43 - F 44 - T 45 - T          

Trên đây là Đề thi tiếng Anh lần 1 học kì 2 lớp 12 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 3.037
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề kiểm tra 1 tiết - 45 phút lớp 12 môn Tiếng Anh Xem thêm