Đề thi Tiếng Anh lớp 6 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 3

Đề thi Tiếng Anh lớp 6 học kì 1 có đáp án

Đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 3 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 học tập Tiếng Anh 6 hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Xem thêm: Đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 2 MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 6 Unit 1 đến Unit 6 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 6 và môn Ngữ văn 6.

Đề thi Tiếng Anh lớp 6 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 3

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. forest

B. wonder

C. rock

D. lost

2. A. cities

B. watches

C. dishes

D. houses

3. A. Thursday

B. thanks

C. these

D. birthday

4. A. request

B. project

C. neck

D. exciting

5. A. diverse

B. island

C. scissors

D. right

Exercise 2: Choose the correct answer

6. You _________ travel alone to the mountain. Always go in a group.

A. must

B. mustn't

C. do

D. don't

7. Ha Long Bay is the number one _________ in Viet Nam.

A. nature wonder

B. natural wonder

C. wonderful nature

D. wonder nature

8. The boat trip to Ca Mau, the southern tip of Viet Nam, was __________experience of my life.

A. good

B. better

C. best

D. the best

9. Janet is not happy because her results in the competition are ___________than her sister's.

A. bad

B. good

C. better

D. worse

10. The air in this area is __________ with smoke from factories.

A. polluted

B. fresh

C. noisy

D. clean

11. The streets in the Old Quarter in Ha Noi are not wide. They are _________.

A. exciting

B. noisy

C. narrow

D. quiet

12. Next summer I am working as a _________ teacher in a village near Hoa Binh City.

A. good

B. nice

C. favourite

D. volunteer

13. Diana is in the art club. She likes painting pictures, and everyone enjoys them. She is very ___________ .

A. shy

B. kind

C. funny

D. creative

14. There are many chairs in the kitchen, __________ there is only one in my bedroom.

A. so

B. because

C. but

D. in

15. My bedroom is small but it has a _________ window.

A. big

B. small

C. interesting

D. old

Exercise 3: Choose the word which best fits each gap.

Newquay is small town (16) __________ the Atlantic coast in the south of England. It has got great beaches and is the (17) __________ place to surf in the UK.

In Newquay, there are lots of other things to do as (18) __________ as surfing. If you likewater sports, you can go kayaking, water-skiing or coasteering. Coasteering is different because it is rock climbing, jumping into the sea and swimming in the same activity, but you (19) __________ always go with a special instructor.

If you like animals you can also visit the Blue Reef Aquarium and (20) __________ a lot of different fish and even sharks. You can also go (21) __________ on the beach or visit Newquay Zoo. Come and see for yourself.

16. A. in

B. on

C. at

D. to

17. A. good

B. better

C. best

D. goodest

18. A. well

B. much

C. soon

D. far

19. A. shall

B. may

C. could

D. should

20. A. see

B. like

C. get

D. look

21. A. horse ride

B. horse riding

C. riding horse

D. ride horse

Exercise 4: Read the text carefully then answer the following questions.

Loan is twelve years old. She is in grade 6. She lives in a house in the city with her mother, father and sister. Their house is next to a bookstore. In the neighborhood, there is a restaurant, a market and a stadium. Loan‟s father works in the restaurant. Her mother works in the market. Loan goes to school at six fifteen in the morning. She has classes from six forty-five to eleven.

22. How many people are there in Loan‟s family?

______________________________________

23. What is next to her house?

______________________________________

24. What time do her classes start?

______________________________________

25. What time do you go to school everyday?

______________________________________

Exercise 5: Put the verbs in brackets into the correct form.

26. We ________________ (have) a staff meeting next Monday.

27. Lisa ________________ (wear) her uniform every school day.

28. What time ________________ (you/ meet) Mathew tomorrow?

29. Tom and Mary ________________ (run) because they’re late for school.

30. My father ________________ (not drink) coffee very often.

Exercise 6: Make sentences using the words and phrases given

31. We/ visit/ milk farm/ do/ treasure hunt/ field/ tomorrow.

_____________________________________________________

32. He/ play/ basketball/ have/ barbecued/ his friends/ Sunday evening.

_____________________________________________________

33. You/ do/ anything/ this Saturday evening?

_____________________________________________________

Exercise 7: Complete each sentence so that it means the same as the sentence above

34. My sister goes to school on foot.

My sister ________________________.

35. The garden is behind Lan's house.

There is _________________________.

-The end-

Đáp án đề thi Tiếng Anh lớp 6 học kì 1 - Đề 3

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. B

2. A

3. C

4. D

5. D

Exercise 2: Choose the correct answer

6. B

7. B

8. D

9. C

10. A

11. C

12. D

13. D

14. C

15. A

Exercise 3: Choose the word which best fits each gap.

16. B

17. C

18. A

19. D

20. A

21. B

Exercise 4: Read the text carefully then answer the following questions.

22. There are 4 people in her family.

23. It is next to a bookstore.

24. Her classes start from six forty-five to eleven.

25. I often go to school at six fifteen every day.

Exercise 5: Put the verbs in brackets into the correct form.

26. are having

27. wears

28. are you meeting

29. are running

30. doesn’t drink

Exercise 6: Make sentences using the words and phrases given

31. We are visiting a milk farm and are doing the treasure hunt in the field tomorrow.

32. He’s playing basketball and is having barbecue with his friends on Sunday evening.

33. Are you doing anything this Saturday evening?

Exercise 7: Complete each sentence so that it means the same as the sentence above

34. My sister walks to school.

35. There is a garden behind Lan’s house

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 3. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 2, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 395
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 1 Xem thêm