Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 6

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 8

Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 6 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 8 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.Bên cạnh đó, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 8Ngữ Văn 8.

Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 6

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. hotel B. postcard C. shore D. cold
2. A. included B. called C. phoned D. arrived
3. A. much B. teacher C. beach D. brochure

II. Find the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. telepathy B. community C. development D. scientific
5. A. incident B. terrorist C. adventure D. cultural
6. A. disease B. table C. buggy D. robot

III. Choose the best answer A, B, C or D

7. Lien told me that _____ a biology teacher.

A. she wants to become

B. she wanted to become

C. she will become

D. she wanted becoming

8. They _____ about video conferences at this time next Monday.

A. will talk

B. will be talking

C. are going to talk

D. are talking

9. We _____ with each other by mobile phone in 2050.

A. won’t be communicating

B. haven’t communicated

C. aren’t communicated

D. aren’t going to communicate

10. With healthier ___________ and better medical __________ people will have a longer life expectancy.

A. ways-care

B. lifestyles –care

C. life-cares

D. lifestyles-medicine

11. Many people think that robots will make workers ______________.

A. employed

B. the jobless

C. no job

D. unemployed

12. The invention of penicillin is very useful because it has _____________lots of lives.

A. lost

B. brought

C. saved

D. solved

13. Neptune is bright blue __________it is named after the Roman God of the sea.

A. because

B. but

C. so

D. or

14. There is a lot of interest in doing experiments in the __________conditions.

A. weigh

B. weighing

C. weight

D. weightless

15. Robots save workers from ______________ dangerous tasks.

A. making

B. having

C. performing

D. carrying

16. Facebook was built on the _______________ of earlier social network sites like MySpace and Bebo.

A. succeed

B. successful

C. successfully

D. success

17. Teenagers spend most of their time playing computer game; ________, they lose their interests in daily activities.

A. moreover

B. so

C. however

D. as a result

18. A study shows that teenagers use text messaging to communicate with their friends more than ________________.

A. to send email

B. to write letters

C. emailing

D. texting

19. Skype is a voice __________ allowing users to talk to others across the world.

A. hardware

B. software application

C. Internet access

D. web browser

IV. Find mistakes in each sentence.

20. James should be tell (A) the news (B) as soon (C) as possible.

21. I don’t know who (A) wrote (B) the song, but I’ll try (C) and find about (D).

22. She showed (A) me where did (B) I left (C) my (D) luggage.

V. Read the passage carefully, and then answer the questions below.

Getting In Touch Through The Ages

Nobody knows who wrote the first letter or when, but we know that 4,000 years ago in Ancient Egypt people carried letters by hand over hundreds of kilometers. Very few people could write, so there were special people, called scribes, who wrote letters for everyone else.

The first stamp didn’t appear until 1840 and it cost just one penny. Nowadays one of the original stamps cost €375. Letter writing was so popular in the 1840s that people delivered the post several times a day.

An American company - Remington and Sons - made the first typewriter in 1871. All the letters in the word 'typewriter' were on the top line of the keyboard so that salesmen could demonstrate the machine more easily. Amazingly, the letters are still in the same place on the modern computer keyboard!

In 1875, when Alexander Graham Bell demonstrated a fantastic new invention called the telephone, nobody was very interested in it. The first fax machine appeared at around the same time, but it was so enormous that no one wanted one - in fact, fax machine didn’t become popular for another hundred years.

Then there was the walkie-talkie, a small two-way radio first used by the US army in the 1930s. However, since they weighed around 13.5 kilos, the talking was perhaps easier than the walking! After World War Two, they became popular with police officers.

Nowadays, we can send messages and pictures around the world in a few seconds using computers and mobile phones. It is hard to believe that e-mail was only invented in 1971, and the first text message was sent in 1992. Today we send over a billion text messages around the world every single day, and an incredible thirty-six billion e-mails.

23. How did people deliver letters in Ancient Egypt?

24. How much did the first stamp cost?

25. How often did they deliver letters in the 1840s?

26. How are the letters arranged on a modern computer keyboard?

27. When did the first fax machine appear?

VI. Read the passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of numbered blanks

It is estimated that about 200 million people who use the Internet computer network around the world. The Internet allows people _____ (28) at home instead of traveling to work. The Internet allows businesses to communicate with customers and workers in any part of ____ (29) world for the cost of a local telephone call. E.mail allows____ (30) to send documents, pictures and other data from one part of the world to another in at least 5 minutes. People can use the Internet to do shopping. ____ (31) saves a lot of time. It is possible to use the Internet for _____ (32) – students may connect with their teachers from home to send or receive e.mail or talk their problems through “on-line” rather than attend a class.

28. A. work B. to work C. worked D. works
29. A. a B. an C. the D. one
30. A. use B. user C. useful D. useless
31. A. This B. These C. Those D. They
32. A. educate B. educator C. educating D. education

VII. Rewrite the sentences:

33. “We don’t open the laboratory today” Mr. Minh said

Mr. Minh said _________________

34. We will go to school by bus. We will save our environment.

If we _______________

35. We will send rescue worker to the flooded village (be)

-The end-

Đáp án đề thi lớp 8 cuối kì 2 môn Tiếng Anh - Đề 6

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. C

2. A

3. D

II. Find the word which has a different stress pattern from the others.

4. D

5. C

6. A

III. Choose the best answer A, B, C or D

7. B

8. B

9. B

10. B

11. D

12. C

13. C

14. D

15. C

16. D

17. D

18. C

19. B

IV. Find mistakes in each sentence.

20. A

21. D

22. B

V. Read the passage carefully, and then answer the questions below.

23. They carried letters by hand over hundreds of kilometers

24. It cost just one penny

25. They delivered letters several times a day

26. They are arranged in the same way as the typewriter

27. It appeared in the 1870s

VI. Read the passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of numbered blanks

28. B

29. C

30. B

31. A

32. D

VII. Rewrite the sentences:

33. Mr. Minh said that we didn’t open the laboratory that day

34. If we go to school by bus, we will save our environment

35. Rescue worker will be sent to the flooded village

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 6. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Đề thi học kì 2 lớp 8 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020 số 2, Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 1  .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 408
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm